• gravelcyklo

    Dobrý den,

    chci si pořídit kraťasy Castelli UNLIMITED. Kamarád mi říkal ať si vezmu o číslo větší než normálně. Doma mám kraťasy sensor ve velikosti L. Podle tabulek by mi mělo být i L u Castelli. Proto bych se chtěl zeptat jestli někdo nemá doma kraťasy od obou značek a pomohl by mi při výběru správné velikosti.

    0 0
    • PucalkovicAmina  

      Sencor nemám, mám nějaké od Force v L a Castelli Italia v XL. 180 cm 80 kg a XL jsou mi trochu natěsno, ale jsou dost elastické. U italů ber vždy +1 někdy i +2 velikosti.

      2 0
    • larssen  

      Castelli asi větší velikost, než jsi zvyklý. Vybíral jsem upnuté kraťasy, sáhnu po své běžné velikosti XL s tím, že mi budou možná velké a zkusím ještě L. Houby, nakonec jsem odešel s XXXL a i v nich jsem upnutý jak tlačenka.

      0 0
    • rk1  

      Je tady vlákno ke Castelli…

      0 0
    • babkanakole  

      Jinak tabulky tady

      Ty udávané velikosti jsou ale podle jejich informací maximální míry, co do té velikosti narveš. U jiných výrobců to je zpravidla střed toho rozpětí mezi velikostmi.

      0 0
    • Paja  

      Měl jsem Sensory v L, od Castelli mám všechny kraťasy XL, zkoušel jsem i L, ale byl jsem v tom strašně narvanej, možná XC závod by se v tom dal vydržet, ale ne celodenní vyjížďka.

      0 0
    • Felt26  

      Dobrý den,

      podzim je za rohem :) tak uvažuji o koupi Castelli Perfetto RoS, jenže si nevím radu s velikostí. Mám 181 cm, 73 kilo, rozměry podle tabulky velikostí Castelli spadám přes hruď (97 cm) spíš už do L, přes pas spíš do XL (92 cm). V kamenném obchodě měli jen velikost L, tu jsem zkusil s tím, že jsem ji oblékl, celkem seděla, dost upnutá, to by tak nevadilo, ale moc jsem si nedokázal představit, že pod ní dostanu ještě jednu vrstvu (např. funkční tričko s dlouhým rukávem, nebo mírně zateplený dres přes zimu). Chtěl bych ji používat v teplotách max. do 10 stupňů, na MTB. U nás je terén nahoru dolů, takže potřebuji něco hodně prodyšného ale zároveň větruodolného, aby to do kopce aspoň trochu slušně dýchalo a z kopce mi nebyla zima. Je mi jasné, že úplně suchý pod tím asi nebudu. Nemáte někdo prosím zkušenost, jak moc se liší velikost L a XL? A ještě jak je na tom tahle bunda s prodyšností? Dí­ky.

      0 0
      • nomecz  

        179cm cca 70kg hrudník cca 94 a mam Lko, Z mého pohledu je nesmysl pod to cpát cokoliv než termotriko, bunda pak nebude fungovat jak má. Pokud to máš fakt na knop tak někde ještě testni XL no … nebo objednej obě a jedno vrať

        0 0
      • RUSH  

        Bunda Perfetto je typicky těsnějšího střihu řady Rosso Corsa. Je přizpůsobena pozici na kole, v normálním postoji nemusí být pocitově ideální.

        Je doporučováno pod ní používat jedno termo triko (např. Prosecco). Volnější velikost může mít za následek horší funkci, v tomto případě pocit chladu, protože bunda má být na těle upnutější. Prodyšnost je v pořádku, po pravdě nic moc lepšího asi neexistuje.

        Pokud by ale z nějakého důvodu Perfetto přesto střihově nesedla, nabízí se Castelli Go Jacket, která je volnějšího střihu.

        0 0
        • Felt26  

          Díky, nemám zkušenost jak moc se pod ní obléct. Momentálně mám bundu/dres s prodyšností pláštěnky, takže končím mokrý a zmrzlý. Seděla mi L dobře, jen jsem uvažoval, jestli bude nutné dát víc vrstev, pokud ne, tím lépe.

          0 0
          • JachymP  

            Na tvojí velikost určitě ber L.

            XL mám já na 190 cm a 83 kg a rozhodně mi není malá (sice ne Perfetto, ale Alpha ROS a Beta ROS + ještě vestu Aria – střih u těch ROS bude podobně velký).

