Výběr vidlice-anketa a žádost o radu

238 nepřečtených
  • Papolius

    Ahoj. Minulé vlíkno ohledně výběru vidlice jsem napsal špatně-znova

     

    Po 10ti dnech na Šumavě na mém zánovním kole s vidlicí RST GILA  jsem se rozhodl pro výměnu vidle. Myslel jsem, že mi nebude vadit její necitlivost, ale nakonec vadí.

    Pořád Gilu srovnávám s vidlí co má přítelkyně (Suntour SR X-100) a jsem akorát naštvaný, že jí pruží a mě ne :)

    Našel jsem inzerát na Rock Shock Pilot air SL do 2000Kč…zaujala mě ale na fotu se toho o ní píše málo. Nejraději bych koupil vidli bazarovou, ale vzhledem ke skutečnosti, že odkazujete většinou na stránky tunning test, tak jsem je prozkoumal a objevil jsme dvě vidle co stojí za úvahu. Jsou to : Sutnour Raidon LO   a Suntou Epicon LOD-RLD. Bohužel nevím co znamená LOD nebo RLD

     

    Nakonec bych dal i 5000Kč pokud by ten Epicon byl fakt dobrý . Navíc bych využil vyššího zdvihu, nyní mám 80mm a chtěl bych 100–120 a u epicona by se dla kdykoliv změnit.

     

    Poradte prosím co by bylo nejlepší rešení.

    Díky moc za diskuzi !

    0 0
    • Scully  

      LOD – lockout z vidlice

      RLD – lockout z řidítek

      Jinak nevím o kolik je Raidon horší, ale Epicon co vozím je parádní.

      0 0
      • Papolius  

        Díky díky…zamykání z řidítek bych as nevyužil a stačilo by z vidlice…

        0 0
        • Bafoon  

          neříkej nevyužil je třeba když už by jsi kupoval novou vidlu si to někde vyzkoušet – půjčit si kolo někde u kamaráda co má lock z řídítek

          mě se to líbilo jako takovej „hi-tech“ :-) + pohodlí a při koupi vidlice jsem to zohlednil a ted mi přijde že to byly jen peníze navíc – já jsem to před koupí nezkoušel :-)

          0 0
          • Papolius  

            No já jen usuzuju z toho co jsem zkoušel na trekingovym kole kde byl lock z řidítek.....ale to bude asi jinej připad…asi by to fakt chtělo ozkoušet

            0 0
            • Bafoon  

              princip bude stejný, výhody nevýhody taky ;-) správný přístup :-)

              0 0
        • jipík  

          já bych zase bez locku z řidítek nebral zamykám většinou až v kopci a to jsem zaháknutej a pustit řidítka je už problém a pak je to otázka jenom zmáčknutí palcem

          0 0
          • RoKo  

            Souhlas. Ja ho  pouzivam hlavne na asfaltu (cast cesty do prace) a pri tom kdyz jdu ze sedla… Na HT je to trosku treba a hlavne u citlive od Milana…

            Jeste bych chtel upozornit, pro ty co to nahodou nevi, ze to neni lock ve smyslu uzamceni vidle, ale zapnuti motion control. Tzn. vidlice neni zamcena ale spise priskrcena (teda hodne) a i ve spurtu se nori cca 1–2cm, samozrejme za predpokladu odtizeni vidlice… tzn. pokud na ni budu porad tlacit silou 90kg tak se postupne dostanu do zdvihu jako bez zamceni… Dokonce se mi nedavno podarilo, pri prejezdu nejakeho potoku se zamcenou vidli, ji narazem odemknout (takze pri vetsim razu se sama odemkne)

            Jednina nevyhoda tehle vidlice je pro nekoho vaha cca 2kg. Takze pokud neresis vahu tak RLD od milana … za tu cenu lepsi vidli tezko sezenes ;)

            0 0
            • Papolius  

              Ahoj. Díky za objasnění toho locku…pokud to není stejný lock jako u té mé gily tak by zamykání z řidítek mělo smysl…a lock jak ho popisuješ se mi hodně líbí!

              Váhu neřeším…2kila jsou málo. Navíc mám 84kg a zase plánuji dostat se na ideálních 90, takže budu rád za pevnou vidlici :o)

              0 0
              • Pavel100  

                Raidon nemá nastavení odskoku. Pokud jezdíš málo, tak stačí Lock na vidlici protože ho stejně takový člověk ani nepoužije a na řidítkách zbytečně zavazí. Pokud jezdíš pravidelně, tak určitě Lockout z řidítek.....můžeš neustále držet řidítka a přitom si vidlici pohldlně zamykat/odemykat dle terénu a dle toho jak ti to vyhovuje.

                0 0
                • RoKo  

                  Raidon ma klasicky lock – tedy zamknuti na pevnou vidli a hrozi tam prorazeni olejove patrony (ta je udajne pod tlakem – epicon to ma resene jinak)

                  0 0
        • Medviedok  

          ked budes mat hupacku z tuňák-festu s odpalenym tlmenim (to je ta tzv. „citlivost“) tak budes zamykat vidlicu pri kazdej moznej prilezitosti, takze ja by som si to zamykanie na riadidlach radsej kupil… aj ked na naromalnej vidlici to zamykanie skoro netreba.

          0 0
          • Lišák  

            Kolik vidlic upravených v Tuning-testu jsi jel? Je to Tvoje osobní zkušenost, že vidlice jsou s odpalenym tlmenim (to je ta tzv. „citlivost“) ? A to tlumení, které myslíš? low speed kompresi, low speed expanzi, high speed kompresi, nebo high speed expanzi? Nebo myslíš, že je kompletně demontován tlumič? Opravdu by mě zajímala Tvoje vlastní zkušenost, když napíšeš takovouto svoli pravdu. 

            0 0
            • Medviedok  

              vysvetlim ti to tak zrozumitelne ako len viem: ked znizis vnutorne odpory vidlice, dosiahnes tym rovnaky vysledok, ako ked znizis utlm vidlice. Cize velky zmysel pre teba ako uzivatela to mat nebude ak este mas kam tocit tym koleckom co mas na vidlach, ale samozrejme vyznamny ucinok to bude mat pre tzv. tunera. Najma financny teda… Neviem ci metodiku skusania a hodnotenia vlastnosti odpruzenych vidlic kde sa jazdi cez tehlu nazyvat neznalostou, alebo naopak rafinovanym manipulovanim s publikom (teda rafinovanym… asi tak na urovni WS napařovačky a Kozmodisku, prosto marketing pre telata), ale faktom je, ze ked sa prechadza jedna izolovana prekazka po rovine, tak najlepsie jazdne vlastnosti bude vykazovat malo utlmena vidlica. V terene to uz vychadza samozrejme inak, ale prevedenie a vyhodnotenie je jednak ovela obtiaznejsie, a nie je to tak efektne pri filmovani :))

              Aha, a este preco su ludia s tymi tzv. vytunovanymi vidlicami tzv. spokojni: to su aj s tou WS naparovackou a aj s kozmodiskom :D Je to preto, lebo menej utlmena vidla je samozrejme komfortnejsia, a dalej cast ludi tomu aj tak moc nerozumie, a cast ludi vlastnosti vidlice dokonca ani nerozlisi, a cast si zas nepripusti za ziadnu cenu ze to mohli byt aj vyhodnene peniaze. Co sa stane ked to date na kolo niekomu kto ozaj jazdi v terene som prave nasiel vo vlakne o ‚tunningu suntouru‘, kto chce pohladajte ako jeden zistil ze mu vlastne vyhovuje taka vidlica co trochu menej chodi – poucne cteni celkom.

              No a nakoniec: naozaj vyznam odborna! uprava vidlice ma, ale len v pripade ze rozsah nastavenia od vyrobcu nevyhovuje. Teda napriklad ak ide o velmi lahkeho bykera/-ku. Inac sotva. Ale zas nejdem nikoho presviedcat, kludne si vozte tzv. upravene vidlice ktore potom v normalnom terene treba stale zamykat, na projizdku kolem Ripu vyletnym tempom to totiz plne postacuje.

              0 0
              • Lišák  

                Vidím, že nemáš o vidlicích ani elementární znalosti. Takže trošku základů: Pasívní odpory jsou stejné pro oba směry pohybu vidlice, což není žádoucí. Nedají se nastavovat podle potřeby jezdce. Jdeální vidlice by měla mít pasívní odpory rovny nule a měla by mít všechna čtyři tlumrení, co jsem napsal výše. V praxi vždycky nějaké pasívní odpory budou. Dále v nízkozdvihových vidlic se nejvíce projeví potřeba low speed expanze. Kompresní tlumení není až tak potřeba, protože vidlice stejně nemá možnost velkého pohybu (vzhledem ke zdvihu (platí tak do 100mm). U vyšších zdihů je fajn mít i high speed expanzi, protože kolo za překážkou se rychle vrátí, vidlice se zbytečně nenoří a kolo nestrácí kontakt s terénem. Kompresní tlumení na vysokozdvihových vidlicích je ideální, pokud je pozičně závislé. pak je vidlice komfortní a přesto nejde do zdvihu zbytečně.

                 

                Používám XC-PRO-SL 120mm, Epicon 140mm, a Black (pružinový) 100mm. Suntourky mám upravené v T-T, Blacka jsem jen předělal na mazání olejem. Nebydlím v Polabí, terény tady máme. Obě Suntourky jsou v terénu lepší, než Manitou. A není to dáno mm zdvihu.

                 

                Teď bych byl rád, kdyby jsi mi napsal něco z Tvé vlastní praxe a zkušenosti s vidlicemi upravenýmy a neupravenými v T-T.

                Děkuji.

                0 0
                • Medviedok  

                  Vidím, že nemáš o vidlicích ani elementární znalosti. No vidim ze sa skutocne vyznas. Tak sa ta este spytam, vidis nejaky suvis medzi tlmenim a vnutornymi odpormi vidlice? Lebo ja ho vidim dost jasne, len si nie som isty ci tu nie som sam.

                  A o skusenosti s vidlicami tzv. „tunenymi“ v tuňák-festu osobne teda vonkoncom nemam zaujem, pokial ti to nejak nevadi.

                  0 0
                  • Lišák  

                    Nejen, že o vidlicích nic nevíš, ale ani neumíš číst:

                    Pasívní odpory jsou stejné pro oba směry pohybu vidlice, což není žádoucí. Nedají se nastavovat podle potřeby jezdce. 

                     

                    Pokud jsi žádnou vidlici T-T nejezdil, tak nevím, kde bereš svoje přesvědčení, jak se chovají v terénu. Myslím, že třeba Ječňák není zrovna víkendový jezdec, který jezdí po asfaltu, přesto si Rebu nechal v T-T upravit. Zřejmě věděl, co chce. A pochybuji, že by to co chce, bylo přijít u vidlice o tlumení…

                    0 0
                    • Medviedok  

                      ok, ved riesme to vecne a nie co kto jazdil a co kto nie… alebo si v tom ze vidlice pruziny a tlmice su len na bicykloch?

                      Ked pises (asi ako zdovodnenie) ze Pasívní odpory jsou stejné pro oba směry pohybu vidlice, což není žádoucí. Nedají se nastavovat podle potřeby jezdce. tak predpokladam ze nepovazujes za idealne nulove nastavenie tlmenia, ci v expanzii ci v utlme… Snad viac vysvetlovat netreba, ci treba? :))

                      Nejak ma ten tvoj ton s ktorym tu prehlasujes ze nic o vidliciach nevim, resp. ze neumim cist ale obera o chut cosi s tebou rozoberat, lebo asi budes taky (dopln podla vlastneho uvazenia) ako sa zdas.

                      0 0
                      • RoKo  

                        poslouchej pletes si pojmy… o tlumeni se ma starat tlumic a ne odpory…

                        0 0
                        • milan1  

                          Prosím Vás, nechte toho medviedka povídat a hlavně se ptejte aby získal co nejvíce prostoru pro sebe.

                          Jak jsem se od něho dočetl, tak se zde cítí jako celebrita, tak budiž taková celebrita potřebuje svůj prostor a umí ho i patřičně využít.

                          Není nic podnětnějšího, než když sám odhalí svůj pohled a především míru znalostí.

                          Psát mu tady že nic neví je zcela zbytečné, on to nepřijme.

                          0 0
                        • Medviedok  

                          roko nie som si isty ze si to pletiem – ked totiz k pruzine pridas tlmic, tak presne to urobis: pridas pasivny odpor!!! Takze ucinok rovnaky, a sice je pasivny odpor vo vidlici sposobeny povedzme konstrukciou a lacnejsimi materialmi, ale kedze urcita uroven tlmenia je zelana, preco jeho pritomnost nevyuzit vo svoj prospech, ak je to mozne?

                          Ale samozrejme mozno ho vyuzit aj inak. Marketingovo, povedzme. Za jeho odstranenie si nechat zaplatit, a potom uzivatel len koleckom nastavi iny utlm, a sme tam kde sme boli, len o 1500 Kc (alebo neviemkolko) lah­si :)

                          0 0
                          • Lišák  

                            Ty fakt neumíš číst, nebo to stále nechápeš?

                            Pasívní odpory jsou stejné pro oba směry pohybu vidlice, což není žádoucí. Nedají se nastavovat podle potřeby jezdce.


                             

                            ked totiz k pruzine pridas tlmic, tak presne to urobis: pridas pasivny odpor!!! 

                            Pasívní odpor tam bude taky (je ovšem nežádoucí), ale tlumič je odpor aktívní.

                            0 0
                          • mr.antik  

                            V tom případě ti nabízím netuningovanou MX Comp nebo AM3, určitě to pro tebe bude to nejlepší svezení. Já si koupím Pike.

                            0 0
                            • Lišák  

                              Pike? A jak na tom budeš jezdit? Vždyť ta vidlice by mohla být i citlivá a na tom se v terénu (dle Stíhače) jezdit nedá! Nebo měníš revír a budeš jezdit po silnici okolo Labe? ;-)

                              0 0
                            • Medviedok  

                              dik, si velkorysy, ale na svojom kole mam vidilicu ktora mi +/- vyhovuje, ked bude treba dokazem zmenit jej parametre tak aby bola optimalna, a dalsie kolo este aktualne nie je. Ale vdaka, je to od teba zlate. ;)

                              0 0
                              • milan1  

                                Jaká to je vidlice?

                                0 0
                                • Medviedok  

                                  no epikonek od milanka to neni, tak myslim ti to moze byt fuk ;) So zarukou za tebou nepojdem, neboj sa. :D

                                  0 0
                                  • milan1  

                                    Otázka byla velice, převelice jednoduchá, jaká je ta tvoje vidlice.

                                    Potom bys mohl třeba rozvést, jak jsi jí přizpůsobil svým potřebám, tohle už dokáže vypovědět také dost o znalostech a dá se alespoň na něčem stavět a pokračovat.

                                    0 0
                              • Smazaný účet  

                                mohl by jsi se podělit jaký typ vidlice je podle tebe nejlepší?

                                0 0
                                • mr.antik  

                                  Mě to taky zajímá, protože na podzim a možná už brzo zvažuju nákup. Předem řikam že to epicon nebude, abys nemyslel že jsem nějak zaujatej

                                  0 0
                                  • Medviedok  

                                    chod do predajne, povedz co jazdis, co chces aby to robilo a co aby to nerobilo, a co asi aby to stalo, a oni ti uz nieco najdu.

                                    0 0
                                    • mr.antik  

                                      Kdyby to fungovalo, tak tady všichní jezdíme na Authorech a Skarebech…

                                      0 0
                                • roud  

                                  Zase si rejpnu nejlepší je přece pevná :O) poměr cena výkon je nepřekonatelná :O)

                                  0 0
                                  • pitos  

                                    chtělo by to tě  pořádně protáhnout po horách a v prvním sjezdu bys pravděpodobně změnil názor:)

                                    0 0
                                    • kubad  

                                      už změnil – mrkni mu do profilu :-)

                                      0 0
                                      • roud  

                                        nezměnil to je prostě fakt jinak vidli sem měnil jen proto že dat ji na cannondale by bylo zvěrstvo

                                        0 0
                                        • kubad  

                                          nekecej, si rád že se to houpá:-)

                                          0 0
                                          • roud  

                                            spíš sem rad za lock jinak pevnou mam i na zimáčkoj i když ne v carbonu :O)

                                            0 0
                                      • pitos  

                                        jj…ale s tímto by si stejně moc nepomohl,pořád to vypadá více jako silnice než MTB:)

                                        0 0
                          • milan1  

                            Ono bude úplně nejlepší, když s výkladem začneš od samotného počátku.

                             

                            Jak má vypadat ideální vidlice dle tvých představ.

                             

                            Použij jakýkoliv svůj výklad, pokusíme se mu porozumět a čemu neporozumíme, tak se prostě zeptáme.

                            0 0
                          • jIrI___  

                            Já se ve vidlicích houby vyznám, ale z hlediska mechaniky a dynamiky vím, že tlumení určitě není (tebou několikrát zvýrazňovaný) pasivní odpor. Jak psal Lišák, tlumič je odpor aktivní a věř nebo ne, mezi aktivním a pasivním odporem je celkem velký rozdíl. Tady si můžeš přečíst co se řadí mezi pasivní odpory a co vůbec pojem pasivní odpor znamená. Je to sice jen ze stuijních podkladu pro střední školu, ale tobě to bude určitě k pochopení problematiky stačit :-)

                            0 0
                      • Lišák  

                        RoKo nademnou Ti odpověděl za mě. To, co píšeš o pasívních odporech, je jako kdyby jsi chtěl, aby se ložiska v kolech otáčely s větším odporem, aby jsi nemusel brzdit.

                         

                        Ještě jednou si přečti, co jsem napsal. Mám tam jedem překlep -Jdeální=Ideální-

                         

                        Pasívní odpory jsou stejné pro oba směry pohybu vidlice, což není žádoucí. Nedají se nastavovat podle potřeby jezdce. Jdeální vidlice by měla mít pasívní odpory rovny nule a měla by mít všechna čtyři tlumrení, co jsem napsal výše. 

                        0 0
                        • Lišák  

                          Ještě oprava, druhý překlep je -tlumrení=tlumení-

                           

                          To jen aby jsi zase nepsal, že nerozumíš příspěvku.

                          0 0
                        • milan1  

                          Pojď, budeme se ho ptát společně.

                          Začneme asi takhle.

                           

                          Jak asi by podle medviedka měla vypadat ideální vidlice, necháme si to vysvětlit?

                           

                          Ať má prostor, budeme jen poslouchat a ptát se dále, on nás jistě dostane brzy do reality svých představ a znalostí.

