• lelekw

    Dobrý den,

    Včera se mi povedlo zničit si na svém kole přehazovačku – během podřazování spadl řetěz, přehazka se otočila nahoru a když jsem do ní šlápl, tak jí to ohlo (po opětovném nasazení řetěz drhne o ten výčnělek na kladce, který mu má zabránit ve spadnutí). Vypadá to tedy, že ji budu muset vyměnit, ale jelikož jezdím na tom kole denně do práce, nechci čekat týden než mi to udělají v servise.

    Na samotnou výměnu si věřím, ale s výběrem přehazovačky mám problém.

    Je to přehazovačka Campagnolo (podle popisků kladek), ale netuším, jaký typ – nic na ní není napsané a kolo jsem koupil od cizího člověka. Zadní kolo má 9 ozubených koleček (pastorků?). Koukal jsem na obchody, zda-li nenajdu tu stejnou, ale vypadá to, že se už tento typ nejen nevyrábí, ale že už Campagnolo ani nedělá přehazovačky pro 9 převodů.

    Chtěl bych se teda zeptat, podle čeho bych měl vybírat novou přehazovačku? Můžu tam namontovat přehazovačku jiné značky, např. shimano? Jaké informace bych si měl nachystat, než půjdu do obchodu, aby mi tam byli schopni hned prodat správnou?

    Potřebujete-li více infa, rád jej dodám :)

    Předem děkuji za odpovědi.

    0 0
    • Vilém  

      Nebyla by spatna fotka, oc skutecne jde. Razeni mas jake? Campu nicim nez campou nenahradis.

      0 0
      • Kalic  

        Ještě je to komplikovanější tím, že je campa 9 old a campa 9 new, každá s jiným přepákováním. Chtělo by to fotku hazky a pák. Nejde ta hazka srovnat?

        0 0
        • Vilém  

          Prave z toho duvodu jsem psal o te fotce, jednak ty dva ruzne typy, jednak aby clovek videl co se s ni vlastne stalo.

          0 0
          • lelekw  

            Děkuji za rychlou odpověď!!

            Přišel jsem na to, že se jedná o typ Veloce, ale v obchodech jsem verzi pro 9 pastorků nenašel, jen pro 10. Trochu mě mrzí cena, ale asi je to zasloužený trest.

            Bohužel jsem tu přehazovačku už rozebral a za chvíli musím jít do práce, ale zítra to klidně zase složím a vyfotím – kdybych to mohl jen ohnout zpátky, tak by to samozřejmě byla nejlepší možnost :D

            Nevypadala, že by byla zohnutá směrem do výpetu kola, ale spíše jen ty dvě malé kolečka byly příliš nahoře.

            Přidávám prozatím alespoň fotku rozebrané přehazky.

            0 0
            • Kalic  

              Z té fotky toho moc vidět není, ale proč si tedy myslíš, že to nejde srovnat? Možná by to byla nejjednodušší a nejlevnější cesta. Jestli nevíš, tak třeba by to v servisu srovnali?

              Fotkou páky jsem myslel řadící/brzdící integrovanou páku, ne kliky. „Campa new“ má na pravé páce (nebo spíš nad ní) nápis „9 speed“, „Campa old“ tam má jen „Veloce“. Který teda máš?

              Jestli máš „new“, tak je můžeš s klidem nahradit jakoukoliv 10-ti rychlostní campa přehazovačkou (nemusí být veloce), nebo i 11-rychostní, ale jen „Revolution 11“, ne ty nejnovější „Revolution 11+“, protože u těch zase změnili systém :-)

              Jestli máš „old“, tak je to složitější. Oficiálně kompatibilní jsou jen campa hazky „old“ 8 a 9 rychlostní. Nicméně můžeš asi zkusit i nové campa hazky 10s případně starší 11s, rozdíl v přepákování není velký a spousta lidem to funguje. Ale můžou být nějaké problémy se seřízením.

              A nebo můžeš zkusit Shimano silniční hazku 11s (nebo i 10s tiagru 4700), ta by měla mít stejné přepákování jako stará campa a mohlo by to chodit, ale nevím, jestli to někdo zkoušel.

              0 0
              • Singlespeed  

                Je to cca 10 let starý model přehazovačky, Takže určitě „new“.

                0 0
                • Kalic  

                  Podle čeho to poznáš? Na první pohled vypadá stejně jako moje campa 9 old.

                  0 0
            • Singlespeed  

              Tohle není úplně nejstarší typ přehazovačky, takže můžeš nahradit libovolným 10sp. modelem třeba:Centaur, Veloce, Mirage, Xenon nebo běžnými 9 sp. modely vyráběnými v tomto století.

              0 0
    • lelekw  

      Diky vsem za odpovedi! Jsem diky nic o dost moudrejsi nez jsem byl rano :D Jak jste uz sami psali, je ten „new“ typ.

      Zitra to dam jeste znovu dokupy a zkusim zajit do nejblizsiho servisu, jestli by mi to pomohli jen narovnat. Pokud ne, tak vymena :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.