vlastní trasa s navigování GPS v mobilu

16 nepřečtených
  • SharkPool2

    Zdarec,

    plánuji jízdy dle vlastní trasy, kterou si zadám na PC na Google Maps nebo Mapy.cz. GPSku bych chtěl použít v mobilu (Samsung GS2 – momentálně nemám 6litrů na Garmin, Sigmu Rox apod.) nicméně jsem narazil na zásadní problém a to ten, že není skoro žádná aplikace, která by navigování vlastní trasy uměla. Nemáte s tím prosím někdo zkušenost?

    Fakt se mi nechce platit roční poplatek 60USD (app Road with GPS; a další). Runtastic stojí 129,– ale dle komentářů jim tato funkce zase zlobí. Google Maps Engine je úplně na h.v.o, trasu mi to načte a tím končí…navigová­ní žádné.

    Díky moc

    0 0
    • waters  

      Neznáš Locus?? http://www.locusmap.eu/cs/

      to jediné mě asi štvalo když jsem opět přešel na iPhone…

      Nejlepší aplikace

      0 0
    • jIrI___  

      Locus

      0 0
    • saddik  

      Alternativou k Locusu jsou ještě Oruxmaps. Většina lidí doporučuje Locus, já používám Oruxmaps, z nějakého důvodu jsou mi sympatičtější. Na Cykloserveru je možné koupit a stáhnout jejich mapy ve formátu právě pro Locus, kde je pak k dispozici offline. V Oruxmaps funguje prý též. Taktéž existuje PC program MOBAC, kterým se dají mapy z Cykloserveru (a řady dalších mapových portálů) ukrást, uložit a do telefonu nahrát (jak pro Locus tak do Oruxmaps).

      Do obou těchto aplikací nahraješ trasu jako .gpx a pak ji vidíš na mapě. Pokud si ručně vytvoříš waypointy s navigačními pokyny, může to na Tebe i mluvit. Automatickou turn by turn navigaci jako v autě ale v terénu nečekej a koneckonců, asi bys ji ani nechtěl.

      0 0
      • SharkPool2  

        Tak do terénu jí ani nehledám. Cílím na silničku, na MTB v žádné případě.

        Mám v plánu jet v nejbližší době Praha – Jizerské hory, a pak zase zpátky (další den) a chci jet logicky po okreskách. A abych místo cca 170km nenajel 270km, protože pojedu jinam, bych chtěl využít pomoci GPS…min. do míst kde to neznám. :-) Takže defacto navigování jako v autě.

        Držák mobilu na kolo bych bral http://www.quadlockcase.com/ … Jinak nevím, možná jsem divnej, ale Locus mi jako výhra úplně nepřijde. Zkoušel jsem ho a asi ne ní na mě stavěnej. :-)

        0 0
        • saddik  

          Tak na silnici pouzij nejakou autonavigaci, treba Be on Road. Zakladni mapy vychazejici z open street maps jsou zadarmo a stahuji se do telefonu pro offline pouziti. Akorat tam asi nepujde importovat Tvoje naklikana trasa z PC, ale budes si ji muset definovat pomoci prujezdnich bodu.

          Jako drzak doporucuju neopranovy armband na behani omotany okolo ztlusteleho predstavce. Drzi to epesne a netrci z riditek.

          0 0
        • tpm_slee  

          ten držák mám, asi nejlepší jakej je, zkoušel jsme toho už moc, ale Quad lock je jednička..

          0 0
          • SharkPool2  

            To je dobře, mě ten držák přijde hodně decentní až v rámci možností dost elegantní. Všechny ostatní jsou takový přehnaně masivní a příšerně nevzhledný..

            0 0
        • pOne  

          Pokud jde o drzak/kapsu na telefon, tak pouzivam (na bajk i silnici) tohle a jsem s tim celkem spokojen: http://www.author.eu/…avec-a-h810/ .. neni to drahy, ochrani to proti spine i lehkymu desti, pri padu to telefon taky ochrani … ovladat pres folii to jde. Da se k tomu za par kacek dokoupit dalsi adapter/drzak na dalsi kolo: http://www.author.eu/…hw04-a-h810/. Delaji ted uz 2 velikosti, jsem koukal. Driv byla jenom „M“.

          0 0
    • tpm_slee  

      Tak můžeš vyzkoušet Smartmaps, to co chceš umí i bezplatná verze s free offline mapami..

      jak na to najdeš u nich v návodech, myslím, že je to jednodušší než u Locusu..

      0 0
    • Jesus_Kristus  

      tady je to moc pekne sepsane: http://trail-busters.cz/trail.php…

      0 0
      • SharkPool2  

        Z toho co jsem zatím prošel (a že toho fakt nebylo málo) mě dost oslovila aplikace Runtastic (http://www.runtastic.com). Verze PRO je za 119,– a všechny požadavky splňuje. :-) Díky za odkazy, rozhodně prostujuji. :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.