• rena

    Jakou velikost silničního kola na 160cm?

    0 0
    • marasan  

      ramcove trebas tu http://www.ebicycles.com/…-i-need.html

      0 0
    • artorie  

      měřím taky 160 cm a dost dlouho jsem se rozmíšlel. nakonec jsem zvolil velikost sedlové truhky 50 a déku rámu 53 a udělal jsem dobře. Jezdím na něm efektivně, a když povyrostu, bude pořát dost velké.

      0 0
      • krolebole  

        Já mám přesně ty samé velikostní parametry kola jako ty, ale měřím 172 cm. Myslím, že na 160 cm je velikost 50 velká. Pokud už moc neporosteš, tak bych doporučil tak max 48.

        0 0
        • artorie  

          musím říct, že trochu velká teda je. Ale když dám sedlo uplně dolů, tak se to dá docela v pohodě

          0 0
          • Pac029  

            Takze holce(?) o ktery nevis jestli povyroste radis koupit si vetsi kolo aby do nej mohla dorust? Ze Ty ty kola taky prodavas ? :) Jo sedlo uplne dole, to je uplne v pohode :))), ale bojim se, ze ne pro vetsinu lidi co by na takovem kole jezdili.

            0 0
        • Joseph de Sax  

          jasně…zase bude jedna vosa na bonboně…

          0 0
    • Bat1  

      Myslím že každý kamenný obchod nebo i e-shop je schopný poradit.

      0 0
      • Pac029  

        Tak na to bych si dal obzvlast pozor. Radsi tech obchodu obejit vic, a jeste lepsi vybavena radami z BF nebo od nekoho kdo opravdu jezdi. Riziko, ze na jednu dobrou radu jednoho mileho prodavace v jednom kramku koupis velikost co ti nesedne je IMHO dost velka, navic ty uplne maly velikosti nejsou zas tak casty.

        0 0
      • artorie  

        Kamenný obcho ti poradí tak, aby na tom co nejvíc vidělal pozot na to!!

        0 0
        • pepek  

          Ano, ano, pozot na pravopys!

          0 0
          • rena  

            Na 100% už neporostu, teď už se budu jen zmenšovat :-) Jsem totálně netechnický typ, na silničce jezdím leta, ale netuším jakou má velikost ( asi se to dá nějak změřit, že?), chystám se na koupi nové a chci mít představu jakou velikost potřebuju.

            0 0
            • winter78  

              Tak zober starý cesťák do obchodu a nech ti ho tam zmerajú ;-).

              0 0
              • rena  

                Super rada :P Nechci vypadat jak debil v obchodě, jak amatér, který neseděl na kole

                0 0
                • winter78  

                  To snáď nemyslíš vážne ??? OK, tak kúp prvý ktorý zbadáš vo výklade,možno kúpiš malý alebo veľký ,hlavne ale nebudeš vypadať ako amatér.

                  0 0
                  • hony007  

                    Letnímu vánku o bouři, studniční žábě o moři a polovzdělanci o tom, co nikdy ve škole neslyšel, nevyprávěj.

                    Čínské přísloví

                    (zbytečná snaha)

                    0 0
                  • Pac029  

                    :D, hochu, hochu, ty nemas porozumeni pro zenskou mysl :), image je nejvic!

                    0 0
                  • rena  

                    To chce klid, bratře slováku. Pokud tě irituju, nemusíš reagovat. Mám vyhlédlé kolo, z druhé strany republiky a než je zkontaktuju, nebo tam pojedu, tak jsem chtěla vědět jakou mám velikost,ať vím jestli má smysl je kontaktovat.

                    0 0
                    • winter78  

                      Mne je to jedno, chcel som len poradiť…ale ako vidím tak netreba. 3 týždne mám doma nový cesťák a s geometriou som mal takisto ťažkú hlavu, pretože je veľmi dôležitá.

                      A – zmeraj od stredu pedálovej osky po koniec sedlovej trubky rámu. To je veľkosť rámu (52cm,54cm,56cm,…)

                      X – tiež dôležitý údaj. Dåžka hornej rámovej trubky.

                      0 0
                • Pac029  

                  Zbytecne predsudky. Jinak koukni na stranky nejakyho vyrobce, kde uvadi geometrie ramu, tam uvidis jak se to meri a podle toho si to muzes zmerit a i najit velikost, pokud vis, ze jinou nez mas urcite nechces. Meri se samozrejme vzdy na stred trubky. Mnozi vyrobci (napr. Scott, Author,..) maji na svych strankach priblizna doporuceni velikosti. Pokud budes na hrane dvou velikosti, tak bych se byt tebou spise priklanel k te mensi, zejmena pokud pujde o klasicke doporuceni zamerene na chlapy. Nejlip se ale s nekym kdo ma predstavu domluvit a jit to vybrat s nim, posoudi i jak na tom sedis atd. Zadej si, ze hledas ziletkare nekde z okoli, kdo poradi, urcite se tu nekdo ozve, za pivo nebo cokoladu :).

                  0 0
    • Tina  

      Renatko, mám 169,5cm a mám velikost 50. Čo je pre mňa maximum. Rám má skutočnú dåžku sedlovej trubky 48cm a vrchná trubka 52cm.

      Pre 160cm výšku postavy by to chcelo kompakt (alebo tzv. sloping) rám maximálne do veľkosti 48. T.j. dåžka sedlovej trubky 45 – 46cm a dåžka hornej rámovej trubky 49 – 50cm. A potom kratší predstavec s dåžkou cca 70–80mm aby si pohodlne mohla jazdiť s rukami ma brzdových pákach.

