• Vlastííík

    Dobrý den,

    prosím přítomné o názor, co jsem dosud našel diskuze k tomuto tématu, kola byla mimo mou cenovou úroveň – vybírám kolo MTB 29 (v cenové relaci ± 20 000 Kč, ročně najedu cca 2500, 85% asfalt, 15% terén, moje výška 182 cm, váha 95 kg) – z mého původního seznamu (http://skydrive.live.com/redir…) to vypadá na následující čtyři

    • Superior CX 829 2013

    http://www.superiorbikes.eu/…-xc-829.html?…

    • Merida Big Nine TFS 300 2012

    http://www.merida-bike.cz/…s-300-d-2012

    • Leader Fox Casper 2013

    http://e-shop.leaderfox.cz/…1000101.aspx

    a Kross Level B6 2012

    http://www.krossbike.cz/…-kola-kross/

    Pokud má kdokoliv z Vás zkušenost s těmito koly, např. nějaký skrytý nedostatek, uvítám každý postřeh. Díky.

    Vlastik

    0 0
    • Pac029  

      Za mne ten SUP pro IMHO nejlepsi Geo a XCR vidle je udjne celkem pouzitelna pruzina vidle. Jedina vzduchovka co tu mas, ta od RST, nikdy jsem ji nejel, ale vzdy jsem o ni cetl ze nefunguje :o(. Jinak nemusej byt dobry ty brzdy Tektro, ale tam je spis problem v kontrole kvality a budes to mit v zaruce, co se tyce spolehlivosti a slusneho pomeru cena/vykon, tak na Sh v soucasnosti v hydrach asi nic nema.

      0 0
    • Neunzikger  

      Mému více terénnímu naturelu by více seděla geometrie Supu, ale doporučuji Leader Fox. Má dlouhou řetězovou vzpěru – jestli vozíš na nosiči brašny, nebudeš si do nich kopat patama. Má i ďoury na montáž nosiče. Solidní výbava, překvapila mne délka klik jen 170mm – doporučuji vyměnit před koupí kus za kus na 175mm. Dostatečně široká řidítka, vidle vzduch – nohy 32 mm.

      Nedělej z toho vědu, v této cenové relaci většinu komponentů bouchaj fabriky někde v Číně a tisknou na to různá loga od obědnavatelů. Nejsi elév – tak předpoklad, že to užiješ a spotřebuješ, je. Vyhozený prachy jsou, když nakoupíš a leží to ladem.

      Seš chlap, rozhodni se, pusť aspoň 40 kolíků a kompromisů bude méně ;-)

      0 0
      • Neunzikger  

        Vrátil jsem se z oběda a omlouvám se za obědnavatele, nahrazuji jej objednavatelem.

        0 0
    • Seky  

      Ty kola co si napsal snad ani nemá cenu rozebírat, jedno horší než druhý.

      Na tvém místě, bych se zamyslel hodně nad výběrem typu kola. Jseš si jistej, že na ježdění z 85% po asfaltu chceš opravdu teréní kolo??? Příde mi to úplně zcestný. Ten 15% terén to budou hádám jen takový šotolinový, prašný široký cyklostezky po kterých nebude problém projet osobním autem. Nebo se pletu? Na takovýhle ježdění je ideální krosový kolo a docela bych pokukoval i po pevný vidlici. No ale co, byli tady i tací, co chtěli na ježdění po asfaltu fulla s minimálním zdvihem 15 cm a mysleli to smrtelně vážně. Nepochybuju, že si ho pořídili.

      Podle toho, co jsi napsal, že budeš jezdit bych ti doporučil typově něco jako Trek 8.4 DS nebo Giant Seek 2 Disc

      0 0
      • Vlastííík  

        O crossu jsem uvažoval ze začátku, no docela jsem se spletl s naivní představou, že bych na něj dal širší pláště a fungoval by i v „lehkém“ terénu. Problém je, že nevlastním auto, takže do mých oblíbených lokalit – Bílé Karpaty, Buchlovské a Vizovické vrchy – musím tam i zpět dojet na kole + cyklotrasy v okolí taky vedou většinou po okrskách s kratšími pasážemi napojenými na turistické stezky. Jinak před chvílí dotestován jarní stav silnic a výsledek mě jen utvrdil, že směr MTB je správný :)

        0 0
        • Neunzikger  

          Až kolo pořídíš, pochlub se tu, cos vybral – takového završení vlákna je na B-F pomálu.

          0 0
        • Seky  

          Tak i do krosovýho rámu vlezou gumy 2.0 viz Scalarovy stavby ale pokud chceš nutně horský kolo, tak si najdi aspoň něco s uzamikatelnou vidí, ať to na tom asfaltu aspoň trošku jede.

          Nevým, asfaltky jsou sice rozbytý, ale i na ty nejvíc rozbytý mi bohatě stačí cyklokroska viz. můj profil. Má to pláště 1,35 a oproti silničce je to neskutečný pohodlí. Když jsou správně nahuštěný (podhuštěný) gumy, tak na průměrný okresce není poznat rozdíl oproti 29" fullu. Za to jízdní vlatnosti akcelerace, atd. a vůbec lehkost jízdy jako taková, jsou naprosto nesrovnatelné.

          0 0
    • rbcrx9  

      www.scudbike.cz

      0 0
    • zbartos  

      Napiš mi e-mail na zdbartos@seznam.cz .

      0 0
    • Jonáš1  

      Jestli chceš jezdit 85% po asfaltu tak si kup silnici a ne bajka těch 15% to ta silnička po horších cestách na 25" pláštích taky vydejchá.

      0 0
    • rj72  

      Hodnocení kol se vyhnu. Na Tvoje zaměření bych Ti doporučil se zaměřit především na váhu a odolnost výpletu kol a na dobré tlumení plášťů, aby jsi nemusel řešit jaký tlak na asfalt a jaký v terénu. Normálně bych doporučil i zvážit zda se neobejdeš jen s pevnou vidlicí, ale při Tvé kombinaci výška/váha to asi nebude vhodné. Takže zbývají jen ty výplety kol, které jsou podle mě klíčové, proto zda případně nezvolit stavbu a nebo počítat do budoucna s jejich změnou (čas od času se dají sehnat zajímavé věci za zajímavý peníz) pokud Tvá volba nebude na tuto kategorii výjimečná. Na toto zaměření se vyplatí u výpletu kol mířit co nejvýše(nejlépe).

      0 0
    • bikerdan  

      Za 20tis moc muziky nepořídíš, to je vždy lepší 26" kolo. Když chceš ušetřit prachy, koukals na polygon? „Na deore a ty gumy schwalbe rapid rob jsou dobrý“.:http://www.polygonbike.cz/…ic-29-cx-2–0 Kámoš si koupil od nich bika fulla a je nadšenej, hlavně ušetřil dost prachy za stejnou muziku.

      0 0
    • Ondra Pozořice  

      Koukni na www.acstar.cz. Rocktrack 900 v 19"

      0 0
      • radek01  

        15kg kolo bych se šel zabít :-) ale chápu že za 20 nemůže mít karbon na XT. Pokud nesežene něco ve slevě nechal bych postavit.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.