Vylepšovat Meridu doplňky Pell´s?

28 nepřečtených
  • frantavykopavka

    Zdar přátelé,

    uvažuju o upgradu/tuningu některých částí kola (Merida Matts Speed – viz profil), avšak jaksi mi tu schází nabídka komponent od značky Merida. Konkrétně mi jde o sedlo, které je dost nepohodlné, event. i sedlovku. Docela good nabídku má Pell´s, jen nevím, jestli nebude směs tak odlišných značek na jednom bajku jako pěst na oko. Co vy na to?, (odhlédnete-li od faktu, že sedlám zde nepříliš populární Meridu…)?

    0 0
    • Vilém  

      tezko rict zde si vymenou sedlovky za pells nejak pomuzes.Vahove to bude ± to stejny,designove bude asi pells hezci.Pokud bys dal karbonovou,tak trochu vahu usetris a trosku zpohodlnis kolo.Sedlo je vec silne individualni,ale zde bude pells pohodlnejsi nez ten xmissin,to nevim.Osobne 2 pells sedla mam,ale uz starsi modely RSL v kuzi a RX s umelym potahem,RSL mi sedi bezvadne,ale to RX je sadomaso.Zalezi kterej konkretni model si vyberes.Pokud Ti jde o pohodli posedu,tak zkus kouknout treba po nejakym Fiziku.Nisene nebo Dolomity neni drahej a jsou pohodlny az az.

      0 0
    • kubad  

      Díly pells nejsou rozhodně špatné, aspoň ty vyšší řady, ale jejich obrovské logo je aspoň pro mě dost hnusné, Takže funkčně proč ne a vzhled si posuď sám

      0 0
      • frantavykopavka  

        NO právě – to všudypřítomný obrovský logo… To když už, tak tím osázet kolo celý – řídítka, rohy, atd., ať to není každej pes jiná ves. Otázka, jestli to má ale cenu.

        0 0
        • kout.jk  

          mě to logo vůbec strašný nepřijde (nejdu s davem). Trošku divný mi přijde fakt, že pells je vlastně výrobce celých kol a né jenom komponentů, takže výsledek může vyznít podobně jako když na BMW dáš kola s logem Mercedes (samozřejmě v tomto případě s podložkama na změnu rozteče). Jinak sám mám meridu osázenou pellsem a vůbec mi to nevadí – hlavně v poměru cena a kvalita.

          0 0
          • kubad  

            Třeba tahle sedlovka – není vůbec špatná, ale ten design ji úplně zabíjí :-(

            0 0
          • rock  

            Když to je těžký. S Pell'sem jsem začal v době, kdy dělali rámy tak leda na výstavy. Přece teď ty komponenty nevyhážu, když začaly s celýni koly …

            0 0
    • Raydowe  

      Harmoniu komponentov by som nejko neriesil, hlavne aby to bolo poskladane funkcne.. Jasne ze to posobi divne, ak sa na biku stretnu komponenty prilis odlisnych stupnov kvalit, ale rozne znacky neries. Ja som tiez chcel nedavno krasnu sedlovku FSA.. nchcel som ju tak, ze priemer co potrebujem zhanam uz takmer pol roka. vcera som si povedal ze na to uz kaslem a idem do Pellsu alebo niecoho podobneho. Logo dobreho bika nedela, aj ked sa urcite najde niekto, kto bude nesuhlasit :-)

      0 0
    • Smazaný účet  

      kup si černou barvu ve spreji a není co řešit. ;o)

      0 0
    • Pablo9  

      Zkusil jsem to… Sice fotka nic moc,ale pro představu stačí.Předsat­vec,řidítka a karbonová sedlovka a rohy.Ta karbonová sedlovka se na fullu asi mine účinkem,ale ty rohy to je bomba,za prvé se skvěle drží a v chladném počasí nestudí.

      0 0
      • ememem  

        caf, trocha od veci. tie rohy pells ergo co tam mas su z pohladu jazdca rovne t.j. vic menej kolme na rajdy alebo su zahnute dovnutra. uvazujem o nich, u nas ich skladom nikde nemaju a nikde sa nemozem dopatrat k inej fotke ako zboku a nechcem ich kupit uplne na blind. dik.

