• marcus.ss

    Je mi jasné že mě hned sepsujete, že je ještě hezky a že sem už tahám lyže ale přesto nemá někdo zkušenosti s vázáním na freeride lyže – vybral jsem Line 115 mod 11/12 (kdyby měl někdo lepší tip sem s ním) a rozhoduji se na ně mezi marker griffon (neposunovatelné) a marker shizo (posunovatelné), oboje jsou jen na sjezd což chci.

    http://lyze-snowboard.online-sport.cz/…-teal-13–14/

    http://lyze-snowboard.online-sport.cz/…rvena-13–14/

    0 0
    • dodo  

      Nebál bych se ani jednoho, nesetkal jsem se snad s negativním hodnocením. Jezdil jsem Jester a bylo super. Griffon je lehčí o skoro půl kila, což je většinou fajn plus. Posuv u schiza je fajn, ale na druhých lyžích mám teď posuvné vázko a posunul jsem si jej jen 2× a to jen, když jsem měl lyže úplně nový. Spíše bych ale už šáhl také po Jesterovi, který má 16DIN a je taky o půl kilča lehčí. A starší model seženeš asi za 4,5k.

      0 0
    • lutte1  

      Já teď koupil to Schizo a jelikož jezdim freestyle i sjezdovku občas s tatíkem (mám twintipy- pod 84mm pod vázkem) tak si to budu posouvat podle použití. NA Fr lyže si myslim že stačí jedna pozice a jelikož samotná FR lyže bude těžší než FS lyže tak lehčí vázání oceníš.

      0 0
      • lutte1  

        *84mm pod vázkem tam mělo být :)

        0 0
        • Fran-tic  

          nesouhlasím, právě na freeski sednou víc posuvné. mám 89 pod vazáním, taky twin a s krojením. do parku si to dávám na střed, prašánek posouvám k patě. rozdíl poznat jde :)

          0 0
          • lutte1  

            vždyť o tom píšu, ale on kupuje FR lyže :) pokud nebude jezdit na switch tak klasická pozice od plus 3 až plus 6 podle délky lyže a typu.

            0 0
    • Twen  

      Cože,ta lyže nemá označený montážní bod? Jestli má přední rocker a zadní zvedlou patku, pak najít to správné místo bude těžší. Dělá se to podle půlky styčné plochy s podlahou nebo půlky lyže s posunem m. bodu o 1,3 cm dozadu. Ale pokud nenajdeš mont. bod je lepší koupit to posuvné vázání než dvakrát vrtat lyže, které tím znehodnotíš. Ta váha skisetu hraje taky roli, vždyť za 2 hod po otevření je už všechno rozryté. A pokud si chceš ještě odpoledne dobře zajezdit a odpaňovat powder musíš si vyšlápnout trochu bokem od sjezdovky, ale to už je úplně o jiném vázání. :)

      0 0
      • Figinek  

        Řídím se od jednoho borce, co hodně hustě jezdí freeski.

        Pokud chceš lyže na jibování, tak naměř polovinu lyže (vezmi metr a změř od špišky k patce) a přesně tam bude montážní bod. Na skoky do parku posun 2 cm od absolutního středu lyže směrem k patce. Na freeride dále než ty 2 cm… Mě vyhovuje 5 cm dozadu od absolutního středu lyže. Mám Markera squire 11 schizo na Salomon Rocker 2 90 a spíše jsem našel univerzální polohu těch 5 cm dozadu a tak jsem to už nechal. Griffona 12 na Suspectech, je to dobré vázko, dost robustní na 78 kg váhy a ne zase tak těžké. POZOR! Nedej na délku, která je natištěná na lyži, některé firmy to měří před zahnutím (Salomon) a některé po zahnutí (Line). Takže Moje Salomon suspect 176 mají v reálu 173cm

        0 0
    • AleZ80  

      Ještě bych možná zauvažoval nad Dukem ( Baronem, Tyrolia Adrenalin, Fristchi Freeride ) pro případ, že bys si chtěl odejít někam kousek do nerozježděného.

      0 0
    • jirkas  

      jak se píše výše: pořid si rovnou už i stoupací vázko, protože ti terény blízko vleků budou brzy málo…

      0 0
      • marcus.ss  

        Na náký chození nemam fyzičku :-D, Jsem rád že dojdu k velku od auta. Ta tisícovka rozdílu mi zastak problém nedělá, spíš ta váha toho shiza. Už takle to bude těžký jak… Montážní bod asi ty lyže maj, nicméně údajně se i pak od toho bodu dává vázání podle využití a podle preferenci dál nebo blíž.

        0 0
        • dodo  

          většinou vyrobce doporučuje lyži na určitej styl a k určitým podmínkám… tím se řídí i jejich bod. Neřešil bych to, koupil bych vázko a uvidíš. Přinejhorším ho pak vyměníš – Markery maj stejnou rozteč, ale pochybuju, že bez posunu nějak vyrazně poznáš rozdíl a budeš spokojenej. Jak má člověk výběr, tak dumá a dumá, když nemá, je spokojenej a jezdí a hlavně půl kila dolu není špatnějch:)

          0 0
        • jirkas  

          uvažuj do budoucna. potká to každýho, kdo si začne s prašanem:)

          0 0
          • marcus.ss  

            No stoupací si kupovat určitě nebudu,když mě to potká tak to v nejhorší opravdu vyměním. Ty lyže kupuju taky lowcost starší ročník.

            Na sjezdovku mam heady wordcupy jenže když je to pak rozježděný tak se na nich nic moc dobře nejezdí, proto mi vrtá hlavou jestli by na takové podmínky nebyli právě lepší ty freeridy s posunutím vázání. Jednou jsem nějaký takový lyže testoval na nějakém skitestu u nás a pocitově se na nich jezdilo lépe než na čistokrevných slalomkách. Hlavně si nedovedu představit jestli ty 3 cm tolik udělají v reálu nebo ne.

            0 0
            • dodo  

              3cm poznas hlavne v extremu, v hodne prachu nebo v parku, kde potrebujes mit jinak teziste

              0 0
            • jirkas  

              já ti moc nerozumim. jak často chceš jezdit s fr lyžema po sjezdovce? protože taková lyže je na sjezdovku blbá a nějaký 3 cm sem 3 cm tam tě nespasí. nehledáš spíš AM lyži, která občas snese i off piste?

              0 0
    • gazman  

      To je úplně jedno co tam dáš, pokud to nemá být šlapací vazko. Hlavně aby mělo dostatečnou rezervu v nastavení DIN. Něměl bys ho mít pro svou potřebu dorvané na plné kule, ale aspoň dvě čísla DIN od jeho maxima.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse