• Pavel

    Dostal jsem od ženy bojový úkol vymyslet, co na Vánoce za rybu místo kapra.

    Napadl mě amur, candát a štika. A to je asi tak všechno, co znám :-D.

    Chtěla by něco, co se dá osmažit a i upéct.

    Nějaké rady, poznatky, recepty?

    Díky moc.

    (další můj nápad, kamzik, ta blbá ryba, co skáče po šutrech, neprošel)

    0 1
    • Smazaný účet  

      Škoda, kamzík je dobrej :-)

      0 0
    • Smazaný účet  

      My den pred stedrym dnem vyrazime do makra a neco vyberem, sumecka, tmavou tresku, stiku, lososa, tunaka…co nas napadne…

      0 0
      • Pavel  

        Žena to chce dopředu, aby nemusela vše řešit den před.. No, jak ji znám, tak v to pondělí.. No nic asi radši, umí sem zavítat :-D

        0 0
        • Tacmud  

          Ne na Vánoce -to dělám kapra protože ch chci, ale stává se mi, že zajdu třeba do Kaufu, kouknu co mají, v mobilu prohlídnu recepty (pokud to neznám zrovna z hlavy) a nakoupím co je třeba!

          0 0
        • hatchet  

          Žena to chce dopředu… A zná to dozadu? Třeba by chtěla i jinak…

          0 0
      • Delkim  

        Tvl den předem do Makra??? Slušný masakr…

        0 0
        • Smazaný účet  

          Dobre, nevim jestli predem den nebo dva, ale i tak je to fronta na chvili, mozna 20 minut a pak pryc…zadny velky problem ..berem tak dycky jeste i ryby pro rodice…

          0 0
    • roman 3D  

      jedině českýho kapra s řízkem a bílou klobásou se salátem kde musí býr pravá majolka a gothaj.

      Stromeček samozřejmě kterej byl živej, né plastový:-)

      0 0
    • plysovykozisek  

      Nejsem sice znalec, ale osmažit a upéct se dá každá ryba.

      0 0
    • jIrI___  

      U nás vede losos – na balící papír položit plátky brambor, zakápnout rozpuštěným máslem s česnekem a perželkou, na brambory porce lososa, opět zakápnout, zabalit do pečícího papíru a šup s tím do trouby. Jednoduché, rychlé, chutné a lehké, ne jako kapr s bramborovým salátem, jak si vzpomínám z mládí. Jako bonus je k tomu i ten pocit svátečnosti, bo losos není ryba, kterou bych si dopřával každý den :))

      0 0
      • Pavel  

        Recept vypadá moc dobře!

        0 0
      • kadlec  

        Ten balici papir musi byt vanocni nebo staci nejakej obycejnej?

        0 0
        • jIrI___  

          :) pouze vánoční navodí tu správnou atmosféru! Pokud už byl všechen vyplýtván na dárky, můžeš použít i pečící papír.

          0 0
          • Pavel  

            Anebo použít pečící na dárky..

            0 0
            • Bubaaak  

              Do něj koupíš plyšového žraloka za 300,– z Ikea a máš vyřešenou rybu na vánoce a k jídlu si dáš steak :)

              0 0
            • wilda81  

              Dárky se balí do letáků!

              0 0
              • Pavel  

                Nechávám v původním balení. A hlavně nechávám cenovku! :-P

                0 0
      • Tacmud  

        Takhle upravenýho lososa (ale na pečícím papíře) mám 3× za rok, ale kapra ve friťáku jen na vánoce!

        Zkusím ten balicí papír!

        0 0
    • Smazaný účet  

      ryby…

      0 0
      • Pavel  

        Tyto ryby dělá tchyně na oběd po Vánocích (nevím, který den, asi 25.)

        0 0
      • Tacmud  

        To jsou převlečený brambory! 3/4 roku to krmíš, a pak to „vytěžíš“!

        0 0
    • Sla  

      Já ryby chytam a na Vánoce se snažím vždy chytit candata. Řekl bych ze to je jedna z nej českých ryb. Stačí jen nasolit, kmín a osmazit na másle nebo do trouby na másle. Jinak sumec je taky ok, nebo levnější je Amur, který je taky dobry.

      0 0
      • Pavel  

        Díky moc! Za 17 minut má to dítě jméno.. :-)

        0 0
        • Nutribird  

          Jjj, sumec, candát, štika, velice chutné maso málo kostí, ale cena a sehnat. Amur je dost podobný kaprovi.

          0 0
          • Pavel  

            Cenu neřeším, metráky toho nechci. ;-)

            Za ten klid doma to stojí.. :-)

            0 0
            • Nutribird  

              Sumec byl asi nejlepší, krásný kus masa, super chuť, žádná malá kost. Jednoduchá příprava. My míváme kapra, no tradice. Sumec se špatně schání.

              0 0
              • Pavel  

                Amur bude pro tchyni, baziruje na kaprovi. A my si dáme něco z těch ostatních ;-).

                Máme kousek od baráku Rybí dům, kde mají vlastní chovné stáje, žena se tam poptá :-)

                0 0
            • Smazaný účet  

              Když neřešíš cenu a chceš lososa, tak zkus tohle ;-) nedá se to vůbec srovnat s tím norským blátem :-D

              0 0
              • Pavel  

                Lososem se dáví Jiri, nám stačí obyčejné sladkovodní ryby ;-)

                0 0
      • Strakááč  

        Candat jedine!!

        Nejlepší…

        Popelnice rybnika a ma nejlepší maso.. taky když jsem chodil na.dravce, říkal jsem… jdu na candata..

        A jk je chytas? Chceš poradit jak.zaručeně chytit ?

        Příprav si cerstvou mrtvou rybicku, na tu z mrazaku zamrazenou v pytliku s vodou,bez vidy je to na vyhozeni :)) na zmrazenou mě kupodivu šli taky a dokonce asi i radši :)) a pak jen navazat dva klasický menší háčky navazat nad sebe tak 3–5cm od sebe podle velikosti rybky.. za střed ocasu rybky horní háček a spodní háček skrz skřele nad okem spodní hacek.. to všechno na vlasci průměru cca 0,25–0,28mm ideál a hodit bez oluvka co dohodis na spravnym místě, a úplnej klid… jako signalizator záběru je nejlepší mit klasickej co nejlehčí „policajt“ před špičku, spicku prutu nahoru a větší průvěs, aby bylo vidět, kdyby jel.k.tobě ale.i od tebe :) a sledovat. Kdyžtak vzit prut do ruky až se rozjede a sledovat dokud se to bude hejbat až ujede tak metr a vic, prask ho a.máš ho tam.

        Tohle mi poradil jeden typek a od ty doby jsem běžně vytahnul za jeden večer, dva většinou menší, ale j chytal na 4cm rybky :) každej desatej candat měl 55 a víc a ten už je jedlej :)

        0 0
        • Barak  

          To je pěkná **********. Když chytneš malýho candáta a hodíš zpátky, je téměř jisté, že je chcípne. Na candáty jedině s větší rybičkou, abys tohle zvěrstvo eliminoval.

          0 0
    • Jakobo  

      U nas pripravujeme trochu dietni veceri. Zapekaci misu (skleneny brutvan) vylozit mrkkvi nakrajene na platky, hodne, nesetrit. Primerene posolit a na mrkev naskladat filety z tresky. Treska je temer bez tuku.

      Na tresku polozit kolecko cibule, kdo muze tak nahoru platek syra nebo kousek anglicke. Nakonec trochu olivoveho oleje a zalit trochou bileho vina. Veskery alkohol se behem peceni vypari.

      Pece se zakryte nejak pri 170 stupnich 30 az 45 minut. Je to jednoduche a myslim i dobre. Ta mrkev a vubec vsechno pusti hodne stavy. Ale oproti jinym receptum jak tady ctu asi bez sance :-)

      0 0
      • Pessinger  

        Dík za recept zní to jako chuťové porno

        0 0
      • Baba-Ji  

        Davat na rybu slaninu? N alehkou rybu tezkou prasecinu, to k sobe „systemove“ moc nejde. Ale oproti syru na rybe je to jeste cajicek :D

        0 0
    • Markony  

      Jednaně kapří hranolky tenhle recept mam odzkoušený https://www.prozeny.cz/…obrota-40644 pokud si nechceš hárat s kořením tak chuťově se dosti podoba Koření z Albert to jejích bilo modré

      0 0
      • Pavel  

        Asi jsem to málo zdůraznil.. Kapr je haram… ;-)

        Letos jsme nafasovali „maminku“ my a žena kapra odmítá. Já na něm samozřejmě už taky netrvám.. :-)

        0 0
    • pumpy  

      Loni jsme meli platyze v testicku a predtim mecouna – to byl stejk jak z prasete. :D :D :D

      ale zkus nekdy morskeho vlka (ne na vanoce) ale je krasne maslova ryba temer bez kosti

      na vanoce si kup neco lepsiho – losos je predrazena ryba co si das kdykoliv a kdekoliv.

