• kopp1k

    Ahoj všem,

    prosím o pomoc s výběrem batohu, který musí pobrat věci na týden (objem mezi 30 až 40l) a zároveň s ním vydržím celodenní jízdu (= vychytaný zádový systém). Nějaké adepty mám v anketě, ale budu rád za další návrhy. Od kamaráda mám doporučení na ten Osprey Talon 33, který sám používá. Všem předem díky.

    0 0
    • scota  

      Deuter Trans Alpine 30

      0 0
    • Cemik  

      Axxon Gobi

      0 0
    • Paja  

      Sorry, na Talon jsem klikl omylem ;)

      Pokud je to primarne na kolo, do tvaru jako je Talon nebo Futura bych nesel, pokud to naplnis vic, je dost pravdepodobny, ze kvuli vysce batohu to bude zadrhavat o helmu.

      Z vyberu bych sel do Air 33 nebo v cenove hladine ostatnich vybranych batohu do cykloetalonu transalpine 30/32 od deuteru.

      0 0
    • petrx  

      Osprey talon mám (jen 12l), je dost lehkej, ale nosím jej jen na pěší turistiku, na kole se mě v něm dost potili záda, fajn odvětrávání má např. Osprey stratos (celkem pevná síťka), ale je těží díky kovovým výztuhám a je to spíš turistickej batoh.

      0 0
    • Forester  

      Používám Osprey Escapist 25 a velká spokojenost.

      0 0
    • ondrejkout  

      Deutery jsou obecně těžký. Buď nějaký Osprey, ty maj popruhy vážně dobrý (a Osprey Kestrel imho nejlepší) nebo něco ještě lehčího z třeba nalehko.com.

      Kdybych já takhle někam jel, vzal bych si svůj Osprey Exos 58, se kterým jsem prošel Island i Jotunheimen. Verze 38 litrů ne, ale 48 a 58 má odnímatelné víko, čímž jde batoh variovat.

      https://batohy.heureka.cz/…specifikace/

      0 0
    •  

      Na kolo není vhodný ani jeden batoh.

      0 0
      • krabica  

        Co doporučuješ?

        0 0
        •  

          Brašny a nosič.

          0 0
          • krabica  

            :-D

            0 0
          • petrx  

            Na karbonový rám by to bylo docela riziko.

            0 0
          • Auditor  

            Na flulla? Prosím odkaz něčeho funkčního (ne, nechci to použít, jen sem zvědav).

            myslím že kombinace batohu a podsedlovy a řidítkovy brasny je imho ideal,

            0 0
          • RomanH  

            S nosicem a brasnami nemuzes byt „vsudenakole“

            Mam odjeto nekolik tisic km s nosicem, vozikem, i batohem.

            Pokud opravdu do terenu, tak jedine batoh. Kde se prenasi, tlaci prudke stojky, jsou i beznosicove ramove brasny na h*vno. Samo si musis pohlidat celkovou vahu batohu, nad cca 8kg je to opruz.

            0 0
    • kopp1k  

      Deutery FUTURA se mi líbí, Ospreye Talon jsou lehčí a mají asi lepší reference, ale u obou značek se bojím co na to hlava s helmou – abych netlačil na batoh. U Deuteru Trans Alpine si myslím, že nacpanej půjde hodně do šířky (směrem od zad). Na kolo se podle mě hodí více, mít věci rozložené do výšky. Co ještě např. Deuter Trail Pro 32

      0 0
    • Davidakta  

      Nevím ja jsi zkušenej, ale 40l by pro mě na týden bylo málo

      0 0
    • wego1991  

      Jen přidám svoji zkušenost: vybíral sem batoh kolem 40l (ale na pěší turistiku ne na kolo) a byl sem se dívat na Talon 44 v obchodě. Na netu ho skoro všichni chválili. Na živo bída – zpracování se mi nelíbilo, a poloprázdný se při každém kroku bambelal zleva doprava (ano to téměř každý lehčí batoh, ale ten vršek batohu byl vyloženě jak pytel do koše). Nakonec sem koupil jiný batoh s nastavitelnýma zádama (super věc – na kolo asi taky), hliníkovou konstrukcí a přitom stále váhově ,,ultra light''. Jak píšu na kolo to nemám, ale pokud bych potřeboval takto velký batoh, tak ho vezmu klidně i na to kolo.

      Jen tímto chci říct, že doporučuji batoh před koupí osahat na živo.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ten talon jsem mu doporucil, protoze mne prijde super. Ta verze 33l ma nastavitelny zada, ta sitka je pevne oddelena, takze drzi od zad a funguje i nalozenej a naopak jako poloprazdnej je opravdu prijemnej, skoro o nem nevim. Verzi 44l ale neznam – mozna prave vetsi velikost bude uz ztracet ty vyhody.

        0 0
    • figur  

      U batohu této velikosti (a předpokladu i určité váhy) bych se vyhnul síťovanému zádovému systému. Futuru 40 jsem měl a nesedí to na zádech jako třeba Airstripe. Byl to sice předchozí model, který měl tu síť ještě větší a nebylo to ono. Síťovaný záda do max 20l, jinak ta vyšší váha to stejně připlácne na záda a ventilace není taková, jak by se mohlo zdát. Co se týká vyšší váhy Deuterů, to je důsledek silnějších materiálů a propracovanosti. Já tedy upřednostňuju pár deka navíc a vím, že ten batoh něco vydrží. I Deuter děla verze light.

      0 0
    • ziki007  

      Ja jsem maximalne spokojen se Salomon X-alp 30… Používám na vše- kolo, pesky, behny…

      0 0
    • Sla  

      Já mám Deuter trans alpin již přes deset let a to ho nosím do práce denně + víkend výlety a je porad vpoho-zipy taky porad drží. Ale nejsem si jistý jestli bych se do nej dokázal sbalit na týden. Do přilby by neměl zasahovat.

      0 0
    • lendl  

      Pridám pár poznámok. Podľa mňa najväčší prijateľný objem batohu na bajk je 30 litrov. Aj to nie permanentne plne nabalený, ale len keď povedzme berem jedlo na 1–2 dni. Väčší batoh je už utrpenie a vždy nastáva konflikt s prilbou.

      Za mňa jednoznačne chrbtový systém zo sieťkou. Chrbát je najvýznamnejšia chladiaca plocha, tak nech funguje.

      Nedávno som si kúpil tento http://www.hannah.cz/ELEMENT+28#…. Splňuje všetko čo požadujem vrátane hmotnosti, ktorá nesmie byť cez 1000 g.

      0 0
    • jIrI___  

      Talon na kolo důrazně nedoporučuju. Pořídil jsem si v zimě na turistiku 22 l verzi a když jsem v mínusových teplotách byl po dlouhé době zpocený na zádech, tak jsem začal cítit velký špatný. Výlet v současném teplém počasí mi to jen potvrdil. Ten zádový systém je absolutně neprodyšný (o ohřívání obsahu camelu svým vlastním teplem ani nemluvě), je to jako bys měl záda potažena igelitem. Co mě ještě víc překvapilo jsou pak kladné recenze na ten zádový systém Talonu, z mého pohledu je to to nejhorší, co jsem kdy na batohu měl. Měl jsem předtím Osprey Manta 25 s předepnutou síťkou a rozdíl je víc než obrovský. Talon si na kolo absolutně nedovedu představit a i na tu turistiku to není žádná sláva.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.