• Danielfojt

    zdravím,řesím vůli ve vložkach na tlumiči rockshox monarch rl.vule je v tom cernem valecku,pouzdra v ocich jsou v poradku.ale absolutne nevim kde to objednat?širka je 19mm,sirka klasika 12,7mm a sroub je tam M6.koukal jsem ze fox ma novou generaci cepu 5 dilnych a meli by byt kompatibilni.nemate nekdo zkusenost?nebo radu?nebo to dat do servisu a nelamat si hlavu?diky

    0 0
    • Pedro404  

      Co znamená, že pouzdra jsou v pořádku? Pokud ve válečku neni vyjetá drážka, pak je opotřebený pouzdro a chceš vyměnit to.

      0 0
    • Danielfojt  

      podle me je vule prave ve valecku kde je jistici sroub.mala ale je.ten cerny valecek jde do oka tlumice na tesno.

      0 0
      • MlokCZ  

        Otáčením montážní vložky (váleček ve kterém je jistící šroub) v bushingu (černý váleček) se opotřebovává obojjí. Bushnig s vnitřní strany, montážní vložka z vnější.

        To, že bushing je pořád natěsno v oku tlumiče je jasné. Tam se to nepohybuje a tedy neopotřebovává a bude to pořád stejné. Ale může být opotřebovaný z vnitřní strany a klidně rychleji než montážní vložka.

        Ono se to většinou mění stejně komplet (tedy i montážní vložka i bushing).

        0 0
        • Pedro404  

          Opotřebovává se skutečně vložka, když dochází ke kontaktu jenom s plastem nebo teflonem pouzdra? Pokud se klasický teflonový pouzdro oprcá až na plech, tak tam to je jasný.

          0 0
          • MlokCZ  

            Já bych řekl, že ano, i když bych řekl, že o hodně pomaleji než bushing. Třeba u starých Fox bushingů se to asi nemuselo vůbec projevit (při včasné výměně bushingu), protože bushing nevydržel vůbec nic, takže možná by se to dalo posuzovat po několikátem bushingu s ponecháním pořád původní vložky (to jsem nikdy nezkoušel u Fox starých kitů, už jsem pak vyměňoval kit i rovnou u nového tlumiče, protože originál byl hrozný s šíleným odporem při otáčení).

            Ale třeba u kitů z TF tuned bushing vydrží několikanásobně déle a tam už si myslím, že by i vložka se mohla trochu opotřebit. Ale ani tam si nejsem jistý, protože mi to drží vždy hrozně dlouho, takže jsem se ještě ani nedostal k opotřební ani bushingu (a vždy dříve vyměnil kolo nebo tlumič).

            0 0
    • Danielfojt  

      objednal jsem oboji.

      0 0
    • Danielfojt  

      jedine co me mate ze ty vymezovaci vlozky po stranach nejsou ve vahadle na tesno ale jsou volne,na kazde strane je jedna.ale ve vahadle jsou volne ma to tak byt jsem myslel ze musi byt zarovno s vlozkou,ale je tam mirna fuga.

      0 0
      • MlokCZ  

        U RS originál vložek jsem to tak viděl už hodněkrát. Proč to tak je netuším, musí to akorát blbě těsnit a pouštět bordel až k bushingu.

        Já používá výhradně heavy duty kity z TF tuned (u Foxe, i když se přechodem na ty nové pětidílné hodně funkce zlepšila, tak pořád výrazně horší než ten heavy duty kit), i hned nových chodí velmi dobře (dost se blíží jehlám), výdrž excelentní. A tam žádná mezera není a i dobře těsní.

        https://www.tftuned.com/…unt-kits/c69

        0 0
        • Danielfojt  

          diky tohle jsem nenasel,to vypada paradne.moc diky.a jak rikas tomuhle nerozumim ze to RS ma takhle resene,skoro mi prijd ze jsou tam pak k nicemu.

          0 0
      • Pedro404  

        O trochu kratší to bejt musí, jinak bys místo čepu do rámu skřípnul skřípnul tlumič s vymezovačkama, ale nevim o jak velký mezeře se bavíme.

        0 0
        • MlokCZ  

          Teď jsou ty kity z TFtuned trochu upravené než byly (a než ty co mám doma), tak si nejsem jistý, jestli je to stejné . Dříve byl bushing z jednoho kus a k tomu u toho řešení byly mezi vymezovací vložkou a bushingem gumičky (těsnění). Takže to celé bylo zcela bez vůle, protože o co je potřeba se gumičky zmáčknou.

          Teď jak na obrázkách vidím bushing ze dvou kusů tam nevidím už ani gumičky a je tam jen jeden kus, který bude z tvrdého materiálu. Ale zase v popisu je 2× O ring seals, takže tam asi budou.

          Když tam jsou jen pevné kusy, tak to tak natěsno být nemůže jak píšeš, ale co jsem viděl u RS, tak tam nebyla jen decentní rezerva (aby nedošlo k tomu skřípnutí), ale mnohem větší zbytečná mezera.

          0 0
    • Danielfojt  

      Tak úspěšně vyměněno, sedí tam ty 5 dilne od foxe. Vytlačil jsem původní vlozku z tlumiče a nahradil těmi plastovymi od foxe,jejich válecek a vymezovaci podlozky.a sedí to parádně.vule je pryč.takze udělám to samé i na spodním čepu.mizna zkusím i TFtuned. Tak jen pro info 5 dilne vložky od foxe sedí i na RS.

      0 0
    • Danielfojt  

      stejne ale se to v tom hybe ztuha,dat to na loziska by bylo super.

      0 0
      • LM  

        Jestli to máš na to Konu z profilu, tak tam bych dal ložisko jenom do horního oka tlumiče, kde se to více otáčí. Jaký je tam potřeba rozměr vložky?

        0 0
    • Danielfojt  

      No klasická 12,7 mám pocit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.