V plánu bylo zhubnout a já se už hodinu láduji, všechno je z ní docela pryč.
Je v tom někdo se mnou?
Uzené je nezdravé!
:((
V plánu bylo zhubnout a já se už hodinu láduji, všechno je z ní docela pryč.
Je v tom někdo se mnou?
Uzené je nezdravé!
:((
Jen se vykrm na jateční hmotnost.
Ten tvůj tě potom picne, nebo vymění za někoho normálního.
Jezeni nezdraveho ma jednoduchy reseni – nekupovat to a nemit to doma. A dal taky pomaha cist slozeni, to me napriklad odnaucilo kupovat parky. Tak bohatej abych kupoval mouku a kuze za stovku kilo nejsem.
Cim vic jezdim na kole, tim vic jim. Jenze stejne furt hubnu :(
Jím celkem dost čokolády před spaním (nejhorší je na to Studentská pečeť – těch 200g nenechám na pokoji, dokud je všechny nesním), ale jsem zastáncem hesla: klidně žrát, ale pak to taky vyjezdit. V tom by měla být přímá úměra. Jináč mívám pravidelně přes zimu až o 10 kilo víc než teď po sedmi měsících ježdění.
Přes zimu také přiberu, ale 10 kg se mi zdá trochu moc.
Asi nejsi dobytek.
Takyy pres zimu vetsinou priberu.tak kilo az dve:)
Já v průměru 5–7kg, podle toho jak stíhám chodit plavat, bruslit, jezdit, běžkovat.
jestli naberes 7 kilo, tak asi moc nestihas.
Jj ještě tak v Tvém věku to bylo jen 2–3 nahoru, dnes již nestíhám to je fakt.
no já jsem uz v prdeli, vahu nesleduju vubec :)
:D
tak přesně 11, loni po Vánocích 87, v neděli 182 km na kole po Slovensku, pak jsem půl dne jen žral a v pondělí po obědě pěkných 76:-)
kdyz vidim v HORKE studentske peceti 109g sacharidu z 200g a od toho odectu 8 gramu vlakniny, tak vzpomenu vzdy pamatnou vetu http://www.youtube.com/watch…
Tam jsou rozinky, fuj nežeru…
Existují i edice bez rozinek (višňová, hrušková a ještě jakási) ;)
Studentská pečeť není čokoláda. Studentská pečeť je jen ošizený sajrajt. Stačí se podívat na složení. Kdysi to byla čokoláda, ale to už je hodně, hodně dávno.
To je fuk, je dobrá :)
Dobrá není ani náhodou. Dobrá byla možná tak v minulém století, když jsem si ji nedávno po letech z nostalgie koupil, sněd jsem jí jen kousek, zbytek jsem normálně vyhodil, jaký je to hnus.
To neděláš dobře, Jaromíre, něco si dát po xx letech! Když to pojídáš „pravidelně“, tak si postupně na tu snižující se kvalitu zvykneš, respektive si ani nevšimneš… Výrobci zkrátka každý rok uberou kousek toho či onoho a naopak přidají více náhražky toho či onoho… A vojelá, po pár letech evoluce máš čokoládu bez čokolády či šunku bez masa a ani si toho nevšimneš… ;-)
No, je to pravda. Krásnou ukázkou je třeba „pivo“ – většina toho na trhu je eurosračka, ale lidi si na to zvykli.
V segmentu piva se nám naštěstí blýská na lepší časy, viz různé nově vznikající minipivovary, kde vaří opravdu poctivé nefiltrované a nepasterizované pivo z chmele, sladu a vody… Jinak souhlas, většina jsou eurosračky…
Tak, taky si pomalu začínám jezdit pro piva pro radost, docela už je na výběr.
Ale hovno, kam se podíváš najdeš hospodu kde točej něco místního nebo nějakej malej pivovar. Ty jsi prostě jen takovej stěžovatel.
A lidi si nezvykly, koho znám a má trochu rád pivo, tak eurosračky zpravidla nepije.
O tom, jak si lidi zvykli a co kupujou naprosto nejlépe vypovídají statistiky prodejů. Kolik se toho prodá ve sračkách a třeba i v plastu, a kolik se prodá produkce těch malých pivovarů? Je třeba něco dodávat???
Mě nezajímá co dělá většina, to mi může být u ******, důležitý je co člověk dělá sám. Není třeba se pohoršovat nad masou lidí.
A mimochodem taky sem už párkrát měl pivo z plastu, na víkendovou ožíračku na chalupě, bez větších ambicí, to stačí :)
Děkuji, že jsi tím potvrdil, že to co jsi psal předtím, že si lidi nezvykli, je nesmysl.
A co má člověk dělat, když místní malý pivovar prodává jen plasťáky? :D
Jj 10 z 10ti štamgastů nepoznalo, že jim bylo pivo načepováno z plastové lahve namísto z tanku. ;)
zdroj?
Takovéhle testy se občas dělají, někdo tu dokonce kdysi psal, že při blind testu od sebe lidi nepoznali červené a bílé víno, od té doby čekám na vhodnou příležitost, kdy to kde zlomyslně vyzkouším.
Áni mi nemluvějí… Jsem si asi po dvou letech dal při cestě do Ostravy Ostravar v jedné knajpě. A jak už jsem teď zpovykaný těmi pivečky z malých pivovarů, tak mi to vůbec nechutnalo! A to jsem ještě před pár lety za svého Ostravského působení na něj celkem pravidelně chodíval. A dal jsem si pro srovnání dva ve dvou hospodách. V první to byl přímo vrchol hnusu. V druhé to aspoň tak nesmrdělo, ale dopíjel jsem to taky jen taktak. Takže jak vidět, při troše snahy se dá těm hnusům i odvyknout.
Ale je dobrá, mně chutná a chutná i dalším x lidem, když jsem byl malej nechutnala o nic líp.
Tak zájmena už ti jdou, teď musíš ještě potrénovat shodu podmětu s přísudkem…;) :D
Ale hovno, co jsem napsal je srozumitelný a to je podstatný :)
To, že ty nepoznáš hnus neznamená, že to není hnus. Dalším x lidem chutnají třeba i „párky“ nebo „buřty“ bez masa, hlavně že jsou levné – a dokonce podle prodejů je takových většina. Ale zase to nic nemění na tom, že je to hnus. Naprosto přesně jak psal Hekynen – kdo to žere kontinuálně a nepřemýšlí nad tím, žádné změny si nevšimne. Ale stačí ochutnat něco kvalitního a srovnat si to. Jak u toho piva, tak u těch čokolád.
Mně třeba čokolády opravdu z kakaa, takový ty tmavý moc nechutnaj, víc mi chutná srajda jako je Studentská pečeť, tak co s tím mám dělat, mám si namlouvat že mi nechutná, že mi chutná něco jinýho? :)
Na druhou stranu zas nesnesu levný kafe. Miluju kvalitní, čerstvě namletou kávu, připravenou ve frenchpressu, neslazenou, bez mlíka.
A někdo má rád instant s mlélem, cukrem nebo smetanou a věřím tomu že mu to chutná a brát mu to nebudu, nemá to cenu.
Prostě si musíš koupit tu nejkvalitnější čokoládu, aby si okolí myslelo, že se vyznáš a především tím budeš v dnešní době IN! To, že ti nechutná, vůbec ničemu nevadí, to se nikdo nemusí dozvědět :D
To není o tom, jak moc je tmavá. To je o tom, co do toho cpou za náhražky.
To želé je tak úžasné, chutné a také různých barev a to se lidem líbí stejně jako barvičky na kolech, autech.. :)
O tom nemluvím, řeč je o té hnědé pojivové hmotě, která ty kousky želé, rozinky a oříšky spojuje a která nahradila dříve používanou čokoládu.
To je fuk, už se s miř s tím že pečetr mi chutná víc než 5× dražší pravý čokolády, nic s tím nenadělám, tak to je :)
Tak mně v zásadě je fuk, že ti to chutná, pro mě je jediným nepříjemným výsledkem to, že si to ošizení nechala líbit většina, takže to tak zůstalo a já už si jí prostě nekoupím. U té pečetě mě to pravda zas až tolik nemrzí, u jiných věcí je to horší, například u jogurtů, tam ale naštěstí zůstalo dost zákazníků „hlasujících nohama“, takže těch ne až tolik ošizených a nastavených pořád ještě pár zbylo.
Které jogurty jsou málo ošizené? Nějak se v tom neorientuju a jogurty jím celkem často, tak ať jsem v obraze.
Přečti si složení, pokud si koupíš smetanový jogurt, nevidím důvod, proč by v něm měl být nacpaný škrob…
Složení: mléko, ovoce (ostružiny, jahody a jahodová šťáva, borůvky a borůvkové pyré, bezinky a bezinková šťáva, maliny), cukr, glukózofruktózový sirup, mléčné bílkoviny, zahuštěné mléko, koncentrát z karotky, anonie a hroznů, aroma, jogurtová kultura.
Dobré, špatné?
Koncentrát z karotky, aby to mělo nějakou barvu :-D
to co máš ty je mrtvý jogurt ale alespon v tom není sušené mléko. Otázka jaký aroma tam jsou. co je anonie z hroznů netuším
slušný a maj je všude jsou Selský Holandia: mléko, mléčná bílkovina, jogurtová kultura, probiotická kultura Bifidobacterium BB12 a Lactobacillus acidophilus LA 5.
já mám hodně rád produkty AgroLa, taky dostupné celkem všude.
Anonie má být aronie, upsal jsem se :). Je to obyčejná Jogobella, tu mám nejraději. Třeba ty jogurty ve skleničce, na které odkazuješ níž, mi moc nejedou.
ti nejedou protože nemají v sobě tolik cukru, barviv a aromat.
to je ten paradox. uměle vyrobené produkty jsou testovány panelově a snaha je vyrobit chut, vůni, konzistenci atd tak, aby to co nejvíce panelistů ohodnotilo jako nejlepší. To, že se to žene chemicky je jedno, rozhoduje prodejní výsledek.
Problém je právě v tom, že jak si na to zvykneš (viz i Majkee a studentská) je obtížná cesta zpátky.
Cesta zpět je možná a zas tak obtížná není. Stačí jen mít snahu a chuť hledat chuti a ochutnávat a koštovat a testovat a porovnávat. Ale je pravda že zvyk je železná košile a pohodlnost je velká. Ale kdo je línej i se dobře najíst, ne jen se bezcílně nažrat (pardon), tak to je ztracený případ.
no já nevim, po mlíku, sýru a jogurtech „přímo z krávy“ v Montenegru bych se utloukl, problém je, že jak na to nejni organismus zvyklej, potřeboval bych pak náklaďák toaleťáku :-(
Si zvykneš.
My teda jíme jogurty hodně a kupujeme obvykle tyhle:
Florian (OLMA), Chocenský smetanový (Choceňská mlékárna), Valašský smetanový (Mlékárna Valašské Meziříčí), Pierot (OLMA), Tvaroh s jogurtem (MADETA) a pak Lipánka (MADETA).
Všechno smetanové. Odtučněné hajzly od Danone a podobných podvodníků mi domů nesmí…
Tak valašský smetanový je super. Bílý mi chutná od Olmy.
jj ValMez :o))) nicméně ve zdejších končinách se dá koupit bílý jogurt z biofarmy z Valašské Bystřice,což je luxus nad luxus,mají ho dokoce i v COOP prodejnách a jen se po něm zapráší,a pak bílé jogurty z farmy od Horutů,kde si v Rožnově člověk může přímo zajet k nim na farmu do prodejny,nebo je mají ne dvou prodejnách na náměstí v Rožnově…za těmito dvěma značkami si klidně dojedu,cák konzistence a chuť mě přesvědčily dokonale…mimochodem za parádní ceny,na to,že to jsou bio výrobky…a to tvarohu a sýrech tady raději ani nemluvím
V té bystřické farmě mají taky luxusní tvrdé sýry, uzený nemá chybu.
no já preferuji jejich hrudkovitý tvaroh a jejich jogurt se dá v Mandragoře koupit v kilovém kyblíku…a ty sýry…to samé je na Pasekách u Horutů,jezdím tam každý týden…tyhle věci budu podporovat,protože vím,kolik to dá usilí udělat malý bochánek sýra…fandím jim a klidně připlatím pár korun navíc,co se sýru týče
To ja tez. Po pobytu ve Svycarsku si uz asi nekoupim ani drazsi cesky Eidam na posypani spaget.. to je trochu nevyhoda :-D To same s vsemi mlecnymi vyrobky, pecivem, cokoladami, rajcaty atd.
já věděla,že mi někdo porozumí,chi…mimochodem ve Švýcarsku zbožnuju,ty malé soukromé mlékarny…švestkové kefírové mléko,to byla slast
Uf, další polrajchovec :)
Od tebe to asi nebude lichotka, co :-) Pro tvou informaci jsem od neho videla jeden necely dil, moc mi jeho jednani nekostuje. Od Babicy jsem videla tez jen jeden recept a malem jsem se poblinkala :-D
Zato takoveho Emanuela Ridi jsem sledovala, kdyz byl cas, se slinou v koutku, ten vi, ze kvalitni = dobre. Jelikoz vim jak chutna mleko primo od kravicky pasene na louce (i nepasterovane), domaci jogurt, syr, hovezi maso z kravicek celorocne na louce, domaci drubez, vajicka, brambory a rajcata ze zahradky, tak me nejakou bilou vodou, chemickym cosi co ma byt jogurt, oslizlym masem, nechutnymi brambory a zeleninou opravdu neuctis.
Navic mi dobre syry, sunky, cokolady, zelenina atd neskutecne chutnaji.. „smula“ pro moji penezenku, ze mam vybirave chutove bunky. Nekdy zavidim tem co dokazi prezit na rohlicich se salamem, ale jejich organismu nezavidim ani trochu.
Dneska mne dostal vanikovy jogurt. Jelikoz stale uplne nemecky nerozumim, prekvapila me uvnitr prava vanilka! A ta chut.. do toho normalne byla skoda sypat lupinky.
Treba takovy jogurt nevim zda se u nas da koupit a jestli jo, tak bude dvakrat drazsi nez ostatni s prichutemi :-(
jak v jogurtu poznáš pravou vanilku od levý? neříkej, že podle chuti – chemie je všemocná ;-)
Vis jak vypada prava vanilka, kdyz ji pridas treba do kremu? :-)
Vypadá nebo chutná?
Vypadá i chutná :-) Aromatická zrníčka napodobit rozhodně nejdou a vanilín od vanilkového extraktu taky poznat jde, vanilín má takovou lehce hořkou dochuť. Z těch zrníček navíc zůstává dlouhou dobu chuť na jazyku, mňam.
Pro ilustraci vanilkový jogurtík a čokoláda, která mi vydržela 2 týdny! Normálně taky jak načnu tak padne celá, ale tahle byla tak aromatická a na jazyku držela chť tak dlouho, že mi stačil malý kousek :-)
Jako nechci nic říkat, ale taková „zrníčka“ jako na první fotce najdeš i ve vanilkovém pudingu z Billy (můj nejoblíbenější :) ) a nedělám si iluze, že by to byla pravá vanilka.
Chci fotku! :-) Co to je zač?
V tomhle jsem si naprosto jistá, že je pravá.
Zkoušel jsem to hledat na netu, ale neznám výrobce (název je psaný tuším německy). Bývá v takovém trojúhelníkovém kelímku, jehož jedna špička je oddělena a je v ní buďto malinová břajda, tmavé keksové kuličky (u vanilkového pudinku) nebo bílé keksové kuličky (u čokoládového pudinku).
Tak už jsem to našel http://goo.gl/dQIXn :). Fotku nemám, ale pokud budu mít cestu do Billy a vzpomenu si na to, ta ji udělám.
v potravinářském průmyslu se používá v drtivé většině syntetický arovanilon. Kvalitní chmikálie má vynikající vanilkovou chuť protože je chemicky identická s přírodním vanilinem. Pokud výrobce používá drcenou vanilku, tak spíš pro efekt. A v čokoládě se používá jen arovanilon, protože je odolný teplotám okolo 55°C kdy se už přírodní vanilin začíná štěpit (tedy spíše přírodní příměsové složky). Já nedám dopustit na kvalitu českých potravin – tedy pochopitelně od solidních firem.
Ale tak to přece není. Píšeš to, jako by to byla nějaká póza či co, ale zkrátka kdo opravdu zjistí ten obrovský rozdíl mezi potravinami a produkty chemickobiotechnologického průmyslu, tak už mu jednoduše ty průmyslové produkty nejedou.
Ale vždyť já to v podstatě chápu, jen jsem si rýpnul :). Já to mám podobně u tabáku do vodárny. Ale u toho jídla mám asi nějaké pokřivené chuťové buňky, protože třeba čerstvé mléko z krávy je pro mě vrchol hnusu a přitom trvanlivé piju rád :D
tak s tím mlékem jsme na tom stejně,co jsme to měli doma,tak od té doby nepiju mléko raději vůbec
a pak mé ovečky,co mám pod svými ochranými křídli mi místo flašek nosí tyhle luxusně nakyslé věcičky,chi…
a co??Myslíš,že je to horší než activia???
no, z toho článku vyplývá, že výroba 1kg tvého oblíbeného biojogurtu zatíží přírodu podstatně víc, než průmyslová výroba 1kg jogurtu
přínos pro tvůj organismus je minimální nebo žádný
takže vlastně podporou „bio“farem podporuješ ničení přírody jenom pro tvůj (falešný) dobrý pocit…
100% nemám falešný pocit,tím jsem si jistá…
Kvalitnější zemina na půdách obhospodařovaných metodami biozemědělství a více živočišných druhů na nich je známkou ničení púřírody??? Jestli myslíš tu větu: „Pokud se ale znečištění počítá na jednotku vyprodukovaných potravin, znečišťují biofarmy své okolí více“ – tak by mě fakt zajímalo co myslí tím znečištěním. Kravince na polních cestách? Nebo prdy krav? Těch by možná opravdu mohlo být více při krmení přírodními krmivy.
taky je tady otázka,zda pěstování je méně ekologické,než chemická výroba umělých přísad do potravin,natož potravinářský PRŮMYSL sám jako takový.Proč mám mít pocit,že když si na zahradě utrhnu mrkev,že tím ničím přírodu???
těší mě, že ti to vrtá hlavou už víc jak tejden :-)
pár dní jsem nad tím nepřemýšlela,přiznávám…objevila jsem léčivé účinky kořalenky Praděd,chichichichi
a jen tak mezi námi,dlouho jsme taky měli dobytek(krávy,kozy,ovce),tak se lehce v těchto věcech vyznám a takové chytrolíny bych s prominutím nakopala do ******
Od Horutů mi extrémně chutná tvaroh.
dobrý jogurty má Kunín…ale dražší :-(
To je nějaká zuřivá lesní směs, ne? Koncentrát z onanie by mě asi trochu vyděsil :)
:D taky mě to napadlo…
:D
koncentrat z onanie v joghurtu? tyyyjo :-D
a já si říkám,proč tolik chlapů jogurty nesnáší,chi
A ženský je milují? :-D
přiznávám mám pro jogurty slabost…a ted mám pocit,že jsem si to úplně zavařila,chichichichi
Stav se k vietnamcum na hranolky, v tatarce mivaji taky tve oblibene ingredience, dokonce ruzne druhy.
jsem něco zaslechla,že to našli v Brně u nádraží,při mých studiích si tam kupoval hranolky s tatarkou celý vlak…moje nervy
A v Kroměřížu na Miličáku taky (cca 7 let zpátky):D.
ten Zlínský kraj je samá patálie
Jogurt v tatarce?
Spis ten koncentrat z onanie.
:)) však to jsou samé vitamíny, ještě tu tatarku obohatili.
My kupujeme jedině tohle: Olma Klasik Bílý jogurt – nejméně 2,4% tuku, složení: mléko, mléčná bílkovina, živé jogurtové kultury. Neobsahuje lepek.
Do toho domácí marmeládu z borůvek, červeného, černého rybízu nebo malin.
Žádné ochucené hnusy z obchodu doma nemáme.
Mě moc chutná bílý farmářský jogurt z Českého gruntu na Dolním náměstí v Olomouci. Ale ne to malé balení, ale 300 g v průhledném kelímku co je zhruba stejně vysoký jako široký. Nevím ale z které farmy to je.
technická: čokoláda se nedělá z kakaa – výroba čokolády a výroba kakaa jsou paralelní procesy nikoli následné.
Taky tak.
Tak tak, nejlepší čokolády má stabilně Lindt, jen ty ceny. Za jednu 300g Lindt máš pomalu 3–4 300g milky..
Lindt je taky dost těžká komerce který má k tom čokoládám dost daleko. Je to něco jako Tulamórka mezi whisky. Neurazí, ale špička to není.
No alespon tam ale necpe rostlinne tuky a jine dobroty. Milku s tou jejich chuti uz ani nekupuju :-(
Takova Rittersport ale P-:
čokoládu a sladký ani ne. ale pečená kačenka . . . do křupava . .
No jejej. Taková pětihodinová kachnička… ani knedlík není potřeba.
Nechte toho, já si ji snad zítra na trhu fakt koupím…
Ty jsi směšnej :) Jak jsi musel napsat, že na trhu :) Nám je to přeci uplně jedno, kup si ji klidně v supermarketu ;)
Ono u chuti masa strašně záleží čím se to krmí. To třeba takový Nero Wolfe jedl vepřové zásadně z prasat krmených burskými oříšky, nebo křepelky (nebo to byly koroptve??) krmené brusinkami.
my máme kachničky doma,pěkně vypasené na trávě,vedle nám kejhají husy…no není na tom světě krásně
A prodáváte taky? Nebo to máte jen pro vlastní potřebu?
pro vlastní potřebu,zima bude dlouhá :o)))alescháníme strakatého housera na chov,tak kdyby jsi věděl .o)))
Škoda. Rád bych vyzkoušel ten rozdíl v chuti oproti kupované mražené.
čoveče myslím,že tam moc rozdílu nepoznáš,domácí se déle akorát peče,je víc tuhá,ale ve výsledku je to myslím stejné…rozdíl je jen v tom,čím jsou krmeny,tak to se dostává do těla…ale výrazná jiná chuť to myslím není
Tyjo ja bych rekla, ze i jo. Doma pasena husicka ma rekla bych vyraznejsi maso. Na kuratech je to citit jeste vic, teda tam na opak, lepe krmene kure tolik „nesmrdi“.
tak kuřata to je něco jiného,ovšem u hus ten rozdíl nevidím
taky dost lazezi cim se ta drubez krmi…kdyz jim budes sypat jenom stejne granule, jako ve velkovychovne…tj. nacpane vsim moznym, tka to zase takovy terno nebude…
ale takovy kralik, ktery cely svuj kratky zivot zral jenom cerstvou travicku a vesele hopsal, to je neco jineho:)
my jim granule nedáváme,vždyt mají každý den trávu a zrní,co si vypěstujem sami…a nějaké ty zbytky z kuchyně..králíky máme jen na našem seně a trávě a občas dostanou starý chleba co si nasušíme,když zbyde..teď na podzim jablka,řepa a brambory..
Jaké husí „plemeno“? Třeba bych ti nějakého nabíječe mohl sehnat, už ani Piňda to nežere :D:D:D.
pěkně přes noc do trouby
Přesně tak! Kachýnka se nesmí uspěchat. ;-)
Á, vidím, že pánové jsou gurmáni. To mě těší. Když jsem to poprvé vyzkoušel, tak jsem nevěřil vlastním chuťovým bunkám. Holt všechno chce svůj čas.
momentálně mám 3kg dole páč jsem nervozní,labilní, stresovaná ale ******** štastná osoba :-)
Ty jsi těhotný!
bejvávalo, teď jsem ten nejšťastnější parchant pod Sluncem :-D
To jsem nějak nezaznamenal, každopádně gratuluji :-)
:-) dík
asi takhle:
A jak je to přitom jednoduché, stačí nežrat. Člověku to po nějaké době ani nepříjde ;)
A přito je to tak jednoduché.
Jediné štěstí, že tyhle „dobroty“ mě nikdy nelákaly :)
náááááádhera
+1
Stačí nežrat – ono se to lehce řekne. Nežereš, zhubneš rychle a pak se párkrát nažereš a kila se vrátí i s posilama. Chce to hezky pomalu a spíš než úplně nežrat, tak žrát menší a menší dávky :0) A taky se držet poučky „hlad je převlečená žízeň“ :0)
Nezrat nebo zrat mene? Takze ne 30 deka salamu, ale 15 deka? Nebo ne 2 klobasy, ale jen jednu? Tim dosahne dotycny ceho? Ze bude s te jedne klobasy zdravejsi? Asi tezko ze. Neni to spis o tom co jist? Je dulezity dodat telu to co potrebuje, aby fungovalo jak ma. To ze nekdo snizi pocet sezranych uzenin a sleze mu par kg speku neznamena, ze bude zdravejsi. Hubenej clovek muze met taky vysokou hladinu LDL cholesterolu, cukru a celkove muze byt v horsim stavu nez 100kg porizek, kterej ma sice najakej ten pupek, ale zdravotne je v poradku. Ne nadarmo se rika jem to co jime. Telo potrebuje zdrave tuky omega3/6, kvalitni zivocisne bilkoviny, pomale komplexni sacharidy, vitaminy, mineraly a vlakninu. Jenze drtiva vetsina lidi konzumuje pravej opak a to rychle jednoduche cukry, nezdrave saturovane tuky a bilkovin absolutni minimum. Pak je to tu sama nemoc a proc asi. Protoze telo jen bombardujeme srackama a vubec se jim nedostava potrebnych latek, tak je jasny, ze si proste dirv nebo pozdeji rekne „seru na tebe ja koncim“
Přesně tak to je, je to prosté ale pro většinu bohužel nepochopitelné:(
O tomto to vôbec nie je. Vieš čo je jojo-efekt? Ide o to, že pri chudnutí strácaš aj svalstvo a pri opätovnom jedení nahradí svalstvo tuk. To je tak jednoduchšie povedané. Takže netreba chudnúť len ako proces s nejakou určitou dobou, stačí mať správne stravovanie. Na tanieri pestrosť, s každého rošku-trošku, nejesť večer, doplniť chudnutie športom a radšej menej a častejšie. Potom už iba vymeniť určité veci. Mám chuť na sladké? Miesto pol kila Nutelly zjesť radšej dva banány. A posledné ide o to nerobiť prehrešky o ktorých človek ani nevie, napr plný tanier sacharidov ak nechceme zväčšovať svalstvo ;)
Nejsem si jist, zda by mi 2 banány poskytly stejný požitek jako 0,5 kg nutelly :)
Na začiatku nie, ale po tom čo som prešiel zo sladkej Kofoly, a pod. cukrových fontán na vodu a max. ochutený Rajec, zo sladkostí na ovocie (tak 90% ovocie, 10% sladkosti) a pod. tak mi už vôbec nechutia veci čo mi chutili pred tým. Respektíve sú pre mňa moc sladké/slané a pod. :) Celú Milka čokoládu by som už asi nezjedol :)
Takže myslím, že každý človek to má len o zvyku, lebo chute sa časom upravia a a stačí ti aj menej sladkého ;)
z 2 bananu bych se jiste nepoblil. u pul kila nutely si nejsem jisty…
Hm, to rozhodně, ty banány by poskytly požitek daleko větší.
Proti gustu… A včera padlo 300 g chalvy, z toho by se taky leckdo zesral :D
Ježkovy zraky nestraš. To zní jako zlá noční můra.
No, já bych to spíš chápal doslovně – Stačí nežrat Důležité je to slovíčko Nežrat. Jak říkáš ty – rozumně se stravovat, jíst pravidelně a plnohodnotné potraviny. Sám jsem relativně nedávno začal číst složení potravin a přestal jsem kupovat své oblíbené uzeniny. Zjistil jsem, žeje mnohem levnější, zdravější a nakonec i chutnější koupit kus poctivého masa a rychle z něho něco uklohnit (do 15min). Ano, musel jsem se naučit uvařit něco víc než kafe, ale jsem spokojen ;-))
Tak v 15 letech jsem takové starosti neměl, jedli jsme doma topinky s česnekem, špekáčky, nebo brambory s mlékem a to jsem závodně jezdil na kole a hrál hokej.
á bílej sex :D bejvávalo…
á á vhodnější pojmenování.. :)
moje lednicka je porad prazdna, ale ne protoze bych ji vyziral, ale protoze do ni nic nekupuju projistotu
jsem prasca, čím víc jezdím, tím víc žeru a piju pivko a když nejezdím, tak stejně žeru a piju pivko..
misto vysedavani, prudeni a vymysleni nesmyslu na BF radeji jezdi na kole a problem je vyresen ne ;-)
No dneska je krasne na kolo:D
Tak nejak rano v pul 6 jsem jel do prace prochcanej jak pes.
Ja jel do prace taky na kole, z prace jsem se uz nechal odvezt autem.
Já jel do práce kolem čtvrt na osm a šlo to, akorát boty mokrý. Z práce už pohoda…
Já sem jel do práce kolem 7 autem a nedojel sem skrze aquaplaning a návěs kamionu, o který sem si poněkud vylomil přední kolo…:(
Ale ale :0)
Já ale netvrdím, že nebourám…;) Sem tam mi to ujede…:D Škoda na autě prý 175 – 200tis.
Což je při ceně kombíku ve verzi ambiente se slabším tsi skoro totálka… Cos dělal, přepálil rychlost v zatáčce? Musím zaklepat, ale aquaplaning jsem zažil zatím jen na dálnici za prudkého deště při celkem nízké rychlosti a hned se to zase chytlo.
Byla to taková kombinace sjetých gum, vyšší rychlosti (130kph), snížené viditelnosti (auto přede mnou) a 2 metry širokého potůčku, co tekl přes dálnici. Jezdím tam každý den (za deště, sněhu, mlhy, sluníčka, krup, náledí…) a vždycky to bylo v pohodě, ale včera se pomyslné ucho utrhlo…
Nevypadá to tak hrůzostrašně jak jsem si představoval podle odhadu škody. No aspoň je o jednu odpornou Cappuccino metalízu míň :-P
Teď mám místo ní OII Combi, barva stejné odporná Cappuccino metalíza…:)
Vidíš jak sis pomohl :D.
No je to 4 roky starý krám, najeto 240tis., žere olej, nedrží plynové vzpěry víka kufru a sem-tam přestane foukat turbo…
Tak nevím…:(
nejvyšší čas vyměnit vzpěry, vyčistit turbo, stočit na 90 a dát do áček
„Po důchodci, ježděno po městě, s jasnou servisní historií“? :0)
Kruci to ve firmě nakupuje ty auta někdo barvoslepej nebo máte takové firemní barvy? =-O
Cappuccino metalíza je společně s Arctic green totální přešlap.
A abych nastínil svůj vkus (jak jsi mi kdysi říkal) tak u mě vede Race blue, pak klasika Black magic, jako třetí Anthracite grey (v kombinaci s černými prvky Monte Carlo naprosto skvělá) v těsném závěsu s Rallye green. Pak duo stříbrná/bílá.
Prostě pokud už se vyplázne 10 a víc táců za metalízu, tak proč proboha cappuccino?
Říka frajer co má černý erbé :D.
Však já mám právě Black Magic metalízu. Ono když je na výběr mezi červenou nemetalickou pro důchodce, hnusnou cappuccino a Black Magic, tak je to jasné. Akorát ta černá je strašně nepraktická :0( Začínám trochu nesnášet kamarádky s kabelkama a dlouhýma nehtama :0)
U nás ve firmě se auta kupují na poslední chvíli a musí být hned, takže si barvy nemůžeme moc vybírat a berem obvykle to, co je skladem. Navíc šef si potrpí na usedlé barvy a tyhle nenápadné metly se nemusí moc mýt, protože na nich špína není vidět…:)
Black magic je na udrzbu peklo :)
Ale naleštěná vypadá nádherně :0)
Souhlas. Mám ji 3 roky, myju ručně, dvakrát za rok ručně vosk a po umytí vždycky jako nová :-) ale po 5km už je vidět zase prach :-D
Měl sis koupit Cappuccino – sice je podle mpIII hnusná jak prdel, ale špína na ní není moc vidět…:)
Mít černou a jednou jet na stavbu, kde se dělají zrovna HTU, tak ji asi radši hodím ze skály…:)
Auto, pokud to není Ferrari, musí být černý :-)
To jako aby to nebylo pořádně vidět, aby v tom bylo v létě jak v mikrovlnce, aby na to byla vidět každá kapka,… prostě praktická barva…:D
Ale je krásná :-)
Modelky jsou taky krásný, ale domů bych žádnou nechtěl…;)
:-)
pokavad to mejes dvakrat do roka, tak ti barva muze byt uplne lhostejna. bych tak nejak rekl. :-D
Tak tak, na druhé bílé není vidět téměř nic, v létě i po celodenním stání na sluníčku je uvnitř lépe než v černé, která vedle stála jen dvě hodiny… ale černá je prostě hezčí :0)
Je fakt, ze cappuccino by asi vypadalo v zimě líp :-)
Hehe, tak nějak vypadám v zimě :0)
ja mam cernou oktavku permanentne zasranou jak jetel a kdyz ji zaparkuju pres noc vedle nablyskane, tak jsem tak nejak klidnejsi :)
Že zrovna vemou obě?
Vysvětlí mi někdo proč když jsem navoskoval tak zmizely drobné škrábance třeba od nehtů u klik? :0) Použit leštící vosk.
Jakakoli cerna je peklo. Kdyz vidim jak 2 kolegove s cernejma autama stale lesti, tak jim to pranic nezavidim:)
Jo jo. Nejlepší je stříbrná metalíza. Na té není nic vidět. Už 5 let jsem nebyl v myčce :-)
to jo, predchozi oktavku jsem mel stribrnou a to byla pohoda.
Ale když doleští, tak těch 5 minut, než se to zapráší, je fajn :-D
To zase jo. Kdyz dojede sef s cestve nalestenou M3kou, tak to vypada opravdu nadherne.
Docela škoda dávat na M3 černou, když jsou v nabídce zářivější barvy. Asi chtěl být nenápadný.
Jsou lidi, co si potrpí na nenápadnost a pak jsou exoti, co používají drahá auta jako penis-extender. Například v sobotu jsem na jednom Libereckém sídlišti potkal bílého Contíka s kapotou, střechou a víkem kufru polepenýma karbonovou folií…to sem se musel pousmát…
Souhlas, to je ubohost. Já tuhle potkal Contíka v bílé s černými koly. Elegantní, zajímavé. Podle kol to vypadalo na Supersports.
Majitele co pošlou A8 k zemi, narvou tam 21kola a polepí matnou fólií nebo „karbonem“ nechápu.
Ale pořád si myslím, že M3 je auto pro mladší, které by mělo být výraznější.
Jakékoliv premium-class auto v bílé evokuje pocit, že ho řídí nějaký excentrický kokůtek, co potřebuje být vidět. Tahle auta mají být v tmavé metalíze…tak budí důstojný dojem…;)
Obecně si tyhle exkluzivní premium-class auta kupují excentrici aby byli vidět. I SLS v černé je pořád hodně vidět. Kdo chce být nenápadný, koupí si oktávku nebo jiný mainstream.
Na některá jednání prostě nemůžeš přijet oktávkou…:)
Jasně to by vypadalo že si sám sebe nevážíš. Ale takové Bentley Continental u kauflandu vypadá jaksi nepatřičně
Kokůtky najdeš ve všem :) https://www.youtube.com/watch…
Nefunguje
Měl jsem za to, že inženýr si tam to https a srance před tím dokáže smazat :P http://goo.gl/ksElw
Sem se snažil, ale nezobrazilo to celý odkaz a po kliknutí mi to otevřelo vlákno bez zbytku odkazu…
PS: Bych čekal, že student VŠ a dlouhodobý uživatel B-F bude umět vložit funkční odkaz…:P
Jinak to je pořádný zm*d ten řidič audiny… bohužel ten řidič náklaďáku s ním nemůže absolutně nic udělat…:/
To bylo trošku jiné. Tenhle blbeček v ochcávce mu to natvrdo zašlápl, takže kamion nemohl nic dělat. Měl i dostatečný odstup a vina by se dle videa dala snadno prokázat řidiči osobáku.
Zato ten magor v audině to dělal „chytře“. Zpomalil plynule, pak náhle zrychlil, blokoval mu levý pruh při předjíždění… tam, pokud by řidiči náklaďáku ruply nervy a bouchnul by do audiny schválně, by byl viníkem nehody on. Podle záznamu by možná dostal pokutu i řidič audiny za blokování, ale pojistné plnění by šlo z povinného ručení kamionu…
To bych teda tipoval na míň než 175tis. Něco podobnýho se stalo i kámošovi. Jel po R4 směrem na Strakonice no a chtěl se vyhnout výmolu, tomu se naštěstí vyhnul, ale svodidlům už ne :-), k tomu dostal hodiny a pěkně se o ty svodidla omlátil, on naštěstí jen pár škrábanců, ale auto na odpis…
to vyhodnotili na výměnu kastle
To je skoro nové auto pak ne? :0)
Ono se to nezdá, ale je pryč:
přední kapota, přední nárazník, maska chladiče (možná i chladič), PP a PZ světlo, PP mlhovka, P nosník, PP podběh, PP tyčka řízení, PP a PZ blatník PP a PZ dveře a prý i čelní sklo + k tomu nějaká kosmetika (plasty, krytky, dvířka od nádrže), nádržka a ostřikovače a další blbůstky… Když to pak posčítáš podle cen v servise, tak to skáče strašně nahoru.
Šikovný autoklempíř, lakýrník a opravář by to imho dali do kupy tak za 60tis…
všechno dobrý, ale ******* je ten podběh.
za 60 bys z toho nevyváznul imho. Když si vezmeš jenom kolik stojí díl do laku a že bys toho tam měl mraky.
Nj. pro pojišťovnu by imho bylo lepší vyplatit totálku a auto prodat na ND, než platit opravu. Je to 1,5 roku staré, najeto 52tis. km, jasný původ, garanční prohlídky, vyměněný napínák rozvoďáku…
…a já bych si možná konečně pomohl k nějakému dieselu. Ta OII, co mám teď, není žádná výhra. Je to celkem olítaný vrak a navíc musím platit daně z plné ceny nového… a ta byla tak dvakrát vyšší než u fábky…:(
A já myslel že aquaplaning a ono to bylo vlastně jinak :-D
Tak to prasklo, no… Sem se rozhodl, že chci nové auto. Ve 130kph se mi přece nemohlo nic moc stát…
Pojišťovna nic neprodává, vyplatí totálku mínus zbytkovou cenu a starej se sám…
Asi tak..vyplaceni totalky jsou vlastne nejvetsi prachy co od ni za auto dostanes…co s nima pak udelas je uz tvoje vec, ne?
Nemusí být…pokud vyplatí totálku a tobě se nepovede vrak dobře prodat, tak jsi na tom bitý a je lepší si ho nechat spravit na náklady pojišťovny. A taky s tím je asi míň starostí. No uvidíme. Ještě jsem nic podobného neřešil…:)
Tak o tom docela pochybuju, pojišťovna zaplatí, co je pro ni levnější.
Však o tom snad píšu, né? Že totálka pro tebe, jako pojištěného, nemusí být zrovna výhodná…
Máš mít pojistku kdy ti pojišťovna v případě totálky zaplatí cenu auta na faktuře a měl bys klid ;0)
ale plat takovou pojistku
No to pak nesmíš mít káru za 2 mega ;0)
No já to pochopil tak, že si můžeš vybrat, když se ti ta totálka nelíbí, což není pravda, vysvětleno, ok :-)
Jo to jsem si vzpomněl, že předminulej únor mě čekalo před barákem překvapení. Jdu takhle po ránu z kámošovejch narozenin a koukám, že moje auto stojí nějak nakřivo, tak jdu blíž a propíchaný obě pneu a poškrábaný obě dveře až na plech. Vyšlo mě to celkem na 11tis 3 za pneu a 8 za lak. Nechápu kdo to mohl udělat, pokud vim nikoho jsem nenaštval. Asi šli nějaký ožralý magoři z hospody a „bavili se“ či co.
Máš štěstí, že ti to ještě nezapálili… Už se těším na parkování u koleje :-/
Koleje jsou v cajku, tam se auta neničí. Jen ty lehčí se občas přenášejí na jiná místa nebo nahodí na patník :D
Já se spíš bojím, že budou studenti strojárny testovat v praxi nabyté znalosti :-D
Že by si z kapoty udělali rýsovací prkno?
Spíš že by to auto rozebrali a pokusili se složit (na FAVce je myslím obor zabývající se vývojem spalovacích motorů atd.) :0)
Ale třeba by mu přidali pár válců nebo turbo, to bych se nezlobil :-P
Stačil by jeden válec, abys měl konečně auto…;)
Já mám auto ;0) I 173 to jede :0)
počkat počkat!! patník? :D
Ano. Nepatřím mezi lidi, kteří považují patník a obrubník za jedno a to samé nebo to mezi sebou libovolně zaměňují :). Byl to to tuším malý fiátek čumákem nahozený na betonový patník, zítra zkusím pohledat fotku.
:DDD tak to je mazec. to videt tak se tam klatim smichy urcite dobrejch 10 min. majitele je mi ale lito.
Našel jsem jen pidiverzi té fotky, ale podstatné tam vidět je :)
Pohoda, trosku cukne dozadu a je dole:)
To si děláš prdel :-D :-D
Nevim proc, ale pripomnelo mi to foto nize.
Jeste prepis mailu v kterem mi to prislo:)
#
# Hani, takhle jela paní Plachá do práce na ranní směnu a myslela si, že jí
#
# blbne motor
#
Podle data to zrovna jela přezut naproti k Lišákovi :-D
Jeji manzel udajne sundal vecer kola, ze je necha prezout. Aby auto nestalo na spalcich, tak tam hodil holy disky. Jen ji to zapomnel rict:)
To je moc :D já zase někde četl, že nějaká ženská jela přes 100 km se zataženou ruční brzdou a taky si myslela, že jí blbne motor
já zase slyšel, že jedna managerka z kanady si půjčila v praze někde u letiště auto a na jedničku ho hnala po d1 několik desítek km dokud nezadřela motor
stacilo to utnout po te „manazerce“:)
a udělat z toho seriál s ruznými příběhy? :)) nj, baby
To jí nebylo divné, že jede jenom 50 nebo kolik auta na jedničku maximálně jezdívají?
mě to říkal kdysi dávno kolega z práce a nevím jak to přesně bylo, ale mluvil o souvislosti s pojištěním toho auta, že ji to snad i prošlo…
Prostě to uštvala na jedničku, protože byla zvyklá na automat..
No tak to jsem rád :-). Jinak jsem to nahlásil na fízly a poučil jsem se, už nikdy nic nenahlásim. Přijeli nafotili a vzali mě na fízlárnu. Tam jsem strávil asi hodinu a za dva měsíce mi přišel dopis v obálce s modrym pruhem a tam, že se šetření odkládá, protože je jednoduše pachatel neznámý. No vzhledem k tomu, že se to stalo před desetipatrovym panelákem a mohlo to vidět desítky lidí, jsem si nevšiml, že by se ptali alespoň sousedů, jestli si něčeho nevšimli. No asi mají moc práce chudáci… Na koleji to snad bude v pohodě :-)
stalo se mi to samý.
Pojištovna mě ve finále napsala, že pneu v pojistce na vandalismus nejsou…
Přesně tak, řekli mi, že bych musel mít ještě havarijní pojištění to prý obsahuje i vandalismus, jinak mám smůlu. :-(
já měl i havarijní.
Právě že gumy, rezervu, ale taky třeba světla, mlhovky a pár dalších věcí ti to nekryje. Byla to Allianz a je to tak 5let.