      0 0
      • Melvin  

        Doporucil bych candata, jak jiz nekteri zminovali.

        0 0
      • Vrci  

        Losos je fajn, stejně jako každá ryba, která je chystaná. Většina ryb z chovů nestojí za ty peníze. Jenže sehnat chlazeného kinga, teda nebo i silvera je problém. Takže za sebe mohu říct, že dobrého lososa jsem od pobytu na Aljašce neměl. Velmi dobré maso má halibut nebo tmavá i světlá treska. Ale hlavní podmínky jsou chlazené a lov. Ne mražené, ne chov. Pak stačí pečící papír, sůl a trochu bylinek. Před koncem pečení oříšek másla.

        0 0
    • šlapatko  

      Takový okoun na másle je lahůdka. Chutná mi více než candát. Zapoměli jste na úhoře. Menšî kousky nasekat na špalky a šup na máslo. Na talíři dobře vypadá a taky chutná lín. Taky smažím rybí karbenátky, hodí se více na silvestra k pivu a slivovici. Cca větší podíl ryby, mletá vepřová plec, nebo hovězí maso, nějaká slaninka. Podle chuti. Hromadu sníme na posezení a zbytek nakládám do nálevu jako utopence. S feferonkama dobrá chuťovka.

      0 0
      • Strakááč  

        Sežeň okouna aby ses najedl,ženskou by z toho trefilo :)) a úhor je to samy a ještě k tomu je jeho krev jedovata a musíš ho pořádně tepelně upravit aby ti nebylo blbě :)

        0 0
        • šlapatko  

          Radím dobře. Okoun musí mít kolem 30cm a ideálně více kusů. Vím že není sehnání. Úhoř je po tepelné úpravě moc dobrý a bez kostí.

          0 0
          • Strakááč  

            Já vím :) okouna hodně těžko sezenes 30cm :) ale pamatuju na typka co na zizalu tahal okpuna za okounem právě v tehle měsících a dělal z nich salát… a to je neskutecna dobrota…

            0 0
            • Nutribird  

              Ohledně chuti máš naprostou pravdu, ale oni se o ně perou i sami rybáři při výlovu, nyní na podzim. Hoodně nedostatkové zboží.

              0 0
    • Delkim  

      Pokud si chceš fakt pochutnat, tak top je candát. Absolutně.

      0 0
    • MirosPikos  

      S knedlíkem a se zelím

      0 0
    • Strakááč  

      Proč ne kapra? Moc kostí?

      Pokud jo tak candat…

      Jak?

      Nejlepší je sůl, pepř a nic nevymýšlet ryba se ma jen osolit případně maličko opepřit a citron nějaká zeleninka je fajn.. dava se do ní při grilovani rozmarin ze zahradky cerstvej aby nesmrdela ryba rybinou.. často se tak nakládá… do břicha rozmarin a pak jak sem psal sůl, lehce pepř a pak to můžeš obalit jak na řízky, tak na panvi na prirodno a nebo do trouby na másle s kminem si najdi :)

      Ja sem zvyklej na řízky z kapra a k tomu salát…

      Nic extra bych nevymýšlel :) candat na řízky je ale škoda, a na panev skoro taky :P vic na sucho na sádle osmahnout skoro do zlatova…

      taky tak pul dne, den naložený v soli a trocha pepře.. čím jednodušší ryb, tím lepší pamatuju jak.jsme v chorvatsku měli nějaký ryby a ty byly nalozeny v hrubej soli pak je vytahnul, hodil na ní trochu sůl jemnou poplcal ji, hodil na gril a za deset minut křupavou rybu přinesli na to hodili nějaký zelený koření, netuším teď jaký, citron par kapek a byla to absolutní topka :)

      Asi každej lepší kuchař ti řekne že rybu je nejlepší osolit a hodit k tomu nějakou pazitku, jemně nasekanou petržel, par kapek citronu a hotovo

      0 0
      • rabies  

        Ja teda vubec ryby nemusim a na ten stedrej vecir to mam jako povinnost, takze ten jeden kapri rizek rocne dam. Ale musim dat za pravdu vsem nade mnou, ze ten kandat je fakt super. Myslim, ze sem ho jed zrovna loni a dokonce sem si ho i sam vybral, pac byla moznost volby. Normalne obalenej jako rizek a proti kaprovi uplne jina liga.