                          0 0
                          • Lišák  

                            Mám obavy, že zatím mu došly myšlenky. Možná studuje nějaké propagační materiály od výrobců, aby nás tady zahrnul čistou pravdou, jak to všechno vlastně je a my procitnuli z bláhové nevědomosti zapříčiněné vlastní zkušeností…

                            0 0
                            • milan1  

                              Taky si myslím, že právě takhle najdeme „roubík“ na medviedka :-)

                              Ale já bych byl raději, kdyby se chopil příležitosti a ukázal všem, jaká je dle svého sebevědomí celebrita.

                              Takže otázka pro začátek trvá.

                              Jak by měla vypadat ideální vidlice dle medviedka?

                              0 0
                            • Medviedok  

                              pardon, nechal som sa uniest historiou BF a to konkretne ohladom brzd. Nevysvetlujte si prosim moju nepritomnost ci chvilkovy zdanlivy nezaujem nejako nespravne :D

                              0 0
                              • milan1  

                                To je chvályhodné, že zájem trvá a můžeme pokračovat.

                                Jsme stále na počátku a ty, jako hlavní aktér bys měl vysvětlit jak podle tebe má vypadat taková ideální vidlice.

                                Vysvětli, popiš objasníš tím své vstupy, které byly až dote´d vždy velmi nejasné.

                                Tady je teď prostor výhradně pro tebe a bylo by dobré ho využít.

                                 
                                0 0
                                • Medviedok  

                                  milane zamysliet nad sebou by ste sa mali hlavne vy.

                                  0 0
                                  • milan1  

                                    Mám stále stejné otázky stejné návrhy a postup.

                                    Předvedeš už konečně alespoň něco?

                                    Musíš mít přeci vlstní a jistě vělice radikální názor na věc, když se dokážeš takhle vztekat a stojí to to za to.

                                     
                                    0 0
                                    • Medviedok  

                                      co som k tejto teme ako hlavne mal povedat uz odznelo. Nemam potrebu tu nieco pred niekym predvadzat, ale ty naopak by si mal predviest co len mozes, lebo to co som tu k tuňák-festu napisal je podla mna dost zavazne, a mal by si sa snazit to nejako vyargumontovat vo svoj prospech, ak je to teda vobec mozne…

                                      Lebo to ze sa tu tak hlasno ozyvas je podla mna dokaz ze som trafil klinec po hlavicke, ze potrefena husa zagagala a to hlasne.

                                      0 0
                                      • Splinter  

                                        ano cos předvedl už naprosto stačilo a myslím, že všem tady…

                                        0 0
                                      • milan1  

                                        Dám ti ještě jednu opravdu dobrou radu.

                                        Napiš sem už konečně něco rozumného vzhledem ke svému pohledu na téma vidlice. Ale opravdu rozumného a konkrétního.

                                        Nevím, jestli to vidíš sám, ale třeba ti to bude muset říct více lidí, než skutečně pochopíš jak zde opravdu vapadáš.

                                        Nedělej si iluze, že jsi někdy vypadal v lepším světle ale tady je to obzvlášť zřetelné a kdykoliv se začneš roztahovat někdy příště, tak stačí dát odkaz sem aby každý i méně znalý viděl s kým a s jakou úrovní má tu čest.

                                        0 0
                                        • Medviedok  

                                          Dám ti ještě jednu opravdu dobrou radu. Napiš sem už konečně něco rozumného vzhledem ke svému pohledu na téma vidlice. Milane milane, to predsa nebola rada. To je prosba. Ani moc dobra nie je. :D

                                          0 0
                                          • milan1  

                                            No, když myslíš?

                                            Zavrtávej se sám, do toho co tvoříš ještě hlouběji, mě to vadit nebude :-))

                                            0 0
                                            • Medviedok  

                                              no skoda ze si to vzdal, lebo na tvoje vysvetlenie sa tu cakalo najviac.

                                              Byt tebou tak to s tym tuning-testom zabalim, lebo toto ti uz ludia tak lahko zrat nebudu. Chce to nejakou novou WS-napařovačku, Milane.

                                              0 0
                                              • milan1  

                                                Ukážu ti neskonalou trpělivost a aby se adlo od něčeho odpíchnout, tak se tě zeptám.

                                                Co bych měl jako vysvětlovat?

                                                Popiš to přesně.

                                                0 0
                                                • Medviedok  

                                                  na com je postaveny tvoj podvod (ak nepreukazes ze je to inak, tak si to dovolim zatial pracovne nazyvat takto, dufam nemas nic proti) je tu popisane dostatocne. Takze najlepsie to. Alebo myslis ze nieco ine?

                                                  0 0
                                                  • milan1  

                                                    No, tak tohle už je opravdu moc.

                                                    Myslel jsem, že rozumným přístupem se i z tebe dá něco vyždímat ale nejde to.

                                                    Zůstaň si zde ve svých stořených sračkách sám, já už se s tebou dál máchat nehodlám.

                                                    0 0
                                                  • kámen úrazu1  

                                                    Zklidni se.

                                                    0 0
                                                  • Medviedok  

                                                    zlato ja som ladovo kludny – totiz nie ja sa mam dovod znepokojovat.

                                                    0 0
                                                  • Rakosnik  

                                                    Ti jsi vážně vůl. Poměrně dost lidí, včetně mne tedy, má tady s milanem1 pozitivní zkušenost, nespokojenost bys hledal těžce, včetně lidí, co mají naježděno a závodí – a přesto hovoříš bez důkazu o podvodu?

                                                    0 0
                                                  • Medviedok  

                                                    Len ti najhlupejsi a najneskusenejsi podvodnici po sebe zanechavaju dokazy. Ale tu dokazom je cely koncept „podnikania“, zneuzivania BF na propagaciu atd atd atd. Ze to nechcete vidiet je ina vec.

                                                    A s prominutim, vol si ty.

                                                    0 0
                                                  • Lišák  

                                                    Aky podvod mas na mysli? Nereozumiem. Mohol by si o upresnit? Jazdim od Milana vytunene dve vidlice a obe mi v terene poskytuju lepsie pohodlie a istotu, ako tovarny Manitou Black. Ten som si teda prerobil na mazanie olajom. Snad to nebolacla podľa teba chyba a  neznizil so tie potrebne pasivne odpory? :-/

                                                    0 0
                                                  • Lišák  
                                                    • nebolacla- nebola
                                                    0 0
                                                  • Medviedok  

                                                    pls skus nabuduce radsej ve sve rodne reci, to ti nejak lepsie rozumiem… :) (aj ked snahu ocenujem)

                                                    0 0
                                                  • ydaho  

                                                    dovol otázku – jsi vážně takovej blb, jako tady předvádíš napříč všema threadama, kde necháš nějakou geniální myšlenku na památku, nebo to jen hraješ ?

                                                    0 0
                        • mr.antik  

                          myslim, že tvoje reakce je plýtváním a zbytečným omačkáváním prstů… Informační přínos medviedkových odpovědí je už asi všem jasný…

                          0 0
                          • Lišák  

                            Já vím, ale ně HODNĚ vadí, když tady někdo šíří kraviny. Ještě se někdo neznalý toho chytí a bude z toho nešťastný. Já, když potřebuju nějaké info z oboru, kde se nevyznám, tak taky zajdu někam na fórum a zeptám se. Hrozím se toho, kdyby mi tam poradil Stíhač/Medvídek. Naposledy jsem sháněl info o foťáku. Myslím, že to dopadlo dobře. Asi tam někdo Stíhačova ražení zrovna nebyl:-)

                              
                            0 0
                            • mr.antik  

                              To je bohužel negativní stránka internetu. Stejným způsobem mě dostává, když babička řiká „v televizi řikali…“

                              0 0
                            • Medviedok  

                              ja sa vo fototechnike (aspon tej sucasnej) moc nevyznam - sam fotim praktikou z roku cca '83. Myslim ze to robi ked sa to vie a je trochu cas a vola lepsie fotky ako mnohe sucasne digitaly z kategorie >15.000 Kc, ale na to by som ta asi nenahovoril, a na snimky zanrov z dovolene pred fontanou, pri narozennovem dortu a pred stromeckem kludne staci aj ten digital, ani za 15L nemosi byt… :))

                              0 0
                              • milan1  

                                Ale tady opravdu není hůlavní téma fototechnika.

                                Stále trvá požadavek na to abys zde nás všechny uvedl alespoň do základů svého pohledu na odpružení.

                                Jak by podle tebe měla vypadat ideální vidlice je stále stejná otázka, to kdybys přehléd o čem je zdejší dění.

                                0 0
                                • Medviedok  

                                  milane, to si taky amater? Kardinalna otazka pri idelanej vidlici, je idealna na co? Lebo na nieco je idealna pevna vidlica :D

                                  V tom je tvoj problem, ze ty vidis len ten jeden parameter, a to aby si nevedel ze ides po strku. (ak sa teda vobec bicyklujes – minule si to totiz akoze prehliadol ked sme sa pytali ci jazdis na kole…)

                                  0 0
                                  • milan1  

                                    Ale klidně rozveď kolik chceš parametrů, jakékoliv použití, popiš rozdíly ale konečně už popiš něco konkrétního.

