Vánoční pohodář-zamyšlení pro všechny

181 nepřečtených
  • fantomsilnic

    Dnes bylo venku skvěle,a tak ideál na kolo.Vzal jsem tedy kolo a vyrazil na vánoční pohodovou vyjíždku,vše proběhlo hladce a po skoro 50km jsem se vracel už na pohodu k domovu.Jedu si tak po cyklostezce,kochám se krajinou a v dáli vidím někoho na kole,tak si říkám,paráda,doc­vaknu si ho a potom se s ním svezu.Kopl jsem trochu více do pedálú a asi po 3km už jsem mu visel v háku.Podle stylu bylo vidět,že má něco najeto,tak jsem si řekl,pohoda.Jel sice celkem pomalu,ale to mě nevadilo,už jsem chtěl jen odpočívat.Asi po 500m si dotyčný všiml,že za nim někdo jede a nenapadlo ho nic lepšího než vzit za obě brzdy a doslova zaflekovat,říkám si asi někdo trochu nervozní,tak ho objíždím z leva a utrousím něco ve stylu,jestli se něco stalo a začínám nabírat rychlost,když za sebou slyším,máš nějaký problém?Zakrtoutím jen hlavou,brzdím a jedu se borce zeptat,co ho žere a on mě uděluje radu ve stylu.když už jedeš na kole tak makej a šlapej a nevoz se za mnou.Asi měl pocit,že mu žeru jeho tvrdě natrénovanou energii a nebo si chtěl jen možná bouchnout a hledal vhodnou obět.

    Chápu,že někomu múže vadit,že se za nej někdo zavěsí,ale na to stačí přestat šlapat,uhnout ke straně a mávnou rukou v gestu jed,ale brzdit jak hovádko a mít jěště blbé kecy,tak to si myslím,že se mezi cyklisty nedělá.

    Jen pro pořádek,dotyčný borec měl oranžovou bundu a žlutý batoh a incident se stal u obce Veselá dnes kolem 15:30h mezi Rožnovem a Val.Meziříčím.

    Chlape,jestli sem chodíš,víc si kolo užívej a nechovej se jak dítě,co mu rozbili bábovičku na písku

    A taková vánoční pohoda vládne mezi některými cyklisty:))

    0 0
    • had_zachau  

      takova celorocni pohoda na cyklostezce :)

      0 0
      • fantomsilnic  

        Ale jo,máš pravdu,že cyklostezky děs běs,ale tohle se mohlo stat kdekoliv,třeba v lese,kdyby jel přede mnou v terénu,tak to dopadlo stejně:))Jestli tenhle borec někdy byl na nějakých závodech,tak lituju ty,co jeli za ním:))

        0 0
    • Barak  

      Když už někomu visíš v háku, měl by o tobě aspoň vědět. Jednou se mi stalo, že se za mě na horáku taky někdo pověsil a já o něm nevěděl. Pak jsem přejel odbočku a chtěl se vrátit. V okamžiku, když jsem pro něj nečekaně, i když ne moc razantněm, přibrzdil, on do mě vlítnul. Naštěstí jsme nejeli moc rychle, takže se nic moc nestalo.

      Možná by ses taky měl zamyslet.

      0 0
      • fantomsilnic  

        Jak jsem psal,chápu,že mu to mohlo vadit,ale takhle se to neřeší.Jen pro pořádek,ten hák nebyl moc těsný,za lidmi,které neznám jezdím 1m i více,proto jsem ho taky v pohodě objel,i když udělal takovou čunačinku:))Udělat to v těsném háku,tak ležím:))

        Pokud v háku jezdit někdo umí,nemuže se stat,to co tobě a na stopkách musí být ten zadní,takže tahač si jede svoje a zadní se přizpusobuje a měl by myslet i za toho co je před nim,ale to se nebavíme o proficích na závodech.Při přeložení kola padne většinou ten zadní:))

        S lidmi co znám si dovolím jezdit i ve třech ,čtyřech 30cm hák,tam už je to o něčem jiném a teprve to zprávné umění

        0 0
        • Barak  

          To je sice všechno hezký. Ale pochop, že když tě někdo nezná a neví jestli do něj nevlítneš, nemusí se mu tvůj hák líbit.

          0 0
      • iron.hide  

        +1

        0 0
    • Martin  

      měls ho dojet, pozdravit, hodit řeč :)

      třebas se tě lekl :D

      0 0
      • jIrI___  

        Tyhle cizí ukecané exoty mám vůbec nejraději… :D

        0 0
        • Martin  

          stačí si správně odplivnout nebo se pěkně vysmrkat :)

          ne, ted vážně. jak píše Barak o příspěvek výš – taky nemám rád, když mě někdo hákne a já o něm nevím. když to pak zjistím, tak sice nebrzdím, ale „zapomínám“ ukazovat díry.

          0 0
          • Jamin  

            Tak to já když je někdo v háku a já vo něm nevim, to je pohoda, jedu furt stejně, ale jakmile to zjistim, snažim se mu uject tak dlouho až se to povede. A nebo nepovede a zdechnu někde v lese.

            0 0
        • KubaBajk  

          Protože jsi asociál :)

          0 0
    • Polka  

      Cemu se divis, kdyz ani nepozdravis a nezeptas jestli se muzes chvili svezt? V podstate jsi obdrzel naprosto normalni reakci resp. ja bych bud zrychlil nebo zacal smrkat a plivat ;-)

      0 0
      • fantomsilnic  

        Nedivím se ničemu,pliváni,smrká­ní ,mávání všechno beru,ale brždění natvrdo?Není to už moc?:))Dívím se jen té přehnané reakci,ne tomu,že se mu to nelíbilo

        0 0
        • Breakpain  

          No … a … neleknul se prostě ;)? Mně už se to jednou taky stalo, jen s tím, že já málem sjel z cesty do příkopu ;)

          Respektive jde o to, že já v „háku“ jezdím s 2m rozestupy (a tomu říkám „na krev“ :D), takže jak je na mě někdo ze zadu hodně nalepenj, jsem docela nervózní a dělám pak chyby ;).

          Však já taky závody beru jinak a když se na mě někdo lepí, prdím nato a pouštím ho :D, aby nebyl za mnou ;). Ano, tomu se pak říká „závodění“, já vím.

          0 0
    • KOMOÒ  

      Mě by taky naštval někdo v háku o kom bych nevěděl,stačí dát o sobě vědět,jinak se člověk bojí,že uvidí motýlka,prudce zabrzdí a odbočí a má Tě na zádech…když o něm vím nemám problém,případně si řeknu o střídání :-)

      0 0
    • marco  

      To je důvod proč neprohodit pár slov člověk je od přírody tvor společenský. A i když 500m v háku není nic moc mohl jsi se nějak projevit.

      0 0
    • maajkee  

      Slušnost je se dotyčnýho zeptat. Nejlépe se zařadit vedle něj, pozdravit a pak se případně domluvit, že pojedete chvíli spolu. Takový hovada co se za mnou pověsej bez kváknutí taky miluju. Vánoce nevánoce…

      0 0
    • Medunka  

      Kolik máš naježděno? Kolik máš naježděno na silnici v balíku, mimo něj?

      Zachoval ses jako kkt a jak tu už někteří psali, mohlo to zkončit dost blbě, když o tobě nevěděl.

      A že mu vadí, že ses za ním vez? Seš slušný vychcánek.

      Doufám, že tě na silnici nikdy nepotkám.

      0 0
      • fantomsilnic  

        Na silnici mám najeto celkem tak abych nepřeháněl 60000km,v balíku jsem se taky párkrát svezl na závodech typu Král Sumavy atd,posledních 10let jezdím hlavně MTB, a to mám tak dalších 60000km s toho 40000silnice a 20000terén,pár závodů za sebou taky mám,takže nevím,co řešíš?A promin,že existují cyklisté,co když je k tomu vhodná chvíle,tak se zahákujou bez dovolení a až ti někdo bude viset bez dovolení v háku,tak nezapomen prudce zabrzdit

        0 0
        • Medunka  

          Pokud je to pravda, tak nechápu, že se dokážeš takto chovat. O fňukání na B-F nemluvě.

          Pokud chceš kázat, začni u sebe. Lidi mají být tolerantní.

          Týpka to neomlouvá, ale problém si vyprovokoval ty.

          0 0
          • fantomsilnic  

            To nebylo myšleno,jako stěžování,prostě je čas Vánoc,tak jsem to napsal jako zamyšlení pro všechny na téma chování mezi lidmi a cyklisty zvlášt.Taky jsem napsal,že se dotyčněmu nedivím,že se mu to nelíbilo,jen si myslím,že jeho reakce byla přehnaná,tot vše,nebýt Vánoc,tak to tady ani nepíšu,kdybych měl tady psát vše,co jsem na kole zažil,tak tady napíšu několik románú:))

            0 0
          • vlasto  

            Tady se pokazde dovim neco noveho. Netusil jsem dodnes, ze kdyz se za me nekdo povesi, tak me provokuje. Vzdy jsem to bral tak, ze ma dost a chce si odpocinout.

            0 0
            • Rychlej turista  

              To bylo kdysi, dneska je to vítaná příležitost pro frustráta, aby se mohl projevit.

              Včera ve vlaku jsem jednoho takového viděl v akci – při kontrole jízdenek jeho naproti sedící zřejmě utrousil nějakou poznámku k jeho šrajtofli, kterou vytáhl a už to jelo. Frustrát si od této chvíle už vystačil zcela sám se sebou a vždy když mu docházela šťáva, znovu a znovu dokázal sám sebe nastartovat myšlenkou, že do jeho šrajtofle nikomu nic není. Když tím zmátl i průvodčího tak, že se mu začal omlouvat, frustrát vyjel i na něj, že to nepatří jemu, ale tomu naproti sedícímu a ať si i průvodčí hledí svého. Zapojení průvodčího frustrátovi samozřejmě dodalo další materiál, takže bavil celý vagón až na další zastávku, kde vystupoval.

              0 0
            • standoslav  

              Na cestách je plno agresivity, to tedy platí i pro cyklisty; borci jsou například divocí z kolektivních sportů, přibylo jich a chybí jin na kole ta kolektivnost, bez agrese. Třeba jsem nezažil, že by se závoďáci, poprali, i když je třeba někdo ***** a ve spurtu schodí pár lidí.

              Když někoho dojedu, jede slušné tempo, většinou si rád na chvíli odpočinu,pak se uvidí, to se snad dá pochopit…

              Pokud je na tom hůře, většinou ho pozdravím a jedu dál, nebo mu nabídnu, ať jede se mnou, za mnou…

              Pokud mne někdo dojede, slyším ho, je nenormální si nevšimnout, že za mnou někdo je…

              Pokud bude „terezín“ pojedu tak, aby se svezl, abych mu pomohl a uvidí se, zda i vystřídá…

              JAKÁKOLI AGRESE NA KOLO NEPATŘÍ.

              0 0
          • scret  

            uff, koukam, ze i v dnesni dobe se najde spousta ziletek, ktery „nezerou maso“…:(

            Bozemuj, nikdy mi nevadilo, ze se za mne nekdo povesil, nechapu, co proti tomu lidi mate… Tak se sveze, no booze…

            0 0
            • JSt  

              kdyz se za tebe nekdo hakne, nevis o nem, jedes jako bys byl sam a oba vas muzes smotat nechtic, nevedomky. nehlede k tomu, ze kdyz se nekdo potichu hakne za neznamyho cyklisty, naznacuje to, co se od nej da cekat. ;-)

              0 0
            • jecnak  

              Vubec nejde o to, ze by snad vadilo, ze se za mnou veze, ale ze neda vedet. Ve vyssi rychlosti, to ze te nekdo hakuje, ani neuslysis a muzou vzniknout hodne neprijemne situace a smotaj se pak oba. Jak dopadne holka, kdyz se pres ni prevali borec co ma o 30 kg vic neni treba popisovat. Dalsi vec je, ze spousta magoru si musi zacit honit ego, kdyz je nedejboze predjede holka. Kdybych to nevidel, tak neverim.

              0 0
              • borda  

                Tak bych rekl, ze scret (a nejen on) reaguje hlavne na toho „vychcanka“.

                Protoze, to je s prominutim, picovina na kvadrat. Jo, je vychcanej jak mraky, ze si odpocinul pri tour de prdel :-D

                Jedna vec je mozne bezpecnostni riziko a druha vec je mit mozek z ty ziletky v takovym kopru, ze nazyvam vychcanosti svezeni v haku nekde behem predvanocni vyjizdky. Jaka jako vychcanost? Co mu to asi mohlo prinest? Body? Sekundy? nebo snad branky? :-D

                Neverim vlastnim ocim, fakt ze jo.

                0 0
                • jecnak  

                  Ja v tom vidim jen spatnou volbu slov a horkou hlavu Medunky. Mam to tu z prvni ruky, tak vim, jak to myslela. :-)

                  0 0
              • scret  

                nikdy se mi nestalo, ze bych o nekom nevedel… Mozna tak pri vetru, to pak jo… A vetsinou si rozbije hubu ten vzadu…

                0 0
                • jecnak  

                  Nikdy, mozna tak pri vetru. Vetsinou.

                  0 0
                • alinceb  

                  Tak u vrzacích Lajtvíl na drapákách je se ti to nestane. Dobře poštělovaná silnička není slyšet skoro vůbec. A to mám skoro 20 roků starou sadu na oceláku. Karbon na top sadě je hodně stealth…

                  0 0
                  • scret  

                    :))

                    pokud se nepletu, rec byla u biku, tam je vetsinou slyset hukot gum…

                    Tak jako tak stale nechapu ty prehnany reakce, kdyz by se za ne nahodou clovek navesil… Osobne bych to nedelal, ale nevadi mi, pokud by se navesil nekdo za mne…

                    0 0
                    • jecnak  

                      Sakra, ale bavime se snad o silnickach, ne? Jinak je mi taky sumak, ze nekdo jede za mnou v haku, ale ma snad pusu, tak at o sobe da vedet, jinak je to fakt mnohdy o smotani.

                      0 0
                  • trembi  

                    V létě jsem jel na silničce a jeden se za mě taky pověsil. Kdyby neřadil ani bych o něm nevěděl. Zrovna jsem chtěl jet nějaký intervaly po rovině tak jsem ho trochu protáhnul :).

                    Když se za mě zavěsil tak neřekl ani slovo :(

                    0 0
                    • mastihuba  

                      Ono je to blbost se na někoho nalepit bez ohlášení, protože dotyčnej pak neví že má ukazovat díry. :)

                      0 0
                      • JSt  

                        dira je vpohode, to vodsere, ten druhej. :-) ale kdyz to naraz kvuli necemu zahamujes v domneni, ze je za tebou volno… ale jak pise skret, je to v mensine pripadu, takze vlastne taky vpohode. :-)

                        0 0
                        • scret  

                          myslim, ze medunce a ji podobnym se tu podarilo udelat z cele veci akorat „z komara velblouda“…

                          0 0
                          • mastihuba  

                            Tak BF klasika. Mě to utvrzuje v názoru ze cyklisti jsou extra pacienti. Zlatí fotbalisti a hokejisti. :)

                            0 0
                            • scret  

                              bohuzel to potvrzuje jenom moje predchozi slova – bohuzel mezi dnesnimi sportovci uz je spousta picusu a neplati heslo – biker, lezec apod. musi byt nutne pohodar…

                              0 0
                              • JSt  

                                ber to tak, ze ty na bajku se vykostis treba na mokrych korenech a pak vzdycky kdyz uvidis mokry koreny, reknes si „pica, mokry koreny, at se nerozstipu…“

                                a nekdo druhej treba zazil, ze to do nej nekdo nakouril, protoze on o nem nevedel. kdyz se za nej bezeslova prilepis, taky si neco rekne. ;-)

                                0 0
                                • scret  

                                  o tom zadna, ale flekovani na trpisaka je proste prasarna v aute i na biku…

                                  0 0
                          • Rychlej turista  

                            Jsme na B-F, tak se řeší problémy, které neexistují :-)

                            0 0
      • Mr.Duck  

        Uff, sem myslel, ze az priste pojedu do cr, tak si vemu kolo, ale koukam ze tam lepsi nevychazet z baraku :D

        0 0
      • jIrI___  

        :-D co hned tak zhurta?

        0 0
      • Smazaný účet  

        Medunko doporučuji navštívit areál v ul. Ustavní 91/7, Praha 8… a pokud chceš znát pravý význam slova ***** a vychcánek, tak se někdy mrkni na hosty pořadu Otázky Václava Moravce… Pokud teda zrovna nepojedeš někde v tom balíku.

        Pro autora vlákna: Naprosto tě chápu, někteří lidé v dnešní době hned hrotí každou prkotinu. Slunce v duši :)

        0 0
        • zichis  

          ústavní léčby nebude třeba. Za pět dní ji to přejde samo. A jestli nepřejde, tak vykrvácí a zemře :o)

          0 0
      • reza.traktor  

        Jedubaba s nickem Medunka, parada. Ted nevim, jestli jsi Spitz, nebo Vos, ale taky te snad nepotkam na silnici.

        0 0
        • reza.traktor  

          Uh, tak mi to nedalo a pogooglil jsem, kolik desitek tisic ma v baliku a mimo nej Medunka – podle vysledku nejspis v prispevku o kktech a vychcancich mluvila o Jecnakovych kilometrech, sama jeste nic nezajela.

