Vrzání kotoučů po odemknutí vidle Reba SL

5 nepřečtených
  • Smazaný účet

    Zdravím, mám dotaz, po odemknutí vidlice Rock Shox REBA SL mi dře kotouč. Mám 103 kg a nevím jestli se tou vahou ta vidle prostě kroutí a proto to dře nebo je někde nějaký problém? Jinak ohlá nebude, dělá to už od koupě.

    0 0
    • Lada,s  

      Nakonec to teda dělá ten přední třmen jo? Spíš jsem tipoval ten zadni :-)

      0 0
    • marapara  

      Reba je celkem tuhá vidle, neměla by se moc kroutit ani pod metrákem.

      Máš vůbec dobře seřízené kotoučovky? Jaký máš náboj? Máš konus nebo ložiska? Konus by mohl být méně tuhý a tím se trochu hýbat osa a škrtat kotouč. Jinak občasnému škrtnutí kotouče se prostě neubráníš. Pokud to není pořád, jako bys brousil kosu, tak je o v normě. Pokud nechceš, aby destičky škrtaly, měl jsi koupit vidlu s pevnou osou, i Reba se dělá s pevnou osou, a tahle kombinace by ti neškrtala. Prostě spojení 5 mm osa a upínák také velkou tuhostí neoplývá. Větší problém se škrtáním je navíc u větších kotoučů.

      Osobně mám Rebu Race 07, ložiskové náby A2Z, vepředu 185 mm kotouč a taky mi škrtne. Hlavně když jedu po kostkách, tak cinká.

      0 0
      • mirav  

        Taky si myslim, že Reba je pevná, pohraj si s třmenama. Sedne si to

        0 0
    • Kynio  

      103kg je dost na vidlici bez pevný osy. Zkusil bych seřizovat třmen na zatíženým kole. Tzn ty si na něj sedni a někdo druhej ať povolí a utáhne rychloupínák předního kola a pak začne s vyrovnáváním třmenu. Pokuste se taky sledovat na kterou stranu se nahne kotouč při nasednutí na kolo a podle toho je pak potřeba „vyosit“ třmen (kotouč nebude přesně uprostřed na NEzatíženým kole a možná bude škrtat). Je potřeba si s tím hrát. Ono to na poprvé seřídit nejde skoro nikdy. Pokud to pak škrtá jen občas, je potřeba dorovnat kotouč, pokud stále, vysleduj o kterou desku ti kotouč škrtá a pokud už nemáš nervy na srovnávání třmenu, tak tu desku jednoduše trochu smirkem obrus. To už je ale až ta poslední možnost z posledních :)

      já teda pevnou osu nemám, ale zato mám 203ku kotouč, ale cinknutí jsem snad ještě ani neslyšel. Avidy mají docela velkou mezeru mezi deskama, což je taky výhoda :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.