vyber spd pdalov medzi Xtr Pd-m985 a Shimano Pd-m8020

9 nepřečtených
  • rombaran

    v bazari je teraz celkom dobra ponuka ojazdenych SPD pedalov, asi sa ludia zbavuju po sezone. chcel by som sa spytat, ci pre ucely takeho obycajneho gravel jazdenia (teda ziadne blaznenie na zjazdoch ani po horach, skor spevnene cesty a polne cesty) by boli lepsie pedale Shimano Xtr Pd-m985 alebo Shimano Pd-m8020 obaja predajcovia chcu za nich rovnako po 40 eur, tak zvazujem.

    0 0
    • novas752  

      Je ti jasné, že ta klec okolo mechanismu je tak trochu k ničemu a akorát to zhoršuje zanášení bahnem/sněhem?

      0 0
      • rombaran  

        asi je, moj pohlad je taky, ze ja som skor zaciatocnik s SPD, toho roku mam s nimi za sebou prvu sezonu, najskor som tomu moc nedoveroval -mal som ich na jednom, potom druhom a teraz ich chcem aj na treti bike a teda nie som typ, co by sa s tym pustal do nejakeho obrovskeho blata. na tento treti bike by som mohol asi ist aj s road pedalmi ale kvoli kompatibilite tretier pozeram po SPDckach. klec okolo mi pride skor ako vyhoda, kvoli vacsej „stabilite“ pre nohu

        0 0
        • jIrI___  

          Bohužel podrážka se o tu klec v podstatě vůbec neopírá. Pořád se opírá jen o plošky na bocích pedálů, které jsou možná jen o pár procent větší než u verze bez klece.

          0 0
          • rombaran  

            no tento krát to beriem tak, že z aktuálnej ponuky v bazáre mi prídu tieto dve možnosti pedálov s klietkou za 40 eur ako dobrá kúpa. že tam nie je nič v podobnej cene a podobnej triede, že sú tam alebo lacnejšie šitovejšie kúsky alebo zase oveľa drahšie.

            0 0
            • jIrI___  

              Pokud jsi smířený s tím, že ohrádka nemá žádnou podpěrnou funkci, pak je těch 40€ fajn cena. Jen tuším některá řada XTR měla problémy s praskající osou, to bych si ještě ověřil. Nebo se dívat po bezproblémových XT.

              0 0
        • novas752  

          No jo, jenže noha resp. klasická spd bota/tretra se té klece vepředu a vzadu nemá šanci dotýkat. :) Je to jen zbytečná váha navíc, o nějaké větší styčné ploše se dá mluvit možná u XTR PD-M9120 a pak u enduro/dh spd Saint PD-M820, kde je ta plocha už fakt velká a ještě doplněná o pár pinů, ale na to už musí být jiná bota s plochou podrážkou okolo kufru.

          Na gravelbike bych osobně koukal po klasickejch SPDčkách bez klece á-la pd-m8000 atd., když to bezproblému funguje na XC, na gravelbiku musí taky.

          0 0
          • xpj  

            Jako první jsem měl na kole pedály wellgo a vzal jsem je o šutr tak, že nešlo zaklapnout. Tak jsem pořídil shimana s klecí jako prevenci této situace. Ale spíš bych řekl, že jsem měl smůlu.

            Na ostatních kolech obyč shimana a nikdy jsem neměl problém.

            0 0
            • novas752  

              Ano, to je asi jediná skutečná funkce té malé klece. Ale i s tou klecí se dá pedál zničit.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse