• kudykam

    Ahoj,

    měnil sem na kole nové kotouče ze 160 na 180, ale protože sem měl původní origo destičky už dost sjeté vyměnil sem i destičky za červené koolstopy. Jakmile se trochu zajeli (5km), tak při intenzivnějším brždění zadní i přední kotouč začne lehce vibrovat, jako ABS u auta. Což zní sice super, ale nejsem si jistej jestli je to požadovaná vlastnost i u kola.

    Když sem na novém kotouči brzdil ještě starýma destičkama origo shimano tak to nevibrovalo. Dá se očekávat že se ty koosltopy ještě musí víc zajet a obrousit aby vibrace přestali?

    Jo a ještě takovej detail, u zadního kola kotouč přesahuje destičky ve třmeni asi o 1 mm. U přední brzdy naopak přesahují brzdové destičky kotouč asi o 0,5 mm (tzn možná se nebudou sjíždět uplně rovnoměrně ikdyž ten 0,5 mm asi nehraje roli). Předpokládm že tyto malé odchylky jsou ještě ok ne?

    0 0
    • scota  

      Zkus srazit hrany destiček pilníkem.

      0 0
    • AdamosR1  

      To nevyřešíš. Já taky dával kotouče SM RT81 a vibrace stejné. Vibrace ani ne spíš ten zvuk. Dělají to velké chladící otvory v kotouči. Mám brzdy Xt 2014. Desky jsem piloval jak tě radí scota a nic. Prostě to tak dělá. A to i na origo destičkách. Musíš si zvyknout na tuto vlastnost. Je to nepříjemné, když jedeš 45km/h a brzdíš z kopce, tak to dělá takový divný zvuk. Já už to mám v pič…Dělá to hlavně při rychlosti nad 30 km/H. Brzdy brzdí jak svině. Problém je ten, že ty nejlevnější kotouče shimano, co mají ty malé dírky jako větrací otvory nezpůsobý žádný zvuk. U xt a slx kotoučů už jo. Měl jsem staré kolo a brzdy br 455 a kotouče ty nejlevnější a kupodivu to nedělalo vůbec žádný bordel. Toto se shimanu nepovedlo a totálně mě to sere. Příští brzdy si koupím Sram guide rs a ty jejich kotouče už podle obrázku vypadají, že nebudou dělat vůbec žádný rablování …To musím ale zkusit na testovačce.

      0 0
      • PolsondeSide  

        cvrkání, potvrzuji a není to zrovna příjemné. Původní levné kotouče byli ticho. Desky organika.

        0 0
    • kudykam  

      To si mě moc nepotěšil, ale nemyslím si že to dělá každému tyhle kotouče, to by tu více příspěvků na tohle téma…

      A jak sem psal, když sem u těchto kotoučů použil staré desky tak to nevibrovalo a to sem brzdil hodně prudce. Jak jedu rychle na to nemá vliv, spíš síla brždění.

      0 0
      • AdamosR1  

        Jo síla brždění spíš, ale to zas souvisí čím jedu rychleji, tím víc mačkám že áno. Mě to dělalo u kotoučů sm rt 64 a i u xt..Tak nevím co je špatně. Na třmenech nemám nic špatně

        0 0
      • scota  

        S originálníma destičkami mi to na SM-RT86 nedělá. Nevím jestli má na to vliv sražení spodní hrany u Shimano destiček.

        0 0
        • kudykam  

          spodni hrana je sražená i u koolstopů, maji uplne stejnej tvar jako origo. spíš sražení náběhové strany destičky by mohlo pomoct ne?

          0 0
          • Bokec  

            Náběžné hranky nesrážet, u lepších brzd nebo u sportovních vozů, kde hrozí odlet štěrku či písku na brzdy se náběžné hrany u destiček nedělají, neboť hrozí zeseknutí zrnek písku/štěrku do mezírky kotouč-deska !! Pak samozřejmě selhání brzd nebo poškození desky, v horším případě i kotouče…

            Je doporučeno spíše srovnání brzdného segmentu do roviny.

            Např o brousek…

            0 0
    • kudykam  

      tak každej tu tvrdí něco jineho.. tak nevím jak to řešit..

      destičky jsou nové, není tam co srovnávat…

      0 0
    • kudykam  

      Tak sem je zkusil zlehka přebrousit jemným smirkovým papírem ale nepomohlo. Znovu sem otestoval originál destičky shimano a ty jsou naprosto tiché. Obě destičky jsou tvarem naprosto totožné. Takže jediné vysvětlení je že si prostě nesedí materiál kotouče a destiček.

      Takže měním destičky.

      Kdo by měl zájem o dva páry Koolstop KS-D635, zcela nové ikdyž již testované ať se ozve. Obě za 500,– i s poštovným.

      Teď budu tedy hledat dobrou alternativu ke koolstopům co fungují na smrt81…

      0 0
    • ALLforBIKE  

      Ahoj, problem bude nejspise zen presah desek do paprsku kotouce. Jakmile jsou desky sirsi nez brzdna plocha kotouce zpusobuje to prave vibrace. Reseni je bud zbrousit desky tak aby nezasahovaly do paprsku-docasne reseni nez se zase sjedou a budou brzdit celou plochou, nebo koupit kotouce s sirsi brzdnou plochou, nebo naopak uzsi desky a nebo ke stavajici konfiguraci pridat podlozky pod trmen.

      0 0
      • kudykam  

        věřím že v některých případech to může být ten problém. V mém případě to tak není. pozici sem kontroloval a je to ok.. problém je určo v materiálu…

        Asi nakonec pujdu do orig. shimana možná ty kovový s chladičem (na předek a dozadu organiky)

        0 0
        • scota  

          Podle toho jak je kotouč brzděný to v mém případě taky není pozicí destiček ve třmenu.

          0 0
        • ALLforBIKE  

          No v uvodu jsi psal, ze mas presah cca 0,5mm, takze ti zasahuje do paprsku pokud se nepletu. A to by urcite nemel.

          0 0
    • triss  

      Urcite bych prvni vyzkousel podlozky.Mam take RT81 a jsem spokojeny.

      0 0
    • kudykam  

      Máte někdo zkušenosti s těmito chladiči MAX1 pro destičky Shimano? Kdy se do nich jen zacvakne nové destička v případě výměny.. Jak je to s šířkou? není problém?

      0 0
      • Atilla  

        Musíš do chladičů koupit destičky max1 slim. Ale prodávají je jen v organice, kdyby měli sintry tak je do SLX zkusím.

        0 0
    • PolsondeSide  

      v servisech často tvrdí, že desky s chladičem často rádi škrtají, nevím co je na tom pravdy ale zvažuji je na další sezónu.

      0 0
    • Barak  

      Použil jsem taky neorig. destičky na Avid brzdy. Vyměnil jsem je asi týden před tím, než jsem jel do Alp a nejel s nimi žádné delší sjezdy. V Alpách mi to od prvního dne taky vibrovalo a pískalo jak kráva. Zkontroloval jsem, jestli jsem je při výměně nějak blbě neusadil, ale všechno bylo ok, tak jsem si říkal, že se to zajede. Ale mělo to spíš zhoršující se tendenci. Asi 3. den se to ve sjezdu na okamžik tak rozvibrovalo, ažmi praskl drát na předním kole a měl jsem kurevskou kliku, že jsem jel zrovna po asfaltu jen asi 30 km/hod. Být to o něco dřív v terénu a větší rychlosti, tak jsem se asi slušně rozbil. Hodil jsem kolo do servisu na výměnu drátu + vycentrování, koupil origo destičky dopředu i dozadu a všechno naprosto ok. Takže za mě neorig. destičky už nikdy. Ještě podotýkám, že jsem s žádnými neměl nikdy žádné problémy, až teď.

      0 0
    • kudykam  

      BTW origo XT destičky s chladičem na SMRT81 šlapou naprosto bez problémů, takže zustavam u kombinace shimano-shimano

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.