Výběr nového celoodpruženého kola na traily

8 nepřečtených
  • fabik263

    Zdravím :) Rád bych se na vás obrátil s prosbou o pomoc při výběru nového celoodpruženého kola převážně na traily. Asi před rokem jsem si pořídil po strašně dlouhé době kolo (Scott Aspect 900 2017) s tím, že si vyzkouším, zda mě to vůbec bavit a kolo mi nebude jen tak trčet ve slepě. Po pár najetých kilometrech a sjetých trailech můžu říct, že mě to opravdu chytlo a rád bych přešel na něco lepšího s celoodpruženým rámem. Když jsem si vyzvedával své nynější kolo v servise, vyhlídl jsem si následujícího Spešla: Specialized Stumpjumper FSR 29 2017 nicméně po přečtení pár příspěvků zde ve fóru jsem byl mírně zaskočen tím, že pár lidí právě tuto značku (a také Scott, Trek, …) nedoporučuje z důvodu špatného poměru cena / výkon. Nejsem vůbec žádný odborník co se osazení kol týče (dříve jsem jezdil jen enduro a motocross, tedy pouze motorky), a proto se ptám zde a žádám vás o pomoc :)

    • kolo budu využívat především na trailech a lesních cestách, asfalt vůbec,
    • měřím 192cm a vážím 90kg, tím pádem předpokládám, že rozměr kol menší než 29" rozhodně nebrat?
    • rozpočet nového kola by se měl pohybovat kolem 60 000,– Kč.

    Žádné jiné kolo zatím vyhlídnuté nemám, protože jak jsem zmínil výše, v podstatě ani netuším, po jakém se dívat (co se vybavenosti týče) a vybíral bych jen podle vzhledu a ceny, tudíž budu rád za každý návrh a i váš případný názor na ten Specialized :) Děkuji předem.

    0 0
    • novas752  

      Za těch 59 to neni špatný, snad jen nižší zdvih teleskopu. Teď je třeba ve slevě podobný kolo YT Jeffsy 27 nebo 29, tam bys sehnal ještě lepší osazení.

      Ale hlavně jestli by ti takový kolo vyhovovalo, tyhle 150mm trailbiky jsou dost odlišný než xc ht, už jsou celkem dost orientovaný na ježdní hodně dolu, to co na xc ht sjedeš na hraně najednou pojedeš s jistotou a mnohem rychleji, hrana se posune dál do nebezpečna. Ale chce to rychlost, pomalý rovinatý traily a přesuny na tom jsou daleko méně zábavný než na tom xc ht (tim neřikám že to nejde, ale je to asi jako jezdit s motocrosovou motorkou po dálnici :) ). Takže bych nejprve něco takového doporučoval vyzkoušet.

      0 0
      • fabik263  

        Ahoj, děkuji moc za názor, na YT mrknu, ale upřímně jsem o té značce nikdy neslyšel, nicméně co jsem prošel pár vláken tady, tak tuto značku zmiňuje hodně lidí. Díky ještě jednou :)

        0 0
      • fabik263  

        Mohl bych se tě ještě, prosím, zeptat, jaký přesně typ Jeffsy jsi myslel? Co se tak dívám, tak jsem našel JEFFSY 29 AL a JEFFSY 29 CF.. Podle ceny bych tipnul, že AL, které podle oficiálního webu vychází na necelých 47 000,– Kč (když beru 1€ = 26 Kč)? Navíc jsem se dočetl, že se to v ČR nikde nedá sehnat – chápu to správně, že by se tedy případně musela udělat objednávka přímo z jejich eshopu a kolo si posléze poskládat? Díky :)

        0 0
        • novas752  

          Ano je to tak, direct sale prodejní model stejně jako Canyon, kupuješ přímo od výrobce, neplatíš prodejce a dovozce, kola jsou tedy lépe vybavená než jiné značky. Objednáš, zaplatíš a v avizovanym termínu kolo pošlou. Z krabice přišroubuješ řídítka, přiděláš kola a přišroubuješ seřízenou přehazovačku, podle přiloženýho návodu. + si nastavíš posed a odpružení, což za tebe neudělají ani u jiný značky.

          Do 60k jsou modely 27 AL, 27 AL Comp, 29 AL a 29 AL Comp. S žádnym z nich neuděláš chybu, jde jen o to co chceš. Všechno asi už bylo řešeno ve vlákně o Jeffsy.

          0 0
          • fabik263  

            Ahoj, tak jsem včera kontaktoval přímo YT pomocí emailu s dotazem na dostupnost Jeffsy 29 AL COMP (https://www.yt-industries.com/…Category/509), protože se mi barevná kombinace líbí více než u 29 AL, nicméně zatím jsem neobdržel žádnou odpověď. Chci se zeptat – nevíš ze svých zkušeností, zda je ještě nějaká šance, že kolo znovu naskladní za stejnou cenu? Děkuji předem :)

            0 0
      • fabik263  

        Děkuji, za chvíli budu na PC tak si to projdu, podle popisku to vypadá přesně na můj „problém“ :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.