výběr nejlevnější použitelné vidlice

22 nepřečtených
  • kykloOp

    Ahoj,

    rád bych přítelkyni trochu vylepšil jejího Kellys Salamander 2007 (už máme objednanou odpruženou sedlovku od suntouru :-) http://www.fajnsport.cz/…r-grey-07-1/

    Vidlici RST Gila, která tam je snad ani nemá cenu komentovat :-/

    Cenovou představu mám 3000–5000Kč max. Přítelkyně váží asi 52kg, kolo je velikosti 15,5 – to je ale asi jedno. Co jsem se dočetl, tak mě nejvíce zaujal Epicon, kterého snad každý vychvaluje. Uvažoval bych i nad upravenou verzí od tuning-test pokud se ta investice skutečně vyplatí. Případně můžete doporučit něco jiného v uvedeném cenovém rozsahu + aby to bylo kompatibilní s kolem :-)

    Díky

    0 0
    • cagalam  

      No a co tahle, když jí moc nenafoukáš tak bude chodit pěkně i pod 52kg

      http://sport.avizo.cz/…1020830.html

      0 0
    • xentar  

      zkus napsat Milanovi z tuning-test.cz na milanslanec@volny.cz. vzhledem k jeho znalostem dokáže poradit vhodnou variantu. MOžná to nemusí být epicon, když je slečna tak štíhlá… ale co se epiconu týká – pak ta investice má opravdu smysl, tak citlivou vidlici (platí pouze pro vyladěnou verzi) za stejné peníze prostě sehnat nejde.

      0 0
      • MlokCZ  

        Tady moc jiných možností než upravený Epicon nebude. Ideální by byla samozřejmě lehčí vidlice, ale to současně s tím aby byla pro ni funční a stála do 5tis. nepůjde (jinak by byla super třeba upravená R7, ta v upravené verzi se dostane na ± stejnou citlivost jako Epicon + je lehká).

        Kromě Epiconu snad jedině něco ze starších vidlic, tedy Skareb nebo možná ještě Black. Ale v obou případech bude nutná výměna pružiny (a nejlépe je nechat současně i upravit) a ještě se ani už nemusí žádná sehnat.

        Takže upravený Epicon bude nejjednoduší varianta s jedinou nevýhodou a to váha vidlice (za stejné peníze se ale stejně jiná lehčí stejně dobře fungující vidlice nesežene).

        0 0
    • keo  

      Nejsem takový znalec,abych radil jakou vidli pro tak lehkého jezdce u mě byl spíš opačný problém,ale napsal bych maila na tuning-test Milanovi jestli umí vyladit toho epicona na tu váhu,popřípadě co by ti doporučil.

      0 0
      • MlokCZ  

        Upravený Epicon bude fungovat výborně i při její váze. Všechny vidlice, které jdou upravit na těch magických 5kg odtrhu + nejsou příliš progresivní jsou pro její váhu vhodné. A těch vidlic je více, ale většina je výrazně dražších.

        V upravené verzi by byly vhodné určitě všechny následující: Epicon, Axon, Reba, R7, Skareb a asi i Black (ale tam si nejsem jistý jak přesně je na tom upravená verze). Všechny se po úpravě mohou dostat až k těm 5kg odtrh.

        V originále nebude vhodná ani jedna z těch vidlic. Reba by ještě celkem šla citlivostí na tu váhu i v originále, ale je zase zcela nevhodná kvůli té progresivitě (ne uturn verze neupravená). Ale stejně je moc drahá pro tazatele, takže je to fuk.

        0 0
    • kykloOp  

      díky všem za odpovědi, poradím se tedy s Milanem.

      Měl bych ještě jeden dotaz ohledně vidlice a to na low-end celoodpružené kolo KHS Xtrail 2005 osazené na Aliviu. http://www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…

      Na tomhle kole váží jezdec (já) taky po málu – cca 61kg :) Vím, že to kolo bude asi podle vás úděsné, ale mě kupodivu celkově jakštakš vyhovuje. Předpokládám, že epicon by na něj šel taky. Nicméně mám dilema, protože přes zimu si pravděpodobně koupím nové celoodpružené kolo v ceně cca 20–25 tisíc, na kterém už bude možná? použitelná vidlice. A kdyby nebyla, tak aby nebyl problém s kompatibilitou, když zatím vůbec nevím co to bude za kolo (pravděpodobně nějaký výprodej staršího modelu, zkrátka co zrovna bude).

