volba Sp.EPIC- Sp.FSRxc-Sp.StumpjumperFSR

22 nepřečtených
  • marošek

    Poraďte, měl jsem možnost vyzkoušet Epica, špatný to není ale pořád váhám zda nejít do klasických variant FSR. Jezdfím převážně lesní cesty, občas maraton ale spíš pro vlastní radost. U EPICA mě předvapilo jak je dlouhý a v technických úsecích hůř točí ( porovnávám se Scottem GZero kde mě geometrie vyhovuje.

    0 0
    • vratan  

      ak chces jazdit pre radost, tak jednoznacne stumpjumper. epic je naradie na chrtenie.

      0 0
    • honzicek  

      tak fsr je jeste delsi! (mel jsem moznost vyzkouset oboje) jinak fsr se preci jen trosku pohupuje (pri srovnavani s Epicem), ale i tak je to rychly XC kolo s prvotridnim komfortem jinak stumpjumper fsr a fsr xc se vpodstate lisi akorat zdvihem a komponentama…

      0 0
      • vratan  

        neviem ake biky si skusal, ale samotny fsr ram je kratsi ako epic. stumpjumpera vlastnim a epica ma kamarat. okrem toho 120 mm naviac na stumpjumpere oproti 100 mm FSR, je tiez citit. Vyssi stred u stumpjumpera a o nieco citlivejsie chovanie zadnej stavby (dalsi kamo ma stumpyho na 100 mm). FSR je o chlp svihovejsie…

        0 0
        • K2  

          Jak je to s údržou zadní stavby? Mám teď jednočep a preventivně rozebírám mažu hlavní čep cca jednou za dvě+ sezony a bez problému. Pokukuju po nějakém 4-čepu (Sp Stumpjumper se mi líbí hodně moc) Kamarád, který má Ravo, tak to rozebírá cca 2× za sezonu a čistí a maže, jek je na tom Specialized. Můžeš popsat, jak se Stumpjumper chová v prudkém technickém sjezdu a výjezdu. Jaký máš zdvih v předu + vidlici, kolik je pro tenhle rám maximum dle výrobce? Chtěl bych to jako lehké enduro.

          0 0
          • vratan  

            na vrzganie su nachylne loziska pri zadnom kolese. tam sa najviac prasi. loziska pri linku prakticky nevrzgaju – nezasieraju sa tolko. velky cap pri pri pedaloch som este nemal rozobrany, ale ten pravdepodobne nie je nachylny na vrzganie. cistil som ich zatial len raz (loziska nemazem). v sucasnosti mi na biku nieco vrzga, ale neviem identifikovat co :-) pravdepodobne to vsak nie je zadna stavba. ram ma podla vyrobcu mat max 130 mm vidlu. na zjazd vyborne – na vyjazd uz menej – tu je lepsich 115 mm. tazko to popisovat velmi zalezi na vyske riaditiek a celkovo nastaveni posedu. niektory ludia tvrdia ze stumpy je lepsi vo vyjazdoch s rovnou sedlovkou. neviem potvrdit. myslim ze na lahke enduro je STJ idealny bike…

            0 0
        • marošek  

          skoušel jsem EPIC 2005, ty 2006 mají na tlumiči možnost nastavit jemější nastavení takže jen odhaduju, že by to bylo poznat. Ale i tak zadní stavba chodila a většinu nerovností brala. Bohužel jsem neměl možnost srovnání s FSR-XC což by mě hodně zajímalo. Prostě se mě EPIC zdál hůř ovladatelný a šlapání bylo takový nějaký „spíš před sebe“ než pod sebe ale hodně jde asi o zvyk.

          0 0
          • vratan  

            spesl poskytuje testovacie biky. najlepsie bude vyskusat. ale pokial si mal g-zero (ako aj ja) tak ti bude asi viac vyhovovat STJ…

            0 0
            • marošek  

              nebýt toho,že jsem se na Epicu projel tak bych jasně řekl že FSR-XC. Ale pokud má epik zdvih vzadu 100 je to víc než jsem měl a pokud skutečně tlumič funguje jen na podněty zespodu tak při nastavení na soft by to mohlo být to pravé i když chrt nejsem.

