• orca

    Řeším problém z celkem bolestivými otlaky v sedací části . Jako první mi přijde vhodné změnit sedlo (doposavad mám San Marco Era Pro) Posledních několik měsíců po delší jízdě mám celkem velké otoky a zhoršuje se to. Po prozkoumání nabýdek jsem našel tento odkaz eshop.skiservis­.cz/Specialized/Se­dlo-Specialized-BG2-Sport-07_g2749.html kde mě upoutala mimo sadla samotného info „změření šíře sedacích kostí“ v kamenném obchodě.

    Ptám se – kdo něco takového absolvoval a do jaké míry se případné problémy zlepšily. Či jeli něco podobného v Plzni

    0 0
    • Daf  

      Pokud uz mas nejakou zkusennost se sedly, tak snad ani neni treba merit sirku sedacich kosti. Era je dost uzke a tvrde sedlo sam dobre vis kde presne te tlaci. Zamysli se nad tim jestli potrebujes sedlo sirsi, mekci, nebo staci jen placatejsi design, popr. s dirou. Taky zalezi kolik toho. To ze budes znat sirku kosti ti nezaruci ze si dobre vyberes…

      0 0
      • orca  

        kdybych věděl tak se neptám a sedlo jen tak na tejden mi nikdo nepůjčí. Zní to divně ale fakt nevím – stávající sedlo je fajn až na nepříjemné otlaky – buď je sedlo už prosezené , každopádně tlačí na cévy a tvoří se tam výrony

        0 0
        • BB  

          Eru jsem vozil a bylo to utrpení, v poslední době dávám přednost rovným sedlům (neprosednutým) s trochu sníženou špicí. Např. Bontrager Race X lite.

          0 0
        • tomaschek  

          Doporučuju zkusit WTB Deva – váha super (220 gr titan, 270 gr magnézium), širší a ploché sedlo s drážkou uprostřed, v light i klasické verzi (vyšší vrstva gelu vzadu) maximálně pohodlné. Někdo říká, že je to ženský model, ale oficiálně jsem to nikde nenašel.

          Hned první vyjížďky po zimě jsem si teď dával 50–80 km a absolutně bez problémů, což se o předchozím Nisenovi říct nedalo – a to byl o 120 gr těžší.

          Co je hlavní – wétébéčka se teď dají ve spoustě cykloshopů půjčit na týden za zálohu 500 Kč, takže nemáš co ztratit…

          0 0
          • rock  

            Deva je holčičí :-) … Devo (hodně podobné konstrukce) je pánské. Nevím, jestli je to někde oficiálně, ale něco je tady

            http://www.finebike.cz/…pro-2277.php

            a WTB na svých stránkách píše, že sedla Deva používá „Proman/Paradigm elite women’s road cycling team“, což taky něco napoví.

            Ovšem pokud Ti sedí, je to nepodstatný …

            0 0
            • Vegan  

              Jestli neco o Deva mohu rici tak clovek co to navrhoval pro zensky to pro ne rozhodne nenavrhl ale nutno rici ze snad ani pro clapy pac si nedokazu predstavyt ze by na tom sedle dlouhodobe nekdo vydrzel to uz spise devo usetreno tech nesoumernich gelovych kopecku

              0 0
              • rock  

                Devu jsem nezkoušel. Devo ano. Po 5km jsem si říkal, který idiot by za to mohl vyhodit prachy. Po 30 už mi to připadalo víceméně přijatelné a po 60 naprosto v pohodě. Kdyby nebylo tak krátký, asi bych ho vzal, takhle jsem zvolil Silverado.

                0 0
    • Luka  

      Ahoj… byla jsem u speshla a nechala si zmerit zadnici.. ale neni to samospasne. Sedlo je o 200% lepsi nez predchozi, ale hodne udelaji kratasy.. a kombinace speshl x demarchi je pro me to nej… proste pohodlicko, a krom neosezenyho zadku ted na jare me nic netrapi.