      0 0
      • JSt  

        jestli se nepletu, tak velikost ramu se udava jako |stred stredu, vrch ramove trubky|. ty operujes i s delkou pouze sedlove trubky, kratsi o polomer stredove roury?

        jestli jo, unika mne smysl a jestli ne, tak to nechapu uz vubec :-)).

        0 0
        • nox159  

          u slopingovych ramu se udavaji jine nez skutecne rozmery nevim proc to tak je…

          mam meridu XL kde je psane na ramu myslim 58–61cm a pritom ma realnych 56 myslim…

          myslim ze o tomhle mluvi ale ruku do ohne bych za to nedal a nevim proc v tom delaji vyrobci takovy bordel ani nevim jestli to tak skutecne je o silnice se moc nezajimam…

          0 0
        • Tina  

          to nevadí, je veľa vecí ktoré ešte nevieš ;)

          0 0
    • hovanec  

      Nejlepší metoda, jak to předběžně zjistit je, si přes fit calculator nechat vyplivnout rozměry.

      Buď na Competitive cyclist

      nebo na Wrench Science (Nutná registrace)

      Taková obecná pravidla typu „Měřím tolik a tolik“ vůbec nefungují a velikost rámu je potřeba vybrat mnohem přesněji, respektive záleží na dalších faktorech nejen na tělesné výšce.

      0 0
      • Vlady  

        svatá pravda, výška jenom udá něco jako výchozí bod pro vyhledání geometrie rámu. Jinak je to mnohem komplexnější.­.Zjednodušeně – délka stehna by měla zohlednit úhel (sorry, chybí mi česká terminologie…)- té trubky do které je zasunutá sedlovka (po germánsku Sitzrohr) a délku kliky. Délka trupu a paží má vliv na délku vzdálenosti mezi sedlem a řidítkama (nejde jednoduše napasovat posunutím sedla – tím „rozhodíš“ polohu kolena nad pedálem), nebo delším představcem…Mezi pažema a trupem by měl být pro turistické pojetí jízdy zhruba pravý úhel. Hraje toho víc dohromady. Pokud chceš jezdit víc, než jenom sem tam za pěkného počasí, vyplatí se vzít na radu skutečného odborníka. To, že někomu Tvé výšky vyhovuje určitá velikost a geometrie kola ještě neznamená, že bude vyhovovat Tobě…

        0 0
      • Jakobo  

        Prosim te, hlavne se neregistruj na ten Wrench sicence nebo ti zacnou posilat otravne reklamy na kola za 10000+ $ 3× tydne!

        Na comp. cyclist mi zase vychazi uplne hovadiny, vzdalenost stred sedla hlavove 78 cm, na MTB dokonce 82, takove kolo asi tezko koupim. Ale zkusit to muzes, jen je potreba presne zmerit postavu.

        Jeste bych zkusil projit obchody a v tech lepsich by mohli mit takove skladaci kolo, na kterem ti nastavi posed podle tve postavy, teda aspon tady v Norsku je to v kazdem vetsim obchode.

        Ale pri standardni geometrii by ti mohla sednout velikost 48, mensi bez slopingu se stejne moc nevyrabi.

        0 0
        • MlokCZ  

          A kde tam vidíš rozměr střed sedla-hlavové? Takový žádný rozměr z toho vůbec nevypadne.

          Pokud to má být rozměr „BB-Saddle Position“, tak to je sedlo-střed a ne hlavové.

          0 0
          • Jakobo  

            Obrazek dole. Top tube length, ktery mi vysel tech 78 cm dole vysvetleny neni, mozna chyba a ma to byt to Top tube range (protoze jinak by to byl uplny nesmysl, kolo s horni ramovkou at efektivni nebo skutecnou 78 cm? Chapu to tak, ze je to delka od stredu vysunute sedlovky po predstavec, ale i tak je to hodne, na silnicnim kole mam horni trubku a sedlovou trubku 61 cm, predstavec myslim 11 cm, sedlovku vysunutou odhadem 15 cm, ofset 25 a sedi se mi bezvadne).

            0 0
            • Jakobo  

              Tedy ani celkova delka od stredu sedla po riditka na mojem silnicnim kole zdaleka neni tech 78 cm, jsem zapomnel napsat.

              0 0
            • MlokCZ  

              To víš, když máš Trunk 164,5cm, tak to se opravdu nemůžeš divit, že na trhu neexistuje kolo které by pro to bylo vhodné :-)

              A chápej to tak, že nejprve se musíš správně změřit, abys mohl dostat relevantní výstupy.

              0 0
              • Jakobo  

                Aha! Uz to vidim, ja jsem pritom stal a ono je to merene rameno zidle!

                0 0
            • MlokCZ  

              A kombinace 195cm a 63cm Arm je také už dost zvláštní. Tohle možné teoreticky už je (narozdíl od té hodnoty Trunk), ale to bys byl ještě mnohem větíš extrém než já. Tím myslím takhle krátké ruce pro danou výšku, to už se mi ani nechce věřit (třeba to tak ale opravdu máš).

              0 0
              • Jakobo  

                Tak ten trunk to byla jasná chyba, špatně jsem se podíval na zadání. Ty ostatní hodnoty jsou v rámci možností, snažil jsem se měřit přesně, ale stejně to bude ±1–2 cm. Třeba těch 63 cm má být měřeno od osy tyčky v ruce po místo, kde se ohýbá rameno a oni sami na CC upozorňují, že je to těžké.

                Proto chci zajít nechat se přemeřit někde v obchodě na tom fit stojanu, to už se pak dá brát celkem přesně pokud prodavač ví a dá se s tím přesněji pracovat při výběru rámu, dílů atp.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.