      Co myslíte, mám ještě rok počkat? Nerad bych „házel“ peníze z okna…

      0 0
      • Smazaný účet  

        celoodpružené kolo v ceně 25 tisíc? to bude asi celkem oříšek vybrat něco lepšího. A vidlice tam určitě bude nějaká základní. Určitě nic extra. Pokud by jsi měl vyladěného epicona tak ten by byl určitě citlivější než ta vidlice co tam bude. Záleží co budeš preferovat. Problém s kompatibilitou nebude. A nebo by sis mohl vyladit tu vidlici co tam budeš mít, teda pokud to půjde…
        U Epicona si musíš jen objednat takovou aby ti pasovala brzda (pokud tam budou kotouče a teď máš V-brake tak si objednej s navářky na oba typy brzd) a pak by ještě mohl nastat problém v délce krku, kdyby jsi ho třeba moc zkrátil. V tom případě bych doporučil kopit další podložky a dát je třeba nad představec, aby byla rezerva i pro jiný rám.

        0 0
        • kykloOp  

          jak jsem psal, tak jsem relativně spokojený s tím KHS za 10tis, takže když koupím nějaké za 20–25, tak si snad výrazně polepším. Např Ravo Marathon 2, GT i-Drive 4, Spyder Croxo Dextr… teď ale vysloveně střílím od boku na co jsem zrovna narazil.

          Otázka je jak s tou vidlicí… ale asi ji zatím kupovat nebudu.

          0 0
          • MlokCZ  

            Vidlice na takových kolech bude vždy mnohem horší než upravený Epicon. Ono citlivostí se upravenému Epiconu nevyrovná žádná ani superdrahá vidlice v originálním stavu. Jen některé další vidlice se mohou po úpravě dostat na citlivost Epiconu také a pár vyjímek na o chlup lepší (např. pružinový Pike).

            Ty vidlice na těch fullech za 25tis. budou horší než upravený Epicon i když je necháš upravit také.

            0 0
          • Lišák  

            Tohle kolo je levný funkční full. Ani vidlice není špatná, jen tlumič není bůhvíco. Být Tebou, tak těch 5000za Epicona ušetřím a mám více, než pětinu sumy na tohle kolo.

            http://www.mojekolo.cz/…-otero-super

            0 0
            • MlokCZ  

              Ale Tora v nejlevnější variantě je tedy dost bída. Jak tu Milan už někde psal, tak měl rozebranou tu levnější, a že je ošizená (třeba hroší mizerná pouzdra). K tomu pružinová varianta, takže bude ještě muset řešit pružinu. Ten tlumič také nic moc. Já bych do toho kola ani za ty peníze nešel a raději zatím investoval do upraveného Epicona.

              A kdybych pak kupoval podobného fulla, tak bych tu Toru hned vyhodil a dal tam toho Epicona, co bych předtím pořídil.

              Ale jinak osobně kdybych neměl více peněz než na toho fulla v odkazu, tak bych fulla nekupoval dokud bych nenašetřil třeba na Canyon XC4, který je o 10tis. dražší, ale zato je tam všechno o několik tříd lepší (a to především tlumič a vidlice).

              0 0
              • Lišák  

                Jde o to, jak je na tom tazatel s příjmy. kolo za 20 a kolo za 30 pro něho může znamenat dost podstatný rozdíl. Já bych taky bych raději vzal toho Canyona.

                0 0
                • MlokCZ  

                  To je mi jasné, že pro někoho to je problém našetřit 30tis. Jen bych v takovém případě toho fulla asi nevzal vůbec a zůstal zatím u HT.

                  0 0
                  • Lišák  

                    Podle toho, co jsem z textu pochopil, tak tazatel nemůže zůstat u HT, ale u fulla KHS. To tedy výhra není…

                    0 0
                    • kykloOp  

                      diskuze se zvrhla trochu jinam než jaký jsem měl záměr, nicméně i tak je pro mě podnětná. Jinak jak píše lišák, aktuálně mám fulla KHS. Přemýšlel jsem nad koupi nové vidlice Epicon, ale zřejmě to letos ještě přežiju s tím co mám a na příští sezonu koupím (doufám, že narazím na nějaký výprodej) plnohodnotnějšího fulla. Přesnou cenu ještě stanovenou nemám, představu jsem měl 20–25, ale i 30 by snad bylo relaizovatelných. Více ale už ne… Až bude aktuální výběr nového kola, určitě se ozvu :-)

                      0 0
                      • Lišák  

                        Tak pokud by byla u Tebe možnost dát za bajka 30, tak ještě trošku přitlač a kup Canyona! I ten nejlevnější je proti tomu co máš luxusní vozítko!

                        http://www.canyon.com/…tattung.html?b=49

                        0 0
                        • kykloOp  

                          ještě dotaz… jak je to s koupí kola ze zahraničí? resp. spíš s případnou reklamací? CZ prodejce canyonu jsem nenašel. A posílat kolo při nějaké závadě kdo ví kam :-(

                          0 0
                          • Lišák  

                            Projdi si vlákna o Canyonech, je to tam popsaný. Pokud vím, tak zatím nikdo z B-F žádnou závadu na Canyonu neřešil. Je tady jedna fotka zlomeného rámu, ale ten vypadá jako po nárazu do zdi, takže reklamace by asi byla zbytečná.

                            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.