          0 0
      • Twisp  

        Jezis, to snad ne. -D Ja doufám, ze na silnici nepotkam ja tebe. A to ze jsme se uz potkali. Mimo silnici naštěstí. ;)

        Vůbec mi nevadí, ze se za me někdo zahakne. Beru to jako vyzvu k závodu. :)

        0 0
    • iron.hide  

      ja ho nechcem obhajovat, len dve veci:

      • zrejme je to cisto solo jazdec, malokedy jazdi s niekym inym; to co sispravil, ho teda pekne znervoznilo.
      • udivuje ma s akou samozrejmostou pises toto: „tak siříkám,paráda,doc­vaknu si ho a potom se s ním svezu“.
      0 0
    • Pavel  

      Dej si raději něco pod stromeček… ;-)

      0 0
    • kali222  

      sis chtel postezovat a nakonec ses ty ten nepritel vseho „cyglistva“ sveta. :D

      0 0
      • fantomsilnic  

        To je tady naprosto normální,ale zase aspon vidím,že prudičů typu medunky,co mě hned nadá do vychcánku je tady stále dost,oni nedokážou posoudit situaci objektivně a hned si představí sami sebe,jak jim nějaké hovado mého typu jede v háku a oni dřou jak vzteklí a já se tam hákuju pumpičkou a jedu čtyřicítkou bez šlápnutí:)).Ani se nedivím,že p Trpišovský na dálnici se choval,jak se choval,třeba taky nesnášel řidiče,co jedou za ním,třeba se bál,že ho nabourají,tak jim raději hodil brzdu,proč ho vubec soudili?Podle některých tady se choval úplně normálně a v pohodě:))

        0 0
        • Kouba_2005  

          Jak by řekl nejmenovaný odborník na dopravu „hodil ti Trpišáka“ :)

          0 0
          • fantomsilnic  

            Skvělé,když ne nic,tak jsme přišli na nový název vybrždovačů,můžeme jim říkat trpišáci:)))))))))­))Kdyby měl pumpičku,tak jsem ji měl v drátech,to přijde nejspíš příště,aspon podle reakcí některých.A kdo ví co měl v batúžku?Příště vytáhne pistoli a tady si borci přečtou,jeden cyklista byl zastřelen,že se neoprávněně vezl v háku:))Perfektní sousto pro bulvár:))))))))))

            0 0
            • Kouba_2005  

              Hlavně bacha na Medunku, když bude mít zase cyklus :) Já to doma říkám pořád „Nevíš dne, ani hodiny“

              0 0
              • fantomsilnic  

                Medunka je v pohodě,ale každopádně od zítřka trénuju trpišáka,nikdy nevíš,kdy se to může hodit,i mě občas někdo hákuje,ale trochu jsem se zděsil na vedlejším foru ,kolik cyklistů má zbraně,příště abych vyrazil s RPGéčkem nebo M60 v batůžku,nikdy nevíš koho natrefíš:)))))))

                0 0
                • iron.hide  

                  ale vsak jej nevadilo ze si sa zavesil, ale to, ze si toho bikera nepozdravil a nedal si o sebe vobec vediet. ak by si pri tom vybrzdeni donho narazil, bola by to aj tvoja vina.

                  0 0
        • scret  

          nee, Trpisu stvalo, ze se za nim lidi vezou asi zadarmo, alespon dle medunky:))

          0 0
    • cabbage  

      A co zkusit:

      „Čau, můžu se tě chytnout do háku?“

      mmch: čekal jsem datum registrace něco okolo 22.12.2013

      a ne že někdo nechá trolící účet spát 2 roky..

      0 0
      • Peslezedirou  

        Máš se ještě dost učit synku, tomu se totiž říká spící Troll, existuje ještě dvojitý Troll :-)

        0 0
    • Delkim  

      to se prostě nedělá, to že za ním tajně visíš bohužel znamená i to, že ho můžeš ohrozit! přece nevíš, kde chce zastavit, odbočit, vysmrkat se… a může to být pro tebe absolutně nečekané a jste v sobě ve vteřině jako nic…

      0 0
    • Rychlej turista  

      Zbytečné řešit, pryč od něj a nechat ho svému osudu. Ať mu třeba praskne žilka :-)

      0 0
    • šimlos  

      Myslím,že to platí i pro připojení k jednotlivci..

      http://www.velominati.com/the-rules/#19

      0 0
      • fantomsilnic  

        Pravdu máš,naprostý souhlas,ale nepopírám svuj díl viny a to bez dovolení do háku.O tom to nebylo,bylo to spíše o tom,že dotyčný mě zcela záměrně a úmyslně chtěl sundat z kola a tady mě někteří potvrdili to,že by to udělali více méně podobně.

        0 0
        • šimlos  

          Však jo,pokud Tě chtěl sundat z kola,tak to byl nějaký ultranervózní pavouk,taková reakce je poněkud neadekvátní situaci.

          0 0
          • antt  

            třeba si chtěl naježit novou přehazku pod stromek:)

            S tim, že by mu na ní fantom přispěl. ..

            0 0
        • pepino  

          Jako sundat z kola, že bys do něj zezadu nalít a eventuelně mu poničil kolo či fasádu?

          0 0
    • iron.hide  

      mne sa zase vcera vecer stalo, ze idem po cykloceste a zrazu proti mne silne megasvetlo, ja som mal pritom len low na aurore, lebo mi to stacilo. tak som prepol na high a zrazu dotycny oprotiiduci hned prepne na ultra-mega-strobo-high a mne nezostava nic ine len sklopit a odvratit hlavu :D

      co uz no, ludia su kokoti, a vela kokotov je aj medzi bikermi

      0 0
      • Martin  

        třebas jsi ho oslnil, chudáčka :D

        0 0
      • šimlos  

        Řekl bych,že mnohem víc než v ostatních venkovních sportech,jestli se to dá tak nazvat.Mnohem víc pozérů a egoistů s nulovou empatií k ostatním. Nemám z toho ale těžkou hlavu a ani si trpce nestěžuju,prostě to konstatuju,oproti třeba horolezcům ,horským a nehorským turistům či ferratistům rozdíl dost markantní.Všem přeju hezký Vánoce a jdu se projet někam na Průhonice,doufám,že potkám samé pohodáře :-)

        0 0
        • šimlos  

          Potkal jsem celkem tři vánoční silničáře,bikeři asi strojili stromky a nebo byli někde v lese.Pěkně jsme se pozdravili a jeli každý svou cestou,tak to má být :-)

          0 0
        • scret  

          vsechno je to o lidech a na picuse narazis v kazdym sportu a odvetvi lidske cinnosti…

          Znam spoustu pohodaru, stejne jako prudice, at uz to jsou cyklisti, lezci apod.

