• SLR

    Ahoj,mám nyní dost závažný problém s výběrem sedla.Nemůžu na žádném pořádně sedět,jelikož mě všechny tlačí v oblasti hráze a způsobují nepříjemné bolesti (asi většina ví,o čem mluvím).Zkoušel jsem sedla od Spešlu (Phenom,Toupe,Ro­min), dále Selle Italia SLR TT, Ritchey PRO Marathon a Ritchey PRO Biomax(s dírou­).Nejlepší se mi z nich zdál Romin,tak jsem ho koupil.Jenže problém se objevuje zas,první pul hodinu tréninku nic moc necítím,ale pak to začne a je to špatný.V sedle vydržím 2–3 minuty a musím se zvednout do stupaček,jinak to nejde.Cítím horší prokrvení pohlavního údu a celkově nepříjemný tlak a bolest v oblasti hráze.Jsem už docela zoufalý a nevím,jak to mám řešit.Asi na mě neexistuje vhodné sedlo.Bojím se i možných problémů do budoucna( erektylní disfunkce,snížená citlivost penisu atd.)Opravdu to potřebuji vyřešit.Cyklistiku zbožňuju a nechci s ní kvůli takové ‚maličkosti‘ seknout…Díky za všechny rady :)

    0 0
    • ClAyD  

      Zkus se optat, v některých shopech maj takovej přístroj, na kterej si sedneš a řekne ti to vhodný sedlo…

      0 0
    • siafu  

      SMP jsi zkoušel?

      0 0
      • SLR  

        Nezkoušel,ale vím o něm.Jenže je v trochu jiné cenové relaci,než bych si představoval…

        0 0
        • vsn  

          dyť je o litr dražší než Romin Expert … kdybys byl z blízka, jedno tohle SMP máme na krámě tak se ho rádi zbavíme :D

          0 0
    • scota  

      asi potřebuješ plošší sedlo, zkus něco od WTB mají test program.

      0 0
      • gemini  

        Phenom i Toupé jsou poměrně plochá sedla – osobně si myslím, že problém může být i v posedu. Může mít hodně vysoko sedlo a naopak hodně nízko řidítka, nebo nemusí vyhovovat sklon sedla…

        0 0
        • SLR  

          Mám nevýhodu,že mám nepoměr mezi délkou trupu a dolních končetin.Měřím cca 190 cm a rozdíl mezi sedlem a řidítkama mám na silničním kole cca 9 cm (a to mám pod představcem všechny podložky a směřuje lehce nahoru).Zkoušel jsem různé sklony sedla,nejdřív vodorovně,pak jsem ho skláněl víc a víc dolu,ale bez účinku…Jaké sedlo bych podle tebe měl vyzkoušet? Přemejšlím,že zkusím Fizik Arione,vozí ho hodně lidí a sedí jim…

          0 0
          • pstasek  

            Arione je pro lidi, kteří nemají problém se sezením na hrázi a dokáží využít délku sedla, pro tebe bude podle toho jejich Spine Conceptu asi vhodnější Aliante (silnice i mtb) nebo Antares/Gobi (na mtb).

            0 0
        • Kubiczech  

          Toupé a Phenom zase tak plochá nejsou, takové Silverado je jiné kafe.

          0 0
      • SLR  

        Vím, že úplně ploché sedlo je Arione od Fizika,tak ho asi zkusím.Jinak dík za tip na WTB :)

        0 0
        • notobi  

          taky se přiklánim k WTB osobně mam Vigo a až to bylo sedlo ze kterýho mě nebolí zadel

          0 0
        • pepazdepa-84  

          Já třeba Airone teď vozil přes rok a jsem s ním tedy nespokojen a podle mě je lepší ten romin od spešlu. Na měření mi také naměřili 143. Ale mě tedy spíš vadí ty odřeniny z těch fiziků.

          0 0
    • vasek80  

      Měl jsem problém jako ty. Loni a předloni jsem řešil co na Fulla. Nakonec jsem koupil WTB Vigo SLT, jenže v delším kopci mi pořád působí tlak na stydkou kost a dostavuje se umrtvení. Letos jsem řešil co na HT, zkusil jsem 3 sedla a nakonec 4. je perfektní.

      Už jsem si říkal, že bych klidně dal 3000,–- za sedlo, kdybych měl jistotu, že mi pomůže a zbaví problému. Nakonec na to stačilo o 2000,–- méně. Jen ta váha:-(

      Jinak sedací kosti mám 125mm a také potřebuji alespoň 140mm sedlo.

      Selle Italia X0

      0 0
    • JayDee  

      Hele mel jsem podobny problem jako ty a po experimentech s vymenou sedel jsem vymenil kratasy za tesnejsi a je po problemu. Jak mas naradicko moc navolno, zhorsi se prokrveni…

      0 0
      • štája  

        já to měl úplně stejně, asi 8 sedel mi prošlo rukama(pr*elí) a koupil jsem si jiné kraťasy a je po problému.

        0 0
    • devet  

      Vím, že Ti to nepomůže, ale já to řeším už dlouho. Peněz mnoho, výsledek? Nic moc. Nicméně, jak zmínili výše, zatím nejlépe VIGO. Nebo PURE to je ještě o 3mm širší.

      Ale Selle Italia X0 zkusím. Mohu půjčit Bontrager InForm, WTB Speed, nějakého Authora, ACTIVE DDK D373…Není to jen o penězích. Kdesi na BF někdo psal, že po létech koupil v bazaru za 400 perfektní. Na váhu kašli.

