Výběr kol na silnici AM Classic 350 / Fulcrum Racing 3 / Shimano

5 nepřečtených
  • cubas

    Tak další dotaz ohledně silničních kol.

    Rád bych pořídil nová kola. Cena do 10 000,–. Vážim kolem 72 kg, takže váhový limity zatím neřeším. Do užšího výběru jsem se dostal s následujícíma:

    American Classic 350

    Fulcrum Racing 3

    Shimano WH RS80

    Ohledně těch AM: Někde jsem tady na foru četl, že to jakou mají váhu se negativně popisuje na jejich potřebě častého centrování a boční tuhosti. Víte jak po zimě vypadjí silnice v okolí Prahy, tak nevím nevím. A co jejich srovnání AM 420 ?

    O Fulcrumech toho moc nevím. Co je lidi tak vozí, píšou veskrze, že „spokojenost“. Rád bych slyšel názor někoho, kdo má srovnání s jinými výrobci.

    Shimano vozím teď (WH 550). Musím říct, že mají najeto přes 13 000 km. Jsou těžší, ale zatím se mi vyhýbají veškeré problémy. Nerozcentrovávají se, teď o víkendu jsem chytnul takovou ránu, že jsem myslel, že přední je KO, ale vydrželo. Ohledně servisu, jeho rychlosti a dostupnosti nevím nic, nepotřeboval jsem.

    Nebo doporučíte něco jiného? Třeba jsem se díval na

    Veltec Volare

    Váhově je to fajn, Sapim dráty, ložiska… Nevozíte je někdo?

    Anketa: Jaká kola do 10 000 byste vybrali:

    2x
    100%
    0 0
    • jecnak  

      Tady se toho napovida. Z tech 3 kol jsou AC nejmin aero, nejlehci, nejsnaz servisovatelny, mozna i nejlevnejsi. Co se tyce odolnosti, bude to plusminus vsechno stejne, naopak Shimana a Fulcrumy budou citlivejsi na spravne vycentrovani a kdyz uz bouchnes rafek, tak s mensim poctem dratu ho jen tak nedocentrujes. Dalsi veci je blba (temer zadna) dostupnost dilu na Shimano. Ja osobne bych se rozhodoval mezi Fulcrum R3 a AC 350 ci 420 (pokud ti nevadi ten barevny cirkus a svazkovy vyplet zadu).

      Urcite tu nekdo zmini spatna loziska u AC – vymenoval jsem zhruba po 10k vpredu (400,–CZK za obe) a pak pozdeji vzadu myslim kolem 500,–CZK za dve (menil jsem jen v nabe, ne v kazete).

      0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Jej jsem se uklik v ankete. Spokojeny uzivatel FR3 '09, bez srovnani. 80+kg, cca 4000km, nevim o nich. Doufam ze ani nebudu. Pocitove lehoucky a toci se samy, ale to asi vsecky.

      Zpocatku bylo potreba parkrat doseridit loziska, coz je prace na minutu, a vratit placaty drat do spravne polohy (nekde jsem cet ze uz to vyresili). Napisy jsou nalepky a daj se sundat.

      +naboje a loziska prakticky stejny pro FR3-FR0 a Campa od Zondy vyse, nejvyssi pak totez ale s keramikou

      +rafky nejsou zevnitr vrtany pro niple

      • hranaty frezovany rafky

      Jeste jsem posilhaval po Neutronech, na nemeckych E-shopech (velo-motion.com) by ses do limitu vesel ale nevim jestli se shi orechem, ty si lidi chvali ze jsou drzaky.

      0 0
      • cubas  

        Ty neutrony vypadají moc dobře, bohužel nechci přehazovat a shánět Shimano ořech.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.