Vase budouci kolo-skladacka nebo seriovka????

95 nepřečtených
  • pegas

    Zajimalo by me jake bude vase budouci nakupovani kola??zda budete skladat ci nejaka hotovka v akci… Osobne kdyby me budouci kolo bylo Ht tak urcite skladam:

    • prizpusobeni kola mym potrebam
    • designove sladeno
    • v mych financnich situacich studenta by se koupilo na co by zrovna bylo
    • vyssi cena (ale troufnu si rict ze cenove to vyjde skoro na stejno,pokud clovek vyuzije akci a vyprodeju treba v zime nebo z bazaru)
    • delsi doba skladani(aspon pro me)…mozna z toho plyne i moralni zastaravani,ztra­ta zaruky

    Bohuzel,bohudik bych za sve budouci kolo videl uz fulla: zde bohuzel uz to neni tak lehky jak myslim…sehnat samotnej ram fullu je obcas problem a cena je vetsinou udesna…na trhu v soucasnosti je nekolik kol ktere ale cenove sou trochu mimo mou relaci a nebo nevyhovuji mym pozadavkum..takze otazak fullu mozna bude vyresena koupi celeho kola a prodejem nekterych komponentu, z cehoz mam trocha obavy a mozna i cenove to nebude tak vyhodne..

    0 0
    • Rychlej turista  

      Bajka poskládat a silničku hotovou.

      0 0
    • gobike  

      Netusim kupovani novyho bajku je daleko, zatim jenom tunim, dokud to jde. Pokud bych si ale kupoval silnicku, tak nejakou seriovku, na sladani bych nemel.

      0 0
    • Blade  

      Můj budoucí bajk bude HT chrt, takže skládačka, jednoznačně :o)

      0 0
    • kurýr na bajku  

      Jak to přijde. Třeba mne nějaká seriovka chytne za srdce. I to se může stát.

      0 0
      • enrico  

        jedina seriovka, co by mna este ako tak chytla za srdce stoji cez 150 litrú, tak preto radsej pomaly skladám a kazdý mesiac z vyplaty nieco dokupim

        0 0
    • Baunny  

      Já měl do nedávna HT o kterého jsem se pořádně staral a částečně i tunil. Takže když jsem si nedávno pořídil samotnej rám Fula,tak jsem díly ze strého kolajen přeházel a nebyl s tím žádnej problé a kolo vypadá jak nové… Je ale pravda,že když chceš koupit jen samotnej rám. Tak převážná většina firem nabízí jen nejdražší z řady svích modelů a bazarům bych moc nevěřil,kdzž ojetej tak raději přes nějakýho kámoše.

      0 0
      • pegas  

        a cos koupil za ram?…popripade jakou formou si ho koupil?..novej?

        0 0
        • Baunny  

          Koupil jsem si rám Giant Reign 2007. Nešel bych ale do toho kdybych v místním cyklu neměl slevu,jelikož původní cena byla dost veliká a každá tísícovka se hodí…třeba na tuning..:)

          0 0
          • pegas  

            pokud to neni tajemstvi tak muzes rict cenu please..nebo shop?…zajimalo by me kolik se da usetrit..

            0 0
            • Baunny  

              Ahoj…Jen k tý tvojí otázce. Cena rámu je 25990kč a já měl 15%slevu,ale rám byl dodanej s hlav.složenim,náh­radní patkou,karbonovim krytem tlumiče a hustilkou na tlumič,jo… a neoprénem na zadní stavbu. Tak to je taky nějaká úspora.

              0 0
    • TheIF  

      Asi poskládám, protože se mi hodně líbí Nicolai – Helius CC nebo UFO ST… ale vzhledem k ceně jsem si objednal zase Canyona ze kterého snad za nějaký rok přeházím komponenty na Nicolaje

      0 0
      • Spirit  

        Hmm, ten rám je brutální!!

        0 0
      • raceman  

        nádhera, ale nechtěl bych to čistit od bahna..