      0 0
    • SLR  

      Dik vsem za tipy…Je mi divny,ze driv jsem s tim vubec nemel problem.Sednul jsem na jakykoliv sedlo a v pohode jel.Ted se fakt nemuzu posadit na nic.Delam cyklistiku zavodne uz 6 let,je mi 18…A docela se divim,ze mi ve spešlu namerili sirku kosti na sedlo 143 mm…A pry jsem byl jeste na horni hranici.Myslite si,ze bych mel zkusit jeste o neco sirsi sedlo? Tech 155mm,treba zas romina?

      0 0
      • vasek80  

        No já bych to připisoval tomu, že se ještě vyvíjíš a rosteš. Tělo se mění a tak proto se třeba ten tvůj problém dříve neprojevoval.

        0 0
        • SLR  

          To si rikam taky,je to dost pravdepodobny…Jenze potrebuju uz konecne sehnat sedlo co mi sedi,jinak se z toho zblaznim…

          0 0
      • JayDee  

        Romina obecne lidi berou sirsiho nez ostatni sedla od Speslu, tak by ti mohl sednout spis ve 155 nez 143… Osobne jsem ho testoval a nesedl mi-sedel jsem na nem na 2 bodech a po 30km to uz bolelo :( Ale tlak na hraz temer nula…

        0 0
    • Pac029  

      No kdyby jsi mel moznost, zkus SM Phobos, je takove jinaci v tom pocitu ze sedla, jako bych sedel jen po obvodu ****** a uprostred ne, proste divne sedlo, ale jezdi se mi na nem fajn. Doporucuji ho spsi na technictejsio jezdeni, no ja ho mam spis na delsi vylety a pohoda. Jinak ne vsechny SMP stojej ranec, a za me super, jen ty za lidovku vazej trochu vic, no.

      Jeste teda, nezmenils nejak kolo/posed/ne­vyrostl jsi? Nesedis proste tedn nejak jinak nez driv?

      0 0
      • SLR  

        samozrejme ze jsem vyrostl,merim 190cm a mam hodne dlouhe nohy oproti zbytku tela,cili i trochu vetsi schod mezi sedlem a riditkama(na silnici cca 9cm, na biku cca 6cm).Premyslim,ze si s tim zajdu k doktorovi,jestli nejsem nakej ‚vadnej‘ (napr specificka poloha cev a nervu v citlive oblasti).Ja uz vazne nevim co s tim,nic me nenapada…

        0 0
        • Pac029  

          Neni teda jednodusi zkusit zvednout trochu volant, pripadne si zkusit zmenit sklon sedla? Par mm muze udelat dost a furt se na tom bude dat sedet. Ale doktor taky nemusi byt spatnej napad, pro sichr.

          0 0
          • SLR  

            to jsem zkousel uz nekolikrat,se sklonem sedla laboruju furt…Na biku sedim pocitove docela vzprimene a problem tam mam taky.Vidim to na toho doktora,jinak to asi nepujde…Kam?Na urologii…?

            0 0
            • antt  

              k obvoďákovi! :) Ten už něco vymyslí :) tady radit těžko..

              0 0
            • vasek80  

              Podle mě je doktor nesmysl. Jak jsem psal mám úplně stejnej problém a znám dalšího kluka co také pociťuje umrtvení. Základ je ulevit tomu místu místu, které způsobuje problém. Mě to perfektně vyřešilo 9 sedlo co jsem koupil začátkem týdne. Najel jsem na něm už 250 km, dnes 90 a je po problému, před týdnem jsem byl také zoufalej a myslel, že snad budu muset seknout s kolem. Mě se to projevuje třeba i na spineru, kde je sedlo 160mm.

              Teď už mě trápí občasné brnění a mravenčení v rukou.

              0 0
              • vasek80  

                http://www.selleitalia.com/se_it3/ tady koukni na ten baner co se mění. Je tam obrázek SLR superfow a na něm je vidět kde jak působí tlak na sedle bez díry a sedle s dírou. Ten jejich superflow určitě hodně uleví tlaku na stydkou kost a nervová spojení.

                0 0
              • SLR  

                Mne prave Romin co se tyce tvaru i diry po par prvnich vyzkousenich seděl…Oproti ostatnim sedlum bez diry,na kterejch uz tuplem neslo vydrzet.Zkusim fakt tech 155 mm a uvidim,jestli bude znat nakej rozdil.Je to hrozna alchymie s tema sedlama…

                0 0
        • JayDee  

          Drop 6/9 cm neni nijak extra moc, jezdim vetsi na MTB i silnici se svymi 188cm. Fakt zkus ruzne typy sedel-rovna, prohnuta, s dirou nebo bez. Obcas se ukaze i ta na prvni pohled nejmene vhodna konstrukce jako nejprijemnejsi. A jak uz jsem ti radil nekde nahore-zkus vymenit trenky za tesnejsi!

