• Burak49

    Ahoj všem

    Přemýšlím nad vánočním dárkem pro svého otce. Vzhledem k jeho věku 74 let a aktuální covid situaci bych mu rád dal něco, aby se i přes zimu udržel v kondici. Ročně najede 2000km na kole, ale přes zimu nejezdí, tak vidím trenažér jako skvělou variantu k pohybu. V trenažérech se nevyznám, tak neznám jejich kompatibilitu a ani nemám zkušenosti co se týká kvality. Taťka má toto krosové kolo https://www.mojekolo.cz/…-black-m-20/?… . Nepotřebuji žádný hi-tech trenažér, táta je výletní jezdec a jde pouze o to, aby měl pohyb a nemusel řešit reklamace. Prosím o jakékoliv tipy a rady. Díky moc všem a přeji všem spoustu anti-covid KM 

    0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
      • Burak49  

        Myslím že hloupý mu stačí

        0 0
        • Prazak0  

          Ono je dosti jiné šlapat a sledovat např. kolik jsem ujel km nebo jiné ukazatele, nebo jen tupě šlapat. Před více než 20 lety jsem zažil šlapání na rotopedu v hotelovém fitness, kde jsem byl pár měsíců služebně. Nemělo to žádný ukazatel, intenzita byla jen o pocitu. Dal se sledovat jen čas, který jsem na tom odšlapal. Chodil jsem denně, dával na tom tak 15–20 minut, bylo to hodně sebezapření.

          Když mám doma trenažér, kde sleduji watty a virtuální kilometry, co odjedu, tak to výrazně lépe uteče. Ani tak to není žádná zábava. Většina lidí má ráda nějaký cíl, např. odběhnout nějaké kolečko, určitou trasu, něco odjet trasu venku. Jen šlapat do prázdna a jediný ukazatel je čas, to je daleko psychicky namáhavější.

          I levnější trenažéry mají kalibrační křivky, pak stačí snímač rychlosti a kadence a ukazuje to watty taky a rychlost a s dokoupeným měřičem tepu i TF.

          0 0
          • milan.v  

            A proto existují různé programy (Zwift, Rouvy, FulGaz, …), kde člověk může navázat na tu motivaci a odjet si trasu, vyjížďku s dalšími lidmi, zazávodit…

            https://www.bike-forum.cz/…jina-moznost

            Nezlob se na mě, ale stále se opakuješ…

            Už jsi vyzkoušel alespoň něco z toho výše uvedeného?

            0 0
            • Prazak0  

              Tak především v tomto počasí jezdím zásadně venku. Ve čtvrtek jsem šlapal na trenatéřu, důvod byl jednoduchý. V rámci home office v době oběda není problém jít na trenažér na jednu hodinu. Ven bych nešel, jednak jezdívám déle než hodinu a potm v případě nějaké nehody by tu mohl být značný problém. Bohužel intenzitu jsem dal moc vysokou, při sobotní jízdě venku jsem to pocítil. Chtěl jsem využít hezké počasí, takže venku přes 2 hodiny. Na trenažéru jezdím v zásadě dvojí. Buď jen takovou lehčí udržovací jízdu, což bych příště dal. Nebo s vyšší intenzitou a tréninkový efekt ve formě zlepšení čekám na tom trenažéru. Což funguje, ale poněku to koliduje s ježděním venku. Takže se snažím venku co nejvíc, pokud trenažér, tak natolik, aby nedocházelo delší tréninkvé prodlevě, ale hlavní trénink se koná venku.

              Je to skvělé, že to někoho baví závodit s někým jiným na trenažéru přes aplikaci. Já tuhle možnost nevyužívám.

              0 0
              • rdx  

                Dekujeme, posilame ventilek.

                0 0
          • Smazaný účet  

            Víš o tom, že už je konec roku 2020? ;-)

            0 0
            • Barak  

              Starého psa novým kouskům nenaučíš.

              0 0
              • Prazak0  

                Tak na trenažéru bude jezdit „pes“ ještě o 15 let starší než „starý pes“.

                0 0
    • rdx  

      Mas alespon ramcove predstavu o rozpoctu? To pro zacatek celkem jasne nastavi kde se pri vyberu muzes pohybovat ..

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce