• Fran-tic

    Nedalo mi to a také jsem si řekl, že je tady celkem slušný zlomek české populace, proto bych se chtěl zeptat na vaše názory ohledně voleb do Evropského parlamentu 2014. Značná část lidí má k EU velmi skeptické postoje, zajímalo by mne tedy, jestli i ti byli/nebyli volit, proč kde a jak :). Přihazuju k dobru graf volební účasti v českém okolí. Snad už tady podobné téma není (možná šlo kolem a nepostřehl jsem).

    0 0
    • Martin  

      já jsem volit byl. hodil jsem tam Svobodné.

      0 0
      • Pavel  

        Já taky tak. A hodně mne překvapilo (byť příjemně), že se „jsme“ se tam dostali… :)

        Je to super už jen z toho důvodu, že naše média (a nejenom ona) Svobodné už opravdu nemůžou přehlížet, když za ně sedí někdo v Eurlamentu.

        0 0
      • Jamin  

        Já taky a je to poprvý co sem volil někoho kdo se někam dostal :-)

        0 0
        • cabbage  

          Divnej pocit, co?;)

          Doufám, že si budu muset zvykat.:-D

          0 0
          • Jamin  

            Je to trochu trapný, ale v podstatě jsem měl pocit úspěchu.

            0 0
      • Madtomas  

        Taky tak

        0 0
      • colombo1  

        +1

        0 0
      • madcat  
        • //-
        0 0
    • nitraq  

      Volit jsem nešel, kvůli presu ve zkouškovým a s diplomkou jsem si nestihl vyřídit voličský průkaz a o víkendu před státnicema by několikahodinovej výlet domů a zpátky byl docela luxusem.

      0 0
    • black.horse  

      Volit jsem byl a serou mě Ti, co remcají a ani nejdou volit. Když se někdo nesnaží s tím něco udělat, tak má držet hubu a nemá nárok si stěžovat. A to myslím obecně, bez ohledu na pro-evropské nebo proti-evropské názory, oba tábory mají právo na adekvátní volbu, člověk co svůj názor není schopen/ochoten uplatnit, když má příležitost, tak by se radši ani neměl vyjadřovat…

      0 0
      • nitraq  

        +1

        0 0
      • Martin  

        +1

        0 0
      • Dejv94  

        Volil jsem. Uplně mě dostávají názory lidí že proč by volili když stejně nic nezmění. Když volit nepůjdou, tak je pravda že nic nezmění. Jinak mě dostaly kandidátky některých stran jako třeba Romská demokratická strana, Antibursík, Hnutí sociálně slabých. Volební program typu Volte nás, my EU rozvrátíme zevnitř (a vcelku hojné použití vulgarismů) jsou vůbec legální?

        0 0
      • Dejv94  

        Volil jsem. Uplně mě dostávají názory lidí že proč by volili když stejně nic nezmění. Když volit nepůjdou, tak je pravda že nic nezmění. Jinak mě dostaly kandidátky některých stran jako třeba Romská demokratická strana, Antibursík, Hnutí sociálně slabých. Volební program typu Volte nás, my EU rozvrátíme zevnitř (a vcelku hojné použití vulgarismů) jsou vůbec legální? Chápu že někomu to třeba nevyšlo jako třeba nitraq, ale aby to tak nevyšlo 82% národa?

        0 0
      • jecnak  

        +1

        0 0
      • MirosPikos  

        +1

        až na ty pro-evropské nebo proti-evropské názory. Být proti EU neznamená být proti Evropě. Spíš naopak. Evropa je o různorodosti a EU je o unifikovanosti. Evropa vždy prosperovala v dobách, kdy spolu mnoho malých či větších států svobodně obchodovalo. Neboť obchod je vždy výhodný pro obě strany. A když spolu přestali obchodovat, začali spolu válčit.

        Já mám Evropu rád. Vážím si lidí, kteří v životě něco dokázali aniž by tím druhému něco sebrali, nějak ho omezili. Naopak pohrdám lidmi, kteří dokáží žít jen na úkor druhých (třeba z dotací). Proto jsem to tam hodil Svobodným.

        0 0
        • Fran-tic  

          +1, vím o tvých názorech o EU. Proto mě třeba zajímalo, jestli si to tam byl hodit, že to budou Svobodní jsem nepochyboval :). každopádně se mi líbí tvůj postoj, že i když s EU v mnoha věcech nesouhlasíš, uvědomuješ si váhu těch voleb a šel si odvolit.

          0 0
          • Fran-tic  

            shit…tohle bylo na MirosPikos

            0 0
            • Japhy  

              To je jedno, sedí to i na mne. K euroseptiku jsem navýsost euroskeptický.

              0 0
          • MirosPikos  

            Tím spíš, že s EU v mnoha věcech nesouhlasí, šel volit. V EU totiž chybí jakákoliv diskuze. Jakmile někdo zapochybuje nad celým tím antidemokratickým útvarem, hned je nazýván extrémistou, nacionalistou, eurofobem… přitom spousta lidí vidí, že EU směřuje velmi špatným směrem, ale jsou neustále strašeni třeba Ruskem (ze strany TOP09). Média budou strašit Machem, místo toho aby strašili tím, že nám vládnou STBáci, komunisti, socialisti. Nebo před volbami hystericky strašili Ruskem.

            Rusko potřebuje se západem obchodovat (stejně tak západ potřebuje ruskou ropu nebo plyn). Pro Rusko a evropské země je výhodnější, když spolu budou obchodovat, než rozdmychávat nějaký konflikt, do kterého by se přidalo USA. Jakékoliv obchodní bariéry poškozují i obyvatel evropských zemí, tedy i nás.

