• Martinus

    Zdravim

    napadlo ma ze to skusim hodit sem

    potrebujem poradit s kupou vysavaca Electrolux.

    byvame v rodinnom dome, prevazne vsade máme koberce, ja som alergik.

    vybarám z tychto dvoch:

    Electrolux ze 330 cena 2627,– Sk

    a Electrolux ZUS 3365 ceba 3043,– SK

    ktory by ste mi z tychto dvoch poradili, pripadne ak mate snimi skusenosti, pripadne s rovnakou podlahovou hubicou akou maju vysavace tieto.

    0 0
    • Al Stra  

      to snad ne,

      0 0
    • Neddy  

      Špatný nápad, který tě napad. Že se tu řešily nákupy aut, to ještě beru… ale vysavače? :D

      0 0
    • Lázeňák  

      Jestli jsi alergik, tak tohle je za málo peněz málo muziky. Tady dáš za značku zbytečně moc peněz. Hledej parametry- sací výkon, kolikanásobná filtrace ahlavně nevybírej nic pod cca 7000 korun.

      0 0
    • Richi  

      A to jsou oba cyklónový jo? Nejsem alergik ani prodavač v elektru, ale ty pytliky ve vysavači jsou asi horší ne?

      0 0
      • Flegmatik  

        Taky nejsem alergik, ale když se vysypává bordel z těch vysavačů bezpytlíkových, tak je to pěkný eklhaft, že kdyby nádobu a filtry měl čistit alergik, tak by si docela užil. Pro ně je snad lepší pytlík – vezme a vyhodí, dá nový.

        0 0
    • pepek  

      Kvůli alergii by možná bylo dobrý mít vysavač, který má tu vodní hubici. Ale bude dražší a nadřeš se přitom fest.

      0 0
    • Qeex  

      Když jsem vybíral vysavač před půl rokem, v podobné cenové relaci, tak jsem skončil u Zelmer Solaris 5500, měl dobré testy, dobré zkušensti uživatelů, a celkově si jej všude chválili, dá se použít buď se sáčky, nebo s bezsáčkovím filtrem(cyklon)

      0 0
      • MirosPikos  

        Elektrolux mi nesmí do baráku. Hrajou si na něco, co nejsou. Jejich spotřebiče možná slouží dobře prvních pár let. Pak to jde ovšem z kopce a to mluvím o vyšších řadách. A nebo mám jen pech a špatnou zkušenost (vestavěná trouba, sklokeramická deska…).

        Doporučil bych rovněž Zelmer Solaris. Za slušný peníze, dobrá mašina. S prodlouženou zárukou. Vysávání do sáčku nebo bez sáčku. HEPA filtr. Překvapilo mě, jak vysavač neztrácí výkon s tím, jak se vysavač plní. U starého elektroluxu šel výkon strmě dolů.

        Jo, málem bych zapomněl. Jsem alergik na prach a roztoče.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Pokud najdete po 1. září v prodejně přístroj s příkonem vyšším než 1 600 wattů, půjde jen o doprodej skladového zboží. Obchodníci však jasně naznačili, že očekávají zvýšený zájem zákazníků o vysavače se štítky a s označením účinnosti vysávání. Přístrojů s příkonem nad 1 600 W se mnozí prodejci v posledních týdnech urychleně zbavují, nabízejí je se slevou 50 %.

          Zdroj: http://bydleni.idnes.cz/…trebice.aspx?…

          0 0
    • Nikola  

      Vyhoď koberce, žádný vysavač ti nepomůže.

      0 0
    • Martinus  

      doplnam info, ktore som vnoci nestihol.

      ten cierny vysavac ergospace ze 330: prikon max 2000w nominal 1800w, 9m šnura, akčný radius 13m, podlahova hubica s prachovým magnetom na 4roch kolieskach, na www.electrolux.sk je krasne video o tejto rade vysavaca, sacky s-bag, do pouzivania zaradujem sacky antialergic, vysavac ma pred motorom mikrofilter, vystupny filter hepa h12, regulovatelny vykon, navijac snury, povodna cena 4590,– sk, hlucnost vraj 78 dB

      ten modry vysavac ultrasilencer zus 3365: prikon max 1800 nominal 1600w, 9m snura, akcny radius 12m, podlahova hubica nejaka kombinovana, saacky s-bag, predmotorom mikrofilter, vystupny filter hepa h13, regulovatelny vykon, navijac snury, povodna cena 5690,– Sk , nizka hlucnost asi 71 dB

      mal by som sa pravdepodobne dnes rozhodnut, lebo cena toho prveho je z internetovej stranky kde sa ceny menia skoro kazdy den

      iný vysavač uz nebudem riesit ,, davat do vyberu

      0 0
      • StuntJ  

        máme vysavač od firmy Electrolux , tuším ZUS 3388 a je to dobrá mašinka. Tichý, výkonný a s dobrou filtrační kapacitou. S-Bag pytlíky jsou parádní, člověk si může vybrat z několika typů, omyvatelný HEPA filtr 13 a další. Za mě kladné doporučení vysavačů Electrolux :o)

        To mělo být na základní příspěvek

        0 0
        • Martinus  

          dakujem ti za prispevok,, ale k tomuto co mate vy je tusim aj turbokefa alebo nieco takeho,, aten co mam vo vybere ja, má len klasicku nejaku kombinovanu podlahovu hubicu.

          0 0
          • StuntJ  

            Ano, tenhle vysavač měl i v balení rotační kartáč, je to dobrý na koberce, pěkně je to vykartáčuje a zbaví bordela, chlupů, vlasů, efektivněji než vysávání. Jinak k té kombinované hlavice, sice má parádní kloub, díky němu se hlavice dostane skoro všude, ale pokud se v rodině vyskytuje někdo s dlouhými vlasy, docela ráda se jimi ucpává a čištění není žádná slast :-/

            0 0
            • Martinus  

              a mozem ta poziadat, odfotil by si mi tu kombinovanu hubicu stoho ultracilencer-u nejake dve fotky hlavne zo spodu? lebo tu novu hubicu stoho cierneho vysavaca ergospace ze 330 som osobne videl aj drzal v rukach,, ale tuto kominovanu som nemal moznost videt. ked budes mat cas na to

              : )

              0 0
          • pepek  

            Turbokefa:-) musí být. Myslím to vážně. Bez ní je vysavač jen takový šudlič.

            0 0
    • Hornet  

      Ked si alergicky, musis odstranit koberce, inac si moc nepomozes zo sebelepsim vysavacom, a ked, tak s turbokefou :-)

      0 0
      • StuntJ  

        To zas až tak není pravda, pokud má člověk rovné podlahy (lino, laminát apod.) nemá prach co „držet“ a ten při sebenším závanu poletuje po místnosti. S kobercem se prach na něm zachytává a prach se tolik nevíří …

        0 0
        • Hornet  

          tak sa teda informuj na spravnych miestach, a daj vediet co ti odporucia…

          0 0
          • StuntJ  

            já jsem sám alergik a v místnostech bez koberce trpím, stačí, jen když někdo projde a kýchám, když je koberec, tak se mi to nestává. A tohle mi kdysi říkala moje doktorka …

            0 0
    • Martinus  

      len pre zopakovanie

      momentálna cena toho čierneho vysavaca Electrolux ze 330 je 2627,– Sk s postou domov kurierom ( povodna cena 4590,– SK )

      a cena modrého Electrolux ZUS 3365 je 3043,– SK pri zakupeni cez internetovu stranku elektro obchodu, ktory máme 200m od domu ( podovna cena 5690,– SK )

      sú to dva velmi dobré vykonne vysavace za najlepsiu cenu aku som mohol len nájst. len mam dost problem sa rozhodnut (som akosi dost nerozhodny clovek : ) )

      a skratka chcem vediet ze som dobre a správne kupil, pretoze ja som strasne velky spekulant : )

