• Romanecek

    Zdravím po 3 měsících ježdění na novém kole canyon spectral 125 al 5 mi začal zlobit výplet v tom smyslu že se mi začalo do stran hýbat cca 1mm bych stim pohl. byl jsem se poradil v servise stím že jsem si myslel že to bude třeba povolenýma konusama servisák s tím zahýbal a řekl že nic tomu není ale jakmile jsem přijel domů tak jsem stím hýbl a vůle tam byla. dotažené to také bylo tak nevím proč se to hýbe .

    prosím o radu tady a když tak zajedu do servisu znova

    0 0
    • novas752  

      Tak buď je to v náboji nebo je málo dotažený výplet. Nebo osa. Jestli je to zadní kolo tak ještě čepy zadní stavby. Ničim jinym to být nemůže.

      1 0
      • Romanecek  

        a kdyby to byl náboj tak ta vůle je v ořechu? protože jsem měl nábu na servise kvůli vyčištění nečistot a víc to promazat

        0 0
        • Vilém  

          Po 3 mesicich jezdeni na novem kole?

          1 0
        • novas752  

          No možná by bylo dobrý napsat co je tam za náboj. Nebo ho aspoň vyfotit.

          0 0
          • Romanecek  

            shimano mt410

            0 0
            • novas752  

              No v tomhle náboji neni moc co seřizovat, tam může být vakl buď v ložiscích (v ořechu nebo náboji) a nebo něco s osou – ohnutá, zlomená. Ale na to by v servisu předpokládám přišli.

              Být tebou rovnou to nechám vyměnit za něco lepšího, známej tenhle náboj zlikvidoval za 3 hodiny ježdění.

              0 0
              • Romanecek  

                Až tak rychle jo . No já se ptal jestli má cenu investovat peníze do nějakého náboje jiného než shimana vyloženě jsem řekl že shimano náboje jsou nahovno ( konusy, horší servis,) no ale dle servisáka by prý bylo vhodnější vzít přimo celý výplet takže jsem to neřešil ale klidně bych si nějaký sehnal ale moc se v tom nevyznám je nějaký který by jsi mi doporučil do 1500–2000 víc bych asi neinvestoval protože se mi nechce dávat 4k za náboj

                ráfek mám raceface ar30

                osa je 148×12

                microspline

                32 děr (u toho bych chtěl i zůstat)

                0 1
                • Hrabex1  

                  Rikas, ze Shimano je na hovno, ale shanis vyplety za 2000… Myslis, ze tam budes mit neco lepsiho? Bud si nasetri a kup neco lepsiho, nebo to co mas odnes do servisu.

                  0 0
                  • Romanecek  

                    Kdo řekl že sháním výplety za 2000?

                    0 0
                    • mech1  

                      Tady: no ale dle servisáka by prý bylo vhodnější vzít přimo celý výplet takže jsem to neřešil ale klidně bych si nějaký sehnal ale moc se v tom nevyznám je nějaký který by jsi mi doporučil do 1500–2000 víc bych asi neinvestoval protože se mi nechce dávat 4k za náboj

                      Ty teda píšeš “výplet” a Hrabex “výplety” ale ani ten výplet( nejspíš máš na mysli zadní kolo) za tu cenu lepší nebude. Pokud bys použil stávající ráfek tak by se to malinko asi mohlo zlepšit, ale i tak nic extra.

                      0 0
                    • Hrabex1  

                      z toho, co jsi psal jsem to tak pochopil. Je otazka co jsi myslel tim „takze jsem to neresil“. Ale tak jako tak bych za tu cenu vzal stejne radeji Shimana (krome M8110 a M7110).

                      0 0
                      • Romanecek  

                        No chtěl jsem tím říct že výplet kupovat nebudu ale klidně bych si nechal stávající výplet přeplést na novou nábu

                        0 1
                        • Hrabex1  

                          Pokud pouzijes puvodni draty (coz se moc nedoporucuje, ale pokud je to treba DT nebo Sapim, asi by to slo), mel by mit novy naboj priruby podobne velke jako ten stary, aby sedela delka dratu.

                          1 0
                • novas752  

                  Kvalitní nába něco stojí, nejlevnější z těch dobrých jsou asi Novatecy okolo 3000, osobně bych doporučil DT 350 – mám je na dvou kolech a ještě jedny v zásobě.

                  3 0
        • wladeq  

          Kdyby byla vůle v ořechu, nehýbe se ti kolo…mt410 je vergl za sedm kil, a nemá to kónusy, rozeber to, a zjistí, kde je vůle, jestli jsi levý, dej to do servisu (jiného než jsi to dával posledně)

          1 0
    • Romanecek  

      Co si myslíte o tomhle náboji vyplatí se koupě?

      https://www.dookie.cz/…st-cerna-32/?…

      0 0
    • Zdyn  

      A jsi si opravdu jistý, že je v náboji vůle? Není to jen tuhostí celého výpletu? Ani ty levný Shimana nejsou tak moc špatné náby.

      Celým kolem jde lehce pohout do stran u každého kola při působení na ráfek. Vůle v náboji se pozná tak, že pohyb má poměrně jasně vymezené hranice a stačí opravdu malá síla. Ráfek uchopit jen dvěma prsty (mezi palec a ukazovák) a lehce s ním zamlet do boku.Zároveň ale nesmí být nába přetažená a při nadzvednutí se musí kolo samovolně začít otáčet vlastní nevývahou.

      0 0
      • Romanecek  

        Servisak usoudil že se zadní kolo nehýbe ale podle toho co tady psal novas je jasný že to bude nábojem on to je fakt ten největší zgarb za pár korun podle mě to bude vůle v ořechu Zajdu s tím do servisu ať to rozeberou a ať posoudí co stím asi bych to zvlád taky ale pro klid duše.to dám zkušenějším

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.