            Co se týče vrstev pod to, pokud si pod Perfetto vezmeš jen tenké termotriko, bude ti na MTB při 10 stupních už dost vedro. Rozhodně žádný další vrstvy pod to, jedině kdyby bylo mínus 10 tak pak možná.

            0 0
          • milan.v  

            Podívej se do tohoto vlákna, spoustu inspirace a zkušeností ostatních…

            https://www.bike-forum.cz/…h-podminkach

            0 1
      • Lister  

        K tem velikostem jedna důležitá poznámka :

        Castelli se vyrábí na několika místech a velikosti jsou silně nekonzistentní. Takže není L jako L.

        Jinak já mám o pár cm míň a o pak kilo víc a L co jsem nakupoval loni mi začínají být lehce volné, ale rozhodně ne přes rukávy – ty jsou dost těsně.

        V každém případě ta bunda musí přesně sedět a pod ní řešíš zateplení pouze pomocí jedné vrstvy v různé gramázi. Moderní bundy fungují jako 2. a 3. vrstva dohromady. Když pod to dáš třeba jejich flanders rolák tak jsi v klidu až do nuly.

        1 0
        • Felt26  

          Tak jsem objednal L za slušnou cenu, už aby se ochladilo :) a mohl to vyzkoušet. Už vidím, jak na podzim ladím spodní vrstvu......

          0 0
          • milan.v  

            Když zůstanu u Castelli, Prosecco, Flanders a máš pokrytá různá teplotní pásma.

            0 1
            • RUSH  

              Nebo varianta k Proseccu od Craftu – Craft Active Extreme CN Base Layer.

              0 0
            • Felt26  

              A jak je to s velikostí spodních funkčních vrstev od Castelli ? Brát taky podle jejich tabulky, nebo raději obvyklou velikost, kterou nosím, tedy M.

              0 0
              • milan.v  

                Dle tabulky raději.

                0 0
              • Lister  

                Záleží jak které.

                Teplé bych M asi nechtěl, ale mesh v M naprosto v klidu.

                Jinak což jejich L.

                Teď plánuju nějakou hezkou vestu. Asi vezmu M.

                0 0
          • Lister  

            Myslím, že velikost bude v klidu.

            Moderní teplé vrstvy jsou docela skladné a v případě potřeby není problém mít pod tím 2 vrstvy – jako základ mesh, který ti objem nijak největší a přes to něco teplejšího.

            Jinak obecně u tohle typu oblečení platí že při prvím vyzkoušení máš mít pocit, že je to to malé. Časem materiál povolí, švy se přizpůsobí a po 2–3 jízdách budeš v klidu. Třeba u kalhot není nic horšího, než když jsou trochu větší.

            Já loni kupoval od Castelli Alphu, po prvním nasazení dost táhla pod pažema a kolem ramen, po pár jízdách už v klidu.

            1 0
            • jIrI___  

              Pod tohle se podepisuju, povolilo i Perfetto a velikost krátce po koupi OK mám nyní velkou :(

              1 0
              • Lister  

                To je prostě základ. Cyklistické věci při prvním nasazení musí být malé. Když je to dobré a časem to povolí tak je vše špatně. U bundy se to ještě snese, ale kalhoty jsou zlo.

                Bohužel mě letos na podzim asi čeká nákup všeho v menší velikosti. Dlouhodobě vozím Enduru v M a teď jsem musel koupit pár věcí v S a Castelli už bych v M asi taky užil. Ale u těch Italů člověk nikdy neví, protože prostě není L jako L…

                0 0
                • Felt26  

                  Kalhoty mě taky čekají. Ale ty vyzkouším někde na prodejně. Nakonec to má člověk jak u lyžáků nebo lezeček, co na sebe narve, to se koupí, časem to povolí

                  0 0
                • člen  

                  U Italů člověk nikdy neví …. Mám teď na vyzkoušení kalhoty Endurance 3 v L a XL. Jedny made in Bosna, druhé made in Salvador. Zajímavé je, ze i vložka je našitá trochu jinak. Jednou s takovým rozparkem v zadní části a podruhé bez. Jakou má ten rozparek funkci netuším, nejdřív jsem myslel, ze je to zmetek, ale vidím ze to tak bývá běžné. XL jsou větší, ale kromě absence rozparku na vložce ji mají přišitou v jiné poloze, více vzadu. Takže v XL nejsem tak narvany a sedí mi na šířku lépe, ale ta vložka mi končí “už někde pod pytlikem”, takže se obavám ze mi pak sedací kosti nebudou dosedat na správnou část výstelky. L min z tohoto pohledu sedí lépe, ale už jsem v nich dost narvany. Tak přemýšlím zda a jak moc případně povolí?.

