• jopny

    https://sport.aktualne.cz/…02590604f2e/

    Dle mého názoru nedůstojné vůči všem stávajícím rekordmanům. Ať vytvoří další komisi, aby prověřovala už prověřené dopingové testy, technickou vybavenost sportovišť atd., ale ať se nehrabou v minulosti. To už nikdo nezjistí, jak to bylo, pokud se sám držitel rekordu nepřizná. Vzít někomu rekord na základě domněnek a možných teorií? Absurdní, blbost a pro mě až nepředstavitelné. Zároveň by to celé atletice uškodilo.

    Zavést to až od určitého data do budoucna dává větší smysl.

    Jaké jsou vaše názory?

    Anketa: Souhlasíte s tímto návrhem?

    Ano
    0x
    0%
    13x
    54%
    Ne
    7x
    29%
    0 0
    • Smazaný účet  

      navrhuju vytvořit komisi, která by prověřila, zda je tato komise nezávislá…na drogách

      0 0
    • black.horse  

      Je to jednoduché, atletika naráží na to, že lidské fyziologické limity jsou pomalu dosaženy a prostě rekordy budou padat méně a méně až skoro vůbec… což se marketingově pro propagaci ale vůbec nehodí… :-D tenhle návrh je trapnej, stejně jako je trapný mazat x let starý vítěze TdF apod. Když se na doping nepřijde hned nebo do určité doby, tak bych to pak nechal být. Tohle jinak povede k tomu, že se jednou bude stornovat výsledek první světové protože se zjistí, že tankisté jedli ke snídani nakažené hovězí :-D

      0 0
      • jopny  

        +1 :D :D

        0 0
      • kokoska.rokoska  

        Návrh je to slaboduchý, o tom není pochyb. Ale problém nedostatku nových rekordů dle mého není v dosažení fyziologických limitů (minimálně ne u většiny disciplín), ale příliš mnoho závodů v sezóně. Dříve bylo běžné soustředit se na jeden, max dva závody v sezoně (hala + dráha) a k tomu dát jeden béčkový rezervní. A zbytek roku trénovat a ladit formu. A když to vyšlo, byl z toho rekord a když ne, atlet upadl v zapomnění. Což dnes není nikdo ochoten riskovat, neb i průměrné výkony na závodech každý druhý týden stačí k obživě…

        0 0
    • Pavel  

      ********* na entou.

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Je to celé postavené na hlavu, cítím z toho presumpci viny.

      A zároveň výraz bezmoci a úplné rezignace na boj s dopingem jako takovým, uznání skutečnosti, že vymýcení dopingu je nereálné a není třeba se o ně v reálném čase snažit – stačí si pár let počkat, tedy až technologie antidopingových komisařů dosáhnou technologické úrovně tvůrců dopingu.

      Stačí se podívat, jak to dopadlo, když se WADA dostala do střetu nikoliv s jednotlivcem nebo malou oborovou skupinou (na které má celkem účinné páky), ale s kompletní státní mašinérií. Jak IAAF, tak i MOV od kauzy daly ryze politicky (omlouvám se adminovi) korektně, v tichosti a nenápadně ruce pryč. A totéž biatlon.

      Zároveň s apriori vyslovenou nedůvěrou všem sportovcům (minulým i současným) tím vrcholní funkcionáři současně proklamují také nedůvěru ke všem svým kolegům, kteří pořádají a kontrolují závody nižší než nejvyšší úrovně. Jakoby jaksi ve svých drahých oblecích, klimatizovaných kancelářích a luxusních hotelech zapomněli na doby, kdy byla atletika (a vlastně všechny sporty) amatérskou kratochvílí a zábavou gentlemanů, tedy dlouho před nástupem dnešního superprofesio­nálního pojetí sportu jako celosvětového byznysu s miliardovými obraty, kde o nějaké hodnoty rekordů jde ve skutečnosti až ve druhé řadě a (pro organizátory a činovníky) jsou rekordy vlastně pouze prostředkem k navyšování zisku (třeba avizovaný pokus o maraton pod 2 hodiny, ne že by nešlo o zajímavou výzvu).

      Kdybych to dovedl ad absurdum, tak by rovnou mohli ustanovit, že rekordní tabulky se automaticky každých deset-dvacet let přemažou a začne se od nuly. Asi by to bylo spravedlivější, marketingoví specialisté by se s tím nějak vypořádali, skoro mi připadá, že je staré rekordy štvou hlavně proto, že nemohou inkasovat mediální zisky za jejich překonání. Ale pro sportovce by takový systém znamenal ztrátu onoho kouzla absolutna.

      0 0
      • Pavel  

        Tak v cyklistice už něco takového udělali (Armstrong a jeho 7 „titulů“ z TdF)…

        Je to blbost na entou. Ustanovil bych nějakou pevnou hranici (do roka a do dne, Lomikare), po které ty výsledky budou prostě už platit, i kdyby se po padesáti letech přišlo na doping. Takhle to můžou sebrat naprosto všem. Buď zobali anebo nejsou schopni dokázat, že nezobali.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Dal bych hranici 5 let po ukončení kariéry, ale zato při prokázání cíleného dopingu úplné vymazání všech výsledků za celou dobu aktivního působení ve sportu, vyloučení ze všech sportovních organizací a zákaz vstupu a účasti na všech sportovních akcích (kde se to dá kontrolovat), i amatérských. Přijde mi nefér, že se dopingoví hříšníci po vypršení trestu etablují mezi „amatéry“.

          0 0
          • Smazaný účet  

            a ještě uříznout koule! Tý Kratochvílový bych to fakt přál! :-)

            0 0
            • Pavel  

              Aspoň by jí na nich přestaly svědit chlupy… ;-)

              0 0
    •  

      Prostě mají vyhlásit dvě kategorie:

      1. doba kdy se mohlo beztrestně sypat
      2. doba kdy se sype furt akorát že někdo umí sypat tak že něj nepříjdou

      Každá doba si zaslouží mít své rekordmany (když jsem včera v televizi po letech viděl toho mutanta Kratochvílovou v tehdejší formě a vizáži tak jsem se pořádně vylekal

      0 0
    • kubad  

      Tak rozhodně jinak to nepude

      0 0
    • šimlos  

      Pořád dokola, zase pokrytectví. V profesionálním sportu bych doping neřešil, je to práce jako každá jiná a jedná se o dospělé lidi.

      0 0
      • Chlebovnik  

        je to práce jako každá jiná a jedná se o dospělé lidi

        Prodavačku v Lidlu její zaměstnavatel nenutí píchat si do těla kdovíco pod pohrůžkou výpovědi.

        0 0
      • ememem1  

        zas dokola nechapajuci ludia, by ma zuajimalo jak by si nastavil hranice.

        0 0
    • cyklofan86  

      myslíte si, že jsou všichni čistí na probíhajícím MS v atletice v Dauhá? beztak se zase několik let po MS nějaký hříšník najde a pořadí se bude měnit.. :-/

      0 0
    • Marskatin  

      Když už to tu je, mám pocit, že atletika směřuje do pr… Nemyslím to po stránce sportovců nebo dopingu, ale organizace atd.

      Jak jsem letmo zaslechl při ějakém přenosu z letošního MS, pro účast na MS jsou nastaveny limity, tak aby se plně nenaplnila startovka a mohlo se vhodně doplňovat. Kritériem není výkon,ale body. Ty se dají nejlépe nahnat v diamantové lize a to je samo osobé takový zvláštní podnik.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.