          0 0
          • šimlos  

            Jo,máš pravdu.Přijde mi ale,že u nás díky čtyřicetiletýmu vynucenýmu kolektivismu se dneska individulalismus moc hrotí.Já taky jezdím často sám ale když nastane situace,tak se dám s ostatními rád do řeči ale kolikrát mám pocit,že ten druhej se na mě dívá tak nějak divně,že nechápe proč se s ním vlastně chci bavit,co po něm proboha jako budu chtít..:-)Přijde mi,že jsou lidi tady nějaký zabržděný a zbytečně podezřívavý.Letos na silničním Králi jsem si nakonec nejlíp pokecal s jedním zhruba stejně starým Němcem,občas jsme si vystřídali a jinak jsme jeli vedle sebe a probrali kde co,o věku, dětech,platech,prá­ci,politice,na co nám chatrná angličtina stačila a bylo to rozhodně lepší než civět do asfaltu.Mluvím samozřejmě o nás co dojedou v druhé půli výsledkové listiny,jinde je to samozřejmě o jiném stylu jízdy.

            0 0
            • jecnak  

              Tve prispevky zde mi mluvi z duse.

              0 0
            • notobi  

              ono je to spíš tim, že dost lidí včetně mě si na kole jede odpočinout od lidí a nestojí o to si povídat ani by se mnou nebylo moc o čem. Jen teda jestli se za mě někdo pověsí když zrovna jedu po asfaltu mi je fakt ukradený.

              0 0
              • jIrI___  

                +1

                0 0
              • winter78  

                +1

                Presne tak. Keby som sa chcel pri výjazde rozprávať, tak sa dohodnem s kolegami z práce a urobíme spoločný výjazd. To ale nehrozí…radšej jazdím sám,vypnem mozog a užívam si pohyb…pri MTB tú samotu a pri ceste zasa to „športovanie“ a „zbieranie kilometrov“.

                0 0
            • capis  

              Šimlos- souhlas.

              0 0
    • mastihuba  

      Se teda potkala dobrá dvojka asocialů. :) i kráva zabuci když vlezes do chliva a když nic tak odpouštět je lidské. :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      a ten pohodar je kdo z vas?

      0 0
    • plevka  

      souhlasím s některými příspěvky nade mnou, žes ho měl asi upozornit(poz­dravem), že za ním máš v úmyslu jet, ale jinak jeho zbytečně divokou reakci taky nechápu :)

      Mám podobnou zkušenost, kdy jsem vyjel z areálu Tatry z práce a přede mnou člověk na fitness Meridě, jel vcelku svižně, tak si říkám, dovalím ho a svezu se kdyžtak a hned jak jsem ho s velkým úsilím dojel, tak se otočil, něco sprostého zařval s rozhořčeným výrazem v obličeji, poklepal si na hlavu(neměl helmu) a rapidně zrychlil a byl pryč.

      0 0
    • Člověk a jeho svět  

      Tak jako vždy – chtělo by to i pohled druhé strany :)

      0 0
    • winter78  

      Pravdupovediac ani ja nemám rád keď si dám dlhý cestný výjazd a na začiatku sa na mňa zavesí nejaký cyklista o ktorom ani neviem alebo ktorý sa chce o čomsi rozprávať (kecať sa má pri pive v reštike a nie na ceste v premávke) . Mňa to rozhodne otravuje a snažím sa buď zdrhnúť ,alebo slušne zastanem pri krajnici a nechám dotyčného prejsť. Najhorší sú takí ktorí sa usadia vedľa mňa,pričom ma vytláčajú na rozbitú krajnicu, alebo ak si miesta vymeníme, tak ma zasa vytláčajú do stredu vozovky rovno pod kolesá aut. Tak toto nie, toto ja vôbec nemusím… .

      A keď tak premýšlam, nikdy som sa na nikoho neprilepil, pretože ja rád jazdím osamote a preto aj keď vidím cyklistu predomnou, buď ho predbehnem, alebo sa držím ďaleko za ním. Otravného cyklistu by som ale riešil slušne, žiadne nadávky a ani vyhrážanie by som nepoužil.

      0 0
    • Kupko  

      Holt asi jsi nebyl jeho typ :-)

      0 0
    • Lišák  

      Jsem to nějak nepochopil. Sis chtěl zajezdit na kole a přehnal jsi to, pak už ti došlo a potřeboval jsi, aby tě někdo dotáhnul domů, nebo proč jinak skáčeš někomu do háku?

      Vysvětlení: Jezdím sám, tak netuším, jak to chodí jinak. Do háku nikomu neskáču, pokud mě někdo do háku padne, pouze zvolním a nechám ho, ať jede svoje tempo. Sám vím, jak je nepříjemné, když dojedu třeba traktor a on jede tak akorát, že bych mohl rychlejí, ale zase ne o moc, tak by trvalo ho předjet a zbytečně bych se utavil. Proto raději zvolním. Nic mě to nestojí a hákuchtivému kolegovi udělám radost, že může jet svoje tempo.

      P.S. jezdím dost pomalu, i tak se mi to občas stane.

      0 0
    • Algheroteam  

      Když to čtu jsem rád že jezdím tam kde jezdím. A dokonce jsem dnes potkal Ondru Cinka :-)

      0 0
    • Ice-goofy  

      U nás je výhoda, že se moc s cyklistama nepotkávám ;). ale pokud se to stane tak se většinou hákne člověk co 1. ho dojedu a předjedu a on se pak drží co to jde… (většinou nic neřekne a já si všimnu třeba při smrkání ;), ale pak při omluvě řeknu, že měl něco řící. 2. Ti co mě dojedou a pak se drží co to jde, ale těm to nevydží dlouho… ale též nic neřeknou.

      Já většinou, když se takhle k někomu přiblížím 1 buď předjedu a nebo dojedu a vedle něj se třeba pokusím o komunikaci, přeci jenom se mi nestává, že by se tam kde jedu objevilo mnoho cyklistů…

      0 0
    • Kosta  

      dobře ti tak

      0 0
    • antt  

      s jedním kamarádem jinak nejezdíme, než v háku. Pár krizovek už samozřejmě bylo, ale pořád je to nejlepší způsob, jak v co nejkratším čase ujet co nejvíc s nejmenším úsilím. Jezdíme tak pouze po asfaltu, nalepení na sobě jen pár cm a vždycky tak nějak poznáme, kdy už je potřeba se prohodit. Povídání si necháváme k pivu.