            0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • alinceb  

          Hodil jsem to taky Svobodným, stejně jako v minulých volbách. Program ani ideologické postoje strany jsem nějak zvlášť nezkoumal (jen některé hlavní názory), ale hodil jsem je ze 3 důvodů:

          • taková strana by měla mít možnost ovlivňovat dění, i kdyby mělamít jen jakousi „regulační“ funkci
          • odhadoval jsem, že by se tam mohli dostat, což jim pomůže i finančněa v dalších volbách budou třeba víc vidět
          • pokud by se tam nikdy nedostali, tak nikdy nezjistím, jestli je jejichprogram jen snůškou pravicově-populistických keců, a nebo jestli to myslejopravdu vážně
          0 0
          • Japhy  

            +1

            0 0
          • MirosPikos  

            Za poslední bod chválím dvojnásob. Výborně pojmenovaný důvod proč volit takovou stranu (ikdyž s ní člověk nemusí ve všem souhlasit).

            0 0
          • Člověk a jeho svět  

            Sleduješ, jak čeští zástupci v EP pracovali a jak plnili svůj program třeba v minulém volebním období…? LOL

            0 0
            • MirosPikos  

              Jednoho člověka si snadno pohlídá, protože bude aktivní. Tak jako si mnozí jistě všimli aktivního Nigela Farage, jehož strana vyhrála volby v UK a která snad dovede vystoupení UK z EU ke zdárnému konci.

              Otázka, kde je chyba, když o ostatních politicích, co sedí v EP není vidu ani slechu. Buďto nic nedělají a nebo je nikdo nesleduje. Možná bych měl napsat, že je nikdo nesleduje, protože nic nedělají. Jen tupě hlasují se stádem eurokratů pro každé další nařízení. Jediný, kterého jsem alespoň viděl byl Zahradil, který se zdržoval poblíž Nigela Farage, důležitě se tvářil, občas usmál, porovnat cedulku na hrudit … to bylo z jeho strany všechno. Jo vlastně, málem bych zapomněl, že 2 x zvolil maoistu Barrosa. Pak pomlouval Nigela Farage a nakonec, těsně před volbami, by mu snad i do konečníku vlezl, kdyby to přitáhlo nějaké hlasy aby mohl dalších 5 let sedět a houpat nohama.

              0 0
            • alinceb  

              Nesleduju. Minulé volby jsem nebyl volit (byl jsem na VŠ a neměl vyřízený průkaz), takže nebyl důvod někoho kontrolovat.

              Věřím, že o Machovi ale bude slyšet. Vůbec po těhle volbách jsou euroskeptici velice silná frakce a pokud se dokážou nějak sjednotit, tak to bude v následujícím volebním období zajímavé…

              0 0
          • buddha  

            „pokud by se tam nikdy nedostali, tak nikdy nezjistím, jestli je jejich program jen snůškou pravicově-populistických keců, a nebo jestli to myslej opravdu vážně“

            Fakt veľmi „zrelý“ názor, koho budeš voliť nabudúce? Stranu Saharských Eskymákov?

            0 0
            • alinceb  

              Nechápu, co je na tom zlého. Svobodní se profilují jako striktně pravicová strana, která se nesnaží zalíbit všem. Už v parlamentních volbách se ukázalo, že ač nemají peníze na masivní volební kampaň, tak mají docela slušnou podporu a jen o kousek se nedostali do sněmovny. A pokud by si každý řekl, že nemá cenu jim to hodit, protože se tam stejně nedostanou, tak by se tam fakt nikdy nedostali. A to je taky jediný způsob, jak zjistit, jestli strana jen slibuje a nebo opravdu bude dělat to, co proklamuje.

              A pro mě je teda lepší hodit to Svobodným, než nevolit vůbec resp. volit jiné pseudopravicové strany typu TOP09 nebo zdiskreditovanou a umírající ODS…

              0 0
        • jeffino  

          jasně EU je strašně unifikovaná a nedemokratická instituce, protože umožní takovým stranám jako svobodní, aby zasedali v evropském parlamentu a místo těch keců se začali podílet na spoluodpovědnos­ti:), jako vždy jsi pobavil:)

          0 0
          • MirosPikos  

            Ano, je unifikovaná. Ano je nedemokratická. A ty mě naopak svou hloupostí děsíš.

            0 0
        • rasto  

          kdo je vykonnejsi – rychleji v cili? jedinec (osamely cyklista), nebo tlupa (peloton)? samozrejme, ze tlupa. proto eurofederalismus! proti usa, bric, globalnim firmam. samostatne evropske staty nic nesmuzou.

          a dotace? ano, dotovat! aby se ty mene bohate staty mohly k bohatsim alespon priblizit.

          0 0
          • Martin  

            promiň, ale to je trochu blbost

            spolupráce Evropy ano, ale na úrovni EHS, ne jako nějaké poblbané federace.

            a dotace prasí trh. vem si modelový příklad dvou lidí. Franta je konstruktér a bere třebas 40k měsíčně, Pepa je na dílně a bere 20k. budeme Pepu dotovat, aby se jeho přiblížila úroveň k úrovni Franty? proč? a kde ty peníze vezmeme? vezmeme je Frantovi?

            a kdo rozhodne, jak moc budeme Pepu dotovat?

            dotační programy vytvářejí prostor pro korupci, prostředky v nich obsažené se postupně ztrácí…

            0 0
            • madcat  

              +1. Nehledě na to, že ten přerozdělovací aparát taky chce něco jíst, a tak si z toho balíku peněz nemálo ukusuje. A přitom úplně zbytečně.

              Dneska není úspěšnej řemeslník ten, kterej je šikovnej a umí s nářadím, ale ten, kterej umí vyplňovat žádosti o dotace :-/.

              0 0
          • MirosPikos  

            Hergot za takovou (ne)logiku by se ani soudruh Keller nestyděl :)

            Srovnávat ekonomiku s cyklistikou, to tu ještě nebylo. Možná si měl kandidovat. A to pojmenování „tlupa“ je dokonalé. Oni se vážně někteří chovají jako tlupa, zvlášť když je o cizí peníze – dotace.

            Proč proti někomu neustále bojovat? To, jak se daří firmám je věc těch firem. Firmám by stačilo, kdyby byly nízké a přehledné daně, aby mohli snadno vyrábět, prodávat a zaměstnávat. Ekonomika by šla sama nahoru. Dotace? Hádej do jakých států se nahrnulo nejvíce dotací na hlavu/obyvatele. Existuje pro to taková pomůcka. Jsou to ty státy, které již zbankrotovaly (Řecko) nebo které jsou před Bankrotem (Portugalsko…). Tam je krásně vidět, jak jsou dotace účinné a jak Evropa dohání USA.

            No a ty globální firmy, jak píšeš. Těm tato politika samozřejmě nahrává, bohužel. Ty si dokážou optimalizovat daně a plánovat dopředu. Sem tam podojit nějaký grant. Když potřebují zvýšit své prodeje, prolobují si v Bruselu zákon/nařízení (krásný příklad – výrobci úsporných žárovek). Další budou automobilky – daň za stará auta, šrotovné.

            Drobní živnostníci, malé a střední firmy – těm se třese prdel.

            0 0
            • rasto  

              ekonomii asi nestudovals, vid? vis, co to je tvorba externalit?

              0 0
          • ememem1  

            clovece ty mas v tom dost dobry hokej – proto eurofederalismus! proti usa, bric, globalnim firmam.

            jako ze ten kto to vymyslel a zaplatil a komu to ide na ruku tak ze cela EU funguje jak cisty korporatny fasizmus v prospech niekolko najvacsich firiem tak proti tomu bude EU-federacia bojovat. :-DDD

            ci jako vazne veris ze napr. zakaz ziaroviek ma nieco spolocne s ekologiou alebo si to zaplatil a presadil niekto komu to vyhovuje? napr take dve firmy osram a tunsgram ktore namisto ziarovky za 5 centov predavaju ziarovku za 5E, stat sa tesi tiez lebo dph z 5E je trocha lepsia jak z 5centov, obchodnik si tiez prijde na svoj marzu a jediny kto utre hubu je ten tvoj clovek prace lebo zalati desatnasobok a este aj pod tym picnym svetielkom hovno vidi.

            pododbne je to zo vsetkym. od zakrivenia uhoriek az po eko zony vo velkomestach.

            ano, zopar uzitocnych idiotov tomu veri a tesi sa z toho.

            0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
      • ememem1  

        ak vynechame debatu o tom, ci cely EU parlament vzhladom na svoje kompetencie vobec ma nejaky zmysel tak tym „nesanzi neco udelat…“ myslis akoze konkretne co? tym, ze pojdes volit s tym zmenis co? ja teda neviem jak u vas, ale u nas bol najvacsi problem to(a dokazuje to aj volebna ucast v SR), ze jedina motivacia ist volit mohla byt „pojdem volit uplneho jebka, odpad, hnoj a blazna (ano bohuzial, aj cisty blazon kandidoval) aby tam nebol iny este vacsi“. o nejakom vybere cohosi pripadne za nieco nemohlo byt ani reci. kompletna kandidatka vsetkych stran bez vynimky tozito pozostavala bud zo skrachovancov domacej politckej sceny ktori sa na zaver kariery potrebuju niekam upratat alebo ich niekto potrebuje upratat, naprostych niemandov co zrazu vyskocili z kanala a v zivote o nich predtym nikto nic nepocul len zrazu mali bilboardov plnu prdel (cize jasne babky bud financnikov a lobistov alebo politikov co uz nemozu svoj ksicht nikde ukazat ale vplyv chcu zachovat) pripadne roznych podivinov vhodnych leda ako trvalych obyvatelov bohnic (kuzelnik, polodemetny byvaly sportovec, rapper, kominar, volaka puca co o sebe tvrdi ze zije z vesmirnej energie a preto nepotrebuje jest a pod.)

        vacsiu tragediu som v zivote nevidel. volby do narodneho frontu spred roku 89 su oproti tomu selanka. ovela lacnejsie by vyslo losovanie, aj tak je to vzhladom na kompetencie EP jedno.

        0 0
        • ememem1  

          je to nejak blbo zaradene, malo to byt pod black.horse sem

          0 0
          • jecnak  

            Na druhou stranu, pokud budu zivej a zdravej, tak to tam pujdu hodit aby cast myho hlasu nedostali prevleceny a nebo neprevleceny komunisti.

            0 0
      • Edwin  

        minus milion = bullshit

        0 0
      • Rychlej turista  

        A co s tím budeš dělat, že jsem si ignorováním těchto voleb dovolil vyjádřit svůj názor na EU? Že odmítám hrát hru Ruská ruleta se šesti, kterou nemůžu vyhrát?

        Kdybys měl tu moc, pochopil bys tento můj vzkaz tak, že změníš hru na takovou, která by pro mně byla zajímavá nebo tak, že na ní budeš trvat a donutíš mě ji hrát třeba uzákoněním povinné účasti?

