vytočení středu (potaďte prosím)

23 nepřečtených
  • pee.tr

    Ahoj. Prosím vás, poraďte mi kterou stranu středu kterým směrem točit, když chci střed vyndat z kostry. Už je to asi 6 let, co jsem to dělal, a jelikož vím, jak to šlo (a jde) ztuha točit, nerad bych zničil závit v kostře. Proto se ptám. Moc díky.

    http://img37.imagevenue.com/img.php?…

    http://img31.imagevenue.com/img.php?…

    PS: jestli to tu už někde je, omlouvám se, ale nenašel jsem to.

    0 0
    • kubad  

      pokud to není nějaký italský rám :-)

      Povolují se obě strany směrem k vidlici

      0 0
    • fluider  

      Povedal by som, že je to rovnako ako u pedálov: ¼AVÁ strana sa zaťahuje doľava (proti hodin. ručičkám), PRAVÁ strana do prava (v smere hodin. ručičiek). Takže povoľovanie opačne :-)

      0 0
    • kajulka2  

      Na straně u převodníků je levej závit, na druhý straně pravej. Jestli na to používáš ten obyčejnej tisícihranej ořech tak takovej malej zlepšovák: Vem delší šroub M8×1, našroubuj na něj matku a nasad vetší plochou podložku. Pak nasad ten tisícihranej ořech do misky v rámu, zašroubuj šroub s matkou a podložkou do osy a matkou přitáhni podložku na vrchní stranu toho tisícihranýho ořechu. Ořech bude pěkně držet v misce a nemůže se smeknout. Funguje to na straně u převodníků, kde bejvá miska součástí osy a to celý vyndáš ven

      0 0
      • vysmátej bajker  

        i na druhé když nevindá osu:).S tím to stačí jen povolit pak se to už nesmekne.

        0 0
        • pee.tr  

          Zajímavý nápad, ano používám ten tisícihrannej ořech. Pokud jsem to dobře pochopil, zkusím to. Díky za radu.

          Včera jsem sundával kliky a s údivem zjistil, že se mi stahovák nevejde mezi hlavu šroubu a kliku. Musel jsem tedy šrouby, které drží kliky vyndat úplně ven, ale pak mi zase nedosáhl stahovák na středovou osu, a stejně by se tam neměl o co opřít. Tak jsem musel improvizovaně vložit uřízlou hlavou starého šroubu (stačila by jakákoliv ocelová kulatina) a pak jsem teprve kliky stáhl.

          0 0
          • pee.tr  

            Jo, ale ještě se zeptám, je tedy jedno kterou stranu začnu vytáčet jako první, že? Fakt už si to nepamatuju, ale nejsou do sebe ta levá a pravá část nijak zašroubovány, myslím.  Jestli si dobře pamatuju, tak pravá strana je v podstatě celej ten střed, a levá je jen ten krátkej protikus.

            0 0
            • kubad  

              pokud se postavíš čelem k té straně co chceš povolit tak:

              strana u klik se povoluje do prava

              levá strana  do leva

              0 0
            • Hornet  

              Je jedno ktoru stranu povolis ako prvu, ale nedaj sa pomylit tym co napisal fluider, myslel sice dobre to co povedal o pedaloch ale s miskami stredoveho zlozenia je to tak ako pise kubad a kajulka2, na strane prevodnikov je opacny lavy zavit, cize ked ho chces povolit, tak smerom doprava, v smere hodinovych ruciciek, ako keby si normalny zavit dotahoval:-) a na lavej strane je normalny zavit. A preventivne tam nastriekaj na zavity wd-40 alebo nieco podobne na uvolnenie, popripade trochu poklepkaj kladivom aby sa to trochu uvolnilo, byva to dost zahryznute, ked sa to dlho nerozoberalo. Ked to budes montovat naspat, daj na zavity v rame aj na misky vazelinu, nebudes mat problem s povolovanim pri dalsom rozoberani :-)

              0 0
              • pee.tr  

                On už i tento byl promazaný vazelínou, ale i tak asi drží fest. No odpoledne jdu do něj ;-)

                Jinak před lety jsem si nechal měnit věci na horáku (odnesl to i střed, i když byl v pořádku) a projel jsem tři servisy, než jsme ho povolili. Ve dvou to vzdali, že si akorát zničili klíče na tom. Až v tom 3. vzal chlapíl palici jak z kamenolomu a začal mlátit do středu jak smyslů zbavenej (úplně mi vstávali vlasy hrůzou), pak jsme upnuli klíč do svěráku a točili celým bikem (2 lidi) a já držel ponk, aby se netočil po dílně. Pak to povolilo. Asi tehdy v olpranu někdo silně dotahoval ;-)

                0 0
                • Hornet  

                  :-D tak to poznaaaam:-DDD, preto je dobre namazat zavity:-P

                  0 0
            • Lister  

              u povolování je vcelku jedno, kterou začneš, u montáže je ale potřeba, aby ten kus, který obsahuje celý střed (tipuju pravý jako ty, ale ruku do ohně za to nedám :-) ) byl dotažený nafest a proti němu se teprve dotáhne ten protikus.

              0 0
        • kajulka2  

          No to je taky možný ;-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.