Výběr Canyona - pro velký úspěch po měsíci znovu

4 nepřečtené
  • Potkan007

    Ahoj,

    jak tu proběhlo, ukradli mi zánovního Grand Canyona AL SL 8.0 2019. S kolem jsem se rozloučil, začínám vyhlížet náhradu. Šel bych nejradši znovu do toho samého, ale to už není, tak koukám po 2020 a mám problém. Rám vypadá na oko stejně, ale meziročně výrazně změnili geometrii, trochu ošidili výbavu a zvedli cenu. Přes výbavu se přenesu, naopak získalo 1×12 místo 2×11 a s cenou nehnu, ale ta geometrie mě rozladila.

    Grand Canyon AL SL 8.0 2020:

    https://www.canyon.com/…0006030.html

    Teď k problému. Mám 173 cm / 81 cm, model 2019 jsem měl v M a byl jsem přesně na spodní hraně – měl jsem úplně zasunutou sedlovku a vyhovovalo mi to tak. Model 2020 vypadá na oko stejně, ale je to úplně jiné kolo, místo na M už mě chce posadit na S a to z více důvodů:

    Když porovnám M 2019 a M 2020, tak:

    • horní rámová trubka vyrostla z 605 na 614 mm (s tím nemám problém)
    • hlavovou trubku položili z 68,5 stupňů na 67,5 (s tím nemám problém)
    • zároveň s tím ale zvýšili hlavovou trubku z 90 na 100 mm (s tím nemám problém)
    • narovnali sedlovou trubku z 72,8 na 74 (s tím nemám problém)
    • střední výška rámu vzrostla z 799 na 813 (největší potíž)
    • délka sedlové trubky ale zůstala – vzdálenost pedálu od sedla bych měl tedy stejnou

    Jako následek se trochu zvedl rozvor kol, zvedla se střední výška rámu, reach 430 šel na 435, stack 610 šel na 626. To kolo celkově vyrostlo tak, že jsem byl na spodní hraně M (pro mě ideál) a teď jsem na vrcholu S s vytaženou sedlovkou (to já nerad).

    Že je kolo delší, trailovější, mi vlastně ani nevadí, největší potíž mám se střední výškou rámu. Už se 79,9 cm do 81 moc nezbývalo, s 81,3 budu při sesednutí škrtat rozkrokem. Přitom ale délka sedlové trubky zůstala, takže když bych na něj vylezl, neměl bych mít s výškou jako takovou potíž.

    No a co teď, jak byste reagovali vy? Jít do toho M, protože když pojedu, bude velikostně OK? Čekat na S a pak ho natahovat na 173 cm, takže z něj bude trčet sedlovka do vesmíru? Mám jako záložní variantu vykašlat se na Canyon, jít do Qayron Spyro 1 (vyloženě hračka), jenže tam mě odrazuje víc věcí. Z mého pohledu nový nevyzkoušený výrobce (na druhou stranu stojí za tím Apache), bude ještě položenější, takže super na jízdu z kopce, ale kolo z kopce už mám – RB. Je osazený starou řadou SLX M7000, má kratší teleskopickou sedlovku, vidlici neznám, nevím, jak se chová, z mého pohledu bych si proti FOXu 34 Rhytm pohoršil. Získal bych lepší brzdy a vyšší zdvih vidlice, bez kterého se obejdu. K tomu divná barva.

    0 0
    • Breakpain  

      Pokud to vychazi takhle blbe, vem jiny ram ;). Taky mi tyhle uvahy vyradily kolo, ktere jsem chtel ;)…

      0 0
      • Potkan007  

        Nejspíš to tak dopadne, jen nevím, co vybrat. Chci kolo, které bude fajn na každodenní krátké dojíždění do práce, svižné a zároveň hravé a zábavné. Něco na půl cesty mezi XC a trailovým HT, na tohle mi ten Grand Canyon perfektně seděl. Jel skoro jako XC, hravý byl jako trailové kolo. Nechtěl bych za něj dát výrazně přes 35, přece jen už jsem kupoval před měsícem jedno za 30.

        Qayron Spyro 1

        • Klady: hravost, 150 sedlovka, 13 kg
        • Zápory: vidlice (ale aspoň je 34), staré osazení a nový model až na konci roku, podle recenzí nekvalitní lak

        WHYTE 901

        • Klady: čekám samou zábavu a úsměv od ucha k uchu, brzdy
        • Zápory: vyšší cena, vidlice jen 32 nohy, SRAM NX není příliš chválený, trochu hmotnost 13,8 kg

        Canyon má ve zhruba podobné cenovce aktuální 12s SLX, 150 sedlovku, 34 nohy vidlice. Akorát brzdy ošidili ještě víc, než na modelu 2019.

        Nebo máš ještě nějaký tip na kolo, které by mě mohlo zaujmout?

        0 0
        • AussigBiker  

          Co nějakej Radon, taky přímej prodej, ceny ok, nebo RB nebo Trek Roscoe když víc do trailova, je tu na to akorát aktuální vlákno a v něm pár typů.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.