      Mozna bys mel zkusit prozkoumat prosezenost dvoji pliny, pak nechat zmerit kosti a zjistit vhodnou siri sedla a jestli to nepomuze zkusit lekare…

      0 0
      • Luka  

        dvoji=tvoji

        0 0
      • orca  

        Docela jsem nalomen k návštěvě lékaře – ale marně přemejšlím k jakému jít – nejprve obvoďák a nebo rovnou odborník ?

        0 0
        • Luka  

          jsou i sportovni lekari, kteri s temahle vecma maji vetsi zkusenosti nez kdejaky „bezny“ odbornik. ale zkusila bych nejdriv to mereni kosti… jestli se to bude diametralne lisit od toho co mas, pak budes vedet, kde je KamenUrazu :)

          0 0
      • zed  

        A kde sis to nechavala merit? Nekde v Praze? Ted mas toho Ariela? To je model 2008?

        0 0
    • Oakey  

      Já bych ti doporučil sedla od WTB, nejlíp Rocket, protože má bezešvej vršek, ale s Laserem taky neuděláš chybu. Deva už sou dělaný dosti do sportovna, takže tam neni tak pohodlný polstrování. Zkoušel sem nějakej čas vozit Velo, nevim model, i Fizik Nisene Sport, ale pak sem se ještě rád vrátil zpátky k WTB, Fizik mi tlačil na gule a měl nějak podivně měkkej skelet. Je pravda, že WTBčka sou trochu širší, takže je budeš cejtit stehnama, ale je to opravdu pohodlý, pomalu jezditelný bez vložky. Vyzkoušeno na 5 hodinový jízdě a druhej den sem mohl v pohodě znovu usednout na oře a kočovat krajinou.

      0 0
      • JSt  

        pro me je zas urcite pohodlnejsi tvrdsi sedlo. z mekkyho kresla jsem otlacenej…

        0 0
    • yetti  

      Nechal jsem si na te podlozce o Speslu zmerit zadek a koupil si na bika sedlo Specialized Rival a prezto, ze mam spravnou sirku a je to sedlo s „BodyGeometry“ tak mi moc nevyhovuje, protoze mam od nej strasne otlacenej zadek v mistech, kde sedlo doseda na panevni kost. Pred tim nez jsem ho koupil, tak jsem mel stejne testovaci sedlo pujcene na vikend a najel jsem s nim 100km a bylo v pohode, ale nove sedlo je uplne jine. Nevim zda je to tim ze to testovaci bylo uz hodne vymackane od tech vsech zadku co ho testovaly, ale bylo mnohem pohodlnejsi nez nove. Tak doufam, ze si to jeste sedne. Jinak na silnici jezdim Fizik Arione a to mi sedi naprosto perfektne, ale bohuzel vzhledem k tomu, ze je zcela ploche tak se mi tak po 2–3 hodinach jizdy zacnou odkrvovat citlive partie coz mi celkem stve, ale nemuzu s tim delat nic jineho nez si csateji stoupat do pedalu. Az zacne Fizik delat sedla se zlabkem nebo dirou, tak to bude bomba!

      0 0
      • o.1  

        Mam rivala ( aj ked bohuzial uzsie ako by som mal mat) a casom ako ho skusam, sa este zlepsuje, ta pena sa postupne prisposobi, treba aj najst ten spravny sklon. Akurat v nedelu som ho skusal lebo sa rozhodujem medzi nim a trocha sirsim, 6h v pohode, ale to je na test dost malo (dva dni po sebe 7–8 hodin bez neprijemnych pocitov, to by som bol uz v podstate spokojny :))

        0 0
    • yetti  

      V Plzni jsem to absolvoval v Ramale, kde mi i zapujcili testovaci sedlo na vikend.

      0 0
    • o.1  

      To meranie si mozes spravit aj doma, ide o sirku tych vystupkov sedacich kosti na ktorych sedis, to meranie spociva v tom ze si sadnes na penu s tvarovou pametou ako na stolicke s nohami trocha vyssie ako na zemi a zmeria sa vzdialenost tych jamiek, co tam vysedis. To sa da spravit aj hmatom, staci si potom pozriet tu tabulku co udava specialized ( tusim pre sirku 110mm pasuje z ich BG sediel sirka 143mm). Podla mojich skusenosti to urci spravnu sirku sedla prinajmensom pre tie ploche sedla s vyrezom alebo zliabkom v strede, kde sedis hlavne na sedacich kostiach.