        Když už jsi zmínil to stěžování, tak nárok stěžovat si nemá právě ten, kdo svojí volební účasti tuto hru podporuje, ne ten kdo ji odmítá. Přece si nebudeš stěžovat na to, co tak usilovně buduješ, no ni?

        0 0
        • black.horse  

          Popořadě: nebudu s tím dělat nic, svým ignorováním jsi nedocílil ničeho, takže revolta se Ti nepovedla. Kvůli tomu, že jsi nehlasoval to EU nezabalí…

          Proč bych měl něco měnit kvůli Tobě? Kdo seš? Nic, mlčící nula v davu, mlčením nerozhoduješ o ničem… pokud chceš změnu udělej ji. Změna se nestane pokud nic neuděláš.

          Pokud Tě sere starosta Vaší vesnice, tak tím, že v době hlasování zalezeš do sklepa nic neovlivníš a necháš za sebe rozhodovat pouze ostatní. Rozhodně se nestane to, že by starosta neexistoval žádnej. Jediná cesta ke změně je zvolit si někoho jiného nebo, pokud Ti nesedí Tvoje možnosti volby, tak si je vytvoř… nikde není psáno, že starosta nemůžeš být Ty? Chceš změnu? Tak pro to něco dělej a nefňukej. Když jsem byl nespokojenej s tím, že ve firmě kam jsem se po akvizici dostal byla pozice v dozorčí radě předem daná v rámci „party vyvolených“, tak místo brečení na záchodě jsem šel do protiútoku ač nezkušený zelenáč. Nakonec jsem skončil druhej a byl poražen, ale narozdíl od všech ostatních, jsem s tím něco zkusil dělat… Ti co nehlasují a mlčí nezmění nikdy nic.

          0 0
          • ememem1  

            tazko povedat coho docieli.

            keby to bolo jak referendum vo svajci ktore je platne len ak sa ho zucastni viac ako 50% opravnenych volicov pricom je ucast dobrovolna(nie vsade v EU je dobrovolna) tak by to bola ina sranda. ked to nahodou prejde (co teda asi tak rychlo neprejde) tak sa sudruhovia poslanci zapotia.

            0 0
          • Rychlej turista  

            82% voličů spolu se mnou dalo celkem srozumitelně vládnoucí klice najevo, že toto rozhodně ne. Pokud tento názor budou i nadále ignorovat a pojedou svoji fašizující agendu pořád dál jako doposud, následky můžou předpokládat. Když to nejde po dobrém, později to půjde po zlém. Říká se tomu revoluce neboli odstranění přežilého systému (bankovně/kor­porátní fašismus) a jeho nahrazení novým, který lidem více vyhovuje. Neplést si to s pouhým státním převratem (každá revoluce je samozřejmě také státním převratem, ne však každý státní převrat je zároveň i revolucí), kdy jde jen o boj mezi vládnocími v rámci jednoho (kapitalistického) režimu – přesně to naši vládcové podporovali, sponzorovali a organizovali na Ukrajině (nacisticko-fašistický krvavý puč). Tím zcela odhodili masky a tak se z další konspirační teorie stala skutečnost – už i oficiálně víme, co jsou zač. Nevýhoda toho, co nás čeká je, že fašisté se nikdy dobrovolně moci nevzdají a proto jako své vrcholné číslo uspořádájí opět velkou válku, kterou jako vždy znovu prohrají.

            0 0
            • cabbage  

              Ikdyby přišel k volbám jen jediný volič, tak volby platí.

              Jedna strana by měla 100%.

              0 0
              • Rychlej turista  

                Samozřejmě, že by platily. Problém je v tom, že takto zvolený krom sebe nikoho nereprezentuje. Jinými slovy, nemá potřebnou legitimitu, kterou by svoje následující kroky mohl obhájit (tolik oblíbené – voliči si to přejí). A o to tady jde. Vítězná strana u nás obdržela 2,9% hlasů všech voličů.

                A že lidé odmítají volit zcela záměrně, dokázal fakt jednoho volebního obvodu, kde k volbám nepřišel ani jeden volič. Nevolil totiž ani jeden člen volební komise. Takže tolik oblíbená mainstreamová konspirační teorie o línosti voličů taky padla :-)

                0 0
                • Jamin  

                  Právě že legitimitu by mu dodali všichni ostatní, kteří k volbám nešli – jejich volba je nechat za sebe volit někoho jinýho.

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    Legitimita se neodvozuje od domněnek, ale pouze od vyjádření vůle zúčastněných. A těch je žalostně málo :-)

                    0 0
                    • alinceb  

                      V momentě, kdy máš právo a svobodnou možnost jít volit, je legitimní výsledek voleb i pří 1% účasti. Jít volit a třeba vykroužkovat stávající papaláše, má každý. Bojkot prostě není řešení…

                      0 0
                      • Rychlej turista  

                        Najdi si rozdíl mezi lagalitou a legitimitou. Už jsem to tady kdysi objasňoval. Určitě to bude i někde na internetu :-)

                        0 0
                      • ememem1  

                        a preto napr. v spominanom svajci plati referndum iba ak sa ho zucastnila nadpolovicna vacsina pravoplatnych volicov. mensia ucast (ty to nazyvas bojkot) znamena, ze ludia na danu temu seru a tym je jej legitimita jasne vymedzena.

                        0 0
                        • alinceb  

                          To jo, ale pokud ta minimální účast není určená, tak bojkotováním voleb prostě dosáhneš pouze toho, že za tebe rozhodne někdo jiný. Když si představím, jak by asi probíhaly volby s danou minimální účastí a kolik by několikeré opakování s nejistým výsledkem stálo peněz, tak docela chápu, že ta nejnižší hranice není určená.

                          Lidi jsou tady omezení na fňukání na internetu místo toho, aby zkusili něco změnit, když už mají tu možnost…

                          0 0
                            • alinceb  

                              Tak pokud není z čeho vybírat a máš vizi, jak to dělat lépe, tak ti nikdo nebrání se do toho pustit a příští volby s tím zkusit něco udělat.

                              U nás to zkusili právě třeba Svobodní a já jim zkusil dát šanci.

                              Každopádně mi přijde divný, že ti na volebních lístcích nepřišel ani jeden člověk natolik zajímavý, abys mu to hodil.

                              0 0
                              • ememem1  
                                1. Tak pokud není z čeho vybírat a máš vizi, jak to dělat lépe, tak

                                ti nikdo nebrání se do toho pustit a příští volby s tím zkusit něco udělat. – jako ked sa ti nepaci zelenina v hypermarkete tak dopestujes vlastnu a skusis im ju predat aby si mal pocit ze si s vecou nieco urobil?

                                1. U nás to zkusili právě třeba Svobodní a já jim zkusil dát

                                šanci. – sice neviem presne o koho ide a aku ma viziu ale ked obcas tie kydy mr. macha na hajzli precitam som sa ochotny stavit 1:100 ze jeho najhlbism zaujmom bude aby ten bordel fungoval co najdlhsie a mohol ho az do dochodku akoze kritizovat pricom bez najmensieho problemu z neho vyuzije co sa da. ale ked vies viac ako ja tak ok.

                                1. Každopádně mi přijde divný, že ti na volebních lístcích

                                nepřišel ani jeden člověk natolik zajímavý, abys mu to hodil. vid nie, naozaj nevidim nikoho kto by prisiel s jasnou viziou jak by EU mala smerovat aby z nej bola ta stara Europa co dobyla svet. Vidim tam len blaznov, podivinov a darmozracov ako tento

                                "Európa sklamala,“ vyhlásil v reakcii na víťazstvo Národného frontu francúzsky premiér Manuel Valls. "Európa musí opäť dávať nádej. Potrebujeme silnejšiu Európu, ktorá je solidárnejšia a spravodlivejšia,“ uviedol Valls v televíznom prejave.

                                ktori nic nevidia a nechapu, len nadalej bluznia. v kremli sa z nich musia ujebavat snad kazdy den.

                                p.s. nieco som tam samozrejme nakoniec zo zavretymi ocami hodil.

                                0 0
                                • jecnak  

                                  Diky za predvedeni tzv „negativniho mysleni“ Cesi a Slovaci jsou v tom mistri.

                                  0 0
                          • Rychlej turista  

                            Pokud lidé něco odmítají, řešením je široká společenská diskuse, aby došlo ke konsensu a ten byl následně stvrzen volbou za pokud možno vysoké účasti. To je demokracie.

                            Řešením tedy není to, že se beze změny a bez diskuse, bude něco předkládat a volit tak dlouho, dokud nedojde k formálnímu schválení. Tomu říkají demokracie byrokrati EU.

                            0 0
                            • alinceb  

                              Když už máš takové radikální názory (což ti nezazlívám), tak bys měl taky přemýšlet nad nějakým konstruktivním a hlavně proveditelným řešením.

                              0 0
                              • Rychlej turista  

                                Už to došlo příliš daleko, mocní se dopustili takových zločinů, že už couvnout nemůžou. To znamená, že oprava tohoto systému už není možná. Proto směřuje ke svému zhroucení, kterému mohou zabránit pouze velkou válkou, o níž si myslí, že právě jich se nedotkne. Vše se rozmlátí, vyhubí a na troskách se začne znovu. Jako tomu bylo vždy. Proto jsou tolik zoufalí z Ruska, že do války jít nechce. Nejdříve Rusko zabránilo Západu ve válce proti Sýrii a tím i Íránu a teď nechtějí válčit proti Ukrajině, i když pro to Západ dělá vše, co může.

                                0 0
                                • alinceb  

                                  teď nechtějí válčit proti Ukrajině …já ti nevím. Přijde mi, že některý věci vnímáš tak nějak reversně.

                                  0 0
                                  • Rychlej turista  

                                    Pravdu máš, vnímám to opačně od propagandy.

                                    Stačí trošku pouvažovat o zájmech a vzájemných vztazích USA, Ruska, EU a taky obyčejných evropanů:

                                    1. Kdo a proč má zájem na bordelu na Ukrajině a koho to poškodí?
                                    2. Kdo a proč má zájem na celistvé Ukrajině, kde bude klid a koho to

                                    naopak poškodí?

                                    1. Pro koho, s kým a proč je výhodná spolupráce a koho naopak

                                    poškodí?

                                    1. Kdo má zájem na invazi Ruska na Ukrajinu a koho poškodí?
                                    2. Kdo má zájem na veliké válce v Evropě a koho válka poškodí?
                                    3. Čí zájmy a v čem se shodují a proti kterým zájmům stojí?
                                    0 0
                                • jecnak  

                                  Ja myslim, ze by ses mel prestehovat do Ruska. Tam se musi mit skvele, kdyz brani valkam, buduji mir, za chvili budou i vzhlizet k zarnym zitrkum.

                                  0 0
                                  •  
                                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                    0 0
                                  • Peslezedirou  

                                    Nejlepší je, že až se rus rozhodne pro vstup do EU tak ty přístupové rozhovory budou sakra krátký :-))

                                    0 0
                                  • Rychlej turista  

                                    Kdyby mi nevadila zima a byl bych mladší, tak valím na Sibiř. O tom žádná :-)

                                    0 0
                                    • pepek  

                                      Tak tam u nich ani nemusíš chtít a jseš tam hned, zima-nezima.

                                      0 0
                            • cabbage  

                              A to mezi sebou bude diskutovat 10 milionů lidí?

                              Už u stolu s 8 lidma to moc nefunguje..

                              0 0
                              •  
                                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                0 0
                • cabbage  

                  Právě že reprezentuje.

                  Jeden volí a ostatní volí nechat to na tom jednom.

                  0 0
              • karliner  

                To není pravda. Co kdyby se při sčítání zjistilo, že jeho hlas je neplatný?

                0 0
            • nitraq  

              A jak rozlišíš, jestli a kolik z těch 82 % volby skutečně bojkotovalo a kolik se na to prostě jen obyčejně nevykašlali?

              0 0
              • Rychlej turista  

                Režim podpořilo 18%, z toho vítěznou stranu 2,9%. Vše ostatní jsou spekulace.

                Zbytečné je ale se nějak dopředu škubat – lidé se stále ještě mají moc dobře. Jen už režim nepodporují.

                0 0
                • nitraq  

                  Jen už režim nepodporují.

                  Vše ostatní jsou spekulace.

                  0 0
                • lusk  

                  Tim chces rict, ze kdyz byla za komousu volebni ucast 99.7, tak mel rezim podporu 99.7% obyvatelstva?

                  0 0
              • Rychlej turista  

                Režim podpořilo 18% voličů, z toho vítěznou stranu 2,9%. Vše ostatní jsou spekulace.

                Je zbytečné se už teď nějak nadměrně škubat, protože lidé se stále ještě mají moc dobře a pořád mají co ztratit. Proto se do žádných větších akcí v dohledné době pouštět nebudou. Prozatím jen dali najevo, že režim už nepodporují.

                Ostatně, to je i důvod proč přivádí USA k nepříčetnému vzteku lhostejnost Ruska, co se týče USA vysněné a tolik chtěné a propagované ruské invaze na Ukrajinu. Jenomže Putin není blb, jemu stačí čekat. Na to, až Ukrajinské hospodářství totálně zkolabuje, nastoupí hlad a hyperinflace. Jednoduše řečeno, až období za Janukoviče budou Ukrajinci považovat za období blahobytu. Invazí by Ukrajince proti Rusku popudil, ale až čas dozraje a Ukrajinci povstanou a zemi od fašistů začnou čistit, Ukrajinu si koupí a Ukrajinci budou Rusku vděčni.

                0 0
                • Fran-tic  

                  vlákno vtipy je ale vedle :) btw by mě teda zajímalo, co mají společného volby do EP s režimem v čr. Stejně tak by mě zajímalo, komu si skočil na fašistické zamoření ukrajiny.

                  0 0
              • Peslezedirou  

                Taky si myslím, že zvítězila lenost a hezké počasí…

                0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
      • iron.hide  

        ja som tiez nebol, 87 % opravnenych slovakov tiez nebolo (!!), ale napriek tomu mame plne pravo nadavat, pretoze je uplne jedno koho zvolime, vzdy je to vyber medzi mensim a vacsim zlom.

        neviem preco by sme mali drzat hubu, len preto ze sme sa neucastnili nejakych skurvenych volieb ?!

        0 0
        • JakeF  

          Jak to tak čtu, tak tobě bych to nevolení zrovna vůbec nevyčítal…

          0 0
          • iron.hide  

            nemusis ma urazat, co som ti urobil?

            ja len pisem, ze hocikto sa tam dostane, je rovnaka svina ktora hladi len na svoje egoisticke zaujmy a ma v pici zaujmy slovenskych obcanov. je uplne jedno kto do toho EP pojde. jedine co ich zaujima su tisicky eur na kazdej vyplate.

            0 0
          • ememem1  

            co z toho co pise neni pravda?

            0 0
            • JakeF  

              V tom, že sezením doma na prdeli nic nezměníš. Akorát tím ukazuješ, že současnej stav je pro tebe natolik pohodlnej, že ti nestojí kvůli tomu zvedat prdel z gauče. „Protestních“ a euroskeptickejch stran je alespoň u nás dost, když už člověku natolik vadí všichni, co tam teď sedí.

              0 0
              • Fran-tic  

                +1

                0 0
              • Rychlej turista  

                Jak se rodí nevoliči:

                "Nevolič si zatím může rvát vlasy, že ho nikdo nechápe. Zdaleka totiž nepůjde o lempla, kterého nic nezajímá a na vše kašle. Osmdesát procent lemplů by bylo poněkud silné kafe. Ne, problém bude jinde. Tento nevolič mohl v minulosti řádně volit a dušovat se, že volba je občanskou povinností. Jenom se nějak stalo, že mu občanská povinnost zavelela: Nevolit.

                Toto by politiky tzv. etablovaných politických stran mělo děsit ze spaní."

                Nevolič zatím sice ještě čeká, už je ale ve střehu :-)

                0 0
                • alinceb  

                  Kouzelný je, že výsledek voleb není omezený minimální účastí. Sice volit „nejmenší zlo“ není tak úplně košér, ale rozhodně lepší, než nejít vůbec a připsat tak hlasy třeba „největšímu zlu“, které má jen uvědomělou voličskou základnu…

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    Nevoliči už prostě odmítli volit zlo pořád dokola. Definitivně nad nimi zlomili hůl a nyní se papiňák tlakuje :-)

                    Platnost voleb za jakékoliv neúčasti je zcela záměrně – pokud by platnost voleb byla omezena určitou volební účastí, volby by byly neplatné a vládcové by museli hledat takové řešení, které by vyhovovalo plebsu, ne jim. A to oni nechtějí.

                    0 0
                    • alinceb  

                      Nepřijde mi, že by se něco tlakovalo. A právě proto, že systém je nastaven bez limitu minimální účasti, je třeba chodit volit.

                      Když to převedu na metaforu:

                      Tím, že budeš držet doma protestní hladovku, dosáhneš pouze a jen toho, že nakonec chcípneš…

                      0 0
                      • Rychlej turista  

                        Asi se nedíváš na televizi, že se podle tebe nic netlakuje. Nebo to možná už ani nevnímáš a bereš jako samozřejmost. Což je účelem této válečné propagandy. Nebo ti přijde normální, že za vše může Putin? Úplně za jakýkoliv problém, na který si vzpomeneš.

                        0 0
                    • Peslezedirou  

                      Fakt ti nevím, myslím, že lidi, kteří nešli volit záměrně, bude skoro stejný počet, jako je voličů svobodných, drtivá většina lidí kteří nepřišli, na to podle mě jen prostě prděli, nehledal bych v neúčasti, nějaký plošný vzdor.

                      Teď si to budu cucat z prstu, ale mám takový pocit, že zákony které navrhne EU jsou téměř automaticky PSČR schváleny. Někde jsem četl, že jich zrovna málo za rok 2013 nebylo, z toho důvodu mi možná přijde důležitěší volit do EU parlamentu, než volit do národního parlamentu.

                      0 0
                      • Rychlej turista  

                        Evropský parlament slouží poze k jedinému účelu – má dát institucím EU zdání demokratického procesu. Nemá zákonodárnou iniciativu, může pouze hlasovat o zákonech, které mu předloží komise. Pokud daný zákon neschválí, je předkládán tak dlouho, doukud ke schválení nedojde. Touto salámovou metodou postupně a neúprosně realizují svou moc a utahování šroubů nikým nevolení lidé v pozadí. Ostatně to, že moc je někde úplně jinde, než v EP a než si lidé myslí, nedávno potvrdil i sám náčelník Rompuj. Jinak máš pravdu, že náš Parlament už dávno není svéprávný a jen plní příkazy EU.

                        0 0
                      • ememem1  

                        az na to ze EP len schavluje to co prinesie EK. Sam nic neiniciuje lebo nemoze. Este aj s velkou slavou zvysene pravomoc ohladne rozpoctu podliaha konecnemu schvaleniu EK. EP je naprosto zbytocna cirkusova institucia.

                        0 0
                        • Peslezedirou  

                          Není EK složená z poslanců EP? Jestli ne, tak to je strašnej podfuk (EU) :-)

                          0 0
                          • ememem1  

                            ani nahodou. EK je najvyssi organ EU a jeho clenovia su menovani radou EU a potvrdeni EP.

                            0 0
              • ememem1  

                a jako tie protestne nieco zmenia hej , aby si podpilili dobre zivobytie…tak urcite.

                0 0
        • iron.hide  

          teraz kukam ze sa to uplne zle zaradilo. malo to ist pod black.horse 10:46:04.

          toto forum by definitivne potrebovalo novy engine. uz x rokov sa tu vobec nic nemenilo.

          0 0
          • black.horse  

            A proč by se tady něco mělo změnit, když nikdo nehlasoval a ani pro to nic neudělal? Krásná ukázka toho, kam až může vést pasivní strategie :-D

            Jinak mi došlo, že to mělo být na mě a doufám, že to co jsem napsal RT snad dostatečně popisuje můj názor na situaci.

            0 0
            • alinceb  

              Tak já jsem se pokusil o změnu , ale ta zůstala úplně nevyslyšená…:(

              0 0
            • ememem1  

              a ti co hlasovali sa urcite dockaju zmeny k obrazu svojmu.

              Minulý měsíc vyšlo najevo, že šéf antievropské strany UKIP Nigel Farage, který patří mezi spojence českých Svobodných, usiluje o vystoupení Británie z Unie a tepe Brusel za rozhazování peněz, účtoval za loňský rok europarlamentu v přepočtu 516 tisíc korun za provoz kanceláře, přestože reálné náklady byly zhruba sto tisíc korun.

              ne, ako vazne, ja vo vseobecnosti s tebou suhlasim ale co sa tyka EP a vobec celej tej EU byrokracie je to taky odporny a pokrytecky grc ze vacsi nebol ani najvyssi soviet. tam proste neni ziadna moznost volby, to je banda vyjebancov ktorych sa bude dat zbavit len defenestraciou. a argument ze urob nieco tiez neni celko ok, jako ze kazdy kto je nespokojny zo sucasnym stavom ma ist kandidovat za poslanca ci ako to myslis?

              0 0
              • Japhy  

                Jen 100 litrů za roční provoz kanclu v Bruseli nebo Británii? To je zase slušnej úlet opačným směrem. Schválil mu těch půl mega někdo? Proplatil mu těch půl mega někdo? Tak ať se ten někdo nebo jeho nadřízený chytí za rypák a upraví si příslušné kontrolní procesy.

                0 0
                • ememem1  

                  podstata je to ze sice pinda na vsetko ale bez hanby vyuzije vsetko co sa da tiez. taky clovek v tebe budi doveru ze chce nieco zmenit?

