• MGM

    Dobrý den ,

    mám dotaz ohledně velikosti mtb helmy konkrétně Bell 4forty mips

    Jedná se mi o to, jaký je rozdíl u vel. L oproti velikosti M, resp. jestli je celková velikost skeletu helmy stejně velká u obou velikostí a pouze vnitřek helmy se liší. Nebo u velikosti M bude celkově helma menší oproti velikosti L.

    Dekuji za odpověď.

    0 0
    • BB  

      helmu Bell jsem zatím neměl, ale Uvex, Giro, Kasko, což jsou poslední značky, které mě trůnily na hlavě, byly velikosti M a L dost rozdílné. A nejen vnitřek helmy. Z toho usuzuji, že stejně tomu bude u helmy Bell.

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • Hrabex1  

      vsichni vyrobci helem uvadeji mimo velikosti L,M,S… i presny rozsahy obvodu hlavy. Zmer si obvod hlavy a podle toho kup helmu. Do mensi se nevejdes a vetsi se mozna da stahnout, ale sedneblbe a taky bude blbe vypadat.

      0 0
      • Twitko  

        tak ono to vypada, ze ho zajima neco trochu jineho (nevim ale presne co) … vychazim z toho dotazu zda se lisi velikost skeletu u vel. M a L .. coz asi neni jen o potrebe vedet „jak velkou helmu potrebuju“… par mesicu zpatky mel jsem v ruce Bellku v L a XL kdyz jsem badal nad velikosti pro sebe .. ale to, zda je skelet totozny jsem tedy nezkoumal .. testoval jsem pouze „jak mi sedne“ … takze odpoved na otazku bohuzel nevim (stejne se ptal na M a L).

        Jinak k Bellkam lze rict jeste tohle … jsou pomerne siroke .. tedy neni to pouze o obvodu … mam velkou a hlavne sirokou hlavu … a i kdyz se budeme bavit o stejne velikosti tak naprosta vetsina vyrobcu mi brutalne nesedne .. tlaci zboku (nad spanky). Nektere vic a nektere ani nenasadim. Pritom obvod dle vyrobce je totozny. Jedine prilby (nezkousel jsem vsechny vyrobce) co mi jakz sedi je Giro (tak tak) a pak Bell .. ten je jeste sirsi nez Giro a pro me uplne v pohode.

        0 0
        • Hrabex1  

          Velikosti skeletu se lisi. to by jinak klidne mohli delat jen jednu univerzalni velikost.

          0 0
          • Twitko  

            to je asi pravda :-)

            ja si osobne _myslim_, ze mu to Mko bude a bude i lepsi (pokud se tedy ta velikost 58 kryje s Lkem jak pise) … navic Mips prilby maji ten skelet o neco vetsi, aby se tam ten vnitrek mohl hejbat – aby to „mipsovalo“:-) Jenze problem je v tom, ze si to jen „myslim“ a myslet je synonymem „nevedet presne“ .. takze mu nechci radit aby me nahodou slepe neposlechl a pak nebyl nestastnej, ze je mu to maly a ja nebyl za vola ;) Rozhodne vyzkouseni by bylo ideal …

            Otazka taky je, jak moc to Mips hybani dela dojem, ze je ta prilba velka .. ja mam Bell Sixer a zezacatku jsem se nemohl zbavit obcasneho dojmu, ze je to o fous vetsi nez by melo bejt .. pritom ta prilba sedi a dotazena se ani nehne (ta cast, co mas na hlave)

            0 0
    • MGM  

      Dík za odpovědi ,je to asi tak že mám obvod hlavy 58 cm takže se vejdu do obou velikostí (podle tab vel. výrobce) již jsem si objednal vel L kterou jsem vyzkoušel, kolečkem si dotáhnu jak potřebuji, ale jinak je hodně velká (korpus). Tak mi jde o to jestly si nějak pomohu s velikostí menší M.

      0 0
    • scota  

      Nezapomeň také na hloubku helmy. Některé se sice dají nastavit ale není to všemocné. Když jsem kupoval helmu Uvex Quatro změřil jsem si obvod hlavy a objednal velikost M. Helma přišla a hned mi bylo jasné že je mi malá. Takže pak jsem již věděl, že potřebuji L ;-) Nejlepší je stejně zajít někam do obchodu si helmu vyzkoušet.

      0 0
    • Bombos3  

      Není to helma na motorku, „skelet“ je výrazně jiné velikosti. Pokud jsi na rozmezí, ber menší,

      0 0
    • MGM  

      Dik všem za názor.

      0 0
    • Pikaču  

      taky mam 58 a vsechno je s 58 cm na rozmezí. pod helmou vozím bežně čepice kvuli poceni, v zime zase kvuli zime.

      takze objednat obe a vyzkouset :) ?

      0 0
    • mirage  

      Zdarec. Nemate nekdo přilbu Kask Valegro, ze by jste mi poradili s velikosti. Mam obvod hlavy 56, tak jestli vzit S 50–56 nebo M 52–58.

      0 0
    • krabica  

      Nechápu, chce to zkoušet. I u jedné značky jsou ve velikostech rozdíly. U POCu mám jednu helmu L, druhou XL/XXL. :-) Buď obejít obchody, nebo toho objednat víc a nesedící vrátit…

      0 0
    • mirage  

      Prave se ptam jestli tady nekdo nema obvod hlavy 56 a jakou vzal velikost

      0 0
      • benobiker  

        Ono to není jen o obvodu hlavy, někdo tu kebuli má víc šišatou, někdo užší, jinej zas širší, na to prostě není vzorec, musíš vyzkoušet… Já už se taky spálil.:-)

        1 0
      • BabbaJagga  

        Jak už je tady psáno, zkoušet, zkoušet a zkoušet… Nechápu, že vůbec ve svém věku uvažuješ nad velikostí, která je limitem přesně hodnotě jako je obvod Tvé hlavy.

        0 0
        • mirage  

          jen jsem se slušně optal, a nekteri te tu hned začnou peskovat.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.