        0 0
      • kudlanka32  

        design je slusnej to jo.....nicmene znam cloveka co byl rad ze se nikolaj suhaj se vydal slovenskych lesu a haju a radsi si nechal svarit mrazkovinu.....ale on byl sjezdujici hoch :)

        0 0
      • vlk  

        Nádhera-navíc velké možnosti nastavení a využití různých druhů tlumičů.

        0 0
    • MlokCZ  

      U mě jednoznačně komplet. HT už kupovat nebudu a u fůllů nad 40k je to cenově zcela jednoznačné. Poskládat by znamenalo mnohem vyšší cenu. S přizpůsobním nemám problém, např. to kolo, které mám teď objednané mi vyhovuje 100% celé (jak geometrie, tak osazení). Měnit na něm nebudu nic, tedy až na řídítka.

      Pokud bych měl kupovat HT, tak koupím taky hotovku a to Grand Canyona 7.0. Líbí se mi na něm vše, kromě nábojů a kazety, ale to bych tam taky nechal a řešil až by odešlo.

      Cenově se na výhodné ceny některých kol není žádná šance dostat, pokud budeš skládat. Teď mluvím o nových věcech. Pokud potřebuješ opravdu hodně šetřit a budeš brát většinu z bazaru, tak se dá poskládat taky za super cenu.

      0 0
      • pegas  

        no sem rad ze ses ozval..pri koupe fullu bych s tebou rad konzultoval nektere detaily:-)))))…ale proc si psal tu hranici 40k u fullu…???

        0 0
        • MlokCZ  

          To byl jen takový odhad, že od těch 40k je to většinou ještě výraznější rozdíl cenový (to stačí kousek přes 40 a už je to třeba hned RP23 + Talas + slušný rám, což by samostatně dalo už často celou cenu). Ale je to taky daný tím, že jsou tam větší částky, tak ten absolutní rozdíl je větší a že u těch levnějších, když ten absolutní rozdíl není tak velký, že to člověku tak nepřijde. Tak tu hranice ber jako kdybych ji tam ani nenapsal :-)

          0 0
          • pegas  

            jak sem jiz psal na zacatku,chtel bych prave do budoucna fulla s vyhleme za ±3 roky co doslouzi stavajici bike…samotnyho by me zajimalo jak se to bude vyvijet s cenama samotnych ramu…stoupajici obliba fullu prece musi vest i k castecne snizeni ceny, nebot konkurence bude zatracene velka..vzdyt uz rada ramu letos je doooost podobna ne-li identicka a firem ktere se budou chtit prosadit na trh budou muset zaujmout jenom cenou..ale mozna to nebude v takovym kratkym vyhledu…

            0 0
            • MlokCZ  

              Tak s timhle ti fakt neporadim, nejsem věštec. To uvidíš za 3 roky. To je dlouhá doba, za tu se může stát cokoliv.

              Oblíbenost fůllů už postupně vede ke snižování cen, ale zatím jen u kompletních kol. Naopak se spousta dobrých výrobců rámů čím dál víc brání vysokými cenami prodeji samotných rámů. Ty rámy se ale často jen podobné zdají. Jednak stačí o kousíček posunout čep a rám je úplně někde jinde. A pak vzhledová podobnost nic neříká o tom, jak je rám zpracovaný a jestli má správně dimenzované trubky ve správných místech. Spousta výrobců tohle na začátku nevychytá (viz třeba Merida 04 a starší fully). Takže cena a podobně vypadající rám není ještě všechno.