        0 0
    • Tencovozikmin  

      A co pstruh?

      0 0
    • Pista.Wassermann  

      Za mne taky camdat, jak již bylo zmíněno. Naprosto skvělá ryba. Jen máslo, sůl, kmín a bramborový salát samozrejme.

      0 0
      • makimaki  

        A super je candoše chytit den před, někde na přehradě. Nejlepší jsou ty nejjednodušší úpravy, pokud máš rád ryby a jejich chuť a nechceš to přebít něčím jiným. Za b) asi klasický obalený kapr se salátem. Nejlépe kapr okolo 55cm, menší má moc kostí, větší velikost ztrácí kvalitu masa. Ale hlavně to musí být v pohodě a klidu, jinak i candát bude stát za pendrek.

        0 0
        • Stingray  

          Za poslednich sest let chodim vlacet 23. na vanocniho candata a zatim se dari :-) jen jeden rok byli okouni. Letos pruhaty moc nejdou, tak je v zaloze kureci. Vodni prase co reje ve dne fakt jist nebudu :-D

          0 0
        • Stingray  

          Tak to letos nastesti zase klaplo a kureci zustalo v mrazaku!

          0 0
      • Polka  

        Co že jste z těch candátů tak odvázaní? Já ho měl před pár lety u tchyně a moc mě teda nenadchl. Když jsme v Makru, tak vždycky vezmem tmavou tresku, uděláme narychlo jen na soli a pepři a chrochtáme si blahem.

        0 0
    • o.unca  

      Kapr, druhá nejhnusnější ryba po hovně… No tak ale na ty Vánoce se na podkovičku zmáčknu, když je to tradice

      0 0
      • adam1  

        Hlad a polské vši na tebe:))Zkus kapra někdy venku na grilu nebo přírodně a možná se budeš divit ?:)U toho kapra dost záleží kde žil /plaval.

        Nedávno jseme měli moř.flka z glóbu chlazený a taky fajna ryba .

        Jinak candát mě osobně moc nebere a je taky dost drahý.

        0 0
        • gregorus  

          Nejlepší je kapr poctivě upytlačený a doma vyuzený. Znám jednu jihočeskou ves, kde je to taková místní tradice :-)

          0 0
    • kyl  

      Vánoce neřeším..

      0 0
    • gregorus  

      U ryb je ta hlavní otázka ne jakou koupit, ale kde. Pokud víš o obchodě, kteremu můžeš věřit, tak jim stačí říct pro kolik lidí rybu chceš, jestli chceš péct vcelku nebo dělat filety a nechat si poradit, co zrovna mají.

      0 0
    • Pavel  

      No, ten kandát je opravdu o něco málo dražší.. :-D

      http://www.rybidum.cz/…prodejna-ryb

      To je pro tchýni škoda.. :-p

      0 0
    • goofy  

      U nás mají všichni kapra, a já Candáta. Výborná rybka. ;-)

      0 0
    • Delkim  

      Když už tady zmiňujete třeba toho candáta nebo tresku, tak vám sem dám ideální recept, jak to dělám já!

      Takže jediný způsob na tohle je POŠÍROVÁNÍ!!!!!

      Do hlubší pánve dáme kousek pečícího papíru, olivový olej a až bude mít 80 stupňů tak tam dáme krásný filet a celý bude ponořený v tom oleji. Neotáčíme, nešaháme, jen hlidáme teplotu a podle velikosti tak 6–8 minut.

      0 0
    • RomanH  

      Vanoce – svatky slunovratu a hojnosti. Predsi se nebudes cpat dietni rybou ;-)

      Klasickej stavnatej veprovej rizek, a aby se nereklo, tak jako predkrm studene platky lososa lehce zauzene studenym kourem s troskou kopru a citronu.

