• Espen

    Prosím o radu.Je mi to kolo malý?Je to Merida,rám vel.L.Měřím 188cm,délka nohy 93cm.Nebo delší predstavec a šlo by to.Díky

    0 0
    • Espen  

      A ještě prosím.Kolik byste za něj max. dali?Merida road 901.Komplet na Šíře,kliky compakt.

      0 0
    • Espen  

      Sakris dost to spěchá.Ale bojím se,že je malý.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Právě mi připadá, že je moc vzadu, ale to může být sedlem nízko a obuví.

        0 0
    • Breakpain  

      Jaka je CT vyska sedla? Kolik cm z ramu na stred lizin couha sedlovka?

      Nemas ty ruce pri foceni zbytecne moc propnute?

      Predozadni poloha vysla ok nebo je sedlo posunuto dozadu na max?

      Jak se Ti na tom jelo a co je tam aktualne za predstavec? Budes davat sirsi riditka?

      0 0
      • Espen  

        Sedlovka byla na max.Teď mám 14 dní pujceny Cube vel.60 a tohle bylo takový pohodlnější.Pred­stavec 11–12cm řídítka 46cm,mohl bych je dát o cca 4cm dolů.Teď si kolo zkouší kámoš ze 183cm a jemu je akorát.Jako asi bych ho mohl mít i já,ale bylo by to na hraně.Ukazoval jsem foto u nás v obchodě a říkal,že malý.Ale vím,že někdo jezdí menší rámy.Třeba bike mám Apache blackhawk 21,5" a musel jsem koupit 400mm sedlovku a mam ji vytazenou na 380mm.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          L-ko by mělo být pro Tebe opravdu někde kolem hrany pro CompFit. Představec možná, ale sedlovku bych rovnou řešil preventivně delší.

          0 0
        • Breakpain  

          Jestli je sedlovka na rysce a je to minimalne 350mm, pak bych se podival i na vetsi ram a bez tohoto srovnani kolo nekupoval. IMHO skoncis na vetsim ramu…

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Už se to tady řešilo, trup L, nohy XL, jak z toho ven? Má 188, nohy 93, mám 185, nohy 90. Z toho plyne přibližně to, že má jen delší nohy, rám L mu tedy bude dlouhý s 99% jistotou přiměřeně i s představcem 110–120 mm, akorát to chce delší sedlovku, proto se také vyrábějí. Tedy jestli má i ruce takto nadměrné (72–73) a pružná záda, aby nemusel mít řídítka v úrovni sedla.

            Větší rám by určitě také šel, bude mít vyšší hlavu a méně podložek pod představcem, ten bude pasovat kratší. Ani tam mu nemusí klasická sedlovka stačit. Menší rám je tužší a obratnější. CC fit nechť rozhodne.

            Kontrolní otázka: proslýchá se, že někomu tady na BF nestačí sedlovka 400, kdo to je?

            0 0
            • Breakpain  

              JakeF ? :) …

              Byl to jen typ, rozhodně netvrdím, že jsem vševědoucí … sám v tom mám slušný hokej ;-) …

              Nicméně si neumím představit rvát 430mm sedlovku a podobně do toho rámu, to už budou štafle (lámání zad …)

              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                Někomu, třeba mně, vyhovuje delší vysunutí sedlovky, kratší rám a nízko řídítka. Bez bolesti zad/rukou/nohou na tom dám dvoustovku nebo výlet po Dolomitských kopečcích. Sedlovka z rámové sady mi vycházela na max., proto jsem ji preventivně vyměnil za delší s větším zasunutím. Kolo sice vypadá divně, ale mně to tak vyhovuje a kupodivu to i rozměrově odpovídá cc. Koneckonců na něm jezdím já, ne BF módní policie.

                0 0
              • tonik666  

                Singlespeed? Vasado?

                Snílek taky na Frantovi vozil sedlovku přes 40cm.

                0 0
            • nitraq  

              Myslím, že to byl Blacky.

              0 0
    • tromboonen  

      Kdyz na to jen sednes a neslapes, tak mas prdel kdovi kde a ruce taky (i kdybys mel sedlo nastaveny spravne i predozadne).. posed se da hodnotit az kdyz chvilku slapes – Tim dostanes telo tam, kde podle sedla a riditek ma byt, respektive bude – a pak posoudis, jestli je to spravne nebo ne… takhle na sucho nejde, bude to na hrane ale klidne muze vyjit, udelej si ten bike fit calc..

      0 0
    • tromboonen  

      Mam 183 a Lko ram (56) je mi velky (na delku, na vysku v poho), takze mam 54 a sedlovku vejs, akorat si musim hlidat aby ten ram mel vyssi hlavovku, abych nemel rodla pul metru pod sedlem, Meridy jsou vetsinou delsi a maji nizkou hlavu, resp vodorovnou horni ramovku, ale nevypadas, ze by ses musel moc ohybat, takze jestli podle toho fit calc vyjde delka s nejakym beznym predstavcem OK, neni duvod do toho nejit..

      0 0
      • Espen  

        Ale me nevadi se ohybat,je to kolo,ne kancelarsky kreslo,aby to bylo pohodlny :-).Premluvil sem toho kamose,aby si ji vzal.Za 5000,– myslim ze v pohode.Ale kdyby prece jen ne,tak ho mozna vezmu ja.

        0 0
        • tromboonen  

          Mozna u zdi a pred fotografem Ti nevadi se ohybat, ale ver mi/nam ze jezdit na silnicnim kole ktere nepasuje na postavu (a vyska samotna je jen zacatek) je o nicem, sam jsem si tim prosel, u zdi, po hodine mozna OK, ale trpi casti tela co by nemusely a tim i Tvuj zazitek ze silnicky… bud Te to otravi a nechas toho ze je to na h..o, nebo budes dalsich X let a X kol experimentovat nez se dostanes kam chces a kam bys mel – a pak je to jako kdyz si poprve jel na kole bez postranich kolecek a fotr Te pustil aniz bys o tom vedel, proste to najednou vsechno zacvakne..

          Udelej si ten fit calc a pak to res dal… muzes to samozrejme neresit jako 80 (nebo 90–99) % lidi co jezdej po cyklostezkach na fullech a nemaj paru o tom, ze kdyby posunuli tohle a tamto nebo nedej boze se vydali do lesa tak je to nekam posune, jsou lini si to vygooglit a radsi chodej do prodejen a servisu kde jim tlucou do hlavy ze 29r je to prave a nic jineho nefunguje, kup si hochu kolo za 50–100k a pak k nam chod do servisu s kazdou hovadinou a zaplat za rok az dva jednou tolik co te stalo to kolo pomalu drazsi nez slusny auto za serizeni pixxxin… nebo obetuj hodinku az dve googleni a dotazum a budes schopen si postavit/koupit/priz­pusobit kolo podle sebe a naucit se o nej zakladne starat (u silnicky to narozdil od high-end MTB jeste jde vlastnimi silami a zapomoci peti imbusu i pro mene mechanicky nadanne) a ten pocit ze jezdis na necem co si umis sam spravit nebo dokonce postavit od sroubku je k nezaplaceni.. to uz si v jinych oblastech dneska neuzijes, PC si postavis z komponentu, ale to je glorified lego, do auta pokud neni starsi deseti let a nemas naradi a dilnu za pul milionu maximalne dolejes olej a vodu do ostrikovacu.. kolo je od toho abys to delal jinak, podle sebe a podle vice mene tradic (jako French vs. Edie vs. Comp fit).. to je tak nejak vo co de s kolem (aspon se silnickou a podle me).. a uz vidim ty invektivy, jen do me :)

          0 0
          • Espen  

            Sakris,teď jsi mi docela naložil.Nemyslím,že jsem jeden s těch co založí vlákno jaký koupit botičky pudlovi:-).Bike mám 26" a 29" rozhodně neplanuju.Vše co mě zajímá si tu najdu a proctu.Odstranění vůle v náboji RM5,hazka,presmyk a tak.I kolo sám meju.Kolo do servisu jen na věci co si netroufnu,nebo nemám nářadí.Ten krám byl zrovna cca 30m vedle tý zdi jak jsem se fotil.V jiných vláknech chlapi chtěli foto,jak na tom dotyčný sedí,tak jsem hned přidal.Ještě přidám foto z obýváku :-).

            0 0
            • tromboonen  

              Tak to sorry, nechtel jsem ti nakladat ani naznacovat, ze ses tupej konzument, spis vysvetlit, proc je u silnicky fajn se o to trochu vic zajimat.. pred nakupem urcite hlavne o tu geometrii, ne „vsak na silnici se ma lezet“, ale 1) bike fit calc 2) porovnani s nejakym stavajicim kolem na kterem mas posed vyzkouseny 3) zkouska delsi nez hodinu (pokud jde, ale kdyz dobre udelas 1 a 2, uz to nemusi byt tak nutne..).

              Udelej to a nebudes litovat, obecne poucky jako ze na postavy 189 ma byt ram 58 jsou o nicem, ten ram by podle fota mohl sedet, jen to potvrd temi cisly a mas to.. good luck

              0 0
              • Espen  

                Tohle kolo si vzal tedy kámoš.Já si vyzjistim všechny ty hodnoty jak pises,abych byl při nějaký další výhodný nabídce připraven.Díky za reakci

                0 0
            • Deathwing  

              „kolo sam meju“ – a neni ti trochu velky podle ty druhy fotky? :D

              0 0
          • winter78  

            Krásne napísané . Plný súhlas.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.