              0 0
              • pegas  

                jasne…uplne souhlasim s tim ze staci posunout cepy a system neni 100%…moc tomu jeste nerozumim ale nejakou dobu uz tady sleduju par diskuzi kde se snazim neco pochytit(mam dojem ze treba zrovna ty mas nejakej programek kde to umi vypocitat linearni prubeh zadni stavby) a resilo se tu ktere systemy sou a nejsou dobre..pokud se nepletu tak treba drivejsi authory byly trocha ,,nefunkcni", jak si jiz zminoval drivejsi meridy praskaly…ale troufam si rict ze to sou prvopocatky, kde se vychytavaj chybicky…pokud ma firma vlastni vyvoj nebo patent koupi od jine a ty chyby vychyta,tak uz trh bude jaksi naplnen a jedine cenou muzu uspet…ted otazka zajak dlouho to bude…a dalsi otazka je nakup fulla u nas a v zahranici kde vyber a ceny sou trocha jinde…u nas to bude asi vzdy trocha omezeno na urcite firmy..

                0 0
                • MlokCZ  

                  Používám již zde párkrát zmiňovaný Linkage. Tady je odkaz, kde je možno stáhnou demo a některá kola si tam prohlídnout s jejich charakteristi­kami. www.bikechecker.com/

                  Já mám už nějaký čas koupenou plnou verzi (stála 600Kč), kde je jednak přístup na webovou velkou databázi kol (teď je jich tam něco přes 300) a pak je možno tam měnit všechny parametry (takže si tam můžeš pěkně vyzkoušet, co právě např. způsobí jen malé posunutí čepu). Skvěle se tam porovnává průběh jednotlivých staveb mezi sebou, protože je vždy porovnáš se stejným buď pružinovým tlumičem (u kterého můžeš nastavovat tuhost pružiny a progresivitu) a nebo vzduchovým tlumičem (u kterého toho jde nastavit spousta pomocí objemů a průměru komor a simulovat různě progresivní tlumič a další věci).

                  A porovnání progresivity jednotlivých zadních staveb je jedna z mnoha věcí, co se tam dá zjistit.

                  0 0
    • McBlacky  

      jako vždycky skládačka. Je to pak takový víc osobní než kolo který vymyslel a postavil nkdo jiný.

      jak už tady ale někdo psal, silničku radši seriovku ale asi protož že to pro mě není priorita, což je vidět i na tom že jezdím momentálně na soře :)

      0 0
      • Rychlej turista  

        Ono jde ale hlavně o to, že na silničce akorát točíš klikama a tak se tam toho moc nevymyslet nedá a je to jen otázka peněz, na čem budeš sedět :-)

        0 0
        • McBlacky  

          ale zase pokud bych si chtěl šperkovat kolo, tak to bude silnička, bajkům dávám takovej kouř že nemá cenu to moc ladit. Bajk musí fungovat a mít ve spojený s mozkem ridera co největší prostupnost terénem :) sem tam něco upadne, ulomí se, ohne se, ale to je život

          0 0
          • Rychlej turista  

            Když to bereš takhe, tak jo. Já to ale beru z hlediska funkčnosti a když budeš mít zhruba stejnou sumu peněz, tak se ty silničky z tohoto hlediska moc lišit nebudou, kdežto u bajka to můžou být dvě naprosto rozdílná kola.

            0 0
            • McBlacky  

              to rozhodně, campa vs. shimano a pak co za kola, tím to je vyřešený :)

              0 0
    • Splinter  

      Je velice malá pravděpodobnost, že ještě někdy koupím sériovku..

      0 0
    • Daf  

      Protoze na biku menim vsechno prubezne vcetne ramu, tak seriovku asi jen tak nekoupim. Kdybych potreboval vsechno koupit najednou, tak myslim ze bych si i mezi seriovkama vybral.

      0 0
    • wroum  

      seriovka + tuning. s par kompromisama a nepomerne mensima vydajema je to totez jako skladacka, ale za min penez. nehlede na to, ze samostatnej ram na fula je trochu draha sranda a kolikrat ani neni moznost koupit samostatny ram.

