• Rambi

    Zdar,

    Chtěl bych na svém rockhopru, vyměnit přední stávající vidlici rockshox xc 28 ( pružina ), za novou, vzduchovou , rockshox reba. Co je potřeba za úpravu, pro tuto výměnu? Bylo mi řečeno, určitě jiné hlavové složení.

    0 0
    • novas752  

      Rám vypadá, že má tapered hlavu, pravděpodobně tam bude jen redukční kroužek co se naráží na vidlici = záležitost pár korun.

      Bude potřeba zaříznout krk a narazit nového ježka. Jinak by mělo vše sedět, akorát si musíš pohlídat, že je to vidlice pro rychloupínák, ne pro pevnou osu.

      0 0
      • Rambi  

        Ano má to hlavu, tapered 1 1/8 bylo mi doporučeno toto, hlavové složení FSA-Orbit-ITA-Press-Fit. Zaříznout krk tak, že to nepůjde bez atypického vercajku? Ano toho jsem si vědom, že stávající vidlice má rychloupínák na ose 9×100mm v případě nové reby je tam osa pevná 15×100mm . Takže by to pro mě znamenalo výměna náboje + udělat přepletení drátů. Jestli teda nepíšu blbosti .

        0 0
        • jardalee  

          Otázka je jestli se to vyplatí ,nejlevnější by bylo koupit raidon netapered a na rychloupinak a potom jenom nožem sundas kroužek ze staré vidlice ,narazis na novou a zkratis krk a narazis novyho ježka a hotovo :)

          0 0
          • Rambi  

            To mi bylo taky řečeno, jestli že se to v podstatě moc nevyplatí, protože vice komponentů na výměnu a samosřejmě záleží na prachách. Toto je určitě ta nejlevnější variatna, i skrze výměnu. V obchodě, kde jsem přišel s dotazem na výměnu vidlic, řekli jednoduší prodejte kolo kupte nové.

            0 0
            • novas752  

              Mají docela pravdu. Vyměníš vidlici, začne ti zákonitě vadit něco jiného – slabé brzdy, těžká kola atd.

              0 0
        • Al Stra  

          jen necháš prohodit kroužek naražený na vidlici, fikneš krk, narazíš ježka v něm

          kolo můžeš nechat udělat nové, pokud chceš přejít na 15 mm osu

          0 0
        • novas752  

          Ano přesně tak. Což je cca 300 za přepletení + cena náboje a dost možná i cena drátů jiné délky (náboj bude mít možná jiný průměr kružnice na které jsou díry pro dráty).

          Zaříznout krk i narazit ježka jde s trochou zručnosti i doma, ale v servisu to nestojí moc (30Kč ježek, naražení a zkrácení do stovky).

          Rám je tapered a má podle popisu tvého kola v profilu integrované hlavové složení s průmyslovejma ložiskama, takže toto ti tam pasovat podle mě nebude a podle mě bude stačit jen zakoupit vhodný kroužek na tapered vidlici se správnym úkosem (36 nebo 45°). Nejlepší by bylo kdyby si vyndal vidlici a tu spodní část hlavového složení vyfotil včetně toho kroužku na krku vidlice.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.