Voda, rozvody, baterie, vodomery

11 nepřečtených
  • micu

    Bydlim v bytovem dome a pred par dny mi zacala teci spinava, (v podstate cerna) voda navic s nizkym tlakem. Voda se v prubehu dnu procistila ovsem problem s tlakem zustal. Sam jsem si vycistil splachovaci zarizeni, takze WC snad funguje. Baterie v kuchyni se zda take byt ok, ovsem z bateriii v koupelne skoro nic netece. Volal jsem vodohospodarum a ti mi rekli, ze v dobe kdy to zaclo, nekde v okoli delali opravu.a ze bych se mel pozeptat sousedu a pokud i oni maji problem tak se prijedou podivat na spolecny vodomer, pokud je to ovsem jen u mne tak se mam starat sam(mluvil o sitku v bytovem vodomeru)..

    Jsem docela prekvapen z toho, ze oni mi zpusobi problem,ale resit si to mam ja sam. Co si o tom myslite ?

    A dal, z toho ze jedna baterie se zda byt ok, ale dalsi nikoliv bych usuzoval ze problem je spis v baterich nez v sitku vodomeru nebo je to uplne jinak ?

    0 0
    • Ondraj  

      A sítka v bateriích zanesená nejsou?

      0 0
    • Smazaný účet  

      Vpodstate co je za vodomerem u vstupu do baraku, je probem vlastniku. Jedinne, ze podruzne vodomery muzou byt taky zaplomovane. Pak je dobre pred jeho demontazi toto konzultovat s infolinkou. Idealne si na den po demontazi pozvat technika, ktery vodomer opet zaplombuje a provede odecet.

      Pokud je jedna baterie, kde je tlak vporadku, bude problem nekde v trubkach nebo osttanich bateriich..nekde neco pricpane. Mohl bys zkusit trubky odpojit a proplachnout/pro­fouknout v opacnem smeru.

      0 0
      • lunochod  

        To není tak úplně pravda, v domě může být plynová kotelna + ohřev tuv a veškerá tahle technologie je majetkem dodavatele energie nikoliv svj.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Eh…to mi nedoslo, mas samozrejme pravdu. Vlastne i proplachovani boljeru v opacnem smeru by byla hovadina…no nic…

          0 0
    • Smazaný účet  

      Po větších opravách vodovodního řadu je kalná voda s nečistotami běžným jevem. Pokud máš pákové baterie, máš pravděpodobně pod baterií těsnění i se sítky. Stačí zavřít svůj hlavní uzávěr vody, baterií sundat a těsnění vyměnit. Práce cca na 10 min.

      0 0
    • micu  

      Diky za odpovedi. Baterie mam pakove, podivam se tedy na ne eventualne trubky. Bude to poprve, k tomu obe ruce leve, takze na 10 minut to rozhodne nebude. Snad to neskonci mensi potopou…

      0 0
      • Smazaný účet  

        je dobre pred touto operaci zavrit vodu a vypustit z trubek tlak…:)

        0 0
      • Smazaný účet  

        Tak snad nebude tak zle ;-) Pokud máš v jedné baterií a na WC tlak vody normální a zlobí ti jen jedna baterie, bude vodoměr ok. K sundání baterie ti stačí 30 mm klíč. Uzavřeš hlavní uzávěry vody, teplé i studené. Otevřeš baterií a vypustíš zbytek vody (tím se i přesvědčíš, že je voda opravdu zavřená). Dosedací plochy klíče nebo šestihran baterie olepíš tenkou izolační páskou, abys nepoškodil chromovaný povrch. Povolíš obě matice proti směru hodinových ručiček. Sundáš baterií, odstraníš staré těsnění se sítky, můžeš lehounce povolit uzávěr vody, abys vypláchl nečistoty z trubek, pečlivě očistíš dosedací plochy na trubkách i baterii, vložíš nová těsnění, našroubuješ baterii, pořádně dotáhneš, pustíš uzávěr vody, přesvědčíš se, že voda ve spoji neprosazuje. A hotovo.

        0 0
        • lunochod  

          A jestli budou závity srostlý korozí tak vytrhne kolínko ze zdi :-)

          0 0
    • stařík  

      Na 80% je to ucpaný perlátor na výtoku z baterie. Na 15 % ucpaný těsnění se sítky před baterií, pokud tam sítka jsou, těsnění tam jsou určitě, na 5% bude něco na cestě vody v trubkách. Při problému v celém domě to ještě občas dělá redukční ventil u TV nebo u vodoměru SV. Ale to by podobné potíže měli i ostatní v domě. U vadného redukčního ventilu je pokles tlaku patrný při více odběrech (více baterií pustěných najednou).

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce