• EliSok

    Ahoj,

    mám problém se zadním kolem (u koloběžky Mibo Split). Kolo je nafouknuté, vypadá v pohodě, po výletě všechno ok, ale po pár dnech, co koloběžka stojí zaparkovaná doma, se zadní kolo postupně nenápadně vyfukuje, až je třeba za 4 dny vyfouknuté úplně. Duši jsem vyměnila a zkontrolovala plášť, ale stále ten samý problém.

    Dneska jsem sundala plášť a zkontrolovala ráfek a zelený pásek, který je nalepený po obvodu ráfku zevnitř uprostřed (nevím, jak přesně se mu říká?) vypadá, jak kdyby na svém místě úplně přesně neseděl. Vypadá to, jak kdyby výrobce použil širší (nebo se pásek nějak posunul do strany) – po jedné té straně sedí v ráfku dobře, druhá strana je po celém obvodu trochu odchlípnutá a když přes ní přejedu prstem, je relativně ostrá.

    Chci se zeptat, zda je nutno navštívit servis nebo mohu někde pořídit tenhle „pásek“ a je možné, abych ho zvládla správně nalepit sama? Nebo jestli takovéhle vyfukování může být způsobeno něčím úplně jiným?

    Díky za všechny rady!

    Eliška

    0 0
    • mikš  

      nafoukni,strč pod vodu,třeba do vany a podle bublin poznáš kudy utíká vzduch

      0 0
    • Finidi  

      Kdysi mi tahle ujizdejici paska zpusobovala defekty… Ale vzdycky to bylo při jízdě, pomale vypousteni to nebylo. Vyresila to vymena v servise.

      Vyfukovani muze byt treba přes neuplne dotazeny ventilek… Nasliň si prst a poloz ho na ventilek, aby se na nem vytvorila blanka. Pak uvidis, jestli se zacne delat bublinka. Popr muzes pouzit mydlovou vodu.

      Edit: ta paska byla ale ujeta o dost vic, ale jenom v jednom miste

      0 0
    • adam1  

      Tak jestli tam máš duši ,tak ti to uníká z ní nebo ventilu ,nafoukni a dej pod vodu a uvidíš od kud to uniká ?

      Páska vypadá ostře ale začal bych tím ponorením.

      0 0
    • Mustafa  

      Můžeš mít něco v plášti, co Ti propíchlo i tu novou duši. Já jsem takto 4× přezouval kvůli nepostřehnutelnému kousku drátku, který jsem neviděl ale když jsem přejížděl bříšky prstů po plášti otočeným naruby, tak jsem jej ucítil.

      0 0
      • xpj  

        jj, přesně to jsem měl taky – trn od akátu přesně u drapáku a jak se to zmáčklo, tak to propíchlo duši…

        0 0
    • Smazaný účet  

      Ta páska by měla být přes celou šíři ráfku.

      0 0
    • Pepin Thorx 70  

      Tenhle problém asi bude skutečně v nějakém sajrajtu,který zustal zapíchnutý v plášti.Duši skouknout někde v sudu nebo ve vaně a plášť zevnitř pořádně prohmatat,zda tam něco nezůstalo.

      0 0
    • CzechJoker  

      Je to dva týdny, co jsem měl stejný problém – na vině byl vadný ventilek, přes který to velmi zvolna ucházelo.

      0 0
    • Infidel  

      Některé čínské duše jsou šmejdy a pozvolna uchází. Nedávno jsem s jednou bojoval, ztrácela tlak náhodile, někdy dva dny, někdy týden. Výměna ventilků nepomohla, bubliny nikde. Nakonec jsem si vzpomněl na radu z dětství stříknout do duše mléko. Pomohla střední stříkačka a plnotučné mléko. Drží druhý měsíc.

      0 0
    • Anatol J.  

      Ahoj Eliško, to znám taky, opravdu bude nejspíš nějaký miniaturní ostrý předmět v plášti. Rozdělej, velmi pozorně prsty projeď celý plášť, zkus s ním při dotyku i hýbat…a pak nafoukni duši a strč do vody, musíš vidět utíkající bublinky pokud je opravdu píchlá duše. Tomáš

      0 0
      • zhuffa  

        Jestli je píchlá duše od něčeho v plášti, tak pečlivě (třeba i lupou) prohledej místo v plášti, které odpovídá dírce v duši. Jestli to dělá ta páska poznáš taky podle místa, kde je duše píchlá. Pokud to fakt pod vodou nejde poznat, kde duše uniká (je potřeba ji při zkoušení dost nafouknout), tak opravdu jedině to mlíko do duše.

        0 0
        • Esi  

          Než mlíko do duše tak raději pořádnou duši

          0 0
    • EliSok  

      Zatím díky za všechny rady, plášť jsem opravdu důkladně zkontrolovala, duši pod vodou také, ale nějak se mi nic objevit nepodařilo. Možná to opravdu bude ventilek, kdoví. Dneska jsem koupila úplně novou duši a vyměnila. Takže uvidím, s páskem jsem tedy zřejmě panikařila zbytečně, doufám. :-)

      0 0
      • Mustafa  

        Nepletu-li se, není to v tomto vlákně psané. Dej plášť nějakou zapomatovatelnou značkou/ písmenem atd. na úroveň ventilku, tak aby jsi při případném defektu po odhalení místa kde je poškozená duše snadno dohledala i odpovídající místo na plášti. Výrazně to urychlý kontrolu pláště po defektu.

        0 0
        • Esi  

          Tak to snad stačí shodit jen jednu pátku a pamatovat si jak tam byla duše ne? Nafoukáš duši, najdeš díru a víš kde máš hledat. Pokud ani ve vodě nic nebylo tak já za duše jen šmejd a je řídká je třeba ji zahodit, předpokládám že byl ve vodě i ventilek

          0 0
          • Mustafa  

            Evidetně stačí. Bohužel mě nenapadá žádný výmluva, kterou bych znevýhodnil Tvůj postup oproti složitějšímu mému.

            0 0
            • Esi  

              To je trénink, já se takhle vyškolil na předním kole kde jsem píchnul 4× během 300km, nakonec jsem shodil jednu pátku vyndal duši nafoukal, položil na ten plášť namaloval křídou kde hledat, sundal otočil naruby a nic. Tak jsem začal promačkácat ty 3 figury co byly v tom místě a najednou z jedné vykoukla tříska, asi tak milimetr, když jsem tu figuru pustil tak zase zajela že tam nebylo nic vidět. Tak že když jsi vyměnil duši tak jsi ujel třeba 50km než ta figura najela na kořen nebo kámen a defekt byl na světě. Už jsem byl rozhodnutej že pokud nic nenajdu tak ten plášť vyhodím a dám novej :-)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.