      Taky jsme se shodli v tom, že jet takto v háku za někým cizím, je přinejmenším nevhodné až úchylné :)

      Jít ale hned na brzdy a dotyčnému nadat, by mě ale nikdy nenapadlo.

      Je sice pravda, že občas když někoho dojedu a není příležitost ho bezpečně předjet, tak se chvíli taky vyvezu, ale jen do doby, než ho budu moct bezpečně předjet. Tomu se ale jízda v háku moc říct nedá, protože si vždycky držím minimálně metr a půl odstup, abych měl nějaký prostor pro reakci

      0 0
    • Karlos009  

      To je evergreen

      Já už se tím poslední roky jen bavím. A výsledky mého letitého bádaní říkají, že čím užší pláště, tím konfliktnější týpek. ;-)

      0 0
    • Zdeněk HK  

      Dotaz na zkušené. Do jaké vzdálenosti jsem v háku?

      Do jaké vzdálenosti se musím ohlásit, či se optat, abych se nechoval nevhodně nebo dokonce úchylně, pokud za někým jedu?

      0 0
      • antt  

        dle mé zkušenosti, aby hákování mělo nějaký význam, tak je to taková vzdálenost, kdy už cítíš, že se vezeš. Já to třeba kolikrát cítím, až když se bok předního pláště „opírá“ o bok zadního pláště kolegy předemnou. Pak teprve cítím, že se vezu a jen došlapávám, dobržďuji a celá moje soustředěnost je právě tady na tyto úkony. V tu chvíli si opravdu odpočinu, což se při hákování na 1 metr říct opravdu nedá. Když už si blíž, tak je to zase o hubu, když nevíš, za kým se vezeš a rozdíl mezi tím, jestli se jakože vezeš a nevezeš je pak minimální, bezvýznamný, nevhodný… :)

        0 0
        • mastihuba  

          Tak dost záleží na rychlosti a směru větru, když se jede rychle tak ten pytel je cejtit 5–10m. Neli 15. :-)

          0 0
          • antt  

            pytel jsem ještě za nikým v háku necítil, zaplať pánbůh :D

            Né teď vážně, co třeba takové ty „turbolence“ za dotyčným? Určitě to hodně ovlivňuje posed i postava, ale pokud na tom předemnou nejsem vyloženě nalepený, tak to nemá podle mě moc význam, naopak je ještě potřeba překonavat takové ty „turbolence“ které se táhnou několik metrů za dotyčným, když vyfukuje a přitom se nadřu snad i víc, než kdybych jel sám, nevnímáš to taky tak?

            0 0
            • mastihuba  

              No možná to vnímáme každej jinak, ale dost lidí se kolikrát lepí zbytečně blízko a když to není parta vyjezdenejch silničářů tak je to dost o držku. Samo když to někdo umí tak ok, ale půl metrů bohaté stačí.

              0 0
              • antt  

                půl metru bych řekl, že je takové to minimum, kdy to má nějaký význam :)

                0 0
                • mastihuba  

                  Aha, tak to jsem nevěděl.

                  0 0
                  • antt  

                    s půl metrem jsi začal Ty, já souhlasím, pro mě je ale ideál od pár cm po zruba –10cm :) Tedy kdy jsou kola částečně vedle sebe. Ještě se mi to nevymstilo, ťuky ťuk, nějaké škrtnutí pláštěma o sebe nepočítám, to se občas podaří. Chce to být ve střehu, nevrtět se u toho s pohoda

                    0 0
                    • standoslav  

                      Nejsem žádný šikanista, ale ty neznalé je třeba učit. Synovce 33l jsem to už naučil, jedeme stejné tempo, spolupracujeme, pokud je na tom někdo lépe, táhne špici déle, hák asi 30cm. V létě vzal i kamaráda 37 (nedělá nic jen sedí v kanc. a sportuje), borec na kole moc dobrý, ale solista. Rval to co to dá, já na něj „jeď jako my a pak tu svou špici stejnou rychlostí“ „když jedeš špici, jeď 1m od kraje“ „máš tacho. tak jeď to co mi, stejné tempo“ … -no prostě jsem ho peskoval celou trasu.

                      I tak si pak na pivě ten trénink chválil a dodnes na něj prý vzpomíná, že mu dost dal. !!!

                      0 0
                      • Janes  

                        JJ, výuka je nutná, když jsem po pouze začal jezdit s mladejma(+2 sta­rý) z pinecu, tak jsem po pár šílenejch zkušenostech vždycky zaparkoval na konci a jen se divil, co se přede mnou děje. No, časem se to zlepšilo, ale stejně do správnýho háku si troufnu jen jednomu, ale ten je stejně starej jako já a umí. Za ostatními si i po cca 8mi letech nechávám uctivý odstup.

                        0 0
                    • mastihuba  

                      Kdo není vyjezdenej v balíku tak je rozhodně nebezpečný, překrývat kola, stačí jedná vlna nebo pozdě ukazana díra a dete voba. Lepit se někomu na zadní kolo. Do 10 cm je na našich silnicích blbost. Nota bene když dáš něco delšího a vracis se prositej.

                      0 0
                      • antt  

                        samozřejmě tak nejezdím s každým, jak uz jsem psal, v podstatě jen s jedním, který mě do toho tak nějak zasvětil. U ostatnich si držím vetší odstup, pokud mam pocit, že to je o hubu. Co se těch děr týče, chce je to objíždět s dostatečným odstupem nebo na ně upozornit třeba rukou tak, at to vidí i auta za náma, že uhneme ze směru. Ještě bych dodal, že v plném provozu jezdíme jinak, než na asfaltových vedlejších nebo na cyklostezkách

                        0 0
      • antt  

        ještě bych možná dodal, že někteří prostě nemají rádi, když se překročí nějaká pomyslná hranice, kolem jejich těla a to teď nemyslím jen jízdu na kole. Já třeba nesnáším, když se s někým bavím na menší vzdálenost jak půl metru, stejně tak nesnáším, když má někdo potřebu mi při konverzaci sahat třeba na rameno a stejně tak nesnáším společné šatny, sprchy, bazén, týmové sporty… 1oo lidí, 1oo chutí a riskovat, že zrovna já se někomu budu líbit nalepený za prdelí… Děkuji, já to raději ušlapu :)

        0 0
      • oddie  

        U mě 10 metrů všemi směry :P

        0 0
    • javormartin  

      Tak ten člověk, to byl opravdu nějaký debil… Nepřijde mi na tom nic špatného se za někoho pověsit do háku, ale taky když se mi někdo pověsí do háku, tak očekávám nějakou spolupráci. Na druhou stranu, když vidím, že se ten člověk sotva drží nemám problém s tím mu jet nějaké tempo a kdyžtak se může odpojit. Co se týče toho, že by člověk mohl aspoň pozdravit, to souhlasím. Ale každý kdo se pohybuje na kole by měl sledovat provoz okolo sebe a ne vypnout mozek, když vjede na cyklostezku a nedívat se kolem sebe.