          0 0
          • SLR  

            Ja uz jich prave vyzkousel…a vsechny mozny tvary.Dira uprostred si mi zatim osvedcila,je to s ni lepsi.Testnu naky sedla v siri okolo 150 mm,to je asi posledni moznost…Potom uz se muzu jit strelit :D

            0 0
        • Zerocool  

          myslím, že 9cm mezi sedlem a řidítkama je při tvé výšce nic, dal bych sedlo trochu blíž (pár mm), pozor ale na osu pedál koleno (+/- 2cm)

          0 0
    • vsn  

      co se týče toho prdelo měřáku spešlu tak mají „nový poznatek“

      prý pokud dáš na sedlo pravítko v místě kde sedíš tak dokážeš sedět maximálně centimetr pod úrovní toho pravítka …

      takže pokud máš kosti 120mm a dáš tam pravítko a při 110mm už bude mezera větší než 1 cm tak je to špatně …

      zrovna Romin je hodně zakulacenej takže tam by mohl být s tím problém…

      co by se ti mohlo líbit tak je Romin EVO kterej má o něco širší ten kanál (v případě že ti sedí ty kosti na to)

      nebo pak SMP

      0 0
      • SLR  

        Ja prave mam Romin Evo 2012 143 mm.Zkousel sem ho asi na 4 vyjizdkach a slo to,oproti ostatnim sedlum se jevil jako nejlepsi varianta.Jenze porad je to proste spatny.A jak rikas,Evo uz ma tu diru docela velkou.Poradne nechapu,co me tam vlastne tlaci…ale tlaci :(

        0 0
        • antt  

          tak třeba spousta lidí žije v domění, že sedlo má být „vodorovně“, ale vůbec jim nedochází to, že rám se od uchycení zadního kola až po zámek sedla docela fest prohýbá-pruží, takže se sedlo vlastně zvedá a tlačí tam, kde nemá..

          0 0
          • SLR  

            Sedlo mam sklopeny dolu,jinak bych si na tom vubec nedokazal jizdu predstavit…Mam to tak,ze bez drzeni z neho lehce sjizdim,ale vic do roviny to dat nemuzu…

            0 0
            • antt  

              pokud už zkoušíš cokliv a nic není ideál, tak opravdu jen ten obvoďák by věděl víc.. Čím dřív tím líp, pěkné počasí není všelék

              0 0
      • jezekin  

        Taky laboruju s Rominem, mohl bys tohle více přiblížit? Moc jsem neporozumněl kam pravítko a co má být 110mm a kde mezera..díky

        0 0
      • jezekin  

        Taky laboruju s Rominem, mohl bys tohle více přiblížit? Moc jsem neporozumněl kam pravítko a co má být 110mm a kde mezera..díky

        0 0
    • antt  

      tvrdé sedlo není vždy výhra, já takových pár zhobloval a věřil tomu, že si to chce zvyknout.. ano, prdel se obrní, ale to není výhra.

      Nestyď se koupit něco navrstvenějšího, měkšího a s kanálem. Mě neskutečně sedlo už nevyrábějící se specialized indie xc, třeba včera jsem byl na jednom nemilém zákroku s pdelí a dnes ujel na kole kolem komína 50km a jsu fit

      0 0
      • SLR  

        o tvrdost sedla mi ani tak nejde,i na SLR XC TT me prdel jako takova nebolela.Problem mam pouze s partii mezi sedacimi kostmi,kde citim neprijemny tlak a ze se mi hur prokrvuje..

        0 0
    • SLR  

      Tak jsem zkusil Arione a to mi absolutne nesedi…To sedlo je na me hrozne uzky a uplne citim,ze sedim na cem nemam.Stacila mi hodka jizdy a vim ze urcite NE.Takze jdu zkouset dal :)

      0 0
      • vasek80  

        Jakou šíři si zkoušel? Četl jsi co jsem psal o tom SI X0? Měl jsem určitě stejnej problém jako ty a už jsem si na něm odjel cca 500km a jsem nadšenej, mužství mě ani jednou neumrtvilo, jako jediné sedlo z asi 10 zkoušených. Je to levné sedlo, tak pokus by tě nezrujnoval. Pokud by ti sedělo, jako že věřím, že jo a vadila ti skoro 300g hmotnost, tak víš, že třeba SI max flow by sedělo také, bylo by lehčí a tvrdší. Já tedy vím, že potřebuju velkou díru (to není dvojsmysl;-) a šíři 140mm.

        Pokud bych potřeboval širš, tak volím http://www.selleitalia.com/…na_lady-man/

        0 0
        • vasek80  

          Nestihl jsem edit, samozřejmě myslím ten spodní pro muže.

          Případně toto v odkaze by muselo být také parádní. Tam prokrvení nic nebrání. Jen ty prachy.

          http://www.selleitalia.com/…d/max-flite/

          0 0
        • SLR  

          Problem mame urcite stejnej..Arione je siroky 130 mm,to jsem uplne citil jak mam kosti na okraji sedla,tlacilo jak prase.Na to SI jsem koukal,ale vic se mi tam libi to SLR Max flow,to urcite nebude spatny.Chtel bych ho ale nejdriv vyzkouset,jen nevim kde..Dnes jsem si pujcil Romina 155 mm,tak uvidim,jesli to bude oproti 143 mm znat…Dalsi na rade na vyzkouseni bude nejspis to SI

          0 0
          • vasek80  

            Také bude záležet jak si zvyklej na tvrdost sedla pod sedacíma kostma. Ono to SLR bude určitě dost tvrdé. Málokdo skousne SLR na tréningovém kole na kterém sedí hodiny. Je to spíš tak na závoďáka, kde jsem o hmotnost.

            0 0
            • SLR  

              Ja prave kdysi jezdil SLR XC(pozdeji TT,tvarove stejne sedlo).To byla slupka 135 gramu,dost tvrda.Ale tvrdost mi nevadila,zvyk sem si a v pohode.Akorat bylo siroke 131 mm a ja potrebuju sirsi sedlo..To SLR max flow je 145 mm a je dokonce v gelovy variante,takze by to uplnej sutr bejt nemel…Jinak jsem otestoval toho Romina 155 mm na 2-hodinovym treninku a zadnej posun k lepsimu,skoro naopak.Takze to nic nevyresilo…

              0 0
              • vasek80  

                Já také testoval 130mm filante i Biomax a nešlo to kvůli šířce. Sice obě měla díru, ale když mi sedací kosti seděli jen na okrajích, tak jsem stejně seděl hlavně na měkých tkáních pod kulkama a tam prostě tlak nesmím mít. Teď mám vlastně první sirší sedlo s dírou a hned jsem poznal po prvním nasednutí, že to bude o něčem jiném. Kosti pěkně namáčknu nad rovnou částí sedla a nesedí po stranách na zaoblení.

                To Max flow musí být parádní sedlo, konečně jim došlo, že to chce širší sedla. Nechápu proč vůbec ty 130 vyrábí, to je snad pro asiaty, evropanům snad každému naměří u spešlu minimálně 140. Nebo sedlo typu Gobi a ostatní kulatá sedla jsou pro mě také nepřekousnutelná.

                0 0
                • SLR  

                  Kazdy mame tu prdel jinou,ale ja si pripadam,ze ji mam hodne zvlastni :D Toho fizika arione nebo SI SLR vozi fakt hodne lidi a ty sedla jsou oboje uzky,maj cca 130mm,nechapu…Sirku mam zmerenou a otestovanou,ideal je pro me tech 145 mm.Ale treba ted ten romin je 155mm a na sirku bych ho mohl mit taky,ale porad me tlaci do mekkejch tkani.Musim zkusit neco tvarove jinyho,rad bych to SI max flow.A nebo tohle http://www.cyklosvet.cz/…k/87409.html

                  to vypada jeste lip,ale cena uz je sakra vysoka :( hlavne nechci sedlo kupovat naslepo a zjistit,ze mi nesedi…Nevis nahodou,kde se da SI pujcit? Btw.,jsem z jiznich cech…

                  0 0
                  • vasek80  

                    Bohužel netuším. Nikde jsem to testovačkách neslyšel. Já ty nová SI ani neviděl. Až si je někdy prohlédnu, tak o nih také uvažuju. Jen pro pocit, to X0 se mi vzhledově moc nelíbí, ale pocitově mu nemám co vytknout ani po 4.5 hodinách. Já jej držel v ruce v německu a už jsem tušil, že by to mohlo jít. A za tu cenu to risknul.

                    0 0
                    • SLR  

                      Cenove je to XO docela v pohode,moh bych ho pro nejhorsim risknout koupit…Kdyby mi to vyresilo problem,koupil bych ho uz vcera..Nevypada hezky,je tezky,ale dobrej pocit pri sezeni je k nezaplaceni…

                      0 0
                      • dusansal  

                        A co tady toto sedlo,zkoušel si ho? http://www.selleitalia.com/…d/pagina_sl/

                        0 0
                        • SLR  

                          presne tohle ma doma tatka na svym kole.Jel jsem na nem v zime na trenazeru a vubec to neslo,tlacilo na mekkou tkan…Muzu ho zkusit jeste jednou pri normalni jizde,ale to bude na 99% to samy…

                          0 0
                      • vasek80  

                        Když ho koupíš a nesdne, tak ho prodáš o nějakou stovku levněji na bazaru. Tak jsem do toho šel já. Teď třeba prodávám necelý měsíc staré WTB rocket.

                        0 0
                        • SLR  

                          Právě,přijdu maximálne o 200 az 300…Heled a ty mas gelovou verzi nebo normal bez gelu? Myslim to SI XO.Jinak jsem dnes jeste zkusil SI SL 145 mm bez diry a absolutne to neslo..Tvarem i tvrdosti dobry,ale zas tlaci jak prase na mekkou tkan.Fakt by me zajimalo,jak by u toho byla znat ta dira…

                          0 0
                          • vasek80  

                            No tak to SLko mám doma. Měl jsem ho na ghostu, než jsem tam dal Vigo. Pak jsem jej přesunull na Authora, tam je i nafocené a přesně co popisuješ. Seací kosti na něm necítím, ale tlačí přesně uprostřed. Tak jsem loni zkusil Biomax, letos Biomax 2012 ale obě 130, takže úzké. No a potom jsem měl to WTB, ale také nic moc a nakonec to X0.

                            Oproti SL se tlak přesune na sedací kosti, protože úplně zmizel tlak na prostředek. Uprostřed není žádná váha. Na SL mám pocit, jako bych seděl snad jen na 5 cm čtverečních uprostřed pod kuklama a to nešlo. Respektive hodinu jsem vždy vydržel a pak si musel každé 2 minuty stoupat. Jinak mám verzi bez gelu.

                            0 0
                            • SLR  

                              Tak s tím SL jsme na tom stejně.Jsem tedy rozhodlej zkusit to SI XO,vypada to,ze by mi mohlo sedet podobne dobre jako tobe.Koukal jsem na ne na internetu,jsou k sehnani mezi 700–800 Kč.Akorat u nich pisou,ze je to model 2010.Ty mas 2010,nebo ten novej 2012,co je uvedenej na oficialnich strankach?

                              0 0
                              • vasek80  

                                Kupoval jsem tady

                                Věřím a doufám, že ti pomůže.