      0 0
    • wego1991  

      Kapří hranolky podle receptu restaurace Šupina a šupinka v Třeboni (dá se i zaměnit ryba, ale asi by to třeba v případě toho candáta byla škoda – já klasického kapra nikdy moc nemusel, ale tohle je fakt perda). Loni sem to dělal poprvé (bylo nás cca 8) a všichni z toho byli nadšení a zmizlo to raz dva.

      Pak mám taky vyzkoušeno rybu (zase kapr, candát) na mandarinkách a taky to je výborné, ovšem pro zaryté rybáře asi nepředstavitelná kombinace.

      0 0
    • Espen  

      Tak z dárků už moc odvařenej nejsem, takže zbývá alespoň se dobře najíst.

      Takže si na večeři dávám na co mám zrovna chuť :-). Losos, tuňák, steak, prostě něco dobrého.

      Trochu nechápu, že si někdo dá z povinnosti kapra, i když ho nemá vůbec rád, nebo že lidi udělají mísu řízků, který mají X krát ročně.

      0 0
    • mastihuba  

      Jednou za rok je kapr super :)

      0 0
      • Nutribird  

        Osobně mám třeba ryby velice rád. Jednu dobu jsem dokonce i rybařil a na čerstvě ulovenou rybu nic nemá. Třeba zrovna ten kapr kvalitu masa moc nemění, ale pstruh to je úplně něco jiného.

        0 0
        • unfiny  

          Skvělý je halibut, treska obecná, tmavá má trošku horší maso než obecná, ale pořád je výborná, sladkovodní candát, pstruh, amur je taky dobrej, doporučuju místo kapra, štika má docela kosti a suchý maso, sumec teda nic moc.

          0 0
      • couffy  

        JO,u sousedů :)

        0 0
    • Palo TT  

      Filet duhovy pstruh z Lidla. Peceny. Vynikajuca chut, lepsi ako losos.

      https://kuchynalidla.sk/…-na-vas-stol

      Ked som sa teraz pytal kucharky, ci to bol filet alebo cely, tak este zahlasila, ze tento rok lososa ani nekupujeme a ze treba ist do Lidla, aby sa neminul :)

      0 0
    • AleZ80  

      Amur je podobný kaprovi. Štika je celkem suchá a na smažení nebude vhodná. Candát je super, ale na smažení asi také nebude ideální. Ze sumce jsou super řízky, ale nejvíc mi asi chutnají z tresky. Jen teď nevím, jaký to je druh. Celkem dost tlusté filety to jsou. A samozřejmě to chce smažit na přepuštěném másle, ne ve friťáku.

      0 0
    • Japhy  

      Ještě tu nezazněl pangasius, jedna porcička pro tchyni nutnost. :-D

      0 0
      • Davidakta  

        Pro tchýně to chce něco s extra porcí kostí

        0 0
        • Pavel  

          Jen upozorňuji, že žena o této diskuzi ví a dále pak že TA tchyně je moje tchyně a ne její tchyně.. ;-)

          0 0
        • adam1  

          Tak nevím ?Manželku si přeci vybírám/hledám podle “tchýně”ne?:)))Poz­ději se manželka v tchýni přetvoří:)

          0 0
          • Pavel  

            Tak jasne, aká matka, taká Katka! :-)

            0 0
            • adam1  

              Já to tušil že jsi někde od nás :)podle toho rčení

              Tak to zkus “kapra na černo”:)

              0 0
    • Mr.Dawe  

      Nejlepší ryba běhá na louce a bučí.

      0 0
    • iron.hide  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Pavel  

      Dělám to fakt opravdu a velmi nerad, ale vocaď pocaď, žehličko.

      Děkuji (ostatním) za pochopení.

      0 0
      • hatchet  

        Tak to jsem nechyt'. Co tak zásadního žehlička provedla?

        0 0
        • Pavel  

          Čím víc se v hovně rejpeš, tím víc to smrdí..

          Takže bych to nechal takhle a víc to nerozebíral. ;-)

          0 0
    • mrazik62  

      Doma u nás nikdo nechtěl jíst kapra kvůli chuti a kostem. Tak jsem hledal na netu návod, jak ho vykostit a nyní se všichni olizují, když ho udělám. Stačí ho správně zbavit kostí a ochutit. Ani jediná kost a chuť výborná, většina lidí by nepoznala, že je to kapr :-)

      0 0
      • Pavel  

        Kosti až tak nevadí, ženě vadí ten smrad.

        0 0
        • Smazaný účet  

          tak ho před pečením stáhni

          0 0
        • mrazik62  

          Určitě ho nestahuj. Odstraň kostru, odřež ploutve, vzniklé filety jemně asi po 3–5ti mm nařež napříč až ke kůži – ta to drží pohromadě. Potom to potřít větším množstvím rozmačkaného česneku -opravdu s ním nešetři a pak sůl a další koření dle chuti. Česnek odebere veškerý zápach rybiny a bláta a to nařezání přeruší ty y-kosticky, takže ani jedna kustka v puse. Můžeš ho obalit nebo klidně smažit přírodně.

          0 0
          • vn25  

            Kapra jsme jedli vždy z donucení, teď když z něj dělám filety který nakrajuju po 3mm tak ho máme několikrát za rok a vyloženě se na něj těšíme. S tím česnekem to neznám, kapem citronem. Z koření jen mletou sladkou papriku. Smažíme na másle nebo hodit na gril, pozor na zhořknutí papriky.

            Důležité je kde ryba žila, já bych si třeba nekoupil kapra z hodonínských rybníků. Toho smradu se prostě nemůže dát zbavit

            0 0
            • mrazik62  

              Zkus ten česnek, opravdu to moc pomáhá na zbavení se té pachuti. Vetřeš ho do těch řezů a pak i klidně obalit v trojobalu. Jsou z toho vynikající kapří řízečky.

              0 0
          • AleZ80  

            Česnek zápach neodebere ale přehluší. Zápach odebere citrón, když jeho šťávou rybu pořádně pokapeš, necháš pár hodin odležet a následně omyješ. Jinak u kapra se ten zápach drží hlavně v tuku (musíš kapra stáhnout, abys jej dokázal odstranit) a v tmavém mase na bocích.

            0 0
            • mrazik62  

              Máš asi pravdu ale když ho stáhneš tak nejdou nařezat ty filety po 3mm, aby se odstranily malé kostičky – ta kůže to drží pohromadě, aby se to nerozpadlo.

              0 0
            • couffy  

              Pravda,česnek na rybu nepatří,citron je mnohem lepší a navíc údajně změkčí kosti v mase.

              0 0
              • mrazik62  

                Nevím proč nepatří česnek na rybu. Na lososa nebo pstruha bych ho třeba nedal ale na kapra je pro nás super. Vyzkoušej ho, pokud teda česnek můžeš.

                Když má ryba vynikající chuť (pro mě) tak ji kořením minimálně ale některé ryby pro mě nejsou moc chutné a pak nastoupí koření… a mezi nimi někdy i česnek.

                0 0
                • couffy  

                  Kapra nejím,to asi vysvětluje ten česnek,jinak pro ostatnín ryby upřednostńuji bylinky,máslo,kapku citronu.

                  0 0
          • RomanH  

            Ja teda nevim, ale tim narezanim se predsi ty male kosticky neodstrani, pouze se rozpadnou na 3–5mm kousky, ne ? Ja mam zlozvyk, ze abych si jidlo vychutnal, potrebuji velke sousto. Z tohoto duvodu jim z ryb pouze lososa, pstruha, nebo tunaka. To vyhledavani kosticek mi proste vadi.

            0 0
            • mrazik62  

              Ty malé kostičky 3–5mm v puse ani necítíš, nemohou se ani nikam zapíchnout, takže opravdu je kapr bez kostí. Velké silné kosti vykostíš s celou kostrou. Vyzkoušej a uvidíš.

              0 0
        • jIrI___  

          Co si pamatuju, tak jsme kapra nechávali „odsmradit“ v mléce. Kočky se pak po tom kapřím mléku mohly utlouct :D

          0 0
          • Markony  

            To jo ale pak mi ten kapr močený v mléce připadal takový blátivý.

            0 0
          • Mig_all  

            +1 mléko ten bahnitý smrad a rybinu krásně vytáhne. Citron a česnek to už potom jenom podtrhne, že ani nevíte že jíte rybu.

            0 0
          • l-e-t-o  

            Taky necháváme vždy kapra v mlíku. 23.12. připravit řízky, dát je do misky s mlékem a nechat to v ledničce přes noc.