      Např. když se chci otočit, tak se snad nejdříve podívám, jestli nic nejede, nic mě nepředjíždí atd… To samé zastavení a další tyto úkony…

      0 0
      • winter78  

        Nepřijde mi na tom nic špatného se za někoho pověsit do háku

        bežne niekomu cudziemu v meste len tak otvoríš dvere na aute, sadneš na miesto spolujazdca a zvezieš sa s ním ;-) ???

        0 0
        • javormartin  

          Využít toho, že člověk potká dalšího cyklistu k tomu, aby mohli spolupracovat není nic špatného… Nejsem zastánce někoho hákovat a jen se vézt…

          Srovnání s autem je úplně mimo

          0 0
          • winter78  

            Už to tu odznelo…10 metrov okolo mňa je moja zóna do ktorej nech mi nikto nelezie. Len na čas potrebný aby ma mohol predbehnúť. Kámoši môžu, cudzí ani o sekundu dlhšie. Hotovo. Bodka.

            0 0
            • Ice-goofy  

              Takže, když někoho dojedeš na 10 metrů, tak ho dojedeě a skopneš z kola nebo řádně vynadáš? Nebo, když tebe někdo dojíždí a pak třeba předjíždí tak též skopneš z kola či seřveš ;)? Protože se objevili v tvé zóně hm hezký přístup… Jeětě, že jezdím jinde raději ;)

              0 0
              • Rychlej turista  

                Vydrž, určitě už poslal do Bruselu návrh na na příslušnou směrnici, která to podrobně stanoví.

                0 0
              • winter78  

                Neviem kde si to čítal že niekoho skopnem alebo navrieskam do neho. Prečítaj si ešte raz a p-o-m-a-l-i-č-k-y môj príspevok ;-).

                0 0
                • Ice-goofy  

                  10 metru kolem je moje zóna. A to znamena co? Co uděláš tedy?

                  0 0
                  • Ice-goofy  

                    A pokud Ty jsi četl tak sem se já ptal co se stane, když Ti někdo vjede do tvé ochrane zony?? Pokud ty mě žádáš ať si to přečtu pomalu a tak zkus ty to samé ;)

                    0 0
                  • winter78  

                    Tu kdesi hore som na to už môj názor písal, ale keďže si si to asi nevšimol, tak malý úryvok sem skopírujem:

                    24.12.2013 12:25:44

                    A keď tak premýšlam, nikdy som sa na nikoho neprilepil, pretože ja rád jazdím osamote a preto aj keď vidím cyklistu predomnou, buď ho predbehnem, alebo sa držím ďaleko za ním. Otravného cyklistu by som ale riešil slušne, žiadne nadávky a ani vyhrážanie by som nepoužil.

                    Takže žiadne násilie, žiadne nadávky ;-).

                    0 0
                    • Ice-goofy  

                      To máš pravdu toho jsem si nevšiml. Reagoval jsem sž jen na ten, kde o té 10m zóně. To mi právě přávě přišlo hodně přísné.. V tom případě ok a pardon. I když 10m zóna vyznívá drsně ;)

                      0 0
                      • winter78  

                        Tých 10m ber s rezervou ;-). Na MTB kdesi v lese mi spoločnosť vôbec nevadí, ale na ceste na cesťáku ma to znervózňuje, keď jazdím s niekým. Už som mal v minulosti niekoľko nepríjemných „takmer“ kolízií ktoré boli zapríčinené práve jazdou vo dvojici a hraním sa na pretekára v závese. Ja pretekár nie som, v závese jazdiť nepotrebujem, sekundy nenaháňam a ani kilometre ;-).

                        Raz sa na mňa zavesil jeden chlapík a dosť dlho som ho ťahal, vedel som o ňom,ale neprekážalo mi to. Zrazu po pár km môjho ťahania chlapík nabral druhý dych, vyštartoval spoza mňa a zakričal niečo v tom zmysle aby som zaradil ťažký prevod a ťahal za ním…no ja som si len pomyslel že ja ťa j**em , choď si sám :-DD. Zdalo sa mi že sa aj trochu ofučal lebo som na neho kašľal ;-D.

                        0 0
                        • Ice-goofy  

                          Jj to i chápu. Sám mám zkušeností jak pozitivních, ale i těch negativních a ty jsou spíše úsměvné.. Co ty lidi kolikrát napadne… Jednou se za mě zavěsil chlap jel celou dobu do mírného kopce a proti větru pak se odbočilo a on vystartoval a dřel 200 m a pořád se ohlížel co já .. Ja si jel svoje, ale zas jsem ho sjížděl, když už jsem byl skoro u něj zas jeho sprint a asi po 6 už nesprintoval, ale zastavil a začal hrozně něco opravovat na kole a jak sem ho míjel sem se smál a jen kroutil hlavou ;)

                          0 0
                      • antt  

                        1o metrovou zónu smrti mám kolem sebe každý rok od 3–5 dne bez koupele na čundru :)

                        0 0
                        • oddie  

                          No, když si tak vzpomenu na návrat z třítýdenního čundru z Kanady letadlem… :D

                          0 0
                          • Ice-goofy  

                            Říká se správný chlap má „vonět“ potem

                            0 0
                            • lusk  

                              kdyz oboum pilotum vzenes smradem do oci slzy, tak to bezpecnosti letoveho provozu neprida ;-)

                              0 0
        • notobi  

          motáš hrušky s jablkama

          0 0
    • Martin  

      100

      0 0
    • R-A-D-I-U-S  

      Už jsem za sebou vezl různý týpky v háku, dokonce i bruslaře ale nestalo se mi že by snad někdo neřek // ..čau, můžu se kousek svízt ?… //. To by Tě snad neubylo. On zas nemusel šlajfovat. Možná to myslel výchovně, jako když o tobě neví… ale to se nedovíme.

      0 0
    • DreamMaster  

      Já někoho potkat, jsem rád.. :D

      0 0
    • jIrI___  

      Rád bych poprosil kvalifikované lidi o radu, do jaké vzdálenosti se jedná o zavěšení a kdy už to zavěšení není. Často se mi stává, že někoho dojedu, ale motor už nemá dost výkonu na to ho předjet, tak jedu za ním a jelikož se s cizími nebavím, byl bych nerad nařčen ze zavěšení bez ohlášení. Tak ať vím, jestli si mám držet odstup 2 metry nebo 20 metrů. A pokud tenhle dotaz nějak negativně zapůsobí na nervy Medunky, tak se jí preventivně rovnou omlouvám :)

      0 0
    • Mr.Data  

      Uzitecne vlakno, po precteni reakce Medunky si budu davat pozor. Nikdy by me nenapadlo, jak to nekdo muze brat. V haku moc nejezdim, ale treba v cizine jezdim vetsinou sam a pri delsich asfaltovych presunech jsem se obcas za nekym svezl, zamavali si a jeli dal. Mozna bike v haku silnicari tolik nevadi, ale u nas si teda budu obezretnejsi.

      0 0
    • Jamin  

      Jak to tak čtu dosávám nápad – do každýho kola zabudovat čip, kterej vydá zvuk, nebo dá elektrošok podle toho když se k němu na určitou vzdálenost přiblíží někdo jinej. Teda né do každýho kola, ale do kola každýho Bike-foristy, protože jinde jsem tenhle problém ještě neshledal.

      0 0
      • notobi  

        navrhuju silný elektromagnety tak aby se poly odpuzovaly pak se nezahákuješ ani omylem ;-)

        0 0
        • antt  

          a když už budeš moc blízko, tak ti ta opačná polarita odkopne přední kolo buď do příkopy nebo do vozovky pod auto, to je nápad! :)

          0 0
          • notobi  

            že se za mě někdo pověsí je mi šumák kdo s tim má problem je jeho (jejich ) boj

            0 0
        • iron.hide  

          nj, aspon by to kolo odpudzovalo aj magnetov-hnedoobcanov

          0 0
    • capis  

      Píšeš, že zamyšlení pro všechny, ale v prví řadě by ses měl zamyslet sám, jestli neděláš v něčem chybu.

      0 0
    • obda  

      Vybrždění je prasárna (navíc i blbost, protože jsi ho taky mohl sejmout), ale s tím hákem se fakt příště zamysli a zeptej. Já jsem byl zvyklej jezdit jenom a jenom sám, a když se mi někdo pověsil do háku, tak to nebylo vůbec nic příjemného. Byl jsem z toho dost nervózní – najednou nemůžeš brzdit, kdy chceš, kličkovat, jak chceš, nebo libovolně měnit tempo. Máš strach, že tě ten za tebou sundá :( Navíc jsi někdy slyšel o ukazování děr, ale v životě si to neviděl. Jak se to dělá? Očekává to ten za mnou? Co se stane, když neukážeš? Takže jsem vždycky uhnul ke straně a mávnul, i když často jsem obdržel dost divnej pohled. Ale nestálo mi to za to.

      0 0
      • Rychlej turista  

        Vyježděný člověk plašana pozná a zařídí se podle toho. No, a když se sjedou dva plašani, tak se v nejhorším pomlátí :-)

        0 0
        • karliner  

          Což se stalo zakladateli..

          0 0
          • fantomsilnic  

            Prd se mě stalo,s nikým jsem se nepomlátil,plašana poznal a když mě hodil trpišáka,tak jsem ho v poklidu objel z leva a ani se ho nedotkl,jak jsem psal výše,jel jsem za ním metr a pul ,možná i více.Nejsem blázen,aby jsem za člověkem co ho neznám jezdil těsný hák:))Cele tohle vlákno bylo o tom,jestli taková reakce od něj byla normální.

            0 0
            • roman 3D  

              no a závěr z toho je že reakce slečny Medunky byla ještě horší, tam je ale náprava ještě možná, každej jednou alespoñ trochu zmoudří nebo ta možnost alespoň visí ve vzduchu, jen ji uchopit:-)

              0 0
      • iron.hide  

        na jar bola u nas verejna cyklojazda s petom saganom po bratislave. podotykam verejna, bol tam hocikto vratane deciek, dedkov, fixiek, ukrajin, hocicoho…

        a parkrat som tam v peletone zacul nejake zufale vykriky, ze „nikto tu neukazuje diery a vytlky“ :D :D

        a veru bolo tam aj par padov

        0 0
    • DaSnail  

      jeden by zaslóžil pěstí a druhé nakopat do kólí…

      0 0
    • Neťa  

      Výborné vlákno, pobavilo :-) Mně jednou – taky na CS – rozesmálo, když jsem po asi 80 km na fullu při návratu domů dojel týpka na treku, na chvilku jsem si za nim „odfouk“ (pravda, bez ohlášení) a jakmile mě týpek (velmi záhy) zaregistroval, přibrzdil (ne prudce) a pronesl asi toto: „Já tě teda nepotáhnu!“ Usmál jsem se, předjel a jel si svoje

      0 0
      • winter78  

        Ak som na MTB tak mi je to fuk, či sa niekto zavesí alebo nie ;-). Pri pomalšej rýchlosti sa dá hroziaci pád alebo kolízia ustáť, v prípade straty smeru sa dá aj zbehnúť mimo cesty alebo na štrk na krajnici, aj brzí sa lepšie, predsa len kotúčovky brzdia lepšie než brzdy na cesťáku. Horšie by to bolo podľa mňa na cestáku, tenké gumy, brzdy o ho*ne, vyššia rýchlosť…tam stačí zbehnúť z krajnice a letím… .

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.