      0 0
    • cabbage  

      jednoznačně sériovka, o stavbě bych uvažoval při hodně velkém rozpočku nebo při přebytku dílů. a když má sériovka ± včechno co bych chtěl…

      0 0
    • mr.antik  

      postupnými upgrady se dostane na plně skládané kolo :-))

      0 0
    • madcat  

      sériovka s tím, že co mi nevyhovuje, tak hned nebo velmi brzo vyměním…

      0 0
    • ares  

      Já zvolil skládačku. Cena mě vyjde vzhledem ke slevám, jenž jsou v současnosti na netu, asi o 8% dráž než sériovka s tím, že na kole budu mít to, co chci. :-) Usoudil jsem, že to je přijatelná daň za přepych.

      0 0
    • Trojci  

      vždy jen a jen skládačka :) to je srdeční záležitos

      0 0
    • mastihuba  

      seriovku, stejně komponenty odchází a časem je z toho skládačka.

      0 0
      • Lenka.05  

        Taky tak. Teď mám nový kolečko-plně vyhovující s tím, že možná někdy tam půjde nová vidle, kotouče, asi jiný pedály, časem se mi určitě rozpadnou náboje shim475…ale zatím jsem spokojená se sériovkou;-)

        0 0
    • goofy  

      Jelikoz dalsi kolo bude uz full, tak to bude prekopana seriovka… Na skladacku bych nenasetril.

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Zatím jen obměňuju končící komponenty, až budu chtít dalšího bika a stávající se přemění na zimáka, půjdu do sériovky. Těch pár případných nevyhovujících komponentů půjde nechat vyměnit hned při koupi. Silničku sériovku s výměnou jen sedla.

      0 0
      • marapara  

        Taky to tak vidím. Koupě sériovky + obměna několika málo komponentů, popř. předělání komponentů na druhého bika. Takhle jsem to udělal, když jsem na podzim kupoval nového bika. Komponenty přeskládal vzájemně s druhým bikem a něco jsem si nechal sundat hned při koupi – přehazka a pedály.

        0 0
    • Meesha  

      skladacka. Jednak tam budu mit co chci a vyjde me to levnejs. Ale sou i nektery seriovky, ktery by se mi libili :-)

      0 0
    • Martin  

      jasně že skládačka. z Franty shodím komponenty na namašlím je na lepčí 29" rám s nějakou odpruženou vidlu.

      0 0
    • rock  

      Skládačka. Velmi pravděpodobně budu jako obvykle švorc; samotný HT rám není až zas tak velká finanční darda, komponenty použiju v co největší možné míře ze starého biku a vyměním dodatečně, až se definitivně rozpadnou … a navíc je to zábavnější, než vybírat sériovku.

      0 0
    • Sabbath  

      Na květen plánuju silničku a bude to téměř jistě skládačka.

      0 0
    • Volf  

      Jenom skládám:-)

      0 0
    • Hnoj  

      Série jsou passé…

      Jedině stavět, jak biky tak silnice…

      0 0
    • Lister  

      předpokládám že to bude přeskládaná seriovka :o)

      Prostě koupím nějakou seriovku, to co se mi nebude líbít rozprodám a nahradím oblíbenýma věcma........

      0 0
    • Brzdič  

      Vždycky koupím seriovku a cca měsíc přemejšlím co vyměnit. Jenže po měsíci si zvyknu a už nic neměním. Je to podstatně levnější. :-) Za 2–3 roky to radši někomu věnuju a koupím si o fous lepší plečku. Takhle to asi bude i příště. Zkrátka nejsem materiálovej jezdec a seriovka mi na těch pár kiláků co najedu stačí ;-)

      0 0
    • Fuck8r  

      mám vyhlídnuté jedno super kolo (Zaskar Pro) – zlevněné z 55 na 37k ale nelíbí se mě tam pár věcí (kola, brzdy, sedlovka, sedlo, kliky s převodníky) a tak si ho musím bohužel o hooodně dráž poskládat :-( … ale aspoň mě bude na 1000% vyhovovat každá komponenta … i když mě bude stát možná až 60k

      0 0
      • Lister  

        to cos napsal se dá bez potíží prodat a můžeš si tam potom naskládat co chceš

        0 0
        • Fuck8r  

          jako v nějakým e-bazaru ? … s tím nemám žádnou zkušenost – a bůh ví kdy by si to někdo koupil … to bych pak čekal s rozebraným kolem třeba několik měsíců :)

          0 0
          • Lister  

            sundáš a dáš tam přesně to co chceš a jezdíš.

