• Edelmann

    Dobrý večer,

    jak moc je reálné přejet Krušné hory při dálkové cyklojízdě (cca 180 km)? Mám v plánu přejet do Německa přes Komáří vížku (550 m převýšení). Vyplatí se jet přímo po silnici z Krupky (6 km) nebo je to lepší objet po cyklostezce přes Dubí (16 km)? Kolo Kellys Proton, 3 brašny a stan (+15 kg).

    Děkuji za názory, zkušenosti ;-)

    0 0
    • Soreno  

      Osobně bych volil kratší variantu tzn. z Krupky – ten kopec je ± stejnej. Do Dubí by jsi jen trochu stoupal a pak by tě čekal stejně kopec, no a nahoře by jsi zase jel po rovině.

      0 0
    • parduba  

      Z Krupky přímo na komárku je prvních asi 1300metrů nejprudších,pak začnou serpentiny a už je to trochu lepší.

      0 0
      • chyna.cz  

        já osobně mám rád cestu po modré z dubí nahoru na sedmihůrky a už jsi skoro na vrcholku. sice je modrá spíš trochu lesní cesta než asfaltka, ale dá se v pohodě na krosce.

        0 0
    • scret  

      vsechno zalezi na tvoji kondici:) dle myho je to lepsi pres Dubi, ale asi to bude nemlich to samy:) tak jako tak se to necha slapat, obvzlast s nalozenym kolem:)

      0 0
    • BLACK1E  

      S tím co píšeš bych to vzal pěkně přes krupku. Já tam jel na Hůrku s 15kg krosnou a lesem by mě to asi štvalo. Ještě se dá rozumně stoupat přes Telnici. Čemu bych se rozhodně vyhnul je zelená z Chlumce. Tam jsem nedopatřením loni skončil s prošitou mladou v dešti a horší cestu do kopce jsem ještě asi nezažil.

      0 0
      • Jarda636  

        Zelena s Chlumce jde krasne objet po te asfaltce ze ktere uhyba a pak ji krizuje. Nahore se asfaltka napojuje na cyklostezku ktera vede az na plane po Komarkou.

        Neni tam zadny provoz a pohodovou jizdou cca 35 min jsi nahore.

        Zelena je super dolu:-)

        0 0
        • scret  

          za cca 32–35min. jsem to daval v dobach me nejvetsi slavy, rozumej kondice:)) Vzdy mereno stopkama a na 10kg KHSu, zamcena vidle a pravidelne jit ze sedla…

          S tezkejma brasnama a na pohodu to je minimalne na hodinu a neco…

          Ale jak pises, zadnej provoz, zadny lidi, prijemna asfaltka… Dobra varianta…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.