        0 0
        • Pablo9  

          Jsou trošku zahnuté dovnitř,ale nepatrně.Ale jsou skvěle vytvarované,per­fektně padnou do ruky.Přiznám se,že jsem si je nejprve na prodejně osahal a pak na e-shopu za lepší cenu objednal… Můžu když tak večer doma nafotit z pohledu jezdce.

          0 0
        • kubad  

          Našel sem fotku třeba ti pomůže.

          0 0
      • frantavykopavka  

        Pěkná fotka. Barevně ti to jde do kombinace dobře, já mám bike laděný právě do úplně odlišných barev, než by byly ty pellsácký komponenty. A ty moje rohy mi zrovna až tak moc nevadí, padnou přesně do ruky a v chladném počasí mám rukavice…

        0 0
    • Lucke  

      kdyz se juknes na moje kolesko..tak uvidis pekny bordel:D…ja zastavam nazoru ze je uplne jedno co mas na kole..kdyz to slape jak ma:)..viz moje magury shimanao..can­nodale..sram.­.:D..a pells je super..tak do nej:)

      0 0
    • SoLaX  

      Bajk musi i pekne vypadat, to jo, ale na to, jak barevny je logo vyrobce na komponentu nekoukam. Dulezity sou jeho parametry, cena, kladny ohlasy bikeru a jestli ho maj v cerny.. :-)

      0 0
    • honza.hk1  

      já sedlo Pells jezdím a nemůžu si stěžovat. Předtím jsem měl Marina a sedlo pro ně dělalo WTB. Ten Pells mi vyhovuje víc,ale záleží na modelu.

      0 0
    • jonti  

      Mne príde rozumnejšie upgradovať iné veci ako sedlovku, tak IKE alebo čo tam je je celkom v pohode, určite by som na tvojom mieste radšej kupil novu vidlu alebo kolesa.

      0 0
      • frantavykopavka  

        Díky, to jsem potřeboval slyšet. Bál jsem se opakovat často opakovanou otázku, co na kole mám upgradovat… Tušil jsem cosi o vidli… Když už jste to nakousli, tak prosím pojďte do mě – teda do mého biku – co byste vylepšili (nejdřív). Ale nechci do toho strkat desetitisíce… Díky všem!

        0 0
        • Honza z H  

          Většina lidí tady by Ti řekla – kup pořádný kolesa, kotoučové brzdy, časem našetři na lepší vidlici a ty dualy prodej dokud jsou nové :-)) Ale 10 tisíc hned dát nechceš, tak neřeš doplňky a měň jenom to, co Ti vyloženě nevyhovuje.

          0 0
        • honza.hk1  

          já to naopak vidím trochu jinak. Plně tě chápu, že prostě chceš na kole něco nového, udělat si tak trochu radost a koupit něco, co není tak nákladné. A přitom sedlo není vyloženě velká investice a přitom velice důležitá. Investovat do kol a vidle je v řádu desítek tisíc, což je opravdu něco jiného.Takže vesele do sedla a sedlovky.

          0 0
          • frantavykopavka  

            Díky, chápeš mě přesně. Zatím je to vše vedeno jen snahou udělat si radost, event. shodit pár (deka)gramů dolů. Kolo je nový, vše na něm funguje na 100%, v únoru letošního roku jsem ho kupoval za 18 k, a tak na větší investice ještě nenastala doba. Neříkám, až něco odejde, že nekoupím lepší (vidle, náby-kola, ev. s diskhydrama), ale zatím se mi to měnit nechce jen kvůli snobismu. A mimochodem, na duály nedám dopustit…

            0 0
            • gemini  

              Jo,jo, dělat si radost, to je motor velobussinesu:-) Taky jsem chtěl vylepšovat a nevěděl jsem co. Od původního záměru vrazit 13 tyček do kol a kotoučovek jsem částečně upustil – koupil jsem jen jetý kola ritchey na V (dnes jsem je projel a jsem spokojenej) a zbytek peněz případně vrazím do kvalitnějších hadrů a nové beliny ( stará ne že by ještě nesloužila, ale to je právě o té radosti:-).

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.