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Taky jde pár vyjíždět neprat čapáky a pak změřit vzdálenost z otisku na nich. :-) Vzdálenost se mění i podle předklonu -a čapáková metoda je šitá přímo na míru.

        0 0
        • fonsta  

          :))) jestli nebude pár dní prát čapáky, může si změřit vzdálenost opruzenin na pr.., teda jako hýždích. Jinak sedla jsou problém – co vyhovuje jednomu, druhýho může odrovnat. Seděl jsem teď na laktátech 3/4 hodiny na Pells A.I.eR a cítil jsem to ještě týden.

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Já teda čapáky neperu po každý vyjížďce, ale tak jednou za týden. Za tu dobu se na zadku vysedí obrys kostí. :-)

            0 0
          • Lišák  

            Taky neperu čapáky po každé jízdě. Vozím čapáky bez vložky (používám je i na běžky) a pod ně kraťasy. Ty peru po každém použití.

            0 0
    • Hurka  

      já jsem ze Selle Italia Signo „utekl“ právě kvůli bolavé zadnici po 50 a více km jízdě. Teď mám na obou kolech Spec Rival 143mm (širší) a velká pohoda. není velký rozdíl mezi normální a SL verzí (jenom hmotnost, možná materiál, jinak funkčně stejné, mám obě verze), takže klidně obyč. verze.

      0 0
    • Jenda  

      tak to sedlo co navrhujes mam. Byl jsem v 69 a chtel si nechat zmerit prdel – typek na to odpovedel jaky ale ze chci sedlo – jsem mu rekl ze nejspis to BG2 a on na to ze tam je jen jedna velikost a ze to je blbost teda merit. Tak jsem mu rekl ze nejsem 100% rozhodnutej a jestli mi teda tu roztec zmeri. On ze 90% lidi ma tu stredni velikost (tusim 143) a ze to BG2 je univerzalni. No nakonec jsem ho pres jeho kyselej ksicht dokopal mi to zmerit a snazil se mu vysvetlit ze kdybych spadl do tech 10% atypu ze bych treba volbu prehodnotil. Zaver – sedlo je mi velmi pohodlne a sere me ze jsem ho koupil v ty 69 – mel jsem toho ochotneho mladika poslat do ****** a koupit si ho nekde jinde treba i bez zmereni.

      0 0
    • jihra  

      Řekl bych, že výběr sedla je čistě individuální záležitost. Na silničce jsem měl snad 5 různých sedel a až to poslední (nějaké noname za 90 Kč maloobchodní ceny) mi „sedlo“. Na horáku mám stále to, se kterým jsem jej koupil (už ani nevím jaké). Na treku mám asi třetí sedlo a to mi celkem sedí (K2 s gelovou vložkou). Hodně mi pomohly i paralerogramové odpružené sedlovky Suntour (horák, trek). No ale teď už cca 2 roky jezdím na lehokole a vozím se v „křesle“, takže nějaký otlačený zadek nepřichází v úvahu. A vo tom to je.

      0 0
    • coffield  

      Může to být typem vložky a oblečením, které nosíš v zimě – pokud tě zadnice v létě nebolí. Že jsem došel k co nejužším sedlům je u mne OK, ale překvapuje mne, že mi vyhovují také co nejtvrdší… Bolest, to mám ověřené, vzniká pouze podle typu oblečení. V jednoduchých elasťákách v létě je to naprosto OK.

      Takže bych lákadlu BG nepodléhal jenom kvůli vábným řečem kolem. Ono, když jezdíš s vložkou, je výřez v sedle stejně na nic, protože tě do té cévky tlačí ona vložka. Sedací kosti by měly sedět na pružném ale pevném podkladu. Nikoli na vložce a pod vložkou na gelovém poštáři. To už pak nesedíš na kostech, ale na všem kolem.

      Třeba v Trinnity v Praze si můžeš na 3 dny sedlo Selle Italia půjčit a vyzkoušet. Jinde ti zase půjčí Specialized Body Geometry. Já jsem si na zkoušku za 500 koupil BBB Anatomic Design BSD08 a už jsem neměl důvod měnit…

      0 0
    • pegas  

      nahodou nevi snad nekdo zda meri prcinu nekde v Brne?

      0 0
      • pepek  

        To nevím, ale jedno BG-čko bych tady měl na prodej.

        0 0
        • pegas  

          coz o to zajem by o bg byl ale prave by chtelo zjistit jak siroky by bylo vhodny na prcinu:-)…jina co prodavas za za bg?

          0 0
          • pepek  

            Nevím, sundal jsem ho z kola, nic na něm není napsaný, je už jetý a váží: 300g.

            0 0
      • stenli  

        Kola Šírer na Vídeňské, asi 500m za bývalým Carefour směrem ven z Brna. Tam ti prcinu změří a případně BG sedlo hned prodají.

        0 0
      • Lišák  

        Měřák mají v Cyklocentru na Vodní. Kousek od hlavního nádraží.

        0 0
    • Luma  

      Je akce WTB test kde ti půjčí sedlo na určitou dobu,já jsem si tak vybral WTB Silverado.Předtím jsem na Flite nevydržel cca 50km a teď na vyjíždce o sedlu ani nevím.Až budou many navíc tak půjde i na silničku:-)

      0 0
    • Gorgov  

      zkusil bych aliante, to je polstarek…jako v kresle.

      0 0
    • Lister  

      nevíte kde se dají koupit sedla spešl na netu za nějakou slušnou cenu.

      Jsdem si na nové kolo vybral Fizíka abych zjistil že to fatke není pro mě. Už jsem sdi zvykl na sedla se středovým žlábkem a plošším zadkem a tohle je na mě mocv kulaté a úzké. Takže pokukuju po spešlech nebo nějakých WTB.

      Zatím to vidím na tohle: specialized.cz/new/do­plnek.php?a=2&b=1­0&c=113&x=143&do­plnek=137

      Od WTB možná Devo

      0 0
      • Lister  

        hmm…tak tam je překlepů hodně i na mě :-)

        0 0
      • Blabas  

        A já Fizika vozim asi 10 let a nemůžu sehnat nic podobnýho. 3irší placatý sedla mi neseděj, ale pokud nejedu ke 100 km tak se to dá snést. Teď jsem projížděl kolem baráku nové kolo po sestavení a Selle Success mi za hodinku ježdění kolem baráku způsobilo normální modřiny na sedacích kostech.

        0 0
    • jIrI___  

      At nezakladam novy thread, tak jsem svoji otazku hodil sem. Po dnesni 40km vyjizdce jsem se rozhodl, ze musim vymenit sedlo. Uz zhruba po 20km me bolela kost (nebo co to je), kterou si kazdy chlap muze nahmatat mezi zadnici a pytlem :-))). Mam sedlo Pells Speedy http://pcshop.pells.cz/…/default.asp?… . Do noveho sedla hodlam investovat max. 1000,–. Podle dobrych skusenosti ostatnich uzivatelu postoupili mezi moje kandidaty BBB Anatomic Design BSD-08 http://eshop.bikezone.cz/index.php?… a potom jsem jeste tady v bazaru objevil Fizik Nisene Sport za 700,–. Je mi jasne, ze porovnavat sedlaje slozite, ale je tu treba nekdo, kdo jezdil obe sedla? Vubec nevim, pro ktere se rozhodnout a jestli je vubec dobre kupovat sedlo z bazaru.

      0 0
      • mr.antik  

        Já to BBB mám, je celkem ploché, tvarově mi sedí, ale je dost tvrdý, kosti jsou otlačený. To Nissene nějak moc nemusim (ale dlouhodobě jsem ho nejezdil), je takový moc kulatý.

