• Dubys

    Po vymenne hodne vytahanyho retezu (merka propadla + 1 mm vule) mi brutalne strily kazata (mimo 3 pastorku asi na vsech), takze dam novou. Prevodniky zadnej mechanickej problem nejevi, tak nevim jestli taky menit nebo ne …

    0 0
    • kubad  

      když nestřílí tak měnit nemusíš

      0 0
      • Dubys  

        dik moc … premejslel sem, ze jestli uz ty prevodniky budou chyceny, takze by to mohlo mit za nasledek rychlejsi vytahovani toho novyho retezu, ale samozrejme se mi je menit nechce, pokud to neni nutny:)

        0 0
        • maxtor  

          Ono to „vytahování řetězu“ je ve skutečnosti to, že namáháním vzniká vůle ve spoji čep – vnitřní článek. Tím se řetěz „natáhne“. No snad sis nemyslel, že jsi tak dobrý, že natáhneš ocel:)

          (samo to myslím ve srandě – pro jistotu)

          0 0
          • Dubys  

            bud v klidu, je se do takovejch vedeckej uvah ani nepoustim:), nic to ale nemeni na moji uvaze (mozna mylny – nevim), ze kdyz ty prevodniky budou ozvejkany, tzn. zuby budou dal od sebe, zvysi to namahani toho novyho retezu (byt nebude dochazet ke „strileni“), a ten se pak rychlejc vytahne …

            0 0
            • d  

              Z vlastní zkušenosti mám případ, kdy silně ojetý převodník není ozvejkany, ale své zuby má vybroušeny do ostrých špiček. Ty pak nevytahujou řetěz, ale rovnou ho přervou.

              0 0
            • maxtor  

              Právě že ty hrany jsou od sebe pořád stejně daleko, i když se sjedou. Zkus si to představit. Pokud se hrana každého zubu sjede stejně, tak vzálenosti těch sjetých hran vůči sobě se nemění. Problém je tvar těch zubů poté, co je opotřebováváš. Tam už pak mohou mít neopotřebované kladky (nebo jak se to jmenuje – prostě ty části řetězu, které dosedají na zuby), které se opotřebovávají stejně jako zuby probém, nedokážou se tam zapřít a vyskakují.

              0 0
              • Dubys  

                aha, to zni logicky a zaroven to potvrzuje hypotezu, ze kdyz nestrili, tak nemenit:) … dik!

                0 0
                • maxtor  

                  Pak ještě může nastat situace, kdy řetěz na sjetých zubech zabírá, ale špatně ze zubů vyskakuje – tzn. že řetěz se na něj jakoby „lepí“ – typicky na prostřední placce. Pak může skutečně teoreticky nastat to, že se přetrhne. Každopádně pokud ti to nedělá paseku, tak na to kašli a jezdi.

                  0 0
    • Tina  

      daj foto (slušné) stredného a malého prevodníku

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.