• redhotrock

    čau, přemýšlim na rychlo o rychlé dovolené a ne moc dlouhé dovolené. Nenašel by se tu někdo, kdo by dal Vídeň – Praha po cyklostezce, cca 3–5dní toulání se?? Nabízený termín je v následujících 3týdnech, , návrat do 10–12.8. odhadem. Vlakem do Vídně, z Vídně na kole směr ČR. Trasu si upřesníme. Čím víc, tím líp. Možné delší dovolené se nebránim, spaní pod oblohou nebo v campu. Penzion je přepich… zdar.

    Anketa: přidá se někdo?

    ano
    0x
    0%
    ne
    7x
    100%
    0 0
    • karliner  
      1. nedával jsi pozor ve škole, když se probírala vyjmenovaná slova
      2. vzhledem k tomu, že stezka má  470 km, tak 5 dní je, pokud nechceš jet celej den non-stop jako magor, naprostý minimum (trasa je naprosto nesmyslně značená, furt budeš bloudit, možná by pomohla GPS)
      3. bacha na rezervace pro kola do Pendolina
      4. pensiony cestou jsou stejně nesmysl, zkoušeli jsme to naplánovat před 2 lety, ale ukázalo se to zhola nemožné – ANI JEDEN pension víceméně cestou (do 10 km od trasy) včetně pensionů „cyklisté vítáni“ nebyl ochotný potvrdit rezervaci na jednu noc (možná je to teď jinak), hledáním a obvoláváním jsme tenkrát strávili v součtu asi dva dny a výsledek – velký kulový
      0 0
    • Ondrys  

      Ja to jel minuly tyden, ale s tim, ze jsme jeli na kolech z Prahy a dojeli pres Viden do Bratislavy. Mezi Bratislavou a Vidni se jede cca 70 km po rovine a vlaky Praha-Bratislava jsou pry o dost levnejsi nez Praha-Viden. 

      Spali jsme po kempech ve stanech, dvakrat v chatkach. Meli jsme to celkem za 757 km a osm dni jizdy. Kdyby byl zajem, klidne sem hodim rozpis, jak jsme presne jeli a kde prespavali. Co se znaceni tyce, tak to zas takova tragedie nebyla, ale kazdopadne mapa s vyznacenou trasou se hodi.

      0 0
      • redhotrock  

        ahoj, sice ještě nemám lidi, ale kdyby jsi sem, nebo mě do mailu mohl hodit nějáký aspon orientační rozpis trasy i cokoliv co máš k trase za zajímavost nebo co se hodí, tak by to bylo supr. Díky moc. Hans

        0 0
        • Ondrys  

          Cau, tak jsem ti ten nas rozpis poslal na mail. Je to v priloze, tak jsem to nedaval sem.

          0 0
          • Luke_MTB  

            Ahoj, můžu taky kdyžtak poprosit o rozpis kudy jste jeli a kde spali? díky. Kdyžtak mail v profilu.

            0 0
    • redhotrock  

      no tak lidi, pojeďte někdo..

      0 0
      • karliner  

        Jdeš na to špatně more, když chceš nalákat lidi na vyjížďku, tak nesmíš hned v první větě říct, že chceš ujet 500 km za 3 dny a spát někde po příkopech…

        0 0
      • kcvalin  

        Ja nepojedu, ale spis se chci pochlubit – jel jsem to dvakrat na kolobezce – jednou praha – viden, pres Jindrichuv Hradec a Slavonice. Podruhe to same, ale az do Bratislavy. Musim podotknout, ze Dunajska stezka byla v okoli cca 30km od centra Vidne docela dobre vychodisko jak se tam dostat. Cesta do Bratislavy docela peklo – hruby asfalt a useky treba 5km bez zatacky. Chteli jsme jet 4 Capitals za 4 dny… ale nakonec nas nak sesekaly ty tuplaky ve Vidni a tak jsme vynechali Budapest.

        0 0
        • Ondrys  

          to souhlas s tim usekem z Vidne do Bratislavy, ze to je docela monotonnost, nicmene my meli stesti, ze nam zrovna ten den foukalo do zad, tak jsme to celkem rychle prolitli. Jen jsme si udelali mensi zajizdku v useku rafinerie, kdy jsme to porad valili po ostrove a minuli snad jedinou odbocku, ktera vede skrze rafinerku :-)

          0 0
    • Gronholm  

      Ahoj, loni jsem málem taky absolvoval tuhle cestu, jen v obráceným směru z Prahy do Vídně. Tak zkusím něco sepsat, co si ještě pamatuju. Bohužel v neděli před startem jsem si naštípnul na Brdech ruku a celej se trochu zmasakroval tak, že jsem si ani nemohl zavázat boty a dělal jsem jen navigátora na dálku. Jelo se první týden v červenci (tady byla výhoda 4 dní volna kvůli svátkům) od pátku odpoledne až do středy; v pátek návrat. Tady bych měl ale podotknout, že jely de facto dvě skupiny, část končila už v pondělí (resp. úterý) na Vranovské přehradě, silné jádro pokračovalo dál na Vídeň. Cesta byla klasická po Greenways, úseky byly následující:

      Pátek: odpoledne po práci Praha-Týnec nad Sázavou, ubytování ve stanech ve vodáckým kempu

      Sobota: Týnec nad Sázavou-Tábor, kemp Jordán ve stanech.

      Neděle: Tábor-Landštejn, ubytování bylo naplánovaný v Cyklocampu pod Lanštejnem, ale nějak to nevyšlo a pamatuju si, že jsem jim hledal na rychlo něco na přespání v okolí.

      Pondělí: Landštejn-Vranovská přehrada, ubytování ve stanech v kempu. Ale to nedoporučuju, podle vyprávění tam byl milión lidí, militantní matky s dětičkami, problém kam dát kola aniž by je někdo neštípnul apod.

      Úterý: Vranovská přehrada-Lednice (podrobnosti už nevím)

      Středa: Lednice-Vídeň, ubytování v kempu Klosterneuburg

      Čtvrtek:volno, prohlídka Vídně, Tour de Beer, přespání opět v Klosterneuburgu

      Pátek:ráno vlakem Vídeň-Břeclav, potom čekání na kamaráda s dodávkou a odvoz do Prahy.

      K cestě samotné jen to, že to všichni jeli na horských kolech, normální 2.1 drapáky pláště :) a podle jejich slov to bylo jednou pěkný, ale stačilo to (asi by bylo dobrý mít v zádech auto, kde by se vezly bágly a stany). Taky jim vyšlo počasí-tropické pařáky na začátku a pak někdy v půlce týdne bouřky, zima, protivítr a celodenní mrholení (když zrovna nepršelo). Ale dali to, jen mně tenhle zářez furt chybí.

      PS: když jsme plánovali, jak pojedeme z Vídně do Prahy, tak se dalo jet autobusem Student Agency+kola (rezervace dopředu) za celkem rozumný peníze. Když jsem se díval teď, tak sice lupen stojí 390Kč, ale o kolu ani slovo.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.