výběr ze dvou kol 29" do 25 000,-

7 nepřečtených
  • HogoFogo

    Zdravím, tak jsem se po nekonečném studování diskusí, fór a dalších dopracoval do tohodle finále. Při mé váze 110kg se tento tank pro mě nakonec jeví opravdu jako nejvýhodnější z hlediska stability, jízdy ap. – něco jsem vydělal a tak jsem se rozhodl na stará kolena ( padesátník ) investovat těch cca 25 kolíků do lepšího turistického kola – do finále jsem dostal dvě varianty s relativně dobrou vidlicí ( ostatní už nepropírat )

    .

    GHOST 2009 EBS2 Epicon – 22 000,– Kč – vidlice: SR Epicon Air 100mm Lockout

    http://www.x-bikes.cz/index.php…

    .

    Superior 2009 29" 929 disc – 24 999,– Kč – vidlice MANITOU Drake29 Super Air 29ER

    http://www.superior.cz/…29/bike.html?…

    .

    Toho Superiora si můžu koupit přímo u mě na místě, navíc v ČR jsem ho levněji nenašel ..pro Ghosta bych musel zajet do Brna (není problém, ale přijdu a garanční prohlídky a záruka bude samozřejmě problematičtější )

    .

    Pokud Ghost, v čem je skutečně lepší než onen Superior, že se ho vyplatí koupit ? Superior mě sice láká, ale ty tři tisíce úspory za Ghosta tam taky hrajou roli, pokud jsou kola úplně kvalkitativně srovnatelná

    0 0
    • HogoFogo  

      hehe, koukám, že ten Ghost vlastně není 29", asi jsem nějak moc vypil, no tak zůstává ten Superior pokud teda nemáte něco lepšího :-(

      0 0
    • martin_bakov  

      na GF Cobia 2010 dostanes urcite slevu a srazis tak cenu pod 25kkc. Napr tu v minulosti lidem dal slevu Bradsky.

      0 0
      • HogoFogo  

        no na Gary Fisher jsem se tuším díval na jeden typ atk jsem ho teď znovu otevřel – Gary Fisher Cobia 2009 za 18 999,– nějak divně levný když jenom za nápis GF se platí oproti třeba Superioru balík – vidlice RockShox Tora Race Solo Air 29, 80mm se zdá jako dobrá – ale o 6000,– levnější než ten Superior taky verze z roku 2009 – to mi hlava nebere – jak je to s případným servisem ? Pokud pominu, že nákupem od Bradského jsem s garanční prohlídkou a zárukou docela v pytli (Liberec je konec světa)- umí bez problémů servisovat cokoli na kolech GF průměrný cykloobchod v ČR ?

        .

        Nebo je tento Superior skutečně oproti tomuto GF tak předražený ? jsem z toho poněkud jelen …

        0 0
        • HogoFogo  

          aha, no tak měl bych asi přestat nasávat – ta vidlice Tora Race na tom GF je na moji váhu zcela likvidační, ta odpovídající masivní vidlice Rock Shox Tora SL 29, 80mm je až u modelu 2010, ale ten stojí už 26600,– a to prostě nedám

          .

          docela bych uvítal, kdyby mi někdo vyjmenoval slabiny toho výše uvedeného Superiora v této cenové hladině – proč opravdu vlastně koupit něco jiného ? ( garanční prohlídky a servis mám na místě, vybavení je snad slušné …)

          0 0
          • t29  

            Loňské modely prostě zlevňují a Cobia není výjimka. Rozdíl ve značce tam je – Cobia má mechanické kotoučovky, Sup 929 hydraulické, Cobia má řazení Sram X.5 (odpovídá Shimanu Deore), Sup 929 má LX/XT.

            Tora je slušná vidlice, verze Race tě unese stejně dobře jako verze SL.

            Rozhodoval jsem se mezi Supem 829 a Cobií před třemi lety, kdy jsem o výbavě věděl prd, ale měl jsem možnost si na obě kola sednout a Cobia to vyhrála po deseti metrech.

            Servis v místě bydliště je slušná výhoda, pokud si netroufáš servisovat doma. Tenhle shop je v Opavě, třeba to budeš mít blíž než do Liberce:

            http://www.cyklosvet.cz/…r/45327.html

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.