                                    0 0
                                    • Medviedok  

                                      sa mi nechce, idem sa bicyglovat tak mi prepac. Ale odpust, ja mam poucovat (udajneho) mistra? Tak moj knowhow je potom drahy, lebo z toho mozes dlho cerpat a upravovat epikonky. Povedzme 15.000/den sa mozeme dohodnut – poskytnem v tom ubytovanie a stravu a jeden vylet, trvanie 1 den + 1 noc, pripadne noc predtym ak by si mal kvoli cestovaniu problemy so spojmi.

                                      (ale este si to rozmyslim ci zrovna teba chcem v chalupe :D

                                      Ale skus si aspon poriadne precitat vsetky moje prispevky tu v teme, alebo lepsie tu na BF, nieco ti to isto da. Citaj pomaly a pozorne, a podchvilou sa nad obsahom zamysli. Ked nerozumies, kludne sa vo fore pytaj, od toho to tu je.

                                      0 0
                                      • milan1  

                                        Ale touhle dobou a po téhle diskuzi už by ti mohlo konečně dojít, že tady tě nikdo nenutí vůbec poslouchat.

                                        Já osobně bych si konečně rád poslechlul právě tebe a tvé skutečné znalosti o nic jiného mě nejde.

                                        Ale když je tak složité z tebe vypáčit i ten nejjednodušší pohled a popis, tak je třeba se vzdát, nicméně tohle ti bude vždy připomínáno v každém tvém dalším vstupu s tvými primitivními urážkami.

                                        Zde bude totiž velice zřetelně vidět, že přes veškerou snahu z tebe nedokáže vypadnout nic jiného, než to, co je naprosto evidentně vidět, každý ať si to pojmenuje dle svého.

                                        0 0
                        • Medviedok  

                          ak mas pri jazde nastavene bezne tlmenie na nule, tak potom ano.

                          Zjavne mi tu rozumiet nechcete, tak nebudem plytvat casom. Kludne sa nechajte balamutit dalej. Len zaujimave, ze pana Tuňáka uz neangazoval nejaky gigant v odbore. Alebo o to ten pan nestoji? :DD

                          0 0
                          • milan1  

                            Právě teď se tě tady celkem se zájmem bude soustředit dost lidí a to to ti přeci jde.

                            Tak už se konečně předveď a napiš alespoň nějaký sbejednodušší základ, nějaký vlastní pohled na věc, ten zde dosud nikdy nezazněl a mnoho lidí ti zcela samozřejmě nerozumí.

                            Zbytek už společně pokusíme rozvést jenom otázkami, do výkladu samotného ti vstupovat nebudeme.

                            0 0
                            • Medviedok  

                              Právě teď se tě tady celkem se zájmem bude soustředit dost lidí a to to ti přeci jde. Preco by o toto malo mne ist, to mi ozrejmi…

                              0 0
                          • mr.antik  

                            Nejde snad ani o giganty a pana tuňáka, ale i malé děti vědí, že ty nejlevnější vidlice mají pružinu (nebo kus gumy) a absenci tlumení a fungují (asi tak podle tvých představ). Tak proč s tím u těch drahých vidlic dělají takovou vědu, že…

                            0 0
                            • Medviedok  

                              ja to viem presne, ale cas ludi popiera tieto zasady a ti sa lahko stavaju klientami sarlatanov… Iste si prehliadol co som predtym o tlmeni pisal, inak si tvoj prispevok vysvetlit neviem.

                              0 0
                      • Lišák  

                        Ještě dotaz: Čo také si predstaviť pod pojmom: ci v expanzii ci v utlme… 

                         

                        Myslíš snad expanzní útlum? Proč to tedy píšeš, jako by to byly dvě věci?

                        0 0
                        • milan1  

                          Už tímhle mu napovídáš, třeba by se pomalu mohl i něco naučit, pozor, hlavně nechat ten protstor, nekomentovat a klást doplñující dotazy, nebudeme komentovat co napíš, prostě zase další dotaz, tohle by mohla být fakt zábava ale nevím, jak by se bavil on.

                          0 0
                        • Medviedok  

                          pardon, malo byt spravne v expanzii ci v kompresii - mam dnes zial aj ine…

                          0 0
                  • mr.antik  

                    :-))))))

                    0 0
                  • Papolius  

                    Ahoj. Hezké, že jsi zareagoval v mém vlákně, ale tématu jsi vůbec nepomohl. Nelíbí se mi, jak napadáš Milana1 a nemáš nic, čím bys urážení a shazování toho co dělá podpořil. Buď buď konstruktivní a debatuj, když jsi se začal navážet nebo sem už prosím nepiš.

                    0 0
                    • kubad  

                      od toho je tu funkce blokování a na takové debily jak je M je dobré ji využívat

                      0 0
                      • Papolius  

                        Aha…a to ovládám já :o)))  já se v tomhle systému fóra pořád nějak neorientuju.

                        Uvidíme jak se situace vyvine.

                        0 0
                        • milan1  

                          Ano, blokování je tady svěřeno  do rukou zakladatele threadu a takoví, jako medvídek se doslova živí nad tím kolik přiblblých příspěvků napíší a když se podíváš jinam, tak se dokonce sám začíná cítit jako celebrita.

                          Pokud chápe celebritu jako kohosi bez znalostí s hlavinkou doslova vymetenou ale velikou potřebou sbeprezentace, tak to jistě tyto atributy splňuje.

                          Otázkou je ale proč se začal rozpínat právě zde, dle jeho jazykového vybavení by mu mělo příslušet spíše   mtbiker.sk  ale tam mu něco podobného nikdo nebude trpět, protože tam si svojí úroveň uhlídat umějí, mají tam moderátory a něco takového, co zde předvádí by ho vyřadilo okamžitě z tamní komunity.

                          Otázky které tohle vyvolává  jsou zcela jednoduché, nebylo by vhodné se sami postarat o podobné odstarnění. já se o to pokusil jediným pro mě dosažitelným stylem a to tím, že jsem se snažil ukázat na jak vratkých základech vlastně stojí.

                          Když ale vezmeme ze všeho něco pozitivního, tak tenhle podivín nám může krásně ukázat kam až došly zdejší všeobecné znalosti a na jaké úrovni znalostí se může pohybovat někdo odkázaný pouze na tištěná média. Tohle nám jistě ukázat nechtěl ale je to více než zřejmé, jak tohle téma prosvítá zde mezi řádky.

                           
                          0 0
                          • Papolius  

                            Možná  ho vývoj tohoto vlákna odradí a už nikdy se nebude chtít shodit tak, jak předvedl zde.

                            Na každém fóru se najde někdo, kdo se nudí, kazí vlákna a nedokáže obhájit svůj názor jinak než útokem. Je to škoda .-(

                            0 0
                            • milan1  

                              Nečekej pochopení od někoho jako on.

                              Je evidentně odchovaný na diskuzích kde se takhle plká a získává se slavná pozornost převážně hloupostí.

                              Smutné je to, že si zde opravdu může dovolit cokoliv, což mu evidentně prochází.

                               
                              0 0
                            • Medviedok  

                              je mi ta az luto ked vidim aka si lahka obet. Nevsimol si si, ako sa pan Tuňák stale vyhyba mojim 2 zakladnym otazkam – 1) pasivny odpor vidlice vs tlmenie 2) jeho vlastne mtb skusenosti? A nie je ti to nijako podozrive? Ak nie, tak ti treba.

                              0 0
                              • kubad  

                                no máš sice pravdu že ti Milan neodpoveděl, ale tebe se na pár věcí zeptal dřív, slušnost je odpovědět a pak se ptát.

                                 
                                0 0
                              • mr.antik  

                                Rozhodně kdybych potřeboval poradit, takaspoň od člověka, který ví jaký je rozdíl mezi pasivním odporem a tlumením. Sice nenajezdim tolik km a převýšení, ale aspoň todle tušim. I pasivní odpory můžou mít nějakou výhodu, to je snad taky jasný, ale nějak jsem ještě nevyčetl žádný alespoň teoretický argument, takže proto tady teď vypadáš jako hlupák i když jsi určitě ve skutečnosti největší borec na pružení, alespoň na Slovensku.

                                0 0
                              • Rakosnik  

                                Tak ti odpovím za Milana, když ty odpovídat nechceš:

                                ad 1) například pasivní odpor je stále stejný, zatímco u (mnoha) vidlic existuje high x low speed expanze… stačí?

                                0 0
                                • MlokCZ  

                                  Tohle mu napsal Lišák hned na začátku, ale on je tak natvrdlý, že nedokáže pochopit takovou jednoduchou věc, že u tlumení je třeba, aby se chovalo zcela jinak při expanzi, při kompresi a také jinak při high speed a low speed (jak expanzi, tak kompresi) a nebo nejlépe v některých případech, aby bylo pozičně závislé a nebo i jinak proměnné.

                                  0 0
                                  • Darius  

                                    bojim se, ze jsou jen 2 cesty jak se medviedka zbavit, bud dusledne blokovat (narocne na zakladatele) nebo stejne dusledne ignorovat a nereagovat (hrozi masivni sireni nepravd a omylu)

                                     
                                    0 0
                                • Medviedok  

                                  Ved ok, ale ak pasivny odpor je mensi ako optimalny utlm (ci v jednom smere ci druhom, ci low alebo hi-speed) tak nie je dovod ho odstranovat / znizovat. Staci s nim pocitat, a hodnotu odporu sposobovaneho tlmicmi znizit o pasivny odpor, cim dosiahnes zamyslany vysledok. Konstrukteri lowendovych vidlic kde uplne chyba tlmic toto dobre vedia, samozrejme ze sa s tym neda tak vysporiadat pri vyssich narokoch, ale princip zustava stejny.

                                  Ina vec samozrejme je, ak mas teda v umysle na znizovanie pasivneho odporu niekoho lapnut a zinkasovat (uroven jarmarkove atrakce) Uz mi rozumies? Konecne aspon jeden dufam. A dalej to uz rozvijat ani nemusime, toto nie je to prave publikum (co mi mohlo byt odzaciatku jasne…)

                                  0 0
                                  • Vilém  

                                    Ale ty jsi stale nepochopil, ze milan nedela u vidlic jen odstraneni pasivnich odporu. To je jen jedna cast uprav. Takze zase nesir bludy.

                                    0 0
                                    • Medviedok  

                                      pokial som si vsimol, hlavnym sloganom jeho a jeho lizprdela je tzv. citlivost 

                                      0 0
                                      • Vilém  

                                        … a te dosahnes jak? jinak nez odstranenim tech pasivnich odporu to nejde. Na chytrolina si tu hrajes akorat ty a ne milan. I kdyz ho moc nemusim, tak v tomto se ho musim zastat.

                                        0 0
                                        • Medviedok  

                                          ved v tom je ten for, ze preferovat len citlivost vidlice pri normalne pojatom XC je blud, na ktory sa chytilo uz par desiatok ludi. Mozno viac.

                                          0 0
                                          • Vilém  

                                            A kdes prisel na to, ze preferuje jen a pouze citlivost? Zvyseni citlivosti je jednim z kroku uprav. Pokud nekdo pozaduje vyssi citlivost, nez mu stavajici funkce vidlice poskytuje, tak proc by si ji nemohl nechat zlepsit? Navic jak uz jsem rekl, upravy se zdaleka netykaji jen uprav citlivosti.

                                            0 0
                                            • MlokCZ  

                                              To on ale nemůže pochopit, že se třeba dodělává na přání high speed expanze (a to třeba u RS vidlice, namátkou u Piku), když ještě ani nepochil co to vlastně ta high speed expanze je a na co je dobrá.

                                              Mnohokrát zde zmiňovanou třeba úpravu průběhu u Reby, aby nebyla tak progrsivní (nebo třeba u Talasu jsem si také nechal měnit průběh), výměny negativek za vhodné u mnohých vidlic, předělávání mazání na olejové u více vidlic, jiné změny v tlumení a mnoho dalších.

                                              To je ale pro něj asi příliš obtížné na chápání, že zmenšení pasívních odporů je jen jedna z mnoha úprav, které Milan provádí.

                                              Teď např. na řadu u mojeho Talasu přichází možnost upravit chování high speed expanze (tu zrychlit), po tom, co už mám upravené pasivní odpory, průběh, kompresi. Opět tato úprava nebude mít s citlivostí nic společného.

                                              0 0
                                            • Medviedok  

                                              pozeram, Tuňák tu ma na BF dalsieho obchodneho agenta. Co agenta, cely predajny tym. Zapredany teda asi…

                                              0 0
                                              • Vilém  

                                                Hm, jak myslis. Zadnou vidlici od milana nemam, neplanuji jeji zakoupeni, neplanuji ani vyuzit jeho sluzeb. Jen jsem se ti snazil aspon trosku osvetlit, jak se veci maji. Tys tu za celou dobu jen spradal svoje schizofrenni teorie a nerek jsi k tematu, pres jasne polozene dotazy, nic. Kdyz ti dojdou slova, tak akorat napadas.

                                                0 0
                                          • Crempa  

                                            covece ja si u toho sarlatana nechal vidlici upravit, naletel jsem na ty jak ty rikas teleshopingove reci, nechal se unest tou jeho nehoraznou reklamou tady…

                                            … a vysledek ? za dobrej peniz sem me vratila uplne jina vidlice, perfektne funkcni a srovnatelna s mnohem drazsi konkurenci, takze ja jsem s praci Milana spokojen, dostal tomu co propaguje…

                                            jeste jednou, jsem SPOKOJEN, a pro priblble medvedy za vychodni hranici: JSEM SPOKOJEN

                                            jeste ti to shrnu: ja jsem spokojeny zakaznik, mam zkusenost, ty ses nekdo kdo NEMA zkusenost a nevi NIC o cem tu diskutuje

                                            no a tim koncim protoze me zacina bejt lito ze na te vubec reaguju

                                            0 0
                • MlokCZ  

                  To je marný s ním cokoliv řešit.

                  On všechno zná ze všech nejlíp, i když se pak neustále ukazuje, že nemá ani elemtární znalosti o tématu, o praxi už ani nemluvě (s upravenými vidlicemi zkušenosti žádné nemá, což tu sám napsal dokonce i teď a ani mít nechce, s neupravenými také asi téměř žádnou, když se tu ptal i na vidlice typu Skareb a ještě se ani nepochlubil, na čem to vlastně už jezdil).

                  Akorát mi není úplně jasné, jak je možné, že neví takové elementární věci jako rozdíly mezi délkami ramének u přehazovačky, když přeci ví všechno.

                  A řešit tedy věci typu k čemu je low speed expanze a k čemu high speed a proč je dobré mít od určitého zdvihu obě a kdy je k něčemu dobrá low/high speed komprese (a to ještě třeba správně zmiňovaná ideální polohově závislá) a jak to souvisí s pasivními odpory, to je už opravdu s ním zbytečné.

                  A tedy zmiňovat, že se při úpravě také třeba dodělává high speed expanze, pokud chybí (jako třeba u RS vidlic)…

                  On tu stejně bude pořád ostatní akorát urážet, jak je jeho zvykem.

                  0 0
                  • Lišák  

                    Ty jeho dotazy ohledně šaltru jsem teď taky dočetl :-) Je to fakt technik a praktik každým coulem. Taky mě dostalo, jak ve vláknu o oblečení nazýval lidi, co používají funkčí, marketingově zmasírovanými… To on v žádném případu přeci není, že? :-)

                    0 0
                    • Mug  

                      To on teda není, vše má vyčtené z objektivního Vela.

                      0 0
                      • Lišák  

                        Taky čtu VELO. Mám všechna čísla, co vyšla :-)

                         

                        Ale taky používám hlavu a prakticky testuju.

                        0 0
                        • milan1  

                          Jeho propojení s Velem je více než zřejmé.

                          Postupně jde vystopovat momet kdy si kdo někoho znelíbil a já si pamatuju na reakce, která byla nastartována právě nad medviedkovým vyzdvižením odbornosti časopisu, nad tímto fórem, ktrerý celkem súpolehlivě rozběsnil jeho směřoval další jeho příspěvky zde.

                          Prokazatelnou viditelnost takovýchto detailů v historii si ten medviedok neuvědomuje.

                          Řekl bych, že to jeho kopání za Velo je ve skutečnosti medvědí služba (jak příhodně si ten hoch zvolil svůj nick :-)

                          Kdyby tohle opravdu dokázal vytvořit ze svých čtenářů časopis, který se zove odborným, tak je to dostatečně odstrašující.

                          0 0
                          • Medviedok  

                            odbornym ho nenazyvam ja, ale ty (uz som ti to raz jasne napisal)

                            Podla mna je Velo lajfstajlovy casopis – vysvetlite mu prosim niekto co to je.

                            0 0
                            • milan1  

                              Zajímavé, já si pamatuju stále tvůj velice rozčílený vstup, kdy jsi zdejší znalosti označil za titěrné ve srovnání právě s tímto časopisem.

                              Nicméně stále trvá požadavek abys mluvil k věci a popsal svůj pohled na vidlice.

                              0 0
                              • Medviedok  

                                no to samozrejme ano – neviem teda ci „zdejsi“, ale aspon znalostne urcite staresinove BF + jejich lizprdelove << redakcia Velo, na tom nadalej trvam.

                                K veci by si mal hlavne ty.

                                0 0
                                • mr.antik  

                                  Tak sem nelez a čti si ten časák, proč váháš? Nebo ti v redakci nedávají tolik prostoru jako tady?

                                  0 0
                                  • mr.antik  

                                    omlouvám se své firmě tedy řeším v pracovní době takové blbosti :-)

                                    0 0
                            • Mug  

                              Rytmus Života ;)

                              0 0
                  • Lacker  

                    No… Čím déle to tu čtu, tak tím více zastávám názor, že Medviedok nemá kolo a ani na něm neumí jezdit. Prostě ho baví provokovat a stavět se moudrým před každým, kdo nemá nervy ho ignorovat – což je občas extrémně obtížné :-). Pokud ty nervy někdo má, uchýlí se k osobním invektivám. Prostě skvost – ještě, že takováto individua jsou jevem poměrně vzácným.

                    0 0
                    • Medviedok  

                      moc ti to prepac ale nemysli ked si dosiel s pouzitim vlastnej hlavy k takym mylnym zaverom. Len namatkou z medviedkovho tre­ningoveho dennicka: minuly piatok xc mtb 67 km / 2 km prevysenie, minula nedela cesta 130 km… Snad si na tom lepsie ako ja,

                      0 0
                      • Lacker  

                        Ano jsem na tom lépe než ty. Nejsem totiž arogantní indolent, který se ukájí při psaní hovadin na B-F. Nejsem ubožák, který s oblibou napadá lidi na internetových fórech. Dokáži mlčet, když vím o nějakém problému mizivě málo. Nejsem jednoduše jako ty. A věř mi, jsem tomu rád! Nyní si dopřej své drogy – posledního slova ať se ti lépe žije ve světě, kde by sis podobné prasárny dovolit nemohl.

                        0 0
                        • kojot  

                          vystizne shrnuto!

                          0 0
                        • Medviedok  

                          Tak kazdopadne si sa v tom posudzo­vani sekol, a to tak ze dost vyrazne. Takze byt tebou, velmi by som sa nespoliehal na svoje rozumove schopnosti pri planovani nejakych buducich aktivit…

                          Ospravedlnovat sa mi nemusis, to sa stava, a ja to beriem ze nie kazdy je rovnako nadany, a tym menej stastnym by sme to my ostatni mali prave trochu ulahcit ked je to mozne a je prilezitost.

                          0 0
                • MlokCZ  

                  Jinak k té kompresi. Na testování na Kokořínsku se hezky ukázala ta hranice, do které to bez komprese jde v pohodě a kde už je nutné, aby vidlice měla nějak řešenou kompresi.

                  Tou hranicí se ukázalo být právě 140mm, tady ještě komprese nutná není. Na vyšším zdvihu se chybějící komprese (na upraveném Duroloxu) ukázala už jako problém. Tam by byla (jak už si sám správně zmínil) ideální pozičně závislá komprese, aby neovlivňovala počátek zdvihu.

                  0 0
              • Vilém  

                Vubec nevis o cem mluvis, tak se prosim k tomuto nesnaz vyjadrovat.

                0 0
              • vlk  

                Já sice s Milanem moc nevycházím, ale fakt se zamysli nad tím co píšeš, vždyť i ty sám si často protiřečíš.

                 

                Vyladěná vidlice je supr, jenže je vždy vhodné ji vyladit pro konkrétního jezdce a pro konkrétní styl jízdy a specifické požadavky. Co vyhovuje mně, nemusí vyhovovat tobě. Už jsem se setkal s vidlice upravenými Milanem. Citlivost ok, ale zase je pravda , že mnoho těch uživatelů ani nevědělo, jak si ji pro sebe nastavit, takže měli třeba zpětný útlum na minimum co jde-tedy jim hrozně kopala-ale to není problém úpravy ale už koncových uživatelů.

                 

                Nevím jak ty, ale většina vidlic má u těch „hejbátek“ tak velký rozsah, že jdou dobře nastavit i když minimalizuješ odpory.

                 

                Nicméně tobě by tedy asi vyhovovala vidlice, kde by jsi vylil veškerý olej a místo mazacího jsi nasypal písek-pak by ti to dle tvého názoru tlumilo a pružilo OK, a to jak moc by jsi chtěl, aby to tlumilo, by jsi řešil jen použitou zrnitostí.

                 

                Nevím jak ty, ale já chci vidlici funkční s plynulým chodem a ne s trhaným díky odporům vidle.

                 

                PS:Osobně vidli od Milana nemám a asi ani mít nebudu, to aby jsi mne nenapadal, že jsem něčí vstoupenec.Takže tady máš názor z druhé strany barikády.

                 
                0 0
                • Medviedok  

                  Bartikada? Akaze barikada? :)

                  0 0
                  • Splinter  

                    Zas ti došly argumenty…

                    0 0
                    • Medviedok  

                      Ani nahodou, ale tuto je zbytocne argumentovat. Ten zaciatok serioznej diskusie k veci (resp pokus o nu) je vyssie, kto chce, k dalsim zaverom uz dokaze dojst sam. Vzhladom na to ako to tu ale bolo prijate resp teda skor odmietnute, nevidim najmensi dovod plytvat energiou a casom tymto smerom. Prosto nie je s kym, tak nie je ani o com.

                      Zostante v tom a podporujte koho vam vyhovuje, branit vam nikto nemoze.

                      0 0
                      • mr.antik  

                        Zatím jsi nepřesvědčil, že bychom měli podporovat někoho jiného…

                        0 0
                        • Medviedok  

                          nejak nemam potrebu ludi presviedcat za kazdu cenu. Hovori sa, mudremu porad - hlupeho kopni. Alebo tak nejak… Alebo aj komu niet rady tomu niet pomoci.

                          0 0
    • Krocan  

      a nedá se to měnit bez vnitřního nastavení akorát u toho TAD za 8500???

      nevím jestli to tak je nebo ne…ptám se

      0 0
      • Scully  

        TAD verze má jako jediná snižování zdvihu. Ale u vzdochovejch vidlic je fajn že se dá upravit jejich zdvich změnou počtu vymezovacích podložek, co se nacházej ve vidli.

        A Milan stejně uvádí v návodu, že se musí ta vidla po 50kolo/hodinách rozebrat a vyčistit. Takže když už to máš rozebraný tak si mužeš změnit zdvih.

        0 0
        • zmolko  

          v navodu: akoze dava vlastny navod k tej vidli, ked si ju objednas?

          0 0
          • Scully  

            Spíš je to takovej pokec co a jak. Je to fajn, protože starat se musíš o každou vidlici, ale většinou ti v obchodě jen řeknou, že máš za rok přijet na servis.

            0 0
      • Papolius  

        Podle toho coi se píše na stránách tunning testu je to jak říkáš…u verze TAD se zdvih nastavuje páčkou na řidítkách…to bych tayk nevyužil a ani nezaplatil :)

        0 0
    • kali222  

      byvaji tu treba recony kolem 4–5 jety. muj byl za 4take : ). ja bych nebral ani jednu vidlici ikdyz diky „carovani“ jsou super :)))

      0 0
      • jIrI___  

        Už toho Recona nemáš? Zrovna když mám peníze tak v bazaru žádná slušná vidlice není… Nebo jsou zase až moc slušné :-)

        0 0
        • kali222  

          vzdyt pisu v minulem case : )

          0 0
          • jIrI___  

            Jsem se ptal jen pro jistotu, třeba bys doma někdy vyhrabal ještě jednoho :-D

            0 0
            • Jarry  

              Možná bych jednoho Recona našel :-), napsal jsem mail.

              0 0
        • slai  

          zrovna včera jsem viděl na cyklobazaru recona 351 s lockem z řidítek za 5 000 na kotouč i véčka v černý barvě

          0 0
          • slai  

            tak už je pryč ale je tam bílý z U-Turnem pouze na kotouče taky za 5000

            0 0
            • jIrI___  

              Černého tam vidím, ale to je 80mm a já chci 100mm. A bílého tam nevidím, ale stejně U-Turn nechci :-). Dík za tipy.

              0 0
              • slai  

                To by neměl být problém vyndáš speacer a máš 100 nebo až 130 záleží jen na tobě

                0 0
                • jIrI___  

                  To jsem si později uvědomil, už jsem psal maila do servisu jestli by mi ji přestavěli, protože doma si na to netroufám.

                  0 0
                • Jigsaw  

                  a snizi se tim vyndanim speaceru vaha?

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Minimálně, zmizí ti z vidlice pár mm/cm vysoký plastový kroužek ;-)

                    0 0
    • Detař  

      Zdravím tě, tvůj problém sem řešil nedávno také. Vyřešil jsem ho koupí Epicona 100mm RLD- (lock z řídítek). Je to nepopsatelný zážitek. Opravdu. Změna je naprosto nepopsatelná. Je to 100 a 1. Dofoukneš tak jak ti to vyhovuje. Naprostá spokojenost. Já jezdím většinou terén, a změna oproti mé staré vidlici (nějaký obyčejný suntour s elastomerem za 1000kč) je brutální. Dalo by se říct, že toto je opravdu odpružená vidlice, ta předtím, ta byla „pevná“. Epicon mě pruží v locku tak, jako ta stará otevřená. Doporučuji.

      0 0
      • Krocan  

        takovej detail…ty máš neupravenej epicon:-)

        0 0
        • Bafoon  

          neupravený a brutální vidle :-D jojo věčná škoda že se epicon u milana nedělá v 29" ;-)

          0 0
          • Krocan  

            noo tak pro velikány asi jo…možná by to šlo ňák s milanem domluvit…za zkoušku nic nedáš;o)

            0 0
            • Bafoon  

              to by byl solidní tuning :-D ne ne ještě by to byl schopnej vykouzlit a já bych se bil do zdi že mám rebu

              0 0
              • Krocan  

                tak mu tam dej rebu na tuning:-D

                0 0
                • Bafoon  

                  dal bych a hned a moc rád ;-) taky tam holka půjde už jen z toho důvodu že 800není nijak moc a chci mít vlastní zkušenost s tuningem od milana ale ted je ještě v záruce (a jak se hodila)

                  0 0
              • Patar  

                Toto přece nejde!  Epicon nemá šroubovaný spojovací most.Vnější nohy jsou MONOLIT.

                0 0
                • Bafoon  

                  ač se nepovažuju za znalce vlastností vidlic či podstaty tuningu samotného JISTĚŽE to nejde :-D jen nás s krocanem o tom baví teoretizovat neb po četbě BF jeden získá pocit že Milan dokáže všechno!

                  (to říkám bez nějaké ironie – před tím co dělá hluboký respekt!)

                  0 0
      • Papolius  

        Díky moc za Tvůj příspěvek…něco takovýho člověka přesvědčí:) koukal jsem na fotku Tvýho kola a ta vidle vypadá i hezky. Musels dokupovat speciální pumpičku k té vidličce?

