• tfoltynek

    Jsem v koncích. Nevím jak přesně ten zvuk popsat. Je to jako když vrže stara liberta, kovové cvrlikání, skoro jako by praskal výplet. mám pocit že do pedálů se přenáší i nějaké dření když to dělá. Děje se to jen při šlapání. Když nešlapu, můžu dělat co chci a ani nelupne. Nejvíc se to rozehraje když šlapu ustáleně bez velkého zatížení a pokud na lehký převod jedu velmi pomalu do mírného kopce.

    Vzhledem k tomu že už jsem rozebral pomalu všechno, rád to udělám znovu pokud to pomůže.

    Pište prosím rady, já už fakt nevím co dál.

    Děkuji

    0 0
    • Kalic  

      co mě napadá že by to mohlo být: střed, pedály, sedlovka, sedlo, prasklej rám, povolenej zadní rychloupínák, zadní náboj, ořech, zadní výplet. Co z toho jsi nezkontroloval?

      0 0
    • Josef Panek  

      To bude dlouhej příběh…:-)

      0 0
    • Edwin  

      Prostříkatz střed.

      Když mi to zmokne a uschne, dělá mi to randál jak kdybych ty dráty lámal. Kdyý to přomažu, tak se to ani nešustne.

      0 0
    • tonik666  

      Nemáš zlomený ořech? Ty sun ringle budou mít nějaký lehký hlikíkový jako Novatec, který dělal podobné zvuky když jsem ho zlomil. Taky jsem myslel že mi praská výplet jak prase, ae byl to ořech. zkus si půjčit cizí zadní kolo, tak se to pozná snadno.

      0 0
      • royal  

        No ja jsem treba mel dost podobny praskani, orech jsem zkontroloval (mam ocelovej), byl ok. Ale az kdyz se mi kousnula „volnobezka“ tak jsem ho vyndal a zjistil jsem ze se olamaly hrany zubu praporku a ty ulomky to tam krasne zvejkalo tak dlouho az je to narvalo pod praporek.

        Ted me ceka reklamace celyho naboje (superstar tesla).

        0 0
        • tonik666  

          Tesla je vyráběná přímo pro Superstar, nebo je to taky sériovej Novatec jako Switch Evo? Já mám ty Switche.

          0 0
    • tonik666  

      Tady máš jak to vypadá když to praskne

      0 0
    • Rubi  

      prozacatek bych zkusil vymenit rychloupinak a zadni kolo :)

      0 0
    • Zodiax  

      Mám přesně to samé, jen na Giant Anthem (kola RM3) a nejsem schopen se toho zbavit. Příznaky téměř identické, jediné co mě ještě napadá je, že většinou tak prvních cca 5km je kolo ticho, ale postupně to začne. Není to ale pravidlo.

      Dneska jedu do servisu k prohlídce středu (pressfit, nemám nářadí) a rovnou zkontrolujou i čepy zadní stavby.

      Pak teda můžu vyzkoušet to zadní kolo, k tomu se upínám, jinak holt někde hledat prasklinu ;) mám pocit, že jsem našel drobnou vlásenku klasicky ve sváru horní rámové a sedlové trubky, ale přijde mi divné, že když nešlapu, kolo je úplně ticho a ok. Stejně tak když jdu do stoje a šlapu je to špatný, když ve stoje nešlapu, je to ok.

      zatím to nasrání řeším tím, že jezdím na silnici a užívám si ticha :-D

      0 0
      • BB  

        mám úplně stejné příznaky, nejdřív nic, pak začne, pak si dá na čas pokoj a pak zase začne. Přivádělo mě to k šílenství. Našla se prasklina v oblasti středového složení. Prý je to způsobeno nedodržením tolerance otvoru v karbonovém rámu pro vložku press fit středového složení. Díra je malá, narvou to tam, je tam pnutí a rám časem povolí.

        0 0
        • Zodiax  

          Já mám tedy hliník, ale díky za další tip. Je fakt, že oblast středu jsem detailně nezkoumal, tak uvidíme co řeknou v servisu až všechno sundaj dolů ;)

          0 0
        • tonik666  

          Zlatý BSA.

          0 0
    • Muf_Bike  

      No za sebe z vlastní zkušenosti můžu říct 1) hodně dorvané šrouby zadní stavby u fulla (při šlapání se rám „kroutí“ a tření vyluzuje hnusné lupání které mě 14 dni přivádělo k šílenství a studu) 2) hodně dorvaný centr zadní kolo (řešil jsem včera) 3) málo dorvaný centr zadní kolo 4) sedlovka – lupe to i když šlapeš ve stoje?

      Btw pokud se ti přenáší dření do pedálů… široký pojem opravdu jen do pedálů? pak je sundej a vyčisti, ale blbě se mi představuje jak se něco přenáší do pedálů. Spíš bych to viděl na střed – rozebrat komplet vyčistit zkusit jít kam to až pujde a hlavně zkusit všechyn pohyblivé části „rozpohybovat“ když to bude od sebe… jo a zkontrolovat kliky

      0 0
      • Muf_Bike  

        Btw když jsem si koupil fulla zjistil jsem, že to je nikdy nekončící hra právě takového to ladění co jak dotáhnout co kde zarvat a nebo naopak kde být „opatrný“ :) je to skoro furt. Teď mě sere pro změnu lehká vůle mezi čepem a jeho uložením u tlumiče (horní uchycení foxe) pije mi to krev protože když zvednu kolo tak je cítit jak se nejdřív zvedne rám a pak se přidá stavba sice je to malinko, ale… tož tak furt něco prostě, ale aspoň mě to baví :)

        0 0
        • BB  

          stačí vyměnit vložku uložení tlumiče

          0 0
        • jIrI___  

          To sis koupil špatného fulla, na svém jsem tohle nikdy neměl potřebu řešit.