            0 0
    • exxonvaldez  

      Tak ještě jednou, na vánoce rybu co největší.Akorát že ,,BUDEME POTŘEBOVAT VĚTŠÍ LOĎ,,

      0 0
    • adam1  

      Tak tady máš toho mořského vlka ,teď je v akci chlazený v glóbu za 220kč/kg ,fajne bílé a chutné maso.

      0 0
    • Breakpain  

      Žralok? Ryby nesnáším – vůbec mi to nejde, ale žralok a losos se dají, u žraloka bych dokonce řekl, že mi chutnal a to je co říct ;)…

      Hmm, ale koukám bude problém ho sehnat, tak přemýšlím, jestli je / není chráněný :-) … je to už chvíle, co jsem ho měl a bylo to v Chorvatsku, kde jsme chytali… tak bůh ví, jak moc to bylo legální masíčko :-)

      0 0
    • Delkim  

      Hodím sem odkaz na jeden eshop, rozvoz po celé ČR, mražené ryby úplně jiné kvality než v obyč obchodech, zkuste!

      https://www.bonfood.cz/o-nas

      Jednou za čas si tím nacpu mrazák, třeba ten mečoun je pecka.

      0 0
    • krabica  

      Jedině kapra se salátem, ale kapr musí být do 2,5kg, větší už není dobrý. Osobně je beru od kámoše, kde vím, že se o ně dobře starají, kapři jsou po výlovu rybníka v nádržích, kde se pročistí…

      0 0
      • Davidakta  

        Já nejsem milovník ryb, ale vánoce bez kapra si nedokážu představit. A když je kapr z čisté vody, tak je lepší než žralok, který vyroste na granulích v nádrži

        0 0
    • maajkee  

      Vánoce beru jako tradici a tradic bohužel stále ubývá, lidi serou na tradici, serou na všechno, ruku ruku s morálkou jde společnost do ******.

      Klidně si dejte cinskyho lososa z bahenního akvárka, já si dám normálního dobrýho českyho kapra, půjdu si pro něj k rybníku, doma ho vykostim a na pánvi osmažím.

      Úplně nejvíc se směju debilním hláškám že ryba je cejtit rybinou, zvěřina je moc cítit zvěřinou. No však jo!

      Tohle většinou říkají lidí co každej druhej den zvejkaj v hubě napichany kuřecí maso bez chuti.

      Veselé Vánoce všem! :)

      0 0
      • skier59  

        Hezky jsi to napsal maajkee, myslím si to samý. My máme kapra nejradši ze všech ryb, máme ho docela často a Vánoce jsou jasný.

        0 0
      • kemo  

        Přečti si někde, jak moc tradiční je kapr k štědrovečerní večeři. Ono to právě tak žhavé není.

        0 0
        • maajkee  

          Jasan, losos je tradičnější :)

          0 0
          • Mig_all  

            +1

            0 0
          • kemo  

            Nic takového netvrdím. Jen to, že co se dnes považuje za tradici, může být něco uměle vytvořeného s ne zase tak dlouhými kořeny. A zrovna tak jako se po válce stal „tradičním“ kapr, tak za pár desítek let to může být jiná ryba nebo něco úplně jiného a všichni se budou divit, proč jsme něco tak nesmyslného jedli.

            Prostě nepovažuji za nutné si zrovna na štědrý den dávat něco, co mi nechutná jen proto, že někdo jiný má pocit, že to je super nápad. V horším případě se ještě snaží přebít tu chuť mlékem, citronem a česnekem, nadrtí se kosti, takže z toho vznikne pomalu Pangas.

            Osobně si ale polévku a kus kapra vždy dávám, ničím mě to neuráží.

            0 0
            • maajkee  

              Komu nechutná nějaký jídlo tak by se měl nad sebou zamyslet! :)

              Mě můj děda naučil jíst úplně všechno a já už si jako malej řekl když něco chutná tisícům jiných lidí proč by to nemělo chutnat mě? Takže od malá jiným naprosto všechno.

              0 0
              • Pavel  

                Surströmming jsi uz měl? :-)

                0 0
                • hatchet  

                  Surstromming je mediální bublina. To se dá jíst úplně v pohodě.