        0 0
    • Jogador  

      Vozil jsem Fizik Nisene, a přišlo mi, že se podemnou mačkalo, a žmoulalo, tak jsme přešel na pells RSL, a na silničce mám taky jen lehce polstrovanou skořepinu, ale schánim tioga spider, kdyby někdo měl na prodej, koupím, jinak já mám prostě radši tvrdá sedla, měkká mi nesedí…

      0 0
    • Loner  

      Kdybyste furt nechtěli vypadat jako závodníci a dali si na horáka pohodlný nezávodní expediční sedlo, tak byste ušetřili – kup nějaký WTB (třeba Rock) za pár stovek, vydrží ti neprosdednutý a pohodlný 7000 kamenitejch km. zatímco na těch skořápkách cítíš každej šutr – pokud se ovšem nejedná o 50 kmtrovej minimaraton kterej snad dáš pod dvě hoďky – pak se sedla jenom dotýkáš a máš ho na biku jenom proto, aby sis nenapíchl sedlovku do riti.

      0 0
    • hmi  

      Tohle sedlo mam a moc nedoporucuju, uz bych do nej nesel…prijde mi az moc mekky a na dlouhy jizde ne ze by tlacilo ale proste mi nevyhovuje…

      Ted jsem mel moznost kratkodobe zkusit Rithey Comp a prislo mi OK, ikdyz je tvrdsi.

      0 0
    • alex44  

      Neví někdo kde provádějí to Specialized měření v ostravě a okolí, popřípadě půjčujou test sedla?

      0 0
      • alex44  

        Opravdu nikdo?

        0 0
        • Lister  

          Zkusil bych Mojekolo, teď jsem tam spešly bral a jsou uvedený jako autorizovaný prodejce, ale nezaručím že tam tu podložku na měření mají 100%, protože jsem tam reálně nikdy nebyl.

          0 0
      • zralok  

        Měření v OV provádějí v Yogi, kde rovnou prodávají Spešly. Na HTčku mám od nich Avatar Gel 143mm a jsem hodně spokojený. Spešly mají navíc hodně pružnou skořepinu, aby pohlcovala vibrace, fakt pohodlné sedlo. Nejhorší co jsem kdy jezdil bylo SI Gel Flow, to mě bolela p..... už po 30km. Taky mi více vyhovuje díra uprostřed, pomáhá to větrat a cítím se pořád jako „chlap“, vše se dobře prokrvuje. Půjdu do něj zase, budu ho vozit na fullu.

        http://www.yogi.cz/  

        0 0
        • Lister  

          Za sebe můžu říct že mi jejich sedlo taky sedlo – nově Phenom 143 na silničce. Na to jeké to je prkno, je neskutečně pohodlné – prostě promyšlený tvar udeělá více než bohaté polstrování. Uvažuju že bych ten samý model ale s gelem koupil na HT. Ale budu muset pokčkat do příští sezony, protože letošní je už asi vyprodaný :-(

          0 0
          • Grinch  

            Pokud by nekdo chtel mam na prodej lehce jety specialized toupe ti 143mm sire v cernym provedeni:D

            0 0
            • Lister  

              tohle už jsem nechtěl, protože to už mi přišlo jako ultrasuper prkno :-)

              Ale třeba je taky pohodlný…

              0 0
              • zralok  

                Mě by spíše zajímal Phenom Gel, prý je hodně pohodlné. Taky takové prkno :-)

                0 0
                • Lister  

                  Jak jsem psal výše, tak už základní phenom je OK – sice tvrdší, ale opravdu velmi pohodlný (chce to trošku laborovat se sklonem sedla, ale jak člověk přijde na to správnou polohu, tak pohoda). Takže věřím že verze s gelem bude na MTB dobrá volba a pohodlí bude asi ještě větší. Já jsem to chtěl na silnici, tak jsem zvolil tu levnější variantu a zatím si nestěžuju – už první vyjíždka, cca 2 hodiny, byla bez problémů – nic jsem nemusel osedávat, jak se tady občas tvrdí. Takže věřím že i dál bude spokojenost

                  0 0
                  • kryspin  

                    Ja mam ted pul roku phenoma (holy, ne s gelem) na fulu a je to parada.  Asi nejlepsi sedlo co jsem jezdil. Tvar je fakt super.

                    0 0
            • zralok  

              Jak se Ti na něm jezdilo? Proč ho prodáváš? Nespokojenost?

              0 0
              • Lister  

                Proč ho prodáváš?

                :-DDDDDDDDDDDDD

                ty asi neznáš Grinche co ;-)

                0 0
                • zralok  

                  Neznám:-) Ale to nemá nic společného s tím, proč se ptám ;-)

                  0 0
                  • Lister  

                    Ale to nemá nic společného s tím, proč se ptám

                    …právě přesně naopak, to má společného úplně vše :-)

                    Prostě Grinch nakupuje a prodává díly je tak, jak se mu zachce a ten největší důvod proč něco prodává bývá většinou to, že je to moc těžký nebo že se mu to nehodí barevně :-)

                    0 0
                    • zralok  

                      ad 1) To si nějak nerozumíme. Já jsem se ptal, proč to sedlo prodává a jak se mu na něm jezdilo. To je přeci jen někde jinde, než zda-li dotyčného znám nebo ne, nemyslíš? ;-)

                      ad 2) Jinak díky za Tvé vyjádření, proč ho prodává. Docela chápu jeho důvody :-D

                      0 0
                      • Grinch  

                        Super debata..kua to o me BF blbe mineni:D prodvam ho proto, ze:

                        1/ nesedlo mi barevne ke kolu – diky bily vidlici davam Toupe Ti bile  :) a zkousim sirku 130:)

                        2/ co se tyce tvrdosti je to fakt prkno, ale optej se treba rouda co mel pujceny moje team klasiku..trebaze je tvrdsi je siroky a nikdy s emi nestalo ze by me bolelo nadobicko bo rezaly stehna…zadek si na tvrdost zvykne..popravde po cca 1700km co sem na techhle sedlech najezdil uz bych jiny sedlo nechtel, pro mnohe z vas docela ultimatni vyrok ale je to tak…

                        3/tohle ma najeto cca 400–500km..lehce drbnuty jeden roh,ale zadny provozni vady…ten tuzek pomalu ani neni videt…

                        0 0
                        • zralok  

                          Já chápu Tvé důvody, já také barevně slaďuji kolo a také mám bílého Slešla ;-) s tou šířkou 130mm bych byl opatrný, no uvidíš sám, třeba Ti sedne.

                          Já pokukuji po Phenom Gel, prkno bych už nechtěl. Na SI si můj zadek nezvykl, ani po dlouhé době a vždy po nějakých km se mi začly neprokrvovat nohy, což bylo hodně nepříjemné.

                          Team klasika je z jaké dílny? Také Spešl?

                          0 0
                          • Grinch  

                            No spesl dela vicero sedel vyssi tridy…

                            mas specialized:

                            1/ toupe World Cup

                            2/Toupe Ti – Ti lyziny

                            3/Toupe Team – ta „klasika“ :)

                            • jinak funkcne je to jedno a to same, lisi se pouze designem, lyzinami a hlavne barvou…jinak je to jedno a tosamy..a taky cenou:)
                            0 0
          • mr.antik  

            Těch 143 je opravdová celková šířka sedla nebo něco jinýho? Mě se zda i ty nejužší mtb sedla hrozně široký.

            0 0
            • Lister  

              Mělo by to tak být. Jsem to neměřil, ale od pohledu je to stejně široký jako staré WTB, které mělo 142mm. Nevím co budeš potřebovat, ale mě zase verze 130 přišla opravdu hodně úzká :-)

              0 0
            • zralok  

              Je to celková zadní šířka sedla v tom nejširším místě (měřil jsem to a přesně to sedí). To se Ti jen zdá, že jsou ty mtb sedla široký.

              0 0
    • Jogador  

      Toto je otázka na proč ne sedlo s dírou: Protože to tu už bylo a neujalo se to:)

      0 0
      • Lister  

        asi tam mělo být – toto je odpověď… :-)

        …ale tady ale nebude jen problém v té díře, protože osobně na sedle bez žlábku nebo bez díry nemůžu jezdit. Poslední co jsem si koupil – Spešl Phenom – je neskutečný kreslo, příští rok jde na bajka, kde nahradí WTB – taky dobrý, ale spešl je lepší.

        0 0
    •  

      Zdravíme Ječňáka!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.