• brok777

    Ahoj, pořídil jsem si helmu od Gira konkrétně Remedy. Normální helmu mám M, ale tahle mi velikostně moc nesedla. Dají se zde vyřešit nějáké výstelky? Klidně i po domácku…Díky

    0 0
    • Pedro404  

      Já ženě integrálu vycpal metrážovym molitanem.

      0 0
    • MichalHofi  

      Raději bych měnil za menší ;-)

      0 0
      • brok777  

        Dáreček…, takže nechci zase vyměňovat a řešit reklamačky… Nesedí mi to tak o 2 cm, vím že Giro dělá konstrukčně helmy stejně, ale dává do každé velikosti jiné výstelky

        0 0
        • JakeF  

          2cm je dost… Nevím, jak to má zrovna Giro, ale IXS má tuším konstrukčně stejnou M a L, takže zmenšovat ještě Mko, to by bylo hodně molitanu :D.

          Navíc to chce počítat s tím, že ty molitany si trochu sednou, takže pokud je velká o 2cm už jako nová, tak to není dobrý… Dárek nedárek, zdraví je přecijen priorita… Já bych koupil stejnej design v menší velikosti a darovanou prodal, pokud to nemůžeš vyměnit.

          0 0
    • Carloss  

      Integrala musi sedet napevno, pokud mozno tak vrazit a poridit jinou

      0 0
    • Breakpain  

      Špatnej nápad … když nesedí, poslat dál …

      Kolega řešil podobnou věc na integrále u motorky … pak se mu protočila na hubě a rozmašíroval si nos …

      0 0
    • goofy  

      Vyměnit. Integrála musí sedět hodně na těsno.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Vozit nepadnouci integralu je hodne debilni napad. Tak ted uz to vis, zkus ji vratit nebo poslat do sveta. Helma se pres net naslepo koupit neda. To uz taky vis.

      Nicmene jedno reseni tady je. Napl integralu montazni penou, vraz do ni hlavu a mas ji dotvarovanou fest na miru.

      0 0
      • Fredos  

        Pro mě by to byla snad jediná 100% možnost. eSka jsou mi krásně těsný na hlavě ale nedopnu pásky aniž by mě škrtily a tlačí mě lícní vycpávky a u eMek zase naopak, perfekt líce, pásky, ale moc nesedí na hlavě…

        0 0
        • Pedro404  

          To musíš mít fakt divnou hlavu:) Jinak líce se pravděpodobně vymačkaj a prodloužit popruh by asi nebylo složitý.

          0 0
          • Fredos  

            Asi ano, nedávno jsem jich dost v Praze vyzkoušel, a u žádné bych neřekl že mi sedla. Jinak u pásků není problém s délkou, ale s tím že si je stahuju na krk a ne na bradu (nebo na čelist). hrozně mě pak škrtí a když sem je nechal volnější tak po pádu jsem měl půl hlavy venku. Navíc se mi do eSek nevejdou pořádně žádný brýle. Bo mě buď tlačí na nos nebo mám bradu venku. Ale vyzkoušel jsem teď z eshopu avatara kterej se tam objevil (v eMku) a ten asi zatím sedí nejlíp.

            Jinak jsem kupoval teď malou enduro helmu a zjistil že nic na trhu včetně lacinějších a neznámých značek mi absolutně nesedne kromě UVEXu. Vyzkoušel jsem snad opravdu vše.

            0 0
            • Breakpain  

              Na krk … ? Lehká rada ;-) … nemáš helmu posazenou moc dopředu ;) … zkus ji lehce posadit dozadu a pásek dostaneš blíž k bradě. Samozřejmě některé helmy to mají šité „divně“. Já jen, že tam trochu hraje roli i tenhle aspekt ;).

              0 0
              • Fredos  

                To jsem všechno zkoušel:) Prostě eSko když chci stáhnout jde mi pásek jakoby přes ohryzek. Ty líce by si asi sedly to jo, ikdyž kolikrát ani nezavřu pusu u eSka. A u eMek už to tak pěkně nesedí na hlavě.

                V obchodech mi s tím taky moc neporadily, spíš se na mě dívali jak na blázna:D Nebo mi řekli že pásek se ani moc stahovat nemusí. Což si potom co jsem skončil s půlkou hlavy vně moc nemyslím(a to bylo těsný eSko).

                Jinak díky za povzbuzení:) Trošku zoufalej už jsem byl.. ale spustu jsem toho ještě nezkusil. Tak uvidíme.

                0 0
                • Breakpain  

                  Hele, helmu ai naraž na hlavu a klidně v ní buď půl hodiny … Jen tak poznáš, jestli nestojí za prd. Když ji jen nasadíš / sundáš, tak to Ri moc neřekne. Trochu se Ti na skopku bude helma hýbat vždy, pokud trhneš hlavou … ale nemělo by to být nic extrémního. Nezapomeň, ze Ti hlava nateče trošku. Takže kdyby to po obvodu bylo uz teď tip ťop, pravděpodobně si pak přijdeš jak ve svěráku. Představ si funkční zimní čepku … Obepne, netlačí. Vycpávky na licích tlačit mohou.

                  Všechny přilby od všech výrobců jsi nezkoušel ještě ne ;). Nespěchej… vím kolik na to padlo víkendů, ale pak neříkám to co kolega … „pauza, bolí mě hlava, bolí mě chodidla“ … A sundá přilbu a boty. Nakoupil v druhém obchodě kde byl … Ja nakoupil tak ve 20. …

                  A stejně… i tak se seknu. Koupil jsem SIDI … dražší model a je mi velký (bohužel se to projevilo až po namontováni kufrů, kdy noha zajede do paty překvapivě hodně) měl jsem vzít o půl čísla menší… Holt je prodám, jezdit v tom nebudu …

                  0 0
        • Breakpain  

          Lícní vycpávky … no, nevím co znamená tlačit, ale má Ti to napresovat tváře, aby to drželo – takže to „tlačí“ přiměřeně. Taky je potřeba počítat s tím, že za chvíli si vycpávky sednou a trochu se přizpůsobí. Jediné místo, kde helma nesmí tlačit je obvod šišky a podobně – tam si to nesedne.

          Každopádně nezoufej – zkoušej různé výrobce a hlavně jiné cenové třídy (zkoušej všechny možné typy dané značky – na slova „je to stejný tvar“ nedej) – z těch levnějších jsem nebyl schopný nic vybrat … sedělo to jako prasopes. Bohužel, když jsem zabrouzdal s cenovkou na trojnásobek – najednou to bylo jako „bačkory“.

          Zkoušet, zkoušet, zkoušet … helmu jsem hledal asi tři měsíce, než jsem našel tu co sedí … nechtěl jsem dělat kompromis, aby to při jízdě tlačilo a odvádělo to moji pozornost. Sice tu mluvím o helmě na motorku, ale to je defakto identické ;)…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.