                  0 0
                  • iron.hide  

                    mam v plane to vyskusat. Najlepsie niekde v obchodnom centre na lavicke, v tom najvacsom predvianocnom zho­ne.

                    No a potom rychlo odtial zmiznut.

                    0 0
                    • Tencovozikmin  

                      Doporucuji postupovat takhle,zhluboka se nadechni,zadrz dech,otevri a utikej,slede tam nechej :-)))

                      0 0
                      • iron.hide  

                        Ano, presne to mam v plane.

                        A potom este v MHD, alebo este lepsie vo vlaku. Metro tu bohuzial nemame.

                        0 0
              • Janes  

                Nevěřím :-), ono by se něco našlo, třeba tady https://www.youtube.com/…ReVAQ/videos

                0 0
              • Japhy  

                My s bráchou měli každý tři žolíky – jídlo, který jsme nemuseli jíst. Brácha tuším dodnes nejí játra a houby, já cosi oranžového v tubě a la losos, drožďovou pomazánku a rajskou polivku. Dneska už bych to asi pozřel, ale proč vlastně… kdyby byl hlad, vím že nebudu mít problém asi s ničím.

                Co jsem teda nedal byl na Islandu shnilej žralok (černé po čpavku smrdící cosi) a v Kyrgyzstánu místní jitrnice – krev + hrubá mouka.

                0 0
      • hatchet  

        Pravdu díš, kámo. +1

        0 0
    • iron.hide  

      kapra nikdy, najlepsi je jednoznacne losos. Okrem neho mame na vanoce este aj pstruha, ale losos je top of the top.

      0 0
      • mastihuba  

        Super argument…

        0 0
        • iron.hide  

          Jaky argument? Len popisujem co mame na vianoce my.

          Jo a btw – kapra nikdy.

          0 0
          • mastihuba  

            Hloupější názor, ale u tebe mne nepřekvapuje…kapr když se dobře připraví tak je chutná ryba, každé jídlo má svoje. Lososa, candáta, pstruha a jiný ryby jim poměrně často a souhlasit s tebou nemohu, kapr z udirny je proste super.

            0 0
            • iron.hide  

              ne neni.

              ja si zas myslim ze tvoj nazor je hloupy, takze sme si kvit.

              0 0
            • iron.hide  

              a inak – v kaprovi je milion kosti. Sam som sa jednou v detstve skoro zardhol a museli sme ist na pohotovost. Na stedry vecer! :(

              kludne si zerte kapra, len prosim nenutte do toho aj vase deti.

              0 0
              • adam1  

                Trocha tolerance a i slušnosti ti chýba!?Víš 100lidí =100chutí:)

                0 0
              • maajkee  

                Pokud děláš klasické podkovy tak je v nich daleko míň kosti než v pstruhovi. Hlavně jsou veliký. Hodně kosti je akorát vzadu, takže stačí tuto část vynechat.

                Já kapra kvůli dětem filetuju a není tam pak v podstatě kost žádná.

                Moje děti kapra milujou a já jsem za to rád.

                Lepší jíst naše ryby než lososa z Asie

                0 0
                • jIrI___  

                  A jak psal Kubiczech o něco výše: „A Pásli ovce Valaši od Ortela.“ :)

                  0 0
                  • maajkee  

                    Tak to opravdu ne :/

                    Koledy si samozřejmě ale s dětma zazpíváme.

                    0 0
              • Janes  

                Nenávidět kapra, protože jsi lempl, a neumíš se slušně najíst, to je plně v intencích tvého vystupování tady na foru.

                0 0
            • skier59  

              Vyprávěj někomu, jak je výborná koprovka, když nesnáší kopr :)) tisíc lidí tisíc chutí

              0 0
            • Janes  

              +1

              0 0
      • Smazaný účet  

        Myslíš toho z norskejch sádek :-D

        0 0
        • jIrI___  

          Raději norské sádky než české bahno :)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak si to užij :-D

            0 0
            • jIrI___  

              Taky že jo, na toho lososa se těším celý rok a B-F mi to nepokazí, na tu ho čtu už příliš dlouho :D

              0 0
              • maajkee  

                Ja si dám lososa klidně přes rok, v létě na grilu taky dobrej, ale kapr je kapr :)

                0 0
                • Janes  

                  Tak tak, taky miluju lososa a jiné ryby, a dávám si je několikrát za rok