                  0 0
                  • karliner  

                    Vynikající příklad řízené dezinformace sloužící k diskreditaci vybraného jedince. A jak funguje :-)

                    0 0
                    • ememem1  

                      to je uplne jedno, to bol len priklad. podstatne je ze je to len folklor lebo nijake riesenie alebo koncepciu ziadny z tych tzv. skeptikov este nepredlozil, akurat pindaju a kritizuju co vsetci vieme ze je zle a modlia sa aby to mohli este dlho robit.

                      0 0
    • Japhy  

      Nejdřív jsem si v pátek myslel že nestíhám odvolit, nakonec jsem si těch 5 minut našel. Jsem rád že jsem svým hlasem přispěl přisypat trošičku písku do bruselského soukolí. Nigel bude mít v Bruseli dalšího kámoše.

      Ale z čeho mi šla hlava šejdrem, vyžírků v komisi bylo zas o polovičku víc než posledně. Aby na volební okrsek s cca 700 voliči sedělo v komisi skoro 10 lidí, to už je trochu moc, ne?

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • MichaelSimek  

      a ja uprimne vubec netusil ze jsou nejaky volby :)

      0 0
    • JakubCh  

      Ano, Sobodné, jsme jejich reg. příznivec :) Těší mě, kolik mají ve zdejší komunitě příznivců :)

      0 0
      • Peslezedirou  

        Alespoň je vidět, jaký je BF nereprezantivní spolek úchylů zaměřených na cyklistiku :-)

        0 0
      • Peslezedirou  

        Alespoň je vidět, jaký je BF nereprezantivní spolek úchylů zaměřených na cyklistiku :-)

        0 0
    • Peslezedirou  

      Volit jsem nešel, protože můj hlas stejně nic nezmění.

      0 0
    • cabbage  

      Volit jsem šel právě proto, že účast bude malá – původně to vypadalo jen na 10% a tedy bych hlasoval za 10, těch skoro 20% účasti znamená, že jsem hlasoval za 5.

      Při účasti skoro 100% by mi vlastní případná neúčast tolik nevadila.

      0 0
    • jIrI___  

      Tyhle volby byly něco, jako když abstinentovi nenavštěvujícímu hospody dáte na výběr, jestli si v hospodě dá vodku, rum nebo borovičku. A volební účast to jen a jen potvrzuje…

      0 0
      • Martin  

        nesouhlasím.

        lidi jsou líní myslet, hledat si informace a aktivně se zajímat o dění kolem nich. jenže ono to chce nesedět s lahváčem u televize, ale začít používat tu divnou věc, co má člověk na krku. a to většinu lidí bolí, protože oni si vystačí s konstatováním „Máňo, pičovole, stejně jsou všichni stejný a krade každej z nich.“

        0 0
        • Peslezedirou  

          Ale ho*no…jenom se utvořila skupina lidí, něco jako pravdaláskaři, klausovci, co si váží zbytků svých svobod, jako bloger Větvička…sere pes svobodní :-)

          0 0
          • Martin  

            jo, Ladik na volby sere z vysoka, o tom žádná. ale myslím si, že lidí, kteří na volby serou jako Ladik, je málo – většina jsou IMHO klasičtí knedlovepři líní přemýšlet.

            0 0
    • StuntJ  

      Já jsem spokojený, teď už jen přijetí € a bude to parádní výsledek!

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Martin  

      ted jsem se dobře pobavil

      http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…

      0 0
      • Martin  

        neodeslal se mi edit :)

        vypadá to, že autorovi nic neříkají věci jako Schengen, EHS a podobné, že tak adoruje EU.

        0 0
    • colombo1  

      čas 2:28 – Karel se konečně probudil a rozčílil :-D

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
    • colombo1  

      čas 2:28 – Karel se konečně probudil a rozčílil :-D

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
    • buddha  

      voliť som nebol z dovodu služobnej cesty v zahraničí (čo je v mojom prípade SVK/- a doť ma to mrzí. Ako vyplýva z tohoto fóra, voliť dnes „euroskeptické“ strany typu Svobodní je strašne free, cool a in a preto ich spústa frikulínov i volí. Bohužiaľ je to asi tak rozumné ako rozvisť sa s manželkou pretože občas buzeruje a zájsť do bordelu a vybrať si prvú súdružku kurvu pretože sa pekne usmieva a nemá nikdy migrénu. Vňačšina ľudí vidí EU ako noormátora zakrivenia banánov a nedochádzajú im elementárne veci typu že EU a jej predchodca EHS sú dovodo stability a prosperity v Európe- a kto tvrdí opak tak nemá elementárny náhľad a súdnosť. No takže hurá zrušiť EU, spňať k národným štátom s rovnými uhorkami a možeme sa začať znovu mastiť po hlavách.

      Pre bližšie pochopenie doporučujem pozorne čítať Respekt z minulého týždňa

      0 0
    • dancing dog  

      Jako mnozi tady- volit jsem byl a hlas dal Svobodnym, ikdyz bych volil asi Ne Bruselu, kdyby to nebylo tak jasne beznadejne.. Se zelenymi jsem definitivne skoncil…

      0 0
    • Flegmatik  

      Volil jsem. Nevolil jsem SSO.

      0 0
      • Rychlej turista  

        Konečně relevantní graf :-)

        „Takový nerovnovážný stav není možné dlouhodobě udržet. Navzdory síle mediokracie, jejíž páky mají plně v rukou. Možná je opravdu ve vzduchu cítit závany pohybu. Mlčící většina u nás totiž tentokrát promluvila ve skutečnosti velmi hlasitě.“

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • lusk  
      • Cos dělal o víkendu?
      • No, v sobotu jsem byl volit…
      • Jo tos byl ty?!
      0 0
    • Evilcleaner  

      mám rád čr a evropu a proto jsem volil svobodné:-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.