                                0 0
                                • SLR  

                                  Díky moc.Taky doufam,ze uz to bude posledni sedlo co kupuju…:D

                                  0 0
                                • SLR  

                                  Ještě jsem teď měl možnost vyzkoušet testovací sedla od Fiziku,vzal jsem Antarés,to jedine bylo 140mm.Sedlo ma uprostred malou drazku.Jel jsem na nem 3,5 hodiny trenink a uplna hruza.Uz behem prvnich minut jsem zpozoroval,ze to sedlo bude na prd…Tvarove mi nesedi,hrany ty drazky rezou a jeste k tomu tlaci tam kde nema…Tim jsem tedy u Fiziku skoncil :D

                                  0 0
                                • SLR  

                                  Tak mi dnes prislo to SI X.O.Zkusil sem ho tri ctvrte hodky na valcich…Jako nakej malej posun k lepsimu tam je,ale furt to neni ono…pripada mi,ze zas sedim vic na zaobleni,cili porad dosedam mekkejma tkanema…Zkusim to jeste pri normalnich treninku venku,ale moc to nevidim :/ asi budu muset zkusit jeste neco rovnejsiho,plos­siho..nemate nekdo typ?

                                  0 0
                                  • vasek80  

                                    Chvilku ho zkus jezdit, já první 2–3 švihy pořád měl drobné problémy, jen takové náběhy na brnění, jak jsem to poslal u toho sedla, ale teď už je to pryč. Přičítám to tomu, že se lehce oseděli ty vnitřní hrany otvoru a tolik netlačí. Jinak pokud se to zlepšilo, ale pořád to není ono, tak to bude chtít ještě širší díru…

                                    0 0
                                    • vasek80  

                                      škoda, že se nedá někde půjčit tohle.

                                      0 0
                                    • SLR  

                                      Jo,to kazdopadne zkusim.Je mozny ze i sedlo si za chvili sedne a trochu se prizpusobi…Jinak tvarem a tvrdosti je uzasny,sedi se mi na nem suprove,ani moc mekkej gauc,ani tvrda slupka…Tak uvidim jak to bude vypadat pri normalni jizde.To SLR Max Flow bych hodne rad vyzkousel,myslim si,ze to by mi sedlo ze vsech nejlip..ALe riskovat ho za 2500 se mi opravdu nechce :/

                                      0 0
                                      • vasek80  

                                        Já si také myslím, tvarově to SLR je hodně podobné X0, myslím tedy horejšek + má širší díru a bude tedy určitě tvrdší. Zase na druhou stranu by mě zajímalo jak budou fungovat ty „tlumiče“ rázů, spolu s karbon sedlovkou by to na HT mohlo být supr.

                                        0 0
                                        • SLR  

                                          Myslis si urcite ze ta dira je vetsi?Na obrazku to tak ale vypada no…Jinak dnes dalsi jizda s tim X0,tentokrat venku klasickej trenink 1,5 hodky.Bohuzel zadnej posun k lepsimu,situace stejna jako na stavajicim rominu…Tvarove i tvrdosti je sedlo naprosto v poradku,ale asi bych potreboval,aby melo plošší boky a trochu vetsi diru uprostred.Pak uz by mi to snad mohlo sedet..Ale kdyz to porovnam,tak pocitove mi konstrukci a tvarem nejvic sedi Selle Italia,takze by bylo asi pro me nejlepsi zkouset neco od nich…

                                          0 0
                                          • vasek80  

                                            Tady mé vědomosti končí. Já se upínal k tomu maxflow a před ním zkusil X0 protože jsem si říkal, že bude podobné. Maxflow dle mě je ploší a má širší otvor. Já k němu nedošel, protože mi X0 vyhovuje. Ale nezavrhuju ho a pořád hlodá, ale chci si ho omakat a vidět na vlastní oči.

                                            Nechce se mi ale zase jít do tvrdšího na sedací kosti, ta X0 mi v tomto vyhovuje, je přesně akorát.

                                            0 0
                                            • SLR  

                                              Jasny,kazdopadne dik za radu.Budu muset taky okouknout ty dalsi Selle Italia s sirokou dirou,nejspis to SLR Max Flow nebo Superflow.Snad na ne v nakym shopu narazim,pripadne ho risknout koupit na netu kdyz to jinak nepude…cena je sice dost vysoka,ale co se da delat

                                              0 0
                                              • peeet  

                                                Mrkni se na bikesport.cz – tam je mají asi nejlevněji. Já s tím teď taky laboruju, momentálně testuju Toupe 155 a je znát velký posun k lepšímu. Každopádně to SLR mě také lákalo – podle Spešl-měrky mám ale 130 kosti a to je spíš ta 155 a né 145 jako má SLR.

                                                0 0
                                                • SLR  

                                                  Diky za link,kouknu se.Ja testoval phenom,toupe i romin,nejvic mi z nich sedel ten romin,ale proste to porad neni ono…Tech 130 myslis sirku sedacich kosti nebo sirku sedla?Pokud to sou kosti,tak 145mm sedlo by bylo nejspis uzky…

                                                  0 0
                                                  • peeet  

                                                    Na testovacím Toupé 155 (při vzdálenosti mých sedacích kostí 130mm) jsem už najel cca 600km a objel tři závody – při tréninku nemám naprosto žádné problémy, žádné umrtvení, bolesti, prostě paráda. Při závodě jde často pohodlí stranou a tak se stane, že tlak cítím, ale to asi všichni. Teď přesedlám na test-Romina o stejné šířce, ale po první krátké jízdě na bajku to vidím spíš na koupi Toupé. S ohledem na dosavadní zkušenosti nechápu, jak může být sedlo o šířce 130mm standard – rozpětí sedacích kostí je tam 70–100mm a to mají snad jen děti.

                                                    0 0
                                                  • SLR  

                                                    No vidis,kez by mi uz taky naky sedlo poradne pasovalo bez umrtvovani..Pri zavode je to vec jina,tam se jede hlavne na vysledek a presne jak rikas,sou chvile,kdy se musi trocha bolesti zkousnout..Btw. jaky sedlo si jezdil do ted?

                                                    0 0
                                                  • peeet  

                                                    Jezdil jsem Arione klasický i carbon, SLR carbonio starý i nový (nový je měkčí), chvilku jsem zkoušel Pells s dírou po bráchovi. Všechny úzký, ale kdo to měl vědět. Teď mám toho Romina, na něm tolik necítím, že sedím na výstupkách kostí, ale spíš na té jejich podélné části, co je přesně mezi nohama (těžko se to popisuje :)) – i tak bez problému.

                                                    0 0
                                                  • SLR  

                                                    Tak to klobouk dolu,ze si to vydrzel,jelikoz Arione je uzky sedlo (cca 130mm).Taky jsem ho zkousel a to fakt neslo…

                                                    0 0
                                          • vsn  

                                            hele to je nějaký divny … když za někým jedu kdo má romina nebo podobný sedlo tak zkrz ten žlábek jde vidět když za ním jedu (tzn. není zasedlej ani)

                                            tady už to vypadá fakt na doktora

                                            0 0
      • scota  

        Co třeba WTB Pure. Sedla WTB mají pod kritickými místy ze spoda takový pružný pastový ovál.

        0 0
        • vasek80  

          Mám WTB Vigo SLT a Rocket PRO. Obě mají to co popisuješ, ale i ty dvě mi působily tlak na cevy, nebo nervy a k umrtvení docházelo při každé delší projížďce. U sedla s širší dírou toto odpadá, protože tam není pod kritickým místem nic co by tlačilo a sedím hlavně a skoro jen na sedacích kostech

          0 0
          • scota  

            Rocket Pro mi taky nesedlo, asi protože je moc prohnuté.

            0 0
        • SLR  

          WTB jsem zatim vubec nezkousel,spis bych uprednostil jeste naky sedlo s velkou dirou uprostred

          0 0
          • vasek80  

            Ono Vigo je fakt pohodlné. Skoro až k nevíře. Já na něm raději jezdím bez vložky a to klidně i na jaře. Jenže když je dlouhé stoupání, tak ni začne umrtvovat. Zkoušel jsem i sklon špičky dolů, ale bez výraznější změny. Na Fullu jej nechám. Kdyby udělali Vigo s dírou, tak za něj klidně 3000 dám a kupuju ho okamžitě.

            0 0
    • bathed  

      Hele a co takhle vyzkoušet Body Geometry Fit program od Spešlu? Nemyslím jenom sednout na podušku a změřit si řiť, ale celou proceduru. Chápu že to stojí dost peněz, ale kdo jiný by měl v tomhle případě pomoct?

      Více tady: BF

      0 0
    • 7peter  

      Pokud máš možnost, zkus sedlo http://www.mojekolo.cz/…ite-gel-flow. V mojekolo ho mají jako testovací.

      0 0
      • devet  

        No jo, ale ty prachy. Už jsem v sedlech nechal opravdu dost peněz a ještě jsem to PRAVE nakoupil. Hergot, ale tohle si dojdu půjčit. A bude-li k mému pozadí přívětivé, potom třeba v prosinci (snad i se slevou) před Vánocemi…

        0 0
    • Vlady  

      ani jsem všechno nepročetl, na první pohled to působí dojmem, že jsi psaním a neustálejma výměnama sedel strávil pěknou hromadu času – našel jsi ho také na toho urologa? Možná bys věděl za půl hodiny víc, než za měsíce zkoušení… Z vlastní zkušenosti: – měl jsem dříve stejný problém, řešil sedlem s dírou – bylo to výrazně lepší, ale delší jízdy bez problémů nešly. Naklánění špičky sedla dopředu nic neřešilo, zvedání řidítek taky ne. Zjevnou změnou k lepšímu bylo, když jsem z řidítek vyhodil „Aeroaufsatze“ – takže jsem nebyl tak převalenej přes sedlo dopředu. Stejně se přes něj převalíš, když držíš berany dole… Problémy úplně zmizely, když jsem koupil nový kolo, sedlo s dírou už nepotřebuju vůbec, berany jdou držet i dole… Vysvětlením pro mně je optimálnější geometrie. Vlastní sedlo a výška představce neřeší všechno… Posledních 30 let nerostu, takže změnou v proporcích to nebude… u Tebe předpokládám, že se časem měnilo jak tělo, tak i kola na kterých jezdíš. Jedno Ti proklepe doktor u druhýho by Ti snad pomohl nějaký specialista v okolí…

      0 0
      • SLR  

        Casu jsem s tim zas tolik nestravil,spis to zere penize :) Urologa,pripadne jineho doktora,nechavam az jako posledni moznost.Jeste jsou sedla,ktera mohu otestovat a uvidim,jak to s nimi bude vypadat.Momentalne to bude Selle SMP, dale kdyztak Selle Italia SLR max flow a nebo super flow.Mam ozkousene,ze potrebuju sedlo cca 145 mm siroke,jestli rovne nebo kulate je mi vcelku jedno,zvyknu si za chvili na oboji a je mi to jedno…Co se tyce tvrdosti,tak spis tvrdsi nez mekci.Zkousim ted jeste jednou Selle Italia SL,tvarem,tvrdosti i sirkou mi naprosto vyhovuje.Nasel jsem ted sklopeni a predozadni polohu,ze na tom i docela muzu jezdit,ale zadna slava.Mit to vetsi diru uprostred,tak je podle me po problemu.No zkusim ted to SMP,ktere mam slibene a pote se budu dal rozhodovat…

        0 0
        • vasek80  

          Omlouvám se, že jsem se ještě neozval kvůli tomu sedlu. Zkouším teď ještě jiné a to SL XC Flow. Zatím neumím moc udělat závěr. Je tvrdší jak X0 a bohužel o chlup užší. Na shopech píšou 143 mm a na kartonu je 131 mm. Co jsem měřil spodek, tak je to cca 140mm. Jel jsem s ním zatím jen 2× a jen v terénu, tam je v pohodě. Víc budu vědět až vyrazím na silnici alespoň na 3 hodiny. Ale každopádně umrtvování se nekoná, teď jen otázka jak bude tlačit.

          0 0
          • SLR  

            Jasny,v pohode­..Sedlo mam furt doma,kdyztak si o nej rekni.Mam doma to klasicky SL a je siroky neco malo pres 140 mm kdyz jsem ho meril.Tohle Flow by melo bejt stejny.Tak az ho otestujes,tak mi pripadne rekni jak se ti zda v porovnani s tim XO…Mne to SL sedi dobre,jen bych tam potreboval mit diru uprostred,ale rikam si,ze i tohle Flow ji ma podle me moc malou…

            0 0
            • vasek80  

              Tak jsem zase teoreticky o dvě projížďky moudřejší.

              Jedda 80km a druhá 45 s nejvyšším bodem 1040m.

              Umrtvování se nekoná, tedy je to stejné jako s X0, možná o chlup lepší, protože vymizelo i takové chvilkové mravenčení (asi placebo, protože i to jsem na X0 zažil jen párkrát právě v tom 600m stoupání).

              A proč jsem psal teoreticky moudřejší, protože prakticky nevím zase nic. Jsou si hodně podobná, SL je každopádně užší cca o 4mm vzadu a špička i střed jsou také užší. Zase mi to kupodivu ale nevadí. Nedokážu s určitostí říci, které je lepší. Možná X0 je pohodlnější první hodinu a SL je pohodlnější po druhé hodině.

              0 0
              • SLR  

                Ok,díky za postřehy…Z toho by se dalo usoudit,ze to SL flow by u me asi nic neresilo kdyz sou si s XO podobny..

                0 0
                • vasek80  

                  Je to úplně stejné jak X0, mám na něm dalších 150 km. Dokonce jedněch 80 v tempu pod 3 hodiny a ve vyšších tepech mi vždy umrtvování přicházelo dřív a skutečně jsem během těch 3 hodin cca 3× cítil mravenčení a začínající znecitlivění. Stačilo si na 10 vteřin stoupnout a šlapat ze sedla a bylo to zas OK.

                  0 0
                • peeet  

                  Zkus sem hodit fotku na kole z boku – možná se dost věcí vysvětlí. Já si teď chrochtám na silničce – koupil jsem k Toupé ještě kompaktní rodla, trošku zvednul páky a je to o něčem jinym. Při závodě se v pohodě držim za spodek oblouků bez bolesti.

                  0 0
                  • SLR  

                    Myslim si,ze posedem to u me urcite neni.Zas tolik na tom nelezim,navic problem mam i pri vzprimenem uchytu za rovnou cast riditek.Stejny problem mam i na MTB kole,kde je taky posed vzprimenejsi.Foto ale davam klidne k dispozici k prostudovani :)

                    0 0
                    • Payia  

                      No celkem urcite mas moc maly ram, ale ja jsem na mensim ramu jezdil taky a podobne problemy jsem nemel. Obecne me pr*** boli, kdyz jedu delsi dobu v sedle na lehkej prevod. Jakmile jedu v tempu nebo primo zavod, tak klidne ujedu 100km+ bez toho aby me bolel zadek a to jezdim full karbon sedlo, neco jako http://www.kupkolo.cz/…n-2012_z226/ Jel jsem na tom parkrat i v capakach bez vystelky a taky to slo, takze rada zni: trochu prislapni, prumer ±30, kopce pod 1km delky jezdit ze sedla a bude to v poho ;)

                      0 0
                      • zarkow  

                        jaká je to velikost rámu? 59 nebo 62?

                        mě osobně Arione sedí, zkoušel jsem nějaká sedla s dírou, ale vždy jsem měl pocit, že sedím jen na kousku plošky, byť stydká oblast netrpěla. Ale každý máme jiný zadek…

                        Určitě bych se i zaměřil na kraťasy, mě osobně vyhovují s vložkou, která má jakoby „křidélka“, která se ohnou a netlačí. „Celoplenky“ mi způsobují odřeniny..

                        0 0
                        • SLR  

                          Mám 59,s vlozkou ani odreninama problem nemam,to je v poho…

                          0 0
    • Smazaný účet  

      poohlídni se po nějakém triatlonovém sedle – mají víc polstrovanou špičku…

      osobně můžu doporučit třeba Profile Design Tri Stryke, ale to už se asi neprodává…

      0 0
    • meshuga.cz  

      Zdravim, doufam, ze nebude vadit, kdyz vyuziju toto tema. Mam take podobne problemy se sedlem a chtel bych poradit s vyberem. Momentalne mam na celoperu x-fusion 140 mm a hledam neco sirsiho a mekciho do ± 1000 Kc. prochazel sem web a nasel par sedel, pokud nekdo budete mit s nekterym z nich zkusennost nebo radu ktere byste vybrali, budu vam vdecny…diky

      http://www.mojekolo.cz/…gon-gel-flow

      http://www.mojekolo.cz/…-shiver-flow

      http://www.mojekolo.cz/…sedlo-dragon

      http://www.mojekolo.cz/…edlo-xo-flow

      0 0
    • jozko78  

      ahoj SLR. Ako pokracujes v testoch sediel ? skusal si uz to max flow ?? .. moj problem je tiez neprijemny tlak, predovsetkym vtedy, ked idem do kopca na malom prevode .. vtedy je ten tlak neprijemny a dost mi to vadi. Nemam z toho dobry pocit. Momentalne rozmyslam skusit romina , ale aj ten max flow ma zaujal :)

