• Ic1k

    Ahoj,

    při šlapání jsem to nezpozoroval, ale při čištění po jízdě jsem si všimnul, že v klikách je při točení dozadu jakoby vůle. Je to vždy v jednom místě, je jedno, za kterou kliku točím. Na videu je to slyšet hlavně když zpomalím a není tak hlučný ořech, ale jinak to na rychlosti točení nezávisí. Kliky mi přijdou dotažené dost.

    Odkaz na video: https://youtu.be/bSPx-1LkK18

    Asi to podle videa a popisu nebude úplně snadné, ale neví někdo co s tím? Jen vymontovat kliky, vyčistit, namazat a zpět? Nebo koupit klíč na středové složení a stejná operace? Nebo je středové složení v háji a chce vyměnit ?

    Všem děkuji za případné rady.

    0 0
    • Ic1k  

      Tak jsem to ještě byl vyzkoušet a projevuje se to i při točení klikami dopředu.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Z toho videa nepozná nikdo nic. Zatoč klikama bez řetězu nebo ještě líp: sundej je a zkus, jak chodí ložisko osy rukou, pak budeš vědět víc…

        0 0
        • Ic1k  

          Včera večer jsem se do toho ještě vrhnul a při sundaném řetězu nic. Pak jsem si všimnul jednoho zubu na prevodníku, který byl trochu víc odrbaný. Okem nevypadal vyhnutý, ale malinko asi byl a to vytvářelo ten zvuk, kdy tam/odtud měl problém úplně zapadnout/vypadnout řetěz. Pak jsem to ještě zkoušel a dělalo to jen na větších pastorcích. Takže problém byl jinde, nicméně děkuju a hezkou neděli.

          0 0
          • Jakobo  

            Z toho popisu i videa se pozna tak leda prd. Muze to byt v orechu, ale to je jen domnenka. Stav se nekde v servisu, at s klikama zatoci.

            0 0
            • Ic1k  

              Díky, ale jak jsem psal, už vím čím to je. U toho ořechu by to nedělalo i při změně pastorku vždy v jedné poloze klik, ale poloha by se měnila. Tady to bylo stále při jedné poloze klik.

              0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce