• Nafreya

    Dobrý den,

    chtěla bych vás poprosit o radu při výběru dámského horského kola. Výška 164cm, váha 60kg.

    • preferuju spíše pánský rám, ale i dámský by mohl být
    • kotoučové brzdy
    • cena do 20 000 Kč
    • barva ideálně bílá :)

    Zatím mám dva favority:

    http://www.mojekolo.cz/…0-disc-white

    http://www.mojekolo.cz/…host-se-3000

    A co se týče slev, dá se očekávat, že po prázdninách by mohly ceny o něco klesnout?

    Děkuji, moc za rady :)

    0 0
    • kamosv  

      obe kola jsou strasne tezka 14 a 13,5kg a osazeni nic moc

      co treba tohle:http://www.axitbikes.eu/index.php…

      0 0
    • t29  

      Avalanche 1.0 model 2010 se vyprodává za cca 15 tisíc, takže letošní model už moc neklesne.

      Ghosta bych hned zavrhnul kvůli vidlici – RST Gila je těžká a nefunkční náhražka – a ani kotoučovky Tektro Draco ve mně nebudí důvěru. Jenže zbytek osazení je skoro nastejno s Avalanchem a obuté Smart Samy ti aspoň pro začátek budou vyhovovat na cyklostezkách i v terénu.

      Avalanche má lepší vidlici – Tora sice taky hodně váží, ale aspoň funguje – bohužel jsi pro sériovou pružinu příliš lehká, tak tu funkci tolik neoceníš :) Brzdy jsou nejnižší řada od Shimana, ale nebál bych se jich, hlavně tě stejně budou brzdit pláště, Mobstery jsou terénní traktory, těžké a pomalé, ale drží v jakémkoli bahně :)

      Takže z tvých dvou favoritů nedoporučím ani jednoho, pokud by měl zůstat v sériovém osazení. Přehodit pláště je otázka pár stovek a pár minut, s pružinama ve vidlici je to horší – do Gily se snad vůbec nedají sehnat (beztak by nepomohly), do Tory ano, záleží na ochotě prodejce, jestli ti je tam hned sežene.

      Jako že Kellys je obvykle předražený, když jde o aktuální ročník, tak Kellys Magnus se mi docela zamlouvá, holt slevy už zapůsobily :) – vidlice Recon Silver TK SoloAir je funkčně srovnatelná s Torou 302, hlavně je vzduchová, takže si ji jednoduše nafoukáš podle chuti (chce to za pár set pumpu na tlumiče, má sice stejný ventilek jako obyčejná, ale dává větší tlak), brzdy Hayes Stroker Trail patří k lepším – a lehčím, pláště Racing Ralph se sice sjedou rychlej než Smart Samy, ale jinak jsou lehčí, rychlejší a podrží cca stejně.

      U Magnusu pozor akorát na velikost rámu – nejmenší je 17,5" a efektivní délka 580 mm je na 164 cm holku hodně na hraně – jsem ochotný ho doporučit jen pokud ti pánský rám vyhovuje díky nataženému posedu. Je otázka, jaký tam dávají představec – pokud je tam 100 mm, tak bych se nebál ho případně vyměnit za kratší, 70–80 mm, tím si zkrátíš posed a zlepšíš ovladatelnost. Pokud je tam ale v sériovce 80 mm představec a rám na tebe bude dlouhý, budeš muset vybírat jiné kolo.

      Ještě jsem zabrousil do kol lehce přes 20 tisíc, tam mě zaujal Lapierre Tecnic 700 Lady, který je osazený podobně jako Magnus (vidlice, kola, obutí) a má lepší řazení a brzdy. Ve velikosti 16" efektivní délka 545 mm, ve velikosti 18" 560 mm – tzn. je o hodně kratší. Ideální by bylo si obě kola vyzkoušet..

      0 0
    • siafu  

      poměr cena/komponenty vypadá dobře třeba u Leader Fox Out Line – no je otázka, jestli se komponentově vyplatí model 2011 ve srovnání s 2010, mám takový pocit, že ani ne, ale u modelů 2010 už s nějakou další slevou asi moc počítat nelze a taky je otázka dostupnosti velikostí, bohužel modely 2010 jsou nafoceny dost blbě :)

      pokud by sis chtěla něco připlatit, tak Leader Fox Carbtex s Rebou, další komponenty jsou OK

      vel. pánského rámu vidím spíše tak do 16", kombinace délky rámu + délky představce je individuální, já na 165 cm mám rám 16" ef. délka 552 mm a představec 110 mm, Scott má u vel. 15.4" uveden představec 80 mm, no to nevím, jak k tomu došli, protože při délce rámu 555 mm by se mi s takovou na to poskládat nepodařilo… ale zrovna Leader Fox bude v 16" spíše delší, protože 550 mm nevypadá na efektivní délku… hmm pak je nutné to kompenzovat kratším představcem (třeba 90–100 mm), karbonový je o něco kratší, taky sedlový úhel 68,9 je poměrně nezvyklý oproti standardu kolem 73 st… no zajímavé – pokud Kellys, tam by to chtělo asi fakt vel. 15.5

      za 20 t. by už člověk chtěl na postu odpružení aspoň Recona nebo líp Epicona a nejlíp Rebu, jenže tu do 20 t. neseženeš, některý Kellysy mají Fox, což je OK, ale je to na úkor dalších komponentů, výbava aspoň Shimano Deore/SLX/XT či adekvátně Sram, brzdy Shimano, Avid, Formula raději než Tektro či Hayes – takže z těch dvou kol, co máš v odkazech, není podle představ ani jedno :)

      0 0
      • t29  

        Leader Fox Outline má toho Recona vzduchového, nebo pružinového? Marně hledám…

        0 0
    • Nafreya  

      Děkuji moc za reakce :).

      Vidím, že moji favorité zrovna dvakrát neuspěli. Z doporučovaných kol mně nejvíce zaujal Leader Fox Out Line (2010), co se osazeni a vzhledu týče, a následně Lapierra. Ještě na ně pořádně mrknu, vyzkouším a uvidím, které mi sedne nejlépe.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.