Volba varianty (Low/Mid/High clamp) přesmykače FD-M6020

11 nepřečtených
  • xtonda

    Předělávám kolo z 3×10 42–32–22 / 11–36 na 2×10 32–22 / 11–42, dozadu sem dal RD-M6000-GS a 11–42 kazetu a nová přehazovačka pobere vepředu jen dvoupřevodník s rozsahem 10z, takže chci sundat 42z převodník. Jenže když sem to udělal, padá mi řetěz ven na kliku. To předpokládám vyřeší dvourychlostní přesmykač. Chci front pull, vadí mi současný způsob vedení lanka, pro dvoupřevodník s rozsahem 10z mi to vychází na FD-M6020, potřebuji s objímkou a ten se dělá ve třech provedení Low, Middle a High clamp, viz výkres.

    A teď dotaz, které provedení zvolit pro mou situaci, viz foto. kde je původní setup – trojpřevodník a přesmykač FD-M610 , což je třírychlostní top swing. Nový přesmykač předpokládám přijde kvůli sundání 42z převodníku níže.

    0 0
    •  

      Lowclamp

      0 0
    • Vilém  

      Podle popisu mi prijde, ze jsi jen sundal prevodnik a nastaveni smyku nechal jak bylo.

      0 0
      • xtonda  

        Šteloval sem horní doraz, buď to nenaskočilo spolehlivě a nebo to lítalo přes. Asi by pomohlo dát ho níž, což sem ještě neudělal, ale stejně mě štve vedení lanka a že do něj padají kamínky co ho zaseknou, což mě donutilo zbastlit ten kryt co je na fotce.

        0 0
    • xtonda  

      Tak sem nakonec zvolil middle clamp verzi, objímka vyšla o kousek výš než původně, low by se asi vešla taky, ale middle byla jistota. Řadí to dobře, o dost líp než ten starý, otravné lanko vedoucí mezi sedlovou trubkou a kolem zmizelo, mechanismus je na boku a ne přímo proti kolu kde chytá všechen binec a celkově se tam udělalo o dost víc místa. Plastový díl přesmykače č. 4 na obrázku zachytával o šrouby převodníku, vyřešeno pilníkem.

      0 0
      • Vilém  

        nj, on ten smyk je sice pro 10z skok, ale soucasne pro 34–38z. takze aby vse chodilo bez pilovani, tak bys jen musel vyskove dat tak, aby byl nastaven jako pro 34z pilu.

        0 0
        • xtonda  

          To je mi jasný, ale pak by mezera mezi smykem a velkým převodníkem byla víc než předepsané 1–3 mm. Na stojanu mi přišlo, že opilování toho výstupku nemá na funkci řazení vliv.

          0 0
          • Vilém  

            Ano, mezera by pak byla vetsi, protoze jsi nepouzil predepsany prevodnik.

            Ale tak kdyz to chodi…

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.