• homat

    Máte někdo zkušenost s výměnou jednotlivých opotřebovaných pastorků kazety? Neustále se tu probírá životnost řetězu a následné opotřebení kazety, ale vždy se uvažuje o kazetě jako o celku. Při poslední neplánované výměně řetězu (roznýtování) po cca 500 km životnosti celého pohonu(řetěz/ka­zeta/převodní­ky = nové kolo) řetěz střílel na třech nejmenších pastorcích. Předpokládám tedy, že tyto tři pastorky byly rozdílně opotřebované a otázkou je, zda by celkové životnosti nepomohla jejich výměna. Střílení přestalo po cca 50 km, kdy zjevně přizpůsobovaly pastorky řetěz k obrazu svému.

    0 0
    • marapara  

      Myslím, že jsou docela těžko k sehnání a kdyby byly, tak se jejich výměna asi nevyplatí

      0 0
    • kubad  

      sehnat se sice ty spodní dají – klidně jsou použitelné i ze silničních kazet, ale cena není zrovna nejnižší a bude se rovnat levnějším kazetám

      0 0
      • Rychlej turista  

        Problém u těchhle skládaček ale je, že většinou nesouhlasí náběhy a při řazení už to není ono. Takže ultegru 12–25, co se mi doma bez užitku válela jsem sice 11-kou vylepšil, ale musel jsem ji kvůli tomu dát na tréninkové kolo. Proto raději jezdím španěla, sjíždím tak velké pastorky i placku, které by pošly leda tak na stařeckou sešlost věkem a taky má španěl těch zubů při stejném převodu o dost víc a vydrží to déle. Ne každé kolo ho stráví, ale u XTR je to bez problémů a taky na plečce mám osu tak akorát a šlape mi parádně.

        0 0
    • Honza z H  

      Mě zase 1. odchází 4 pastorek. 11-ku bych Ti mohl dát, ta mi zbude, protože ji shodím hned novou. Ty další už bych taky potřeboval. Třeba u xtr kazety se vyplatí koupit i nějakou levnější kazetu silniční a spodní pastorky vyměnit. Ale u XT už se to neoplatí, leda bys sehnal jen ty pastorky, řekněme do 100 K. Ale cena samotných pastorků je 200–300 K…

      0 0
    • zálik  

      V pohodě seženeš, vyměníš a žádnej problém…

      0 0
      • Frost  

        A kde se to kupuje? Už jsem se ptal ve více shopech a nikdo to nemá. Mám kazetu Sram 990 a nechce se mi kupovat za 1600 novou když můžu za 300Kč dát 3 spodní ojeté pastorky nové.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.