                  0 0
                  • Lister  

                    Obecně se doporučuje vzít ty klahoty, u kterých máš po prvním vyzkoušení pocit, že ti jsou malé :-)

                    …a přesně to tam vlastně už píšu :-D

                    Větší povolí a pak to bude plandat.

                    Pokud jde o ty moje srovnání tak ty větší jsem musel prodat, vložka dělal přesně to, co popisuješ, a za jízdy to bylo špatně.

                    0 0
                    • člen  

                      No já se cítím trochu natěsno i v těch XL. Ze zkušenosti s Kalašem vím, že gatě trochu povolí (+opravdu nestojím o nějaké plandání), jen už si nepamatuju jak moc mi ty Kalaš byly těsné po nákupu. U toho L právě váhám, zda ten pocit, že je mi to malé není už trochu moc a zda mají šanci se roztáhnout natolik, aby mi byly příjemné i na dlouhé švihy. On je tu ještě faktor „délky kšand“, kde je to podobné. U obou velikostí mám aktuálně pocit, že bych zkousl o kus delší.

                      No nic XL asi vrátím, protože potřebuji výstelku mezi nohama a ne s nadsázkou „někde na zádech“ (šev od předního okraje kalhot na břiše po začátek výstelky je asi o 5 cm delší než u L, něco jde na vrub větší velikost, ale zbytek je posun vložky na záda). A L ještě produmám.

                      0 0
                    • Cryzyy  

                      O svojí zkušenosti, že má být oblečení malé, nebo těsné tady píšeš opakovaně, já si na základě svojí zkušenosti myslím, že tomu tak být nemá, oblečení má být na tělo, ale rozhodně ne malé, nebo s pocitem, že Ti malé je – asi je to dost o subjektivním vnímání, co je a není těsné/nebo malé.

                      Určitě bude záležet i na konkrétním materiálu, ale řekl bych, že pokud danej materiál začneš nadměrně namáhat tak tím to, že se vytáhne/povolí jenom urychlíš.

                      1 0
                      • Barak  

                        K tomu bych jen doplnil, že konkrétně u Castelli kraťasů nebo tříčtvrťáků rozhodně po delší době nemám pocit, že by nějak znatelně povolily.

                        1 0
                  • tomo_111  

                    skus tu vlozku este aj na kole si aspon sadnut, prijde mi ze je to trochu akos budnami – ked si ju skusit po stojacky tiez to je nejake divne a taka a v cyklo polohe je to uz fajn..

                    ale o zmatkovosti ich vyroby a velkosti nemam najmensie pochybnosti

                    0 0
                    • člen  

                      Jo, sednout na kolo můžu. Ale skutečně bych se přesvědčil až při nějaké delší vyjížďce a zase nejsem šmejd, který by vracel do e-shopu již použité oblečení. Ale tady si myslím, že tu vložku v Salvadoru přišili blbě, moc dozadu.

                      1 0
                      • tomo_111  

                        ked tak nad tym premyslam tiez sa mi na tych endurance (mam ale XXL tusim) zdala nejak viac vzadu (oproti Ale), pri jazde ma to ale nejak nesr*** tak asi v poho…mozem pozriet kde su vyrobene :)

                        0 0
                        • člen  

                          A obecně zkušenost s Endurance resp. tou vložkou perfetto máš dobrou?

                          0 0
                          • člen  

                            tedy vložka se jmenuje progetto X2 air (zaměnil jsme s bundou)

                            0 0
                            • tomo_111  

                              jj nezaznamenal som ziaden problem s nou – porovnanie mam len s Ale (tusim 8F, ta najvyssia) – na pocit/dotyk je ta od Castelli hrubsia, oboje funguju dobre. Od Ale mam este jedny kalhoty s tou zakladnou (4F?) a tam je citit menej pohodlia, pouzivam ich na 1–2h jazdy.

                              0 0
      • ladys  

        178 74kg XXL do XL by jsem se narval. Pokud můžu doporučit kup si verzi s odpínacími rukávy. Dostaneš tím i Gabbu..

        Určitě jen jednu dlouhou vrstvu. Jezdím s ní v –5 na větru bylo to i celkem 3,5 v kuse,. Ale to se nesmíš na moc dlouho zastavit :D Touž sebou vozím termofolii.

        Objednej dvě velikosti a vůbec to za ty peníze neřeš…

        A nebuď línej do kopce trochu rozepnout pokud je třeba.

        0 0
        • Lister  

          Tvé volbě moc nerozumim. Vůbec si nedokážu představit typ postavy při těch parametrech abys potřeboval XXL.

          Jedině že jsi neskutečně vyrysovany kulturista s hrudníkem 120cm…

          0 0
          • ladys  

            Představ si, že je mi akorát :D Když byla nová tak jsem měl úplně těsně rukávy. Konzultoval jsem to s prodejcem a kdyby to nesedělo, tak to vrátím. Sám píšeš, že se to může lišit dle toho kde to šijí.. U Castelli je to úplný chaos, Perfetto XXL, ,kalhoty L, dres M, Idro L mohlo by být možná M.

            120cm ani v nabídce nemají;) Když píšu narval , tak doopravdy narval.

            0 0
          • Felt26  

            Ten příspěvek mě taky vystrašil. V podstatě stejné míry, jako mám já a dvě velikosti navíc. Možná jen našili etiketu se špatným označením velikosti, L jim v tu chvíli zrovna došli, no 

            0 0
    • skoda9635  

      Slovenské Castelli má tabuľku veľkostí (aj pre iné značky než len Castelli). Skúšali ste ju?

      0 0
    • Fedorock  

      Zdravím, chci si pořídit cykolkalhoty. S rozměry 174 cm a 80 kg budu nejspíše někde na hraně L a XL :-) máte někdo zkušenosti s modely Free aero RC, Free aero race 4, Free aero race 4 kit, Endurance 3? Co byste doporučili pro hobby silničáře?

      Díky za tipy

      PL

      0 0
      • nomecz  

        Doporucim Endurance a v Lku budes podle me hodne napresovanej, ty vozim ja a to mam o 10kg min

        0 0
      • PucalkovicAmina  

        Mám sice pouze Endurance 2.0, ale u italů beru vždy XL. Santini,Northwa­ve,Castelli. 180cm 80kg.

        0 0
      • Pescador  

        Dnes jsem byl zkoušet kalhoty castelli Endurance 2.0, já 172cm 77kg xl těsný 2×l lepší

        0 0
        • JachymP  

          Divný, já mám XL na 82 kg, 190 cm ;)

          (krátký Entrata a dvoje dlouhý)

          0 0
          • PucalkovicAmina  

            Tak hodně záleží zda má člověk po čtyřicítce trošku pivní bříško, že? :) Jinak jedny dlouhý Castelli mám taky v xxl, myslím, že Nanoflex nebo jak se jmenujou.

            0 0
            • Lister  

              Tohle je úplně k ničemu, pokud člověk neudá přesné rozměry boků, pasu, stehen… tak se tazatel ničeho nedobere. Navíc castelli je těžce nekonzistentní ve velikostech nejen mezi modely, ale taky podle toho, kde je to vyrobené.

              A taky hodně lidí dá u kalhot na první pocit, jak jim to sedí. Většina lidí si kupuje kalhoty zbytečně velké, pak to povolí a vložka plandá.

              Od castelli mám víc věcí, teď jsme zkusil Raphu a už se k italům asi vracet nebudu, protože velikostní tabulka sedí a celkově je to zpracované lépe.

              No a když tady lidi hážou ta kila, tak 176cm/75kg a u Castelli/Spor­tfulu spodek teď už spíš M a vrch pořád L – takže nejsou kila, jako kila.

              0 0
        • ladys  

          Mám různé L 178/75

          0 0
    • jIrI___  

      Vozíte někdo rukavice Perfetto RoS ? Podzim se blíží a sháním rukavice na teploty kolem 5–10°C na kratší vyjížďky (do 2 h). Doteď jsem vozil stařičké Gore s windstopperem bez jakéhokoliv zateplení uvnitř a v nižších teplotách je doplňoval vnitřními merino rukavicemi, ale už bohužel dosloužily.

      0 0
      • rasto  

        nechci spamovat castelli vlákno, já osobně nedám dopustit na rukavice etape: https://www.bajkavarna.cz/…pring-cerna/. nejlepší, které jsem kdy na jaro/ podzim vozil.

        0 0
      • sheenecek  

        Za mě bych doporučil Spettacolo RoS GLOVE, vozi jsem je i do nižších než uváděných teplot, jsem s nimi spokojen. Jsou ale asi víc do chladnějšího počasí.

        0 0
      • iceduck  

        Já v těchto teplotách vozím https://www.decathlon.cz/…_/R-p-305595?…

        Kombinaci tenkého gore s vnitřní rukavicí z merina/fleece vozim pri nizsich teplotach.

        0 0
      • Salind  

        Já je v únoru pořídil a hodně spokojený. Ten teplotní rozsah sedí. V reálu (rozhodně na dvě hodiny) dávaly i menší teplotu. A i teplotu vyšší, což byl problém předchozích rukavic, které provlhly a pak v nich byla zima, když se ochladilo nebo začal foukat studený vítr.

        Jen asi určitě platí, že každý vnímá teplo/zimu jinak … Ale za mě super rukavice. Až jsem si nadával, že jsem jejich nákup tak dlouho odkládal.

        0 0
    • para242  

      Když jsem kupovla loni, tak jsem vybíral podle rozsahu a ty Perfetto mi přišli s doporučením 6–10st dost málo. Tak jsem sáhl po Spettacolo a jsou super. Snesou i pod 3st a nad 12st se neupeču. Akorát jsem s nimi spadl a potrhal je, takže je možná budu kupovat znovu:-(

      EDIT: špatně zařazeno, patří pod Jiřího rukavice

      0 0
    • pepazpolicky  

      Ahoj , mám dotaz , chci si koupit kraťasy Castelli Free aero RC a dres endurance pro, měřím 177 váha 83 , jakou zhruba velikost mám zvolit? Normálně mám velikost M to mi sedne vždycky od každé značky někdy i S u elastických věci , jakou byste mi doporučili velikost u Castelli? Díky moc za jakoukoliv radu

      0 0
      • nomecz  

        L, pokud máš širší stehna/velkou zadel tak XL , já je mám v Lku 179/70

        0 0
        • pepazpolicky  

          Co jsem se měřil tak přes hruď mám 98 , pás 86 a boky 95 takže jsem tak mezi M a L, ale co jsem četl tak zpočátku jsou těsně a poté se vytáhnou tak aby to na mě za půl roku neplandalo :)

          0 0
          • Lister  

            Nejsi mezi M a L, s těmito rozměry jsi jasně na L. Já mám tyhle objemy taky a M (hlavně nahoře) mi je malé

            0 0
          • nomecz  

            Ber Lko

            0 0
      • Kaire  

        Na svých 183cm a 70kg vozím od Castelli L. Mám od nich Endurance 3 a Free aero 4. Od Kalase vozím vel.3.

        Váha a výška je ale nepodstatná

        0 0
      • Krispinm  

        Já měřím 182, váha 71. Kalhoty Endurance 3 a XL je mi dost těsné.

        0 0
      • IRIDIUM  

        Kraťasy castelli endurance mám ve velikosti XL, měřím 181 cm, váha 87 kg a jsou těsné tak akorát. Castelli dlouhodobě doporučuje si vybrat oblečení o číslo větší oproti jiným značkám. Ve Tvém případě bych šel do L.

        0 0
    • Lister  

      Má někdo srovnání u kalhot mezi jejich Performance a Comfortable fit u kalhot?

      Vozím zatím vše z ROS řady, k tomu jsme si koupil jeden dres s tím volnějším stříhem v L a ten je mi teda žalostně velký. Chtěl bych si koupit Endurance kalhoty, které mají taky volnější střih, ale nemám představu, jestli to je u kalhot cítit?

      0 0
      • tomo_111  

        mam 196/90 a bral som Endurance v XXL, chcel som povodne Aero RC ale tam ma tahali sle, proste to bolo kratke, takze budu upnutejsie (asi aj na nohy/okolo pasa), maju myslim aj vacsi podiel elastanu v zmesi.

        Pre porovnanie kalhoty od Ale mam jedny v XL a to bolo asi ako tie Aero, vozim ich na kratke jazdy, inak XXL, nemam ale uplne tenky cyklisticky ‚build‘ :)

        0 0
    • Freeky  

      Ahoj, má někdo bundu Castelli Unlimited Puffy? Objednal jsem si na zkoušku 3XL a 2XL (Měřím 192cm / 99kg). NA délku jsou obě bundy skoro stejné, ale dolní manžeta co by měla krýt záda je dost volná a když se ohnu do cyklistické polohy, tak je to snad ještě horší. Myslíte že by XL bylo lepší?

      0 0
      • Barak  

        Podle mě na XL zapomeň. Včera jsem si zkoušel Perfetto Ros 2 (já 186cm/84kg) a XL bylo malé, spíš 2XL. Perfetto Ros má sice Performance střih, ale podle mě si z těch 2 objednaných určitě vybereš.

        0 0
        • Freeky  

          Já je pravě už mám doma. Jen teda mě trošku mrzí ten spodní lem u pasu. Važně moc netěsní. Ještě jsem je nezkoušel na kole. Co jsem četl, tak stejný problém má i ta bunda Perfetto ros. Že se vzadu stále vyhrnuje. Nezdála se ti taky volnější u toho pasu?

          0 0
          • Barak  

            Ja sem nakonec vzal "stejnou bundu od jiného výrobce, která mi víc seděla. XL mi u te Perfetto bylo těsně přes hrudník a tahala, 2XL už možná zbytečně volná treba pres bricho. U pasu mi to taky trochu přišlo, že se vyhrnuje.

            0 0
            • jIrI___  

              Jen ze zajímavosti, jakou bundu jsi vybral místo toho Perfetta?

              0 0
              • Barak  

                Nakonec jsem vzal od Maloji, v bikegallery mají –50% z MOC, takže vyšla na 3.650,– Kč. Je to německý výrobce, takže mi krásně sedlo L, jako u běžného obleceni. Nemá tak těsný střih, ale sedí krásně, nikde neplanda, zpracování kvalitní a materiál stejný jako u Castelli.

                https://shop.kolovna.cz/…alkem-modra/

                1 0
        • peky  

          Asi každý tíhne k něčemu jinému. Moje rozměry (193, 85kg, hrudník cca 100)

          Castelli

          • Perfeto RoS „M“ těsné
          • GABA „M“ ideální
          • Alpha RoS „L“ ideální

          Neumím si představit, že bych vozil XL nebo 2XL.

          Ty hadry sou šitý na tělo. Jak ti to bude velký a začne podfukovat, tak to vůbec neplní svou funkci.

          Pěknou jízdu

          0 0
          • Lister  

            No jenže pokud máš při té výšce hrudník 100, tak musíš být fest vychrtlý. To je rozměr na normálně stavěného člověk o hlavu menšího.

            A pak taky záleží, jak se trefíš do velikosti u Castelli – jak to to zrovna ušijí. Moje Alfa v L je pocitově o velikost větší než Perfetto v L

            1 0
      • RUSH  

        Mám 192 cm / 93 kg a vozím bundy i dresy 2XL, takže jsi určitě dobře mezi 2XL a 3XL, jen si vybrat.

        Jinak u bund je rozhodující obvod hrudi – já mám 106 cm. Obávám se, že XL by Ti bylo malé hlavně v ramenou.

        0 0
        • Freeky  

          JJ Ta 3XL je moc volna, ta 2XL je v pohodě, jen mě trošku trápí ten spodní lem. U ty 3XL je uplně nesmysl volnej a u 2XL je to trosku lepší,ale furt je tam hodně volno, takže počítám že tam bude i dost foukat.

          0 0
          • RUSH  

            Díval jsem se na stranky Castelli a překvapilo mě, že Unlimited Puffy má střih TRAIL – ten ještě neznám! A je pravda, že i na fotkách na webu Castelli to vypadá, že je v pase volnější.

            0 0
            • Freeky  

              Musím říct, že je ale neuvěřitelně teplá. Jen doma jsem si ji nasadil a ihned přival tepla. Uvidim jak to bude na kole,ale určitě bomba.

              0 0
      • Dzexon  

        Ahoj, já si Unlimited Puffy pořídil nedávno v rámci akce Lombardia přímo od Castelli. Mám doma i Perfetto ve velikosti XL, L jsem vracel, byla malá přes ramena. Mám 178/70 a Puffy jsem vzal L a sedí perfektně. Zatím vyzkoušeno okolo teplot pod 5C a jen chválím. Je v ní teplo i když zastavím a pot odvádí mnohem líp než Perfetto. Vozím pod jen X-Bionic triko s dlouhým rukávem. Neprofuk bych řekl, že jsou na tom podobně. Oceňuju i kapsu na prsou, velmi praktická věc.

        0 0
        • Freeky  

          A jak ti sedí kolem passu? Není ti tam taky volna? A neshnuje se na těch zádech při jízdě?

          0 0
          • Dzexon  

            Sedí dobře, neshrnuje se a na záda mi netáhne. Zatím jsem ji vyzkoušel na silnici. Jediný menší mínus jsou ty manžety na konci rukávů, blbě se natahují přes rukavice, protože jsou úzké.

            0 0
    • tomo_111  

      len kratka review na Perfetto v XXL – mam 196cm, 90–92kg, skor asi sirsi build v ramenach

      sedi celkom dobre, dlzka rukavov tiez, ale realne pod to dam max tenky baselayer, ak by som pridal zimni dres (Fondo) tak to sice este obleciem ale uz je tam pocit nemobilnosti a skrtenia :)

      bunda sama o sebe v stoji dost taha cez ramena, v cyklo polohe je to znesitelne – mozno sa roztiahne ako pisu vyssie.

      V porovnani s Gore C5 Thermo sa zda byt mierne tensia/pocesana, C5 zaroven vo velkosti XL je taka viac akurat a prijemna, ma aj dlhsie rukavy a tiez sedi dobre. Pod tu sa da dat aj dlhy dres a je to cele viac ‚akurat‘.

      Povodne som myslel, ze sa tie bundy kryju, mozno sa da ale Perfetto vozit do teplejsia len s lahkym baselayerom a gore do vacsej zimy :)

      0 0
    • iceduck  

      Top cena, jen neposilaji do CR

      https://www.fahrrad.de/…M747677.html?…

      0 0
      • Pijer  

        Já si jí koupil oranžovou na silnici a trošku se bojím, jak z toho půjdou vyprat srágory. Když tohle vidím, tak jsem načatý, jestli si nevzít ještě tuhle na krosku do marastu.

        0 0
        • nomecz  

          mam tu fluo zlutou a naprosto v pohode , zadnej bordel tam po prani nezustava

          za tyhle prachy si fakt asi koupim druhou …

          0 0
        • ladys  

          Pokud budeš mít na zádech vrstvu bláta, tak je lepší opláchnout sprchou nebo venku hadicí. Bunda se má prát naruby, tak se to úplně nevypere. Bláto zůstane v kapsách. Drobný bordel se vypere.

          0 0
        • jIrI___  

          Mám tu ostře žlutou a do bahna je absolutně nevhodná, špatně se z toho ty nečistoty perou a zůstávají fleky. Ale na silnici bez problémů, navíc je ta barva až takřka svítivá a nepřehlédnutelná.

          0 0
      • hriva  

        To iceduck:

        +204 kč za dopravu zNěmecka, ale v shopu mají šrumec trvalo to týden…

        0 0
    • nomecz  

      mam tu novou alphu ve velikost L a modre barve ale asi potrebuju Mko kdyby nekdo chtel vymenit nebo koupit

      https://www.wiggle.co.uk/…ros-2-jacket

      0 0
    • Luky6  

      Máte někdo zkušenosti s Castelli Go? Nosíte ji ve velikosti, která přiléhá na tělo nebo spíše jako něco volnějšího? Podle tabulek jsem na rozhraní mezi velikostmi.

      0 0
      • jIrI___  

        Castelli Go je ekvivalent Perfetta, ale nemá tak moc přilehávý střih jako Perfetto. Jen si teda nejsem jist, jestli ti tato informace nějak pomůže :)

        0 0
      • sheenecek  

        Go vozím ve velikosti S a mám ji přiléhavou dost :). Když jsem zkoušel Perfetto ve velikosti M, tak mě táhla lehce přes ramena.

        0 0
        • Luky6  

          Perfetto jsem také zkoušel, ale to pro mě amatera v cyklooblečení :) nebylo to pravé. U Go se rozhoduji mezi XL a 2XL, neumím odhadnout do jaké míry mi to má být přiléhavé aby mě to časem neomezovalo. Někde jsem tu četl, že míry které má Castelli ve velikostní tabulce jsou na úrovni maximálních a to břicho mám víc než je v tabulce u XL. U mne vyška/vaha 183/81, hrud pas boky 105/95/102.

          0 0
          • sheenecek  

            Já bych měl mít dle jejich tabulek velikost XS. Mám hrudník 87 a pas 77. Je to horní hranice XS. Vozím S a je to OK.

            0 0
      • PucalkovicAmina  

        GO rozhodně v normální velikosti co nosíš. Je o velikost větší než Castelli bývá.

        0 0
      • Bobbybike  

        Já 186/90 hruď 110 mám GO v XXL, ale je volnější, myslím že by mi stačilo XL. V tvém případě bych rozhodně bral XL.