          0 0
          • Smazaný účet  

            no…ty jsi resil taky cvakani, ne?:)

            0 0
            • jIrI___  

              To byly kliky, resp. pedály (nejspíš). Čepy jsem preventivně měnil minulý rok a bez ztráty kytičky :)

              0 0
              • Muf_Bike  

                Tak tet nevim… nemel jsi potrebu to resit a preventivne jsi menil cepy? :D

                0 0
                • nitraq  

                  To máš jako v autě, taky měníš olej, až teprve když se z auta kouří?

                  0 0
                  • Muf_Bike  

                    No to ne, ale narazim tim na to ze podle nej mam spatne kolo ze to musim resit. Ovsem jediny rozdil je v tom, ze on jednou rocne meni cepy a ja jednou za dva az zacnou mit lehkou vuli :D ale to je burt o tom tohle tema neni

                    0 0
                • jIrI___  

                  Po čtyřech letech provozu si to už zasloužily. Lepší, než aby mi vytuhlá ložiska vymlely uložení a začaly vakly nebo aby kvůli nim praskl rám.

                  0 0
    • cubista  

      Někde dole někdo píše, že máš náby Sunrigle. Hledal bych to v tom ořechu, taky jsem je měl a ořech brzo odešel. Po reklamaci šly pryč. Moje reklamace nebyla jediná, zkus to s tím vypůjčením jinýho zadního kola a uvidíš.

      0 0
    • Lachtis  

      Hale příčin může být hafo, ale to Ti tady ostatní jistě vypíšou :-D.

      Osobně, když jsem si koupil nové kolo, tak jsem taky podobné věci řešil a stoprocentní metoda, která opravdu funguje a zbaví Tě těchto otazníků je: NEŘEŠIT TO!!! Pokud vše funguje jak má, pak to neřeš. Mně taky při šlapání cvaká, lupe možná střed, možná klika, možná pedál, či to jde od kazety, náby… Někdy to dělá víc, někdy míň a někdy vůbec. Ale vše funguje, tak to neřeším. Jednou za čas prostě udělám malou rozborku, to co nedokážu (vidlici, čištění středu) dám do servisu a většinou to na nějaký měsíc pomůže, ale po pár kalužích, umytí atd. je to zpět.

      0 0
      • Zodiax  

        ujišťuju tě, že podobné zvuky co mám já, nebo tipuju i kolega, bys řešil ;) Nejen, že je to neskutečně otravné poslouchat co šlápnutí takovej nepříjemnej zvuk, ale logicky tam musí být něco špatně, když už se to takhle projevuje. Občasné lupnutí nebo škrtání kotouče atd., to vůbec neřeším a jezdim.

        0 0
        • Lachtis  

          No vidíš, tak co každý otočení kliky mám křupání, cvakání či jak to nazvat také :-). Zda jdu ze sedla či v sedle nebo jaký mám tác/rychlost je jedno… A na silnici (v terénu je přeci jen rambajs) to je slyšet a ze začátku mi to vadilo, když už mám kolo za pár korun… Ale již to neřeším, pomůže když to umyju, tak to trošku přestane, ale po pár km je to zpět, ale je mi to fuk, to bych se z toho zbláznil. Jo a škrtání či pískání kotoučů, zejména pískání, tak tomu se jen směji a beru to jako plus, používám místo zvonku, takové věci už vážně jdou mimo mne :-D. Každopádně pokud i přesto budeš řešit, přeji Ti pevné nervy :-)

          0 0
    • tfoltynek  

      Problem zda se VYRESEN. Sundal jsem orech, vycistil a namazal. Hooodne se mi ztisil cvrk a zatim nic nekrupe ani necinka. Dekuji vsem za napady.

      0 0
      • Zodiax  

        tak doufam, že mi to pomůže taky, servis to dostal za úkol společně se středem a čepy ;)

        0 0
    • Jarda63  

      Mel jsem neco podobneho.Vrzani vychazelo ze stredoveho slozeni.Vymenil jsem stredova loziska a nic.Pak i cele slapky a take nic.Nakonecjsem poutahoval co slo a …koukam,byla lehce povolena patka zadni prehazovacky.Od te doby mam klid a kolo pri zaberu nevrze.

      0 0
    • DaD  

      Mě strašně vrzal Scalpel i při malém propružení.Bylo to na palici a při závodech to sralo mě i soupeře ve skupině:)Vše,co bylo možné jsem rozebral a vyčistil.Stále nic.Utáhl jsem dráty a … opět nic.

      Nakonec jsem zjistil,že to dělá napínací šroub šaltru,který se opírá o patku!Jsem z toho doteď jelen,ale je to tak.Když zadní stavba byť jen malinko při propružení napnula řetěz,tak to bylo jako by se chtěl rozkočit rám:)Teď stačí když trochu patku něčím umastím a je božský klid.

      Takže také šaltr,jako Jarda63 :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.