• Zdravím, řeším trochu dilema ohledně chráničů POC, mezi jejich kategoriemi VPD Air, VPD a VPD 2, jak na kolena tak i lokty. Obecně vím že VPD Air jsou lehké a celkem vzdušné, VPD 2 zase mají nejvíce ochrany, ale už vázne vzdušnost a ohybnost a VPD nějak kombinuje obojí.

    Jde mě o to, že bych neral vybral třeba VPD Air a pak to někam poslal a chránič by byl k prdu…

    Zajímají mě vaše praktické zkušenosti, s možností pohybu, odvětráváním a hlavně ochranou v různých kategoriích.

    Na co chrániče chci, tak na trail/enduro, do budoucna spíše enduro (jestli se tomu u mě dá říkat), např. černá trať v koutech mě nadchla, něco takové chci jezdit a porádně tam svištět a časem i něco horšího třeba :D :D Chrániče se povezou v batohu, ale chci v nich zvládnout i šlapat třeba půl dne na rukou a nohách a nechcípnout u toho. Snad to bylo srozumitelné a dostat informací, doufám, že mě pomůžete se rozhodnout. :D Díks

    0 0
    • novas752  

      Mám asi rok VPD 2.0 knee. Jsou pohodlné, ujedu s nima klidně 60km letní odpolední vyjížďku s 1500m převýšenim, ale nesmý být moc teplo. Mezi 10 a cca 20°C je v nich příjemně, nad 25° se do nich musim hodně nutit, kolena se při šlapání přehřívají a celej se víc potim. Ale třeba na kopec kde jedeš hodinu nahoru bez nich a pak dolu s nima, proč ne, stejně tak na lanovku jsou ok.

      Na technický terény bych lehčí nechtěl.

      0 0
    • krabica  

      S POC ti neporadím, ale na takové použití mám dvoje chrániče. Jedny tam kde se šlape hodně a není težký terén, druhé do parků…

      0 0
      •  

        Tak majetnej ještě nejsem, to možná časem :D

        0 0
        • krabica  

          Proto taky nemám POC… :-D

          0 0
          • nomecz  

            .

            0 0
          • nomecz  

            Ale POC je prece tak v kurzu :)

            Filip: Kdyz uz chces neco drazsiho neuvazoval jsi treba o Leatt ?

            0 0
            •  

              nomecz, ty neznám, používáš je? máš od té značky nějaký dobrý tip?

              0 0
              • nomecz  

                Znamej je pouziva na motorku (MX) a stejne tak pry vetsina z jeho znamejch. Nic moc lepsiho prej neni. V praze je velka prodejna (razzo) kde dobre poradi a maji hodne veci a velikosti skladem ale konkretni model ti nereknu.

                0 0
          •  

            Taky stačí jen jedny chrániče a na POC sem četl dobré recenze a libí se mě ta foremná pěna, že nejsou z tvrdého plastu a dá se v nich celkem hýbat.

            0 0
            • novas752  

              No zrovna ty VPD 2.0 byly nové tuhé jak hovado. :) Až jsem uvažoval že je vrátim, ale kamarád který mi na ně dal tip mě uklidnňoval a fakt, časem se rozhýbaly. A taky jim chvilku trvá než se ohřejí – ze začáku vyjížďky jsou taky trochu tužší. Ale po nějakých 15–20 minutách to přejde a jsou pohodlné.

              0 0
              •  

                Tak super :-) a už se dostaly ke slovu? Poslal jsi to s nima někam už, když ano fungovaly dobře? :-)

                0 0
    • JEKL  

      Navážu na téma, rád bych pořídil chrániče VPD POC Systém, ale podle toho co jsem zatím zjistil mají napevno přišitou gumu, naproti tomu AIR i 2.0 mají gumovou přezku na suchý zip – relativně větší flexibilitu utažení. Je to tím, že verze AIR a 2.0 jsou mladší a tím pádem modernější ? Je moje domněnka správná ? jak jste spokojení s upevnění VPD POC Systém , nezkoušel jste někdo oboje verze ? máte porovnání ? Díky

      0 0
      • novas752  

        Air a 2.0 jsou rekl bych starsi rocniky.

        A 2.0 kolena zadnou gumovou presku nemaji, maji silikonovy pruh v predni casti na kolenem uvnitr chranice a dotazeni z vnejsku pres suchy zip (a jeden maly suchy zip pod kolenem vzadu). Ja mam zkusenost jen s 2.0 kolenama.

        0 0
        • JEKL  

          Mám na mysli to dotažení, nic takového jsem na VPD System neviděl.

          0 0
    • Honza03  

      Mám ruce VPD 2 a je to tak že enduro parky ok, ale když je teplo tak je v nich nic moc, nad 25 to bude už o tom si je nandavat jen na sjezd. Taky se mě jednou stalo že sem je zklepal z ruky a to sem bral menší velikost aby byli těsné.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.