Výměna vidlice RS 30 Gold za Manitou Minute PRO

13 nepřečtených
  • kocers

    Ahoj všem,

    prosím o názor na změnu vidlice na manželčině kole. Aktuálně tam má RockShox 30 Gold Solo Air 120 mm a našel sem teďka za „hubičku“ Manitou Minute PRO 27.5 120mm. Bohužel recenze žádné, akorát pár reakcí od majitelů, které jsou vesměs pozitivní. Myslíte, že to má smysl? Na RS 30 Gold mi vadí, že je extrémně progresivní i po tuningu u Milana a když je nafoukaná na manželku, tak mam i já problém dostat ji na doraz. Manželka využije max tak polovinu zdvihu. Osy neřešit, mam koncovky.

    0 0
    • blue.sun  

      Hm, není to spíš na reklamaci, pokud je kolo ještě v záruce? Měl jsem RS 30 Gold na předchozí Tacaně a nebyl s ní nejmenší problém, chodila krásně celý zdvih, když jsem trošku podcenil tlak, byla na dorazu raz dva, musel jsem foukat spíš k horní hranici dle tabulky, sám mám 65 kilo.

      0 0
    • boo-beek  

      Hm, Epicon? Osobně jsem xc30 Gold chvíli měl a přešel na Axona, výrazně lepší… :) Případně na bike-components.de mají Marzocchi 320 za asi 170eur…

      Ale ani tu Manitou ani tu Marunu neznám…

      0 0
      • kocers  

        Epicon je v záloze. Jde ale o to, že obhájit před ženou jakoukoli záměnu komponent (podle ní zcela zbytečnou), je běh na dlouhou trať :-D U té Minutky se mi líbí cena a váha.

        Cena za Marušku a její váha super, ale bohužel je to jen 100mm, potřebuju 120–130mm :-(

        Ale teďka se dívam, že by měla jít 80–120, tak jdu studovat jak je na tom :-) Díky za návrh.

        0 0
        • atty  

          Mám teď Manitou Machete Comp (29/100mm/15QR) a proti všem vidlím, co jsem měl doposud si chrochtám (Recon 32 Silver, Reba, DT Swiss O.L, XCR Air…) – vidlice žehlí i minimální nerovnosti a celej průběh pružení/tlumení mi připadá prostě nejlepší, co jsem kdy měl (nejsem zrovna specialista na vidlice, takže jen osobní pocit). K tomu Pro verze má ještě jinej (lepší) typ jednotky (nastavení i průběh), kterej lidi dle ohlasů ještě více oceňují, takže bych se té vidle nebál (ale jak opakuji – přes vidle rozhodně expert nejsem, jen prostě pociťuju, že mi Manitou vyhovuje zatím nejvíc, ze všech vzduchovek, co jsem kdy jezdil. A to je to ta „obyčejná“ verze Comp.Je taky fakt, že mám 82–90kg (podle toho, jak jsem navlečenej a zda něco vezu na zádech)

          Jediné „negativum“ (pokud bych byl Onuce :)) je, že při razantnějším pružení/tlumení vidle „pšoukne“, ale nějak zvukově se většinou projevujou všechny vzduchovky a u Pro verze to taky může být trochu jinak. Reba i DT byly „tišší“.

          0 0
      • kocers  

        Díky za návrh. Jdu k tomu hledat adekvátní rám a novou ženu, která jí aspoň trochu využije.

        0 0
    • scalar  

      Rena není o moc dražší, je lehčí

      http://www.mojekolo.cz/…ed-remote-2/

      0 0
      • oddie  

        Rebarbora je fajn, akorát by se mi hodila v ne-tapered verzi, mám rám pro rovný sloupek… a redukční hlávko se mi tam moc dávat nechce.

        0 0
      • kocers  

        O moc dražší pravda neni (i když je to o třetinu ceny) a já bych jí tu Rebu rád i dopřál, ale skoro 7 tisíc fakt asi neobhájim :-D

        Asi nejvíc by se mi líbil Revelation, škoda, že" tahle bazarová":https://www.bike-forum.cz/…tion-rl-27-5 neni černá :-(

        0 0
        • maros.77  

          Pokud bys chtěl, mám volnou jednu novou nepoužitou Rebu 120mm a pustím ji za 6000,– Kč.

          Když tak napiš soukromou zprávu a nějak se domluvíme;-)

          0 0
      • boo-beek  

        Nj, jenomže ta hmotnost je asi jediný plus. Cenově je to mimo, prodávají to bez páčky locku + 2016 má obráceně odemykání damperu (push to unlock), což je fakt debilní. Samozřejmě se s tím dá naučit žít, ale na fulla je to na nic, protože se vidle občas zamkne i sama při průjezdu terénem. Pokud by to vadilo, tak buď nechat pořád otevřenou (buď rozebrat a vyháknout pružinu nebo tam narvat lanko a utáhnout) nebo úprava damperu za další litřík navíc. Takže, pokud to má rozumně fungovat, tak jsou to cca 2 000 CZK navíc.

        Mno, a i jinak… to podle mě není moc hitparáda, zvlášť při tomhle zadání. Nevím, jak jsou na tom novější, ale 2016 jsem měl… Rozumně citlivá byla až někde u 30% SAGu, pak se v prostřední třetině propadala na brzdě a v poslední třetině byla až moc progresivní (a tokeny měly vliv hlavně na tu poslední třetinu) + strašně blbě se ladil odskok. Na HT bych to asi vnímal jinak, možná i s jinou hmotností jezdce by to bylo jiný, ale na fulla se mi fakt nelíbila. Měsíc jsem ji zkoušel nastavit a pak ji radši vyměnil. Je samozřejmě možný, že to byl nějakej blbej kus nebo že jsem dělal všechno blbě, ale naladit si Axona i Epicona se mi podařilo úplně v pohodě během jedný vyjížďky, a po předělání na olej a se správnou negativkou chodí rozhodně líp než Reba.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.