• marcus.ss

    Tak ještě jeden dotaz, který by jste brali.

    Výška 184 cm. Nohy 86.

    56 nebo 58? Vychází mi to přesně mezi

    0 0
    • Smazaný účet  

      No, záleží na posedu, sportovnější nebo podle paní radové? Ten větší rám má o dost vyšší hlavu, 3.5cm je docela rozdíl.

      0 0
    • plzakj  

      56

      0 0
    • BB  

      zajímavé, rozdíl reach mezi 56 a 58 pouhé 4 mm, ale stack 35 mm. Jako doplněk na trénink spíše zalehnout a makat, než se rozhlížet po okolí. Na výlety bych bral tu 58, na trénink tu 56

      0 0
      • marcus.ss  

        No jde spíš o to aby mi po 30 min neodešli záda nebo ruce tou vahou. Co jsem koukal např. na spešl, trek tak ty maj v tabulkách taky rozsah pro 184 cm vel. 58.

        Nějak nemám představu co mě čeká ohledně ohybu zad :-D Tím že jsem na silnici seděl párkrát a ještě jsem trpěl na 52 což bylo extrémně malé na mě.

        0 0
      • marcus.ss  

        Tady uplně nechápu, tak když budu mít větší = víc ohnout – tedy trénink závody. 56 menší, vzpřímenější tedy pohodlnější? Tak to neni nebo jen přepsání v komentu?

        0 0
        • BB  

          obráceně, 58 je větší má vyšší hlavu, takže řídítka o 3,5 cm výše, rovno vzpřímenější posed, to znamená méně ohnutá záda.

          0 0
          • marcus.ss  

            Aha, tak to si myslím že by pro mě byla vhodnější ta 58, vzhledem k mým zádům, která nejsou úplně ok. Ty ostatní velikosti (délky trubek) mi s tím nepohnou nějak extra naopak opačně? Např. málo vysunutá sedlovka aby jste se mi pak nesmáli že to mám o 3 čísla větší až sem dám foto :-D

            0 0
            • BB  

              dost důležitý je ten reach, který je na 56 a 58 skoro stejný, rozdíl 4 mm. Takže se poskládáš na obě velikosti stejně, akorát na té 58 nebudeš mít tak ohnutá záda. Takže pokud chceš na pohodu, tak zkus tu 58.

              0 0
      • plzakj  

        Ale dylka horni trubky o 2cm. Reach se meri od stredu. Takze bude zalezet na delce stehenich kosti – setbacku rukou a ja nevim, ceho vseho, aby mu ta 58 nebyla velka. Podle te tabulky je se 184cm na dolni hranici. Pokud bude stacit stack, tak delsi predstavec se da snaz, nez kratsi. Nejlepsi by to bylo nakreslit a zkusit si nastavit na aktualnim kole a porovnat.

        0 0
    • Chaingang  

      Pokud Ti nevychází ani jedna velikost přesně, podíval bych se k jinému výrobci, kde Ti bude geometrie sedět. To je za mě mnohem důležitější parametr než váha, tuhost, aerodynamika…Mám 184 cm, 88 cm rozkrok a bral bych rozhodně 58, jen budeš mít kratší představec

      0 0
    • marcus.ss  

      No tak to jsme na tom úplně stejně, možná mam ten rozkrok taky 88 ale neměřil jsem to úplně asi přesně. Také se tedy přikláním k 58 vzhledem k pohodlnosti a ne-nutnosti se tolik ohýbat. Tady u toho výrobce se mi líbí celkem příznivý poměr cena/váha/výkon. A tím že nemám stejně zkušenosti a vůbec nevím jak mě to pak chytne tak to stejně asi dopředu nevyřeším. Na bika už bych se takle neptal. Tam vím co potřebuji a je to bez problémů.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.