            No a pak čekáš co kdo koupí – takové investice do budoucnosti :o)

            0 0
            • Lister  

              jinak psal si že skládání tě vyjde na 60 tis a tohle stojí 37 tis takže i když nic neprodáš tak máš dobrých 23 na upgrade a za ty peníze koupíš vše co si chtěl e ještě ti musí polovina zůstat :o)

              0 0
              • McBlacky  

                no tak kola, brzdy, kliky, sedlo, sedlovka pokud s kotoučema tak je to akorát za ceny na eshopech 3600 XT kliky 5900 Juicy 7 2000 SLR, Gobi, Arione, atd 1800 slušná hliníková sedlovka EA 70, WCS a zbyde ti 11500 na kola což máš tak na DT240; DT4,2; DTrevo

                0 0
                • Lister  

                  tak teď nevím jestli to měl být jakože souhlas nebo nesouhlas :o)

                  0 0
                  • Fuck8r  

                    kámoš mě říkal že když je to k sehnání za tak pěknou cenu → mojekolo.cz/in­dex.php?goto=de­tail&id=316 … tak že se mám vyprdnout na stavbu a koupit tu sestavu – je to prostě výhodný

                    a kdyby mě po vyzkoušení nevyhovovalo to sedlo tak ho vyměnit + karbon sedlovka a jezdit :-) … za 2 roky třeba nový kola (DT) + kliky (XTR) – starý dát na zimáka a je to …

                    0 0
    • Vlado Jekyll  

      Momentálne si skladám bike. Rám Epic, 2005 po GO, vidla FOX 100X 2006 po GO, ďalej Sram X.O, Avid Juice 5, Ritchey WCS a pod. Bude to presne podľa môjho gusta. Investoval som 70 tisic Sk, ale myslím si, že som ušetril aspoň okolo 30 tis., keby som to kupoval nové

      0 0
      • skier  

        No toto me zajímá.Jaké volíš náboje a ráfky?

        0 0
        • Vlado Jekyll  

          čo sa týka kolies, volím kompromis medzi váhou, pevnosťou a cenou. Ráfky Mavic XC 717 Disc, 32d silver, na koloshope za 1050,–Kc, náby American classic disc silver, špice DT Swiss Champion 1,8, hlinníkové niple, rýchloupináky Mavic. Celé ma to vyšlo na 7.500,–Kč, nemám to ešte zložené, ale váha by mala byť niekde na 1,6 Kg

          0 0
          • skier  

            Co bys vytkl tomuto www.specialized.cz/new/kolo.php?… Pořád se rozmýšlím poskládat nebo koupit hotovku a upravit.

            0 0
            • Vlado Jekyll  

              Ja si myslím, že keby dali dole tie XT kľuky, reťaz by som dal campu C9, tým pádom dlhšie vydrží celok (kľuky, kazeta), tak by to bolo super. Možno by som dal iné kolesá, ale to už vec vkusu. Ja by som ale išiel do hlinníka. Carbon sa mi zdá neadekvátne drahý.

              0 0
              • skier  

                Ty XT kliky to je jasná výměna minimálně převodníků a pak s HG73 a XT kazetou by to bylo dobré.C9 jsem nikdy ani neviděl,ne tak jezdil.Kolesá,ty me na tom vadí nejvíc,jak náboje,tak ráfky.Carbon jestě není definitiva,ale jestli se vnitřně přesvědčím,že vydrží,tak do něj půjdu.