      0 0
      • SLR  

        Max flow jsem zkousel a u me bez vysledku,dokonce jsem zkusil i SMP a taky nic.Jdu k doktorovi,jinou moznost nemam,uz zacinam docela zoufat.Nevidim to s jezdenim na kole moc ruzove.Ale chci slyset nejaky racionalni stanovisko doktoru,proc s tim mam takovy problem.Pokud s tim mas problem jen obcas v kopci,tak by ti to podle me to max flow vyresit mohlo,ale nezarucim ti to…

        0 0
        • Barberry.pha  

          Nezkousel jsi jinou vystylku v cyklokalhotech? Mi jedna delala docela problem.

          Myslel jsem si ze je to sedlem, koupil sedlo s dirou od Ritchey a u danych kalhot pri urcite jizde se problem znova objevil ikdyz ne az tak vyrazne jako u jineho sedla.

          U kvalitnejsich vystylek nemam ani pri dlouhe jizde zadny takovy problem.

          A pokud si uz vyzkousel tolik sedel, tak problem bude asi nekde jinde :(

          0 0
          • SLR  

            Poridil jsem si letos nove,trochu tesnejsi kalhoty a vysledek zadny.Stejne zak jsem zkusil jet i s elastickymi kalhoty bez vystelky a bylo to snad jeste horsi.Spis se smiruju s variantou,ze je problem nekde jinde a laborovani se sedlama nic neresi.Stejnak uz nemam co zkouset…

            0 0
            • Barberry.pha  

              Ja spise myslel ze kazda ta vystylka je jinak tvrda a jinak tvarovana, a ze mi osobne ta jedna taky nesedi a dela mi obcas problemy a na jine zvladam 100km bez problemu.

              Nemyslel jsem jestli mas tesnejsi nebo volne kalhoty, ale ta vlozka jaka v nich je.

              0 0
        • jozko78  

          tak este je tu ten posledny ty, s tou najvacsou dierou, super flow, aj to si skusal ?

          0 0
    • SLR  

      Nezkousel,nikde ho nepujcujou a od toho max flow se nejak zasadne nelisi…

      0 0
      • 4fitness  

        Ahoj, jestli už jsi problém nevyřešil, můžu ti půjčit SMP Extra 275×140. Nahradím ho teď asi Toupe 155, protože mám kosti 130mm. Na SMP, ačkoliv je pro mě šířkou nevhodné, jsem se cítil nejlépe a najezdil jsem na něm desítky tisíc km. Pořídil jsem ho právě kvůli tvému problému už před léty a jezdím spíš ultra vytrvalostně..

        0 0
        • SLR  

          Ahoj,dik za nabidku,ale ja uz zkousenim sedel stravil tolik casu a utratil za ne tolik penez,ze uz to dal zkouset nehodlam.Objednam se na nake specialni vysetreni,kde se meri prutok krve do penisu pri jizde na kole.To by mi melo rict nejvic

          0 0
    • Galibier  

      …hmmm tohle mi dnes urolog řekl taky, abych se na kolo vyloženě vy…l, že z toho jsou akorát problémy, dále zdůraznil to co popisuješ Ty (erektylní disfunkce,snížená citlivost penisu atd. ). Jsem z toho docela vyřízenej. Koupil jsem si v létě silničku, třetí vyjížďku na ní 5 hodin v sedle, druhý den boule v oblasti hráze jak vejce, vyšetřetní, chirurgie, sono, dermatolog, dali mi na to višňák, nějak rychle se mi to nevstřebávalo, pak už mě to sralo, tak jsem začal jezdit a nějak to rozzseděl, teď je tam malá bulka, ale prý jsem si údajně poranil úpon svalu, krvácelo to (proto ta boule) a pak zbytečná vyšetření na různých oddělení, já když se to trochu zmenšilo jezdil dál… . Prý jsem si zadělal na slušný ******* a vypadá to, že budu muset seknout s kolem…:-(…takže rada, když se Vám udělá nějaká boule nebo něco běžte raději hned za urologem…

      0 0
      • SLR  

        ja byl na konzultaci s urologem uz v lete,svuj problem sem mu popsal a rekl mi,ze je to otazka mechanickeho tlaku na hraz a vyberu spravneho sedla.Ja ihned po sesednuti z kola nebo jizde ze sedla citim ulevu a na par okamziku muzu opet sedet bez omezeni.Pry si tim nijak zdravotne ublizit nemuzu(sice se mi tohle tvrzeni nezda,ale byl to primar urologie,tak by tomue mel docela rozumet :).Dle jeho slov je to pouze hodne neprijemne.Nic se s tim delat neda,je to o vyberu sedla.Kazdy mame jinou anatomii.Objednam se k nekomu,kdo provadi mereni prutoku krve do penise pri jizde na kole.To uz je asi fakt posledni moznost,co by mi mohla neco napovedet nebo ukazat.Nevite kdo tohle vysetreni provadi? CASRI, BG fit od Speslu…? diky

        0 0
    • pendergast  

      Technicko-anatomická otázka:

      Chápem, aké problémy môže spôsobiť výber príliš úzkeho sedla.

      Môže spôsobovať problém (okrem vyššej hmotnosti sedla) aj výber príliš širokého sedla?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.