výměna sedlovky a sedla - názor

9 nepřečtených
  • Pavel63

    Ahoj. Jezdím druhý rok na sedle Bontrager s karbonovou sedlovkou Specialized (viz foto). Sedlovka se mi zdá tvrdá (ale neumím posoudit, protože jinou nemám – možná někdo jezdil a má zkušenosti). Rám RB RR. Co se týká sedla jsem spokojen, ale po delší jízdě je pinďa schován v útrobách těla bez citu. Posedávám pak dozadu a snižuji tak otlačení. Necitlivost bych chtěl vyřešit novým sedlem – Selle Italia SLR MAX Gel Flow a při té příležitosti „zkomfortnit“ jízdu sedlovkou http://www.biketone.cz/…m_d1172.html. Jde o slušný peníz, proto bych chtěl znát názory zkušených. Pomůžu si nebo to jsou vyhozený peníze? Popřípadě nějaké jiné zkušenosti? Roční nájezd cca 5tisíc km. Díky moc za postřehy.

    0 0
    • jIrI___  

      Sedlo je strašně individuální věc. Doporučil bych nejdřív sedlo někde půjčit na otestování a až pak kupovat, člověk tím ušetří několik (mnohdy desítek :) ) tisíc Kč. Výměnou sedlovku si podle mě ničemu moc nepomůžeš, holt u silničního rámu, kde ji z rámu moc nečouhá. A když už, tak bych se poohlédl spíš po něčem takovém , ale tam je cena bohužel někde jinde.

      0 0
    • Chlebovnik  

      Potřebuješ sedlo s dírou, ne jinou sedlovku.

      0 0
      • Jozev*  

        Ono ani sedlo s dirou nemusi pomoci.

        Ja mam sedlo velmi pohodlne, s dirou a nic me neboli ale predni partie mam po delsi vyjizdce take necitlive.

        0 0
    • platypus  

      Normálně bych to sedlo dal pryč a zkusil jiné, aby bylo placatý a ne s tím mučícím hrbolkem. Ještě vložka v kraťakách může pomoct, občas ze sedla, sedlovka spíš má za úkol tlumit nárazy od nerovností, si myslím.

      0 0
      • Pavel63  

        Ta sedlovka měla být taková nadstavba celkové výměny, ale asi je to blbost, je vysunutá jen málo, nebudu ji měnit. Chápu, že sedlo je základ.Někde něco půjčím na vyzkoušení. Sedlo s dírou je logicky bez tlaku na problémové partie, proto jsem se ptal. Z jiných diskuzí vidím, že to někomu pomohlo. Asi je to hodně individuální. Vložku v kalhotách mám a mám dres od Kalase, takže počítám, že bude kvalitní.

        0 0
        • platypus  

          Aha, se sedlem s dírou zkušenost nemám, já si nechal na jedničku origo sedlo z obchodu, kámoš se chtěl na něm projet a jak mi to vracel prý jak na tom můžu sedět, tak jsem koupil placatější a je to lepší.

          0 0
        • losik_p  

          sedlo Selle s dirou mam.. na novem kole se mi nechtelo menit prvni 3–4 jizdy a bylo to utrpeni.. ja citim opravdu vyrazny rozdil.. sedis na zadku a nemackas si nic :)

          0 0
    • tromboonen  

      Sedlovka vypada na nejakou starsi verzi Spesh Pave (s elastomerem), takze myslim, ze nejakou levnou si nepolepsis..

      Sedlo zkouset, zmerit si prdel resp. sedaci kosti, treba potrebujes sirsi aby se kosti oprely a nezmack sis privod krve do bimbase..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.