                0 0
                • Vlado Jekyll  

                  XT kľuky stoja za hovno, teda prevodníky. Ja jazdím XT kazetu a reťaz C9. Zatiaľ ma 3500 km a je ako nová a perfektne radí aj pod záberom. Cena je asi 600,– Kč. Poradil mi to jeden servisák. Tie kolesá nie sú zlé, ale ak Ti dajú cenu dole, tak si postav iné. Mne osobne sa karbón nepáči. Má to moc hrubé rúrky, ale to je len môj subjektívný pohľad na vec. A tá cena carbónu.......

                  0 0
                  • skier  

                    Tu C9 asi vyzkouším.Už jsem si všiml,že to tak řeší víc lidí.

                    0 0
    • carlosplzen  

      Tady mam zaklad skladacky…cekam na zbytek…

      0 0
      • Blade  

        tak na tomhle bude radost skládat…

        0 0
      • Gorgov  

        jo tohle budu mit komplet na xt, i s kolama teda, ale co nadělám že:)

        0 0
      • Veeteck  

        Pekny :)

        0 0
      • pegas  

        na kolik prijde takovy posusnanicko?:-)..co mas v planu na to hodit?

        0 0
        • carlosplzen  

          Oficialni cena ja tusim nekde kolem 17t. Mel jsem ho trochu lip:-) Prijde na to Reba team, Xt disc sada (nedual), kola xt naboje+mavic717, zbytek jeste uplne nevim.....

          0 0
    • kolobrnda  

      ja uz mam konecne to prave. nemoh jsem ho nikde sehnat, ale povedlo se. nejlip se citi doma v terenu :-)))

      0 0
    • vojtechposmourny  

      Pokud by to finance dovolily, tak jednoznačně skládačka. Není nic lepšího, než půl roku serfovat po netu a ladit, čím to oházíš a tak. Ty muka volby :-) Konec konců, tímhle bych se klidně chtěl živit…

      0 0
      • McBlacky  

        přesně tak, ale pak je pár komponentů u kterých prostě nevíš ani když proserfuješ celej net. To jsou pak muka

        0 0
        • vojtechposmourny  

          Muka to jsou, ale jak říkám, mít na to peníze, stavím nový kolo minimálně každou zimu :-)

          0 0
      • Greyhound  

        …kdyby půl roku, já si koupil rám před rokem a půl a od té doby vesele serfuju, plánuju, spekuluju, počítám, fiktivně i reálně vážím a průběžně si dělám radost tím, že si občas něco dalšího koupím :-D Výborná zábava, ale hlavu si z toho zase nedělám.

        0 0
        • McBlacky  

          trošku extrémek ne :) no mě to trvá tak 1–3měsíce podle toho kolik mám peněz a jaká je dostupnost

          0 0
          • pegas  

            tak predpokladam ze uz asi vydelavas:-)…ja se studenstkym platem bych to videl asi na nejakej ten rok,dva:-))

            0 0
            • McBlacky  

              no taky jsem skládal kolo jako student, celou zimu, vyšlo kolem 25tkč a najel jsem na něm necelý kilo než mi ho ukradli :(

              ale jinak už chodím do práce a přivydělávám si i doma

              0 0
              • pegas  

                uz se taky tesim az budu v teto fazi zivota kdy na kolo usetrim za par vejplat a ne za nekolik let:-))

                0 0
                • Peslezedirou  

                  Ušetříš za pár vejplat a zjistíš, že nemáš tolik času |:o/

                  0 0
                • MaPa  

                  …zjistíš kolik výdajů oproti studentskému životu máš

                  0 0
                  • pegas  

                    hm…tady promluvila zkusenost:-(…verim vam to,ale prece jen si rikam ze to snad bude o trocha lepsi nez ted…snad do doby kdy nebudou deti to bude na to abych si poridil kolo svych snu…jakmile prijdou deti tak zas budu premyslet co z kola snu prodat abych mel na plenky:-)

                    0 0
    • Peslezedirou  

      Jednoznačně sériovku, ale nikdy jsem ji neměl. Vždycky skládám, protože nikdy nemám tolik peněz pohoromadě :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.