        0 0
    • Patar  

      Chybí zde ještě verze Epicona RL, t.j. bez vnějšího seřizování odskoku v dolí části pravé nohy, ale s Alu sloupkem.

      0 0
    • Skalamander  

      Někdo na slovenském foru psal přímo do Suntour a napsali mu:

      The X-100 is the american name for our Raidon Fork. The manuals for the Raidon you can easily find on our Webpage.

      Takže koupí Raidonu budeš mít stejnou vidli jako tvá přítelkyně, jestli ti tak vyhovuje. Já ji mám taky :)

      0 0
      • Papolius  

        Ahoj. Díky za vyhrabání, co je ta vidlice vůbec zač:o) V USA musí mít na všechno lehce jiné značení a pak je z toho člověk jelen.

        Nakonec Raidon přeskočím a beru Epicon v T-T :) když už tak pořádně (Aspoň naseru přítelkyni že jednou budu mít lepší kolo než ona.....tohle je počátek ) :)

        0 0
    • Pebe  

      pevnou, to že to nepruží už jsi zvyklej a ušetříš kilo na váze ;-)

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Krys > tupé trvání na nesmyslných názorech opět přerostlo v sprosté napadání druhých, admin v nedohlednu, pro­sím Tě, zakročíš?

      0 0
      • Krys  

        A čo s odo mňa očakáva?

        0 0
        • milan1  

          Bylo by asi vhodné poodhalit totožnost toho medviedka.

          0 0
          • Medviedok  

            no to bude asi problem. :D

            0 0
          • Krys  

            To bude asi problém. Je to zbabelec. Klasický pes štekajúci za plotom.

            0 0
            • Medviedok  

              to hovoris ty, hajzel beznej velkosti? Byt tebou chodim kanalom. Ale tam kde si ste mozno taki vsetci, tak zapadnes do davu, neviem…

              0 0
              • Krys  

                Možno som hajzel. Ale to nič nemení na tom, že ty si zbabelý *******, o ktorého nikto nestojí. A hlavne nikto nestojí o výplody tvojej chorej mysle. Možno by si už konečne mohol svoj smradľavý dych z tohoto fóra odstrániť.

                0 0
                • Medviedok  

                  Vobec nie mozno, ale si hajzel. Myslis ze si aj regulovcik BF? Ze ty urcis kto sa tu ma vyskytovat a kto nie? Preco si myslis ze zrovna ty o tom mas rozhodnut? Lebo si hajzel? Ja myslim, ze to ta este neopravnuje… :D

                  Navyse si aj klamar, ked sa snazis zamlcat co si urobil – ked si to v inom vlakne opisal v naivite ze ostatni to vezmu ako normalne konanie, tak nezainteresovani ked to citali ti dali vediet co si o tebe myslia. To ma vtedy inac velmi potesilo.

                  Co myslis, na zaver, na co je internetove forum? Aby niekto robil zo seba mudrca (tuto to dotycny dokonca nazval svojou odbornostou - no ma zmysel pre ironiu, fakt na smiech) a ostatni mu ochotne poklonkovali a prikyvovali? Tak som to uz zazil inde, neviem ci aj BF take chcete. Mozno ano, hlavne ty, asi sa niekomu rad niekam pchas.

                  0 0
                  • Pebe  

                    já bych Krysovi poděkoval :-)

                    0 0
                  • Krys  

                    Nie som hajzel. Nie som regulovčík BF. A fakt som unesený z ľudí, ktorí majú plnú hubu práva na názor, ale iným to právo odopierajú. Napr. ty a taktiež tí dvaja ubožiaci, ktorí ma pokladali za sketu, pričom prd vedeli o čo ide.

                    Je fakt veselé keď bojazlivý zbabelec ako ty ma poučuje o zamlčovaní pravdy. Nehanbím sa za to, že som ťa preškolil z tvorby korektného hesla. A kľudne to tu na požiadanie hocikomu opíšem znova.

                    A pokiaľ dobre vidím, tak mudrca tu zo seba robíš len ty. Očividne ale ťažko znášaš, že tebe sa nikto nepoklonkuje a nelíže ti prdel. Nikto tu o tvoje pravdy nestojí. Nie si prvý a nanešťastie ani posledný otravný užívateľ na BF. Raz za čas sa proste objaví podobný týpek ako si ty. Väčšina ale mala toľko hrdosti, aby odišli skôr ako dostali ban.

                    0 0
                    • Medviedok  

                      Hajzel si, uz si to sam pripustil, a uz to vies aj od inych.

                      Nic ti nezainteresovani (ty im teraz uz hovoris uboziaci? Na zaklade coho?) o tom nevedeli? Ved ty sam si im svoje konanie opisal. Len ti povedali pravdu, a ty ju nevies uniest. To je ok, to chvilu trva kym sa clovek sam zrovna s tym ze je hovado.

                      0 0
                      • kubad  

                        viz.: DESARERO

                        pro tebe specialně ještě cituji:

                        Chovejte se slušně
                        Nepoužívejte vulgární slova, přeci jen jich často slyšíme víc než dost jinde. Nenapadejte ostatní účastníky diskusí. To, že nesdílí váš názor ještě neznamená, že jsou hlupáci.

                        chovej se podle toho na tvé vulgarity tu není nikdo zvědavý diskutovat se dá i bez toho – pokud to neumíš běž jinam

                        0 0
                        • Medviedok  

                          preco to nenapises ked niekto iny pouziva sproste urazky? Napriklad milan1 :D

                          0 0
                          • kubad  

                            nějak neregistruji vulgarity a napadání od Milana

                            0 0
                            • Medviedok  

                              „jsi pořádně křivý šmejd“

                              „V debatách s tebou vím, že mají smysl, jako oslovovat kohosi na úrovni žáka páté obecné se sebevědomím a mentálními schpopnostmi silně "posílenými“ alkoholem. Pokud je realita jiná a tobě je více let, tak to je doslova tragedie a léčba by byla zcela na místě."

                              (to som citoval uzivatela milan1 aby si to spravne pochopil… jenom tak ciste namatkou, lebo sa mi nechce hladat, ale isto by som nasiel aj viac, no ja tu od toho nie som)

                              0 0
                              • Lacker  

                                Promiň osobní dotaz.

                                Říkáš … no ja tu od toho nie som

                                Proč tu vlastně jsi? Sice už určitou představu mám, ale rád bych to věděl přímo od tebe.

                                0 0
                              • milan1  

                                Moje vyjádření, které zde cituješ je zcela na konci.

                                Vychází z dění zde a z urážek, které doslova  defekuješ přes svojí klávesnici jenom na ní sáhneš a je to prosté konstatování faktu, nic osobního v tom nehledej. Tohle pro tebe nemůže být urážka, to je zhodnocení toho, jak se chováš.

                                Na konci máš i řešení a způsob, jak znovu najít tvář, když jsi jí zcela ztratil. nazývat tě křivákema  zbabělcem bude odteď jenom potvrzováním reálného faktu.

                                Čistý hrdina za kterého se považuješ se chová jinak, než máš zakódováno ve svých představách a realita primitivního a sprostého křiváka, kterou zde vidí objektivně všichni ostatní je na hony vzdálena tvému pohledu na věc.

                                0 0
                          • Lišák  

                            A proč Ty se podle toho neřídíš?

                            0 0
                            • Medviedok  

                              Pre mna plati nejaky iny meter?

                              0 0
                              • Lišák  

                                Ne. Jen to vypadá že se chováš, jako v mateřské školce: Když on, tak já taky! Chovej se slušně, ostatní se tak, minimálně ve vztahu k Tobě, budou chovat taky.

                                0 0
                              • DaSnail  

                                Milý Medviedok. Mohol by si si vyplniť profil. Nerád by som tu bol zbytočne hrubý na nejaké 11ročné dieťa. A tiež by som si rád pozrel toho Tvojho „byka“ s genesis geometriou. Ak, pravda, nieje iba virtuálny rovnako ako kopa ďalších vecí od teba – desiatky rokov skúseností so všetkým na tejto planéte, mladučká zelenooká priatelka s ktorou si tak rád užívaš atď. Mimochodom keď tým myslíš tú svoju korytnačku (preklad-želva) tak sa tomu hovorí zoofília. Keď sa jedná o príslušníka ľudskej rasy tak to zaváňa pedo.A to je zle.

                                 

                                Takto skúsim tipnúť. Podľa mňa Medviedok- manželka kuriča.

                                Preklad: Medvídok – choť topiče.

                                Desatero som čítal, dúfam že som ho neporušil.

                                A ty, Medviedok, ak čítaš toto tak CHO TOPIČE…

                                0 0
                                • Medviedok  

                                  nebudem vyplnat profil ked sa mi krysa snazi zas zrusit konto (alebo neviem preco mi chodia do schranky notifikacie s heslom ktore som si nevyziadal… zeby automaticky?)

                                  A nezavid.

                                  0 0
                                  • DaSnail  

                                    CHO TOPIČE

                                    želvomrde…

                                    0 0
                                    • Medviedok  

                                      No, ked vidim specialne tvoj nyk, tak mam taky dojem ze tvoj tatino si asi najprv kvalitne zakopuloval s nejakym slimakom kym ta stvoril. Takze byt ja tebou, velkym oblukom by som obisiel akekolvek naznaky reci o zoofilii, ak sa nechces velmo trapne citit nielen ohladom seba sameho, ale aj svojich najblizsich milovanych… slimacice a … neviem to druhe co bolo.

                                      :DD

                                      0 0
                                      • DaSnail  

                                        Medviedok, moju rodinu si do huby neber. Mohlo by a to mrzieť. Veľmi. Zistiť odkiaľ sa pripájaš nieje neriešiteľný problém.

                                        0 0
                                        • Medviedok  

                                          Ale co? A preco, prosim ta?

                                          0 0
                                          • DaSnail  

                                            uvidíš

                                            0 0
                                            • Medviedok  

                                              No tak ked zistis co potrebujes, tak prid, budem cakat. Mam obavy ze si trochu pocestujes, ale tak to nevadi hadam. A pribal si zubnu kefku a toaletak, lebo za utok na verejneho cinitela to nebyva na podmienku, a hlavne s takymi sa tu potom moc nehrame… Slubujem ti zvlastnu starostlivost.

                                              (aby som nezabudol, chlapci budu povdacni, ked donesies aj par velkych tub indulony, alebo ked nie si skrob alebo si vyberavy tak aj nieco onakvejsie – ved uvidis potom naco to je. Oni ti to ukazu.)

                                              0 0
                                              • milan1  

                                                Víš, ona realita je fakt sviňa, i kdybys byl náhodou policajt, tak po přečtení zdejších příspěvků musíš zcela logicky propadnout u psychotestů a ty jsou myslím potřeba pro nošení zbraně.

                                                Až tedy bude Bratislavou pochodovat jeden pochůzkář beze zbraně víme na čem jsme :-)))

                                                0 0
                                              • Lišák  

                                                Jelikož nehodlám být nikdy útočník, tak se v tom nevyznám. Policajt je veřejný činitel i když není ve službě?

                                                0 0
                                                • milan1  

                                                  Vlastně se také tak dalece neorientuju v zákonech ale i to málo co vím je dostačující k tomu abych zde viděl naplnění podstaty minimálně dvou trestných činů.

                                                  Tady vidím je zcela evidentní vyhrožování a dále zneužívání pozice veřejného činitele.

                                                  To už začíná být hodně na pováženou.

                                                  Chlapec se té realitě blíží mílovými kroky.

                                                  0 0
                                              • DaSnail  
                                                1. cestujem rád
                                                2. o žiadnom útoku som nič nehovoril
                                                3. niesi policajt

                                                napísal som len, že uvidíš.

                                                A uvidíš.

                                                0 0
                                                • milan1  

                                                  Vzhledem k podstatě trestných činů, kterých se právě tím vyhrožováním zde dopustil by bylo vhodnější, kdyby tím policajtem byl.

                                                  0 0
                                                • Medviedok  

                                                  Pozdrav mamu, a ze bacha na Francuzov – oni slimaky jedia! A pripadne sa rovno aj rozlucte.

                                                  0 0
                                                  • Lacker  

                                                    Jsi formát – navážet se do něčí rodiny, na to už člověk musí mít nějakého fištróna. Fuj. Ale tak to u primitivů bývá.

                                                    0 0
                                                  • Medviedok  

                                                    no ked ta niekto nazve zelvomrdom, tak myslim k tomu budes opravneny. Alebo si to prepasol?

                                                    0 0
                                                  • Lacker  

                                                    Nikoliv. Nepropásl. Ale myslím, že jen hlupák se brání útokem na někoho nezainteresovaného. Prostě přesně jako ty.

                                                    0 0
                                                  • DaSnail  

                                                    8o)

                                                    Idem pracovať,potom sa porozprávame.

                                                    Zatiaľ ahoj a dávaj na seba pozor.

                                                    Na byku a tak celkove.

                                                    0 0
                                          • milan1  

                                            Protože jsi zcela evidentně děcko nemůžeš samozřejmě chápat hodnoty a jak je obzvláště necitlivé dotýkat se někoho blízkých.

                                            Tvé spoléhání se na internetovou bezpečnost tě dozajista brzo zklame a ty poznáš, před čím jsem tě varoval.

                                            Nebude to nic jiného, než setkání se skutečnou realitou a nikoliv virtuální, na níž spoléháš a v rámci níž si myslíš, že si můžeš dovolit vše.

                                            Toto fórum ti udělalo také medvědí službu, dalo ti na dlouho pocit beztrestnosti ale pro tebe to bude mít daleko tvrdší dopad. vyšplhal jsi se dost vysoko a dovolilo se ti až příliš, následky přičítej už jenom sobě a tady si můžeš  stěžovat jedině na to, že tě někdo včas nezastavil ale kdybys vnímal, tak těch varování jsi tady měl už dost..

                                             
                                            0 0
                                  • Krys  

                                    Tentokrát to nie je moja práca.

                                    Tak ma napadá, že takto sa dá zlomyseľne spamovať nejaký užívateľ. :) Ale ako som písal, tentokrát to nie som ja.

                                    0 0
                                    • Medviedok  

                                      Tak patrne nejaka ina krysa:

                                      Zaslani hesla bylo vyzadano z IP:89.103.83.10

                                      Zaslani hesla bylo vyzadano z IP:85.71.231.150

                                      (z tej druhej uz 3× Asi sa chalanovi nedari…)

                                      0 0
                                      • Vilém  

                                        Vsak si to hod do googlu a uvidis kdo ze zdejsich ucastniku to je:) Vypadli z toho jen 2.

                                        0 0
                      • Krys  

                        S poslednou vetou súhlasím. Stačí len počkať, kým sa s tým teda zrovnáš.

                        0 0
                      • Pebe  

                        vlastní zkušenost?

                        0 0
              • jIrI___  

                Ty jsi fakt nějaký pošahaný… :-/Proč tu bezdůvodně napadáš Kryse?

                0 0
                • Krys  

                  On na to dôvod má, rozkopal som mu bábovku na pieskovisku.

                  0 0
                  • kubad  

                    no co 2-pokus? jinak se toho vypatlance asi nezbavíme a admin v nedohlednu

                    0 0
                    • Darius  

                      jak pisu vyse:

                      bojim se, ze jsou jen 2 cesty, jak se medviedka zbavit, bud dusledne blokovat (narocne na zakladatele) nebo stejne dusledne ignorovat a nereagovat (hrozi masivni sireni nepravd a omylu)

                      0 0
                      • Lacker  

                        Také si to myslím. Tedy jsou to podle mě jediné dvě cesty, při kterých se nesnížíme na jeho úroveň.

                        0 0
                    • Krys  

                      Druhý pokus nebude. Predpokladám, že chalan má ešte toľko súdnosti, že si tentokrát zvolil dobré heslo. Ale keď sa niekomu chce a má čas, tak môže skúšat. Ale myslím si, že čas sa dá stráviť príjemnejšie ako lámaním hesla nejakého pacienta.

                      0 0
                • Medviedok  

                  ked sa neorientujes, nezapajaj sa laskavo.

                  0 0
                  • Lacker  

                    No… počkej – to bys sem ty nemohl psát vůbec…

                    0 0
                  • Vilém  

                    A od ceho je forum?vzdyt jsi to o kousek vyse psal. To ze ti bloknul ucet byl zasluzny cin.

                    0 0
                • Pebe  

                  kdysi tu býval jeden stihac se stejnou IP a se stejným projevem. Krys mu přišel na heslo a milej stihac skončil. Asi to Medviedka trápí :-)

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Jo tahkhleee, to asi budou stihac a brumík dobří kamarádi :-))

                    0 0
              • milan1  

                Vím, že bude velice těžké přistoupit na myšlenku že jsi pořádně křivý šmejd zneužívající anonymity fóra k chování, které by ti v reálném životě muselo přinést dost výraznou újmu na zdraví.

                V debatách s tebou vím, že mají smysl, jako oslovovat kohosi na úrovni žáka páté obecné se sebevědomím a mentálními schpopnostmi silně „posílenými“ alkoholem. Pokud je realita jiná a tobě je více let, tak to je doslova tragedie a léčba by byla zcela na místě.

                V tomto tvém nynějším stavu čekat nějaké pochopení, nebo porozumění, jaký že to jsi ubožák opravdu nejde.

                0 0
                • Medviedok  

                  Vyhrazas sa mi fyzickym napadnutim, vulgarne ma urazas, reci o dusevnej chorobe na moju adresu – Milan Slanec uz si viditelne v koncoch. Tvoj kseft je ohrozeny.

                  Bavim sa dobre. Ludska malost je niekedy taka komicka…

                  0 0
                  • mr.antik  

                    Mě už to ale v tvém případě tak komický nepřijde

                    0 0
                  • milan1  

                    Ber to jako dobrou radu a kdybys jí nevěřil, tak zkus vyjít na ulici a začít se tam chovat tak, jako tady, nebo to zkus někde v hospodě, (pokud tě tam už pustí). Můžeš chodit od stolu ke stolu a chovat se tak hrdinsky, jako předvádíš zde.

                    Tu fyzickou újmu ti nepřipravím já ale tvé chování a za vyučenou dostaneš od kohokoliv jiného.

                    Moc bych tě poprosil abys tento postup, jako správný hrdina vyzkoušel v praxi.

                    Potom se vrať a  založ thread s názvem, jak jsem se v praxi poučil a zaručuju ti, že se celebritou opravdu staneš a staneš se zajisté i oblíbeným, to ovšem v případě, že napíšeš pravdu.

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.