        0 0
    • Reiss  

      Zdravím pánové, kalhoty free aero RC. Mam boky 102, což jak jsem se dozvěděl, tak podle tabulky je teda horní hranice Lka, takže, vzit L, nebo už XL? Výška 174, nebudu mít to XL dlouhé, nebo volné šráky?

      0 0
      • ladys  

        Měřím 178 boky 97 vel L. Řekl by jsem, že se vejdeš. Chtělo by to vyzkoušet nebo koupit obě velikosti a nevyhovující vrátit..

        0 0
      • Reiss  

        Tak kalhoty XL sedi parádně, vzal jsem i Beta RoS bundu taky XL a sedi super na tělo. Mám hruď +/- 110.

        0 0
    • Sta  

      MT Biker má v akci Castelli Gabba RoS 2 v tmavě modré barvě za 2599 Kč!

      0 0
    • Donuts  

      Koukám, že Holokolo zavřelo pobočku v Praze, takže otázka je, kde v současnosti mají největší výběr skladem na vyzkoušení?

      0 0
      • Petr Ch  

        Z Plzně téměř ve stejné vzdálenosti, jako do Prahy, to máš ke „Štádlerovi do Řezna“ https://shop.zweirad-stadler.de/. Dostupnost komfortní, obchod je hned u výjezdu z dálnice, navigace netřeba. Mají i e-shop, ale tam dávají jen něco. Na prodejně toho mají mnohonásobně více.

        1 0
    • jIrI___  

      Vozíte někdo vestu Casteli Aria ? Dá se věřit velikostní tabulce?

      0 0
      • JachymP  

        Na 190/83 mám XL a je mi dobře (spíš na hraně že se jeví lehce větší, ale stále OK). Skvělá vesta.

        0 0
      • tomo_111  

        Ja teda mam bundu a na 196/92 XL som zapol mozno tak na jelitko – a ramena a ruky imobilizovane, takze som menil za xxl. Ale mozno mam skor sirsie ramena (= eufemizmus pre som tlsty :))

        0 0
        • jIrI___  

          Díky oběma, jsem na hraně XL a XXL (188 cm, 86 kg), vyzkouším tedy XL. Bundu Perfetto mám v XXL a snesl bych teď o něco menší a vestu mám raději více na tělo, tak snad to trefím. U Castelli člověk nikdy neví :)

          0 0
    • RMX  

      Nemá někdo zkušenost s těmito návleky na kolena?

      https://www.mall.cz/…rmer-black-m

      Měřím cca 192cm a 115kg, přes stehna cca 61–64cm. Nevím na jaký postavy šijou a zda ty XL budou v pohodě?

      0 0
      • jIrI___  

        188 cm, 90 kg, obvod stehna zhruba v polovině 55 cm a přesně tyto návleky mám XL. Pravděpodobně bych snesl i L, ale při zkoušení jsem se lépe cítil v těch XL.

        0 0
      • Paja  

        Přes stehna mám 56 cm a mám vel L.

        XL by ti mělo sedět, Thermoflex je hodně pružnej matroš.

        0 0
        • RMX  

          ** jIrI___ Paja**

          díky moc za info, zkusím ty XL

          0 0
    • ra.ma1  

      Ahoj, chci se zeptat, jak je to prosim z velikosti termo tricek Castelli Prosecco Tech? 186cm/78kg/95cm hrudnik, bude podle tabulky? jsem M, spis jestli bude delka OK, nebo zkusit rovnou L? Nemam moznost vyzkouset, diky

      0 0
      • Petr Ch  

        U Castelli za normálních okolností v tvém případě M, nejde na to ale spoléhat. Letos jsem kupoval aktuální model nátělníku do vysokých teplot Core Mesh3 ve velikosti, v jaké jsem byl zvyklý kupovat přesně tohle tílko dříve a těžce při tom narazil. Bylo hodně krátké a ještě více úzké. Že bylo z úplně jiného (horšího) materiálu, jak předchozí stejně označené modely, raději pomlčím. Pokud se pohybuješ v této cenové kategorii, tak největší smysl dává, obrnit se trpělivostí, koupit M a L, poté jedno vrátit. V dnešní době běžné řešení.

        0 0
    • ra.ma1  

      Jak je to prosim s velikosti bundy Castelli Alpha RoS light? Opdovidaji velikosti plus minus tabulce?

      0 0
      • RUSH  

        Velikosti (např. hruď) celkem odpovídají, ale je třeba brát v úvahu i fit a pružnost materiálu. Alpha RoS light je fit Performance, takže hodně uplá, zvláště pokud jsi na pomezí velikostí.

        1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.