      0 0
      • Ricci  

        Na zdravi neusetris,tie vysavace pre alergikov podla mna vobec nie su vhodne

        0 0
        • Martinus  

          akoby si si predstavoval vysavac pre alergikov ? : )

          prednedavnom vysavace do 3000 sk stáli tak za …

          a predavali sa, ludia si ich aj tak kupovali, ale ich filtracna schopnost bola skutocne slabá. A aj este dost takych vysavacov sa predava. Co sa tyka tych cien vysavacov co som uviedol tie dva modely, ked mozem tak kupim co najlacnejsie predsa : )

          0 0
    • scalar  

      Tohle jsou hračky, nebudeě s nimi spokojený, nedávno jsem tento problém řešil (8-letý syn alergik) a vyhrál to Dyson (vybírej variantu Allergy), nejlevnější byl přes Pixmanii (mívají tam akce). Jo, a taky dost nerad otvírám peněženku na drahé věci, co nejsou na kolo :-)

      http://dyson.sk/index.php…

      http://www.pixmania.sk/…ae-dc29.html

      0 0
      • Martinus  

        a čo má ten Dyson takeho, že to tieto Electrolux vysavace nemaju? tiez som bol kedysi za Dyson, velmi silno som ho chcel ale upustil som od toho,, uz mam zakupene sacky ktore mienim aj planujem pouzivat s-bag antialergig, su vraj 5vrstvove, ak sa nemylim, a maju do 99% filtraciu na prach, pred motorom maju tieto vysavace mikrofolter, a vystupny filter maju HEPA, cierny ergospace má H12 co má vraj cca 99,5%filtraciu na prach, a modrý ultrasilencer má H13, najvyssi, ten ma filtraciu na prachove castice vraj 99,9%.

        Nepotrebujem nieco extra, nemam na to peniaze ale skratka nieco na co sa mozem spolahnut. Keby ze fakt velmi velmi cchem, kupim si najvyssi model od electrolux-u, ktory sa sice uz asi dvaroky nevyraba, ale stale sa da kupit, pouzil by som sacki antialergic, ktore som spomenul horevyssie, pred motorom má HEPA H13 a za motorom je HEPA H12 ( dodatocne sa da vymenit aj za HEPA H 13, ktorý viem zakupit za cenu do 350 sk , origilan ). V nejakom teste vraj co sa tyka prachu viedol exceletne. A jeho cena je okolo 11 ooo .- SK. Podla mna vysavac s lepsou filtracnou schopnostou asi uz ani neexistuje.

        0 0
          • Martinus  

            pre mna osobne su bezsackove vysavace vhodne tak niekam inam, nie do domacnosti. mozno do dielne. Moze byt schvaleny pre alergikov, a vypisane aky super je. Ale skratka viacnasobna filtracia cez alntialergic s-bag sacik a cez dva HEPA H 13 filtre su dokazy same o sebe, nie len akoby prazdne slova. On je super vtom ze to je najlepsi cyklonovy vysavac celkovo.

            0 0
            • J3Sl4n  

              Souhlasím s tebou. Bezsáčkové cyklonové vysavače se sáčkovým čistotou na výstupu nevyrovnají. Já mám Miele S 5211, je malý bytelný, výkon perfektní. Při výměně sáčku se starý sáček automaticky uzavře, takže z něj žádný prach nelítá. V testech na čistotu vysávání byl lepší než jiné vysavače s hepa filtrem, který se k němu nechá dokoupit.

              0 0
    • rasto  

      nejsme alergici, ale ultrasilencer muzu pouze doporucit. dobra volba. vykonny, tichy.

      0 0
    • Igor Hnizdo  

      spatna volba. prihod litr a kup si od rowenty silence force.

      0 0
    • Martinus  

      vybrané, objednané. cakam kým dojde. nakoniec koli este nizsej cene som vybral cierny Electrolux ze 330 : )

      mal by príst v najbližších dňoch

      0 0
    • ZuzicK  

      Jestli jsi alergik, tak časem vyhoď koberce, velké záclony a závěsy (dá se nahradit třeba roletami, vertikálními želuziemi) a pořiď si centrální vysavač. I ten nejlevnější tě prachu zbaví líp než kdejaký vysavač pro alergiky.

      0 0
      • Martinus  

        ale to je odost vyssia investícia, ako kúpa vysavaca za 2400,– sk ( pôvodna cena 4590,– )

        viem, ze by to zlepsilo cistotu prostredia domu, ale tento vysavac mi zatial dostatocne postacuje. je x krát lepsí, ako vysavace pred ním, ktoré boli ba až raz tak cenou vyssie.

        postupne plánujem zvlhčovač vzduchu, ktorý by sa mi aj teraz hodil, no a neskor cisticky vzduchu

        0 0
    • Excel  

      mě ***** :-D

      0 0
    • Martinus  

      takže odskúšané, otestované, podčiarknuté a zhrnuté.

      vysavač Electrolux Ergospace ze 330, som vybral na zaklade splnajuc viacero faktorov. a to nasledovne. podmienka bola minimalne filter HEPA 12, ktorý aj obsahuje, dlzka kabla 9m, akčná radius 13m (hadica je o poznanie dlhsia), podlahova hubica na 4roch kolieskach, tu sa pozastavím, obával som sa tejto novej hubice „s prachovým magnetom“ DUSTMAGNET, nakolko máme prevazne skoro vsade koberce. ale obavy boli zbytocne. musím potvrdit, ze aj odporucanie, ktoré som dostal priamo zo spolocnosti electrolux sa potvrdilo, že táto podlahova hubisa DUSTMAGNET je vhodnejsia na koberce, ako podlahová hubica vysavaca Electroluc Ergospace ze 310, ktorý je najlacnejsim z rady Ergospace. Bol tiez vo vybere.

      dalej moznost vybrat si z viacero druhov S-BAG sačkov. k vysavacu boli pribalene 2ks classic long performance, a pre moju alergiu som dokupil balenie sackov antialergic.

      dalej velke pogumovene kolieska, ktore su viacmenej standartom vysavacov, prislusenstvo 3 v 1 je male a účinné, v otvore vo vysavaci ulozitelne. pribalena bola aj samostatna parketova hubica, ktorej vyuzitie vidím až v buducnosti, kedze postupne casom koberce nahradí plavajuca podlaha. co ma najviac prekvapilo, bol pogumoveny naraznik v podobe „šnury“, ktorý pri skladovaní skrutenu hadicu prichyti k vysavacu, co vidim velmi prakticke aj pri prenasani autom do kancelarie, na chatu a pod.

      Výbava, filtračná účinosť a cena. Vtom vedie! Dôvody, ktoré ma presvedčili pre jeho kúpu.

      Môžem len odporučiť. Kto nechce vela investovat a dostať, ako sa vraví ZA MALO PENAZI VELA MUZIKY : )

      0 0
    • Smazaný účet  

      EU zakázala vysavače s vyšším příkonem

      Já třeba až s Zelmer Solaris uvěřil, že vysavač může i vysávat…

      0 0
    • noviisek  

      tohle fórum je už skoro jako mimibazar :)

      podle mě to je tím, že v týhle zemi lidi málo jezděj

      0 0
      • Smazaný účet  

        A tak zas na druhou stranu, bavilo by tě, kdyby tady byly jen cenzurovaný vlákna:

        bike do 20.000,–

        údržba brzd

        jaké pneu

        apod.? ;)

        0 0
        • Delkim  

          a hlavně ten řetěz, čím ho namazat, na to nezapomeň :)))))

          0 0
        • noviisek  

          mě to neva, jen mi to tak přišlo.

          ale je pravda, že kdybych viděl na úvodní stránce 20 témat na jedno téma, tak bych asi zmizel :)

          0 0
    • Lionnel  

      aha, 4 roky starý téma. no chtěl jsem doporučit ultrasilencer

      0 0
    •  

      má někdo nějatej tip na ruční vysavač na takovéto domácí občasné vysávání případné použití na interiér auta, rychlé dobíjení a funkčnost alespoň 20 min. výhodou, tohle by se mi líbilo ale baterie drahá jak sviň https://vysavace.heureka.cz/…v-182-m-one/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.