Taky mám allianz a podle nich mám pojištěný vandalismus, poškození zvířetem atd. To by mě zajímalo, co by přiznali :0)
Já mám Slavii a řekli mi, že pokud bych měl to havarijko, tak mi to uhradí bez problémů. Otázkou je, co by mi řekli kdybych to havarijko opravdu měl. :-)
Po „krachu“ Directu je Slavia asi nejhorší pojišťovnou u nás… Nechtěl bych být nabouranej někým, kdo tam má povinný ručení :-)
Direct byl jeden můj osudovej omyl. Došel jsem k nim, sjednal si povinko, ale zapomněli mě upozornit, že bonusové měsíce „bez nehody“ se počítají jen v rámci jedné třídy vozidel a já měl před tím registrovanou jen mašinu. A za měsíc mi přišel dopísek, že mi ti hajzli zvedají pojistku. Tak sem to s nima hned skončil a šel k ČPP, kde se měl tu motorku a tam mi bezeškodní průběh v pohodě uznali a pojistné sem měl ještě nižší…:)
Direct byla jedna velká zlodějská bublina – zákon trhu je ale naštěstí neúprosný…
chtěl jsem napsat něco v tom smyslu. Slavii bere jen dobrodruh
tos krome te fabky rozsekal i neco jinyho? :)
předjíždění v zatáčkách kolem Hodkovic na spojce LBC-Turnov ?
nn, už o kus dřív… Jel si kolem? Pokud si viděl havárku dole u vodárny za nájezdem z JBC, tak si musel vidět i mě…:)
ne tipuju – protože to tam taky vždycky řežu fest :) a za mokra nebo na sněhu to tam docela dává
já nemyslel přímo u Hodkovic, spíš celý ten úsek mezi kopcema
Pokud tam jezdíš často, tak ti musí být z fotky nahoře jasné, kde a co se mi stalo. Podobných nešťastníků sem tam za poslední 4 roky viděl nepočítaně…
tak 20×-30× ročně tamtudy frčím, od pohledu i pocitu to není evidentní problémový místo. Problém je, když to máš „najetý“ a jezdíš tam pořád víc a víc. Na 4 proudy je to dost úzký a zatáčky ostrý. Za mokra když to strouhne je nula času a prostoru s tím něco dělat. V zimě se tam za mnou vyndal borec do sněhový bariery, jen se mi zavlnil v zrcátku ale odrazil se a ustál to
Takového Contíka má náš nejvyšší…škoda ho…
Asi musel jet jako prase, protože utrhnout takové auto už musí být kumšt – 4×4, milion elektronických systémů.. To místo je ale dost protivné – sjezd z kopečka, prudká doprava, kraťoučká rovinka a hned doleva. Na suchu 140 je v pohodě, na mokru raději kolem 100.
Ještě sem neměl tu čest, ale kolega s tím jel ze Žiliny do Liberce a prý to neumí jezdit pomalu…:D
Fyziku neochčiješ.
Ale můžeš to aspoň zkusit…:D
Že si jel jako prase? :o))
Pomaleji než obvykle – pršelo…:)
To jsou ti spěchající managéři :)
Nepruď ty kloboučkáři…:P
Já už na to rezignoval úplně a vlak/bus/mastná tyč No.1! Ale je fakt, že u 80% lidí včetně tebe by tohle nešlo praktikovat.
Nešlo, protože bych musel vstávat o 2 hodiny dřív, abych se pomocí mastné tyče dostal ráno do práce…
čím míň jezdím, tím míň žeru, piju.. Ale hlavně přes zimu negrilujeme několikrát do měsíce…
Zima je fajn. Když jsem šel nedávno ke kamarádovi a požádal ho o vychlazení pivinka, tak jsem neuspěl. Lednici má jen jako dekoraci, dokonce ji nemá ani v zásuvce
Třeba nemá zásufku bo prouda..
všechno má, ale bydlí bez baby a stravuje se různě všemožně, co si koupí, to hned sní… Ale pušpek nemá, se má
..zlatka
Tak par nahodnych temat k zamysleni. Nechce se mi to vic probirat.
Bezpecnost potravin: Plastove obaly potravin (typ 7) a chemikalie „bisphenol A“ v nich obsazena uz nekolikrat medii propirana, protoze se vyskytuje i v kancelarskych plastech a umelych priborech a vstrebava se nejen travicim traktem. Je v zamori zakazana minimalne v obalech napoju ma spojitost s obezitou. Mimo plasty pouzivana i u napoju v hlikovych obalech pro sve antisepticke ucinky. (kdo docte k low-grade etrogen, tak vi co dokace hormonalni antikoncepce se stravovanim i kdyz tohle bude jen stopove mnozstvi)
„significant association between obesity and children and adolescents with higher concentrations of urinary bisphenol A (BPA)“ New York University School of Medicine http://medicalxpress.com/…icantly.html
Pravidelnost stravovani: Biologicke hodiny a jimi rizena produkce latek v organismu jsou rizeny z casti pravidelnosti stravovani.
„Basically, the idea has always been that metabolism is serving brain function. What we're showing is metabolism is part of brain function,“ she said. „Our study implies that changes in cellular metabolic state could be a cause, rather than a result, of neuronal activity.“
University of Illinois at Urbana-Champaign http://medicalxpress.com/…-rhythm.html
A s tim souvisi i rozdilne vysledky prirustu vahy pri tucne diete v kontrolovany cas a v nahodnou dobu pro kontrolu v porovnani i s netucnou dietou. A pokud se zadari, tak se ani ve specifickem priade ten tuk neuklada.
„In addition, the mice on the scheduled high-fat diet exhibited a unique metabolic state in which the fats they ingested were not stored“ Hebrew University of Jerusalem
http://medicalxpress.com/…abolism.html
Ovsem je nutne nezapominat, ze ubytek vahy muze znamenat jen zmenu slozeni tela (vice tuku).
http://medicalxpress.com/…-weight.html
A hlavne neco k ovladani se: Je to tvrda drina vyzadujici motivaci a pozornost.
„describes self-control as a process involving motivation and attention.“
Association for Psychological Science
http://medicalxpress.com/…esource.html
A pod tim asi nejlepsi otazka v diskuzi: Jsou motivace a pozornost nevycerpatelne?
A pro ty co se chteji vymlouvat, tak si najdou za domaci ukol clanek o vlivu jednoho genu na zvyseny metabolismus cukru. Nekde tam je zakopany. Matne tusim publikovano Universitou v Kansasu nebo Jizni Kalifornii.
Stříbřenka má proměnnou IP?
nazdar svine. chces perlou po xichtu? :-D
Asi hustý, ale nemám odvahu začít číst.
Tak si zapamatuj akorat, ze pri zavodu, kdyz pojedes na hranici svych schopnosti a budes se snazit nekoho dohnat nebo udrzet krok, tak zatni prsty leve ruky, at nekazis vedome telu motoricke funkce. (plati jen pro pravaky)
teda blbe napsany… spis asi chytit a udrzet nastup nekoho hodne rychlyho.
A vis ty co? To tucny jez bud syrovy nebo vareny. Ale nepripravuj to suchou tepelnou upravou. Pri suche tepelne uprave vznika latka, ktera ma spojitost s obezitou a cukrovkou. http://medicalxpress.com/…ed-food.html
Tady mas druhy suche tepelne upravy (moc ti toho nezbyde :-D) http://culinaryarts.about.com/…heatcook.htm
ja věděl že ovar musí být zdravej :D
O tom nebudeme přece pochybovat :D.
Dneska padla 500g Nutella. Takova naivita, ze me ta sklenice vydrzi aspon 2 dny. Ja proste nemuzu nic kupovat, protoze to vzdycky musim pak sezrat ikdybych mel zdechnout. :(
Přesně znám ten pocit, když člověk vidí na stole nutellu a řekne si, že si dá jen jednu lžičku. Pak druhá, třetí,… a sklenička za chvíli prázdná :D
Kdybych aspon zral jen tu nutellu, ale ja jsem si namazal 3 housky, to me nestacilo, tak jeste 3 krajice chleba a ted jsem tu sklenicu dorazil dalsima 3ma houskama. Normalni clovek si da jen jeden krajic chleba s jednou lzickou. :(
A na véču půl prasete a řádek brambor :-) Tak som sa najedol, nemáte kúsok chleba? :-D
Normální člověk nejí nutelu s chlebem.
+1
Normální člověk nejí nutellu…
Nutela je velice dobrá namazaná mezi dva piškoty, ovšem půl kila, to už by to chtělo manufakturu na výrobu nutelových piškotů… :-D
Ja si tedka rekl „dam si pivko k filmu“…jenze nech tu 1.5l PETku otevrenou ze:DD
Nutela je peklo:DD Ja si dneska v kramu koupil balik paprikovych cipsu, ze pochroupam vecer u filma…nakonec jsem je sezral jeste pred obedem:DD
Půl kila Nutelly? No fujtajksl! Teďbudeš tak zalepenej, že se tejden nevy.ereš :-D
myslím, že jí aplikoval na druhém konci…
kruci, blbě to řadí, to mělo být dole…
Ono ho to zalepí odshora až po koncák :-D
Ale vyseres, s tim problem neni. Problem je, ze se to desne maze:DD
spíš zamaže,ne??? :DDD
No hele…prpste obcas salamek odpadne a po prvnim otreni je cisto a jindy malem uspes hajzl papirem a porad to neni ono…
btw. nepotkala jsi nekde dr. Mikolajkovou…takova fajna mlada slecna:)
fajných slečen je tady plný špitál
jinak doporučuji Zewa softies-chamomila
Ja viim ze jo..ja jen ze nastoupila do spitalu tam nekde u vas:)
jako mekkoucky hajzlpapirek je fajny, ale v praci mame takovy ten poctivy, ktery nechava trisky v prdeli…
jejda…tady ty mladé kopretinky neznám
Cukrovku na vás, pak vás podobné cypiny rychle přejdou a i pitomý půl krajíc chleba budete počítat… :-( Jo, jo závidím.
pripominas mi tohle
To je těžké (tak jako já)…: Já totiž všecko sežeru. Já když jdu z práce, tak celou hodinu nakupuji. Plnou tašku toho nesu. Deset deka salámu, deset támhletoho, patnáct deka slezský tlačenky, dvacet deka obyčejný, trošku majonézy a kyselé ryby, ty já strašně rád. A já jak už to vidím za výkladem, tak na to dostanu tak strašnou chuť, že až z toho zeslábnu. A tak rychle nakoupím a jdu domů, ale to nejdu, to já utíkám. A doma to všechno sežeru. Díváme se na televizi, a já pak šahám, šahám a žeru, až na stole nezbude nic. Tak už sem to sežral – povídám, a jdeme spát. Ale o půlnoci se hlady probudím a zápasím se svým svědomím. A pak si řeknu: No a co! Jdu do špajzky, uříznu půlku salámu a tu půlku žeru v posteli. Žena ze spaní říká: „Jen ať mi neumastíš peřiny!" a spí dál. A já taky jdu spát, ale za hodinu se zase probudím a už to nevydržím, vstanu a jdu sežrat tu druhou půlku salámu. A tak to jde až do rána. To pak snídám vepřový bůček. Jak vám říkám, přátelé, nevím, nevím."
Že lidi žerou jak prokopnutý, na to jsem zvyklej, ale to, že někdo nahackoval novější příspěvek mezi starší, to vidím poprvé :D
:-))))))
Je to pekelnik!
:D
V chladničke teraz už nič, vymetal som cez deň, ale v špajzi som našiel piškótovú bábovku tak polovica už je vo mne :D
Zdravím, je to prosté. To, že máte neustále hlad znamená, že vaše tělo není správně vyživováno. To, že neustále jíte neznamená, že tělu dodáte potřebnou energii a vše, co potřebuje. Současné „jídlo“ bohužel nemá prakticky žádnou výživovou hodnotu, jen vytváří pro mozek iluzi dodané „energie“ Koneckonců to jde i bez jídla, ať už tomu věříme či ne:) http://www.youtube.com/watch…
Ne, to znamená že nésu líné se nažrat.
má pravdu, teda až na tu poslední větu
Je pravda, že dnešní „jidlo“ už dávno jídlem není, vždyť to nemá žádnou chuť, vůni. Kde jsou ty doby kdy jídlo bylo i chutné..
No a pak ta dnešní mládež…to už taky není, co bývalo…
A i ta tráva kdysi bývala zelenější. Tohle obracení se do minulosti upřímně nechápu :)
Jo takové UHO, to bylo něco, vařená mrkev, kakaou se škraloupem, smažený celer, maso s konzerv, jooo to byla paráda
A víš proč bylo kakao se škraloupem? Protože bylo z mlíka.
Škraloup se udělá i na dnešním trvanlivém mléku. Teda minimálně pokaždé, když vařím Yogi a nechce se mi to po dovaření ještě pár minut míchat :D
Jo, ale rozhodně na něm neni nic škodlivýho, nebo nezdravýho.
No to určitě ne, ale hnus je to neskutečný. Vždycky mě při vytahování škraloupu natáhne :D. A ještě si vzpomínám, jak nás ho kuchařky ve školce nutily jíst, taky peklo.
Jo, škraloup je hnusnej, taky mi to ve školce kopalo :)
Noční můry se vrátily :/.
Ach, ta naivita mládí:) Mléko odvápňuje, překyseluje a díky pasterizaci v něm nejsou prakticky žádné enzymy, díky jeho úpravě prochází do krve částečky tuku. Mléko je pro telátka a navíc s tím, jak dorůstají se mění i jeho složení. Dnešní dojnice jsou krmeny směsí s obsahem antibiotik, kukuřice a hormonů, co tedy myslíš že piješ a hlavně proč?
tak v každý potravině je něco škodlivýho…ideální by pak bylo nejíst vůbec a výživu dostávat rovnou infuzí, jen přesně spočítané dávky potřebných živin…
co by na to řekl Pohlreich :-)
Potrava sama o sobě je pro tělo zátěží, vždyť mnohdy po jídle tělo není schopno ničeho, pouze se soustředí na zpracování potravy a je li navíc plná chemie nebo jezena v nesprávný čas, zátěž se násobí, tělo namáhá a opotřebovává. Ideální je býti breatheriánem nebo aspoň jíst rozumně a sem tam se čistit půsty:)
Já držím půst každou noc. Od zalehnutí až do vstanutí nic nejím…
doporučuji práci v nějaké fabrice, to se tělo rychle naučí do sebe po šesti hodinách natlačit během 20ti minut oběd a pak jít hned dál kmitat.. :)
Znám to, ale naštěstí to už nemusím a ani bych to nedělal, zdraví je přednější, bez něho nebude ani ta práce v továrně.
je otázka, jestli to celoživotní odříkání si a přísná disciplína stojí za to (potenciální) nepatrné prodloužení života…
Naopak, to přece není odříkání, doporučuji navštívit v Brně makrobiotickou restauraci na Jaselské a ochutnat živé jídlo, pěkně v klidu a nezaujatě, pak poznáš pravé chutě surovin, ne jejich chemickou náhražku a zjistíš, že nejsi unavený z trávení a máš nadbytek energie po celý den. Také nejde o prodloužení života ale především o jeho kvalitu, nikdo (doufám) nechce po čtyřicítce sedět u televize, cpát se prášky a vzpomínat, jak to bylo pěkné, když ještě mohl na kolo nebo do přírody, nic ho nebolelo a byl šťastný. Tělo je chrám ducha a zničíme li jej… Ovšem odpověď na svou otázku dostaneš, až příjde čas a ten pak bohužel nejde vrátit.
no, mě je přes 40, TV nemám, prášky nežeru a u doktora jsem byl naposledy asi tak před 15ti lety (když odečtu povinný kontroly na zbroják), na kole jezdím, dělám i jiný sporty, s tím štěstím je to chvíli tak, chvíli jinak…a bolí mě teď žebra, páč jsem do nich dostal ránu v neděli na výcviku s teleskopickým obuškem, jinak nic :-)
ovšem žeru kdeco a zas tak moc to neřeším, takže tvůj popis moc nesedí…
Raduj se:)
mno,spočítáno to je,nicméně reakce těla na výživu do žíly reaguje tak,že je z tebe kost a kůže,ačkoliv máš potřebný příjem energie…
Možná vše, co tělo potřebuje. Jak chceme mít svaly, když fyzicky nepracujeme a to co vidíme na mužných tělech spoluobčanů jsou opravdu funkční svaly nebo jenom zbytečné maso? Při debatách vždy doporučuji vstoupit na dlažbu, prudce spadnout na kolena, poté si vzít si batoh s třiceti kily zátěže, chodit s tím celý den a tak zjistit, co nás ke stáru čeká:( Chceme li být osvalení, ne jenom kost a kůže, musíme pro to něco udělat, ale pouze jídlo to nezajistí.
Jaký smysl má to spadnutí na kolena? Kamarádka hraje volejbal na vrcholové úrovni, takže těch prudkých pádů na kolena a zátěže je tam víc než dost, a jedno koleno má ve dvaceti letech operované 1× a druhé 3×. Dá se z toho usoudit, co ji ke stáru čeká? :D
Kryplkára, to je jasný…
bohužel dost možná, hole minimálně.
Kolena vydrží neskutečně hodně, ale má to svoji míru.
To jenom abychom věděli, co může udělat s klouby nadváha a z ní vyplývající opotřebení kloubů. Ale neberte to proboha tak doslovně:)
Hmm, koukám pán je extrémista, ale tipnul bych si, že jen u klávesnice.
Kdepak, je mě přes padesát, mám už nějaké životní zkušenosti, dívám se a přemýšlím… Mimochodem, psychiatr Cyril Hoschl kdesi zmínil, že statisticky 80% lidí (ale domnívá se, že mnohem více)není schopno vlastního názoru a úsudku a proto je možné s nimi tak snadno manipulovat. Otázka: jsou tedy extrémisté i indové, kteří považují jídlo z předešlého dne za „jedovaté“ a nejedí je? Prosím nepředkládat, že znáte inda, co žije z polotovarů:)
statisticky 80% lidí (ale domnívá se, že mnohem více)není schopno vlastního názoru
No a nemyslíš, že je to na jednu stranu dobře? :)
Dovedeš si představit kdyby měl každej svůj názor a neexistovalo stádo?
Indové mají dost starostí s tím něco k jídlu vůbec mít…
kakao se škraloupem si udělám i teď…když mám mlíko z krávy a né z továrny :-)
a masový konzervy kdysi (oproti těm současným) SKUTEČNĚ obsahovaly maso! takový to vepřový v konzervě, nevzpomenu si, jak se to jmenovalo, ale normálně jsem na něj teď dostal chuť! :-)
Tak si tu chuť nechej zajít… Já to onehdá vyzkoušel. No, maso tam bylo, to nemůžu říct. Tři čtyři vlákna…
Ale lančmít se za nějakých těch 10 roků nezměnil, sám jsem to nedávno otestoval :D
tos měl ale historický originál z vojenských skladů, ne? :-)
Dnešní jídlo nemůže být chutné, je zaléváno a napájeno vodou, která dávno ztratila samočistící schopnost a je plná hormonů, které čističky nezvládají,ztratila svoji PH a je překyselená, je krmeno směsí s růstovými hormony a antibiotiky. Navíc aby bylo poživatelné je dochuceno a dobarveno chemií, se kterou si naše tělo neví rady. Pro pobavení i poučení – http://www.youtube.com/watch…
Ale hovno, jídlo je normální, akorát se v tom lidi pořád víc šťouraj. :)
není nad domácí chov a zahrádku :o))
30 kusů dobytka, 20 prasat, 10 koní a drůbeže nepočítaně?
To znám… Člověk příjde z roboty a jde makat na dvůr a zahradu, ze které plynule přejde do postele. Děkuji, nechci.
nicméně pak mě netrápí nesmrtelnost brouka :o))) ted je otázkou kdo tady bude déle,chi???ten co je celý den v pohybu nebo ten co hýbe jen prsty???? čistě jen statistický dotaz…většina lidí,co vidím v práci a v devadesáti nepotřebuje brýle a jí od uzeného až po slivovici všechno,tak je z venkova,kde je dřina a žádné lelkování…ti si chvíli poleží a rychle utíkají pryč…ke všemu mají ještě parádní všeobecný přehled
Tím, že venkované mají větší všeobecný přehled než lidé z větších měst (Praha, Brno), bych si tak jist nebyl.
Na vesnici jsem bydlel 18 let, ale prostě jak jsem čuchnul k městu a jeho pohodlí, neměnil bych. A kdo tady bude déle mně momentálně upřímně netrápí, chci v životě odpočívat a ne makat kolem baráku a hospodářství.
já stíhám všechno,makat,čisti hlavu,odpočívat,rodinu…vie de cocagne…mám vše na čem mi záleží :o))) Taky jsem žila hromadu let v Praze a nikdy více,raději mít hlínu za nehty
To chce koupit už dům s vymazlenou zahradou :0) Pak už je třeba jen udržovat trávník :0) Což se vyřeší sekačkou co jezdí sama a ani o ten trávník už se starat nemusíš :0)
moje nervy a co když mi tam vyrostou ty darebačky pampelišky a nebo sedmikrásky,se zhroutím
Teď nevím co tím chtěl básník říci. Po pravdě mě sekání až tak nevadí. Projdu se (±11 km), poslechnu muziku…
A o záhony růží ti bude zahradník…možná sem tam i o manželku…;)
No vidíš, takže o všechno postaráno, zbývá už jen láskyplně leštit Porsche v garáži, což bude bohumilá uklidňující činnost. :0)
Bavil jsem se o skutečné vesnici, ne o satelitu. Takže kromě sekání trávy to navíc obnáší přípravu dřeva/uhlí na zimu, odklízení sněhu, o ten samotný barák musíš dřív nebo později taky začít pečovat, atd.Nemluvě když člověk chová ještě nějaká zvířata. Prostě kupa věcí navíc, které si lidi z města jaksi ani nedokážou domyslet.
Ale mít na všechno tohle lidi, tak bych se domku asi taky nebránil :D
zlatý jeskyně…
+1
rozhodně taková tragedie ta vesnice není :o)) nemáme žádnou křeč,třeba brambory máme stále ještě na poli,chichichichi
nesklidili vám je spoluobčani?
no máme pole kousek do baráku a pes hlídá :o))
Podobný hlídače má jeden zdejší uživatel. Jak ucejtěj hnědočecha, tak se neznaj…:D
aha,tihle spoluobčani,tak ti u nás na vesnici nejsou
JJ, odklízení sněhu hodinu a půl ráno, hodinu a půl odpoledne.. Dřevo jsme zatím neobjednali, takže jsem na tohle zvědavý.. Trávník jednou za 2 týdny 3 hodinky, teď bylo česání ovoce.. Kočky jsme měli původně 2, pak přišel další, pak další a jedna zmizela, takže jsme na 3… 3× – 4× denně chtějí krmit. Prostě legrace každý den :0)
Dnešní jídlo je přesně takové, jak si jej kdo uvaří. Pokud kupuješ pouze průmyslové sračky a neumíš vařit, stěžuj si sama na sebe, že to nemá žádnou chuť a vůni.
tak tak, nechce to kupovat to nejlevnější
mňamka č.4?
Co bude dnes k večeři? Nevím, z té konzervy spadla nálepka.
líp bych to nenapsal.
100 :0)
V novém Reflexu č.38 je celkem zajímavý článek „proč jsme popelnicí evropy“ Nic neznámého, ale pohromadě a celkem pravdivě.
Ona je to teď taky taková móda o tom pořád psát. Lepší něco pro to dělat a začít u sebe a né o tom pořád tlachat.
Tak a začít musíme my a to tím, že to nebudeme kupovat. Ona to až tak móda není, jako nutnost, ale i stát už bije na poplach – a toto je součástí onoho bití:) chronicky nemocných je již přes 60%, cukrovka je běžná u dětí od 4 let a státní kasa náklady na léčbu a další náklady s tím spojené už neutáhne, zde ani farmaceutické loby nepomohou…
tolik chronicky nemocných je proto, že je moc dokonalá lékařská péče, její používání v důsledku vede k popírání evoluce, přežívají jedinci, kteří by přežívat neměli a co hůř, replikují se v globálním genofondu, který se předtím miliony let úspěšně čistil a teď se zase rychle úspěšně zasírá…
na jednu stranu souhlasím,na druhou stranu jsme hold moderní společnost a to je její úděl a já z pohledu druhé strany musím říct,že jsem někdy ráda,že i špatné začátky mají dobré konce
pokud tohle má být úděl „moderní společnosti“ je třeba jedním dechem říct, že je to cesta vedoucí k jejímu vyhynutí (což už se vlastně děje)…a jestli jsi s tím vyhynutím smířená, tak snad ani nemá smysl řešit nějaký biopotraviny ;-)
ale mě je šumák,že je to bio,mě ty jogurty a jejich věci chutnají,chutnají normálně narozdíl od některých věcí od renovovaných značek…kdybych jedla jen biopotraviny,tak přijdu na buben…má rodina je v mnoha věcech soběstačná,co se potravin týče,ale zbytek kupujeme normálně..nicméně pokud ochunám lepší věci než jsou v klasických supermarketech,tak si klidně připlatím a zajedu si pro ně…šmankote stále to nechápeš???uaaaaaaaaaa
Pravdou je, že „zdravé“ potraviny už snad ani neexistují (snad mořské řasy z určitých oblastí) vždyť rostou v kontaminované půdě a jsou zalévány kyselými dešti, ale pořád máme na výběr mezi méně a více zdravými, mezi střídmostí a obžerstvím, mezi aktivitou a lenošením:)
pravda jest…přiznejme si,není nad dobře propečený bůček,chi…ale člověk to nemůže jíst každý den
Úděly neexistují, to je pouhý alibismus, to my sami si určujeme svoji cestu…
pracuji v intenzivní medicíně a tak si člověk svůj úděl neurčuje sám…takže mám jiný úhel pohledu
Chápu…
Staří čínští císaři měli také své „lékaře“ a ti byli popraveni, pokud císař onemocněl. Tehdy se ještě věřilo, že normální je být zdravý a nemoc je již velmi vážným varováním, že něco není dlouhodobě v pořádku, ale to je na dlouhé, dlouhé povídání:) Mimochodem, je zajímavé, že čím je lékařská věda vyspělejší a farmaka lepší, tím víc přibývá nemocných, místo vyléčených?
mám spíš zkušenost,že věci se léčí dřív než přjdou do výrazné chronicity,která pak člověka obtěžuje mnohem víc.pokud se včas zasáhne,je to stva,u kterého člověk funguje…nicméně souhlasím,že farmaceutický průmysl je šílená mašinérie…drží ceny a tím pádem zdravotnictví je jen loutkou
Nemyslíš že je to spíš lepší siagnostikou a tím že se dnes měří a zkoumá naprosto všechno. Ono můžeš mít v papíru napsaných tucet věci co ti je, ale stejně v podstatě normálně žiješ :)
a nebo taky tak :o)
Krásně se toto téma rozjelo, škoda, že se nemůžeme setkat (tedy ti, co je to zajímá) a společně si popovídat:)
jj, u piva a nakládanýho hermelínu, třeba ;-)
Proč ne, taky si sem tam dám:)
ted budu linčována,nepiju pivo a nakládaný hermelín jsem nikdy nejedla,chi…slivovice a kus buřtu k tomu a jsem spokojená,chi
Ale proč, každý máme jiné chutě, důležité je pochutnat si a nic nepřehánět:)
To byly doby, když bylo BF forum anorektiků. Teď se tu se svými 62 kg citím nepatřičně
Mít 62kg, tak se asi bojim, že mě vezme vítr…:D
bacha,aby na tebe někdo nespáchal vraždu ve stínu páratka,uaaaaaa
Bat Fastards… ;o)
Neblbni ;-). Čo je už len pekné na obezite a kilách tuku ??? Radšej budem do konca života žrať zeleninu (aj ju žeriem ;-) ) než mať zasa nadváhu a potiť sa ako prasa :-(.
potom sa nediv ked ta nejaké spotené prasa v plechovke rozotrie po asfalte. masožravec vs bylinožravec – to je proste zákon prírody…
No a pak budeš jednohop dne umírat a budeš si říkat *****, stejně chcípnu, že já se alespoň pořádně v životě nenažral :)
Ty budeš na smrtelnej posteli myslieť na jedlo ??? Ufff, tak ja napríklad na najkrajší sex. Ale každého baví čosi iné, no nie ;-).