              0 0
          • pepek  

            „Spíš před sebe“ jsem vyřešil výměnou sedlovky za rovný zámek, kterou jsem ještě musel otočit o 180 st., aby byla zhruba v polovině lyžin. Ta fajfka, která tam byla je asi fakt mimo.

            0 0
        • lubomir  

          Rád se vložím do diskuze ,taky jsem se rozhodl , že si zpříjemním příští sezónu nákupem nového rámu Specialized Stumpjumper FSR 120 . Teď musím vybrat velikost a mám problém jestli jít do L nebo XL .Měrím 187 a vím , že to není to uplně nejdůležitější a svoji roli hraje spoustu dalších faktorů, tak jsem se chtěl zepat majitelů FSR jak se rozhodovali oni a co nakonec vybrali .Dík všem za odpověď

          0 0
          • jajan  

            mam S-WOrks Stumpjumper 120, 186cm, velkost L je mi akurat, väcsiu by som uz nechcel, aj tak je dost dlhy mam vidlu MZ AM 130– dolu kopcom bomba, hore kopcom sa Bike uz rad dviha na zadne

            0 0
    • MARIN  

      Pokud chces vic zavodit tak Epic. Jestli budes jezdit vic pro radost tak FSR

      0 0
      • marošek  

        není u EPicu zranitelný tlumič na boku (kameny, větve )? Pokud u FSRXC je uzavíratelný tlumič tak by se to mělo při zavřeným tl. chovat stejně jako epic nebo ne?

        0 0
        • MARIN  

          jeste jsem o poskozenem tlumici u Epica neslysel a ni necetl – ja bych se toho nebal (jen na to zatim nemam:). Kdyz zavres tlumic u FSR tak budes mit pevny zadek ale j a nemuze se prece chovat stejne jako u Epic :)

          0 0
          • PePu  

            Nedávno jsem tu fotku „ťuknutého“ tlumiče na Epicu viděl, ale zatím první (je pravda, že jsem po dalších nepátral). Lock na tlumičích Float se opravdu liší od Brainu. Zamknutý tlumič zůstává víceméně vždy takřka nepohyblivý (nevím, zda má nějakou pojistku proti proražení při „extrémním“ silovém impulzu). Oproti tomu Brain se při nárazu otvírá. BrainFade v režimu Soft stačí málo na otevření, v módu Firm reaguje jen na větší podněty.

            0 0
    • smallbrother  

      jestli jezdíš víc na pohodu tak si pořiď radši FSR, na Epicu je ten zadní zdvih opravdu jen na výkon. Tlumič na E je mezi částmi zadní kyvky, nehrozí mu žádné nebezpečí. Brain je jen na nejvyžším modelu Stumpjumpera, jinak to je jen obyčejný ful co se ti bude houpat při usilovnějším šlapání.

      0 0
    • PePu  

      Epica mám, SJ 120 jsem zkoušel (cca 60–80 km). V přímém srovnání je SJ línější do kopce a po rovině (hodně dělá geometrie). Jestli se ti zdál Epic málo točivý, SJ je v tomto ohledu ještě horší. Mně se na druhou stranu zdá Epic až moc živý (vyšší vidlice by to snadno spravila; SJ s Talasem na 130 mm byl s kopce výrazně lepší, na 90 mm srovnatelný s Epicem). Tlumič na SJ se v režimu Propedal ani na asfaltu takřka nepohyboval (v módu Open už se dal snadno rozhoupat).

      0 0
    • miron  

      Ahojte, dovolim si aj tu pridat link na moju recenziu o bajku EPIC Comp 08, snad pomoze.. o:)

      scandinavia.vl­.sk/epic/index­.htm

      Ahojte!!

      0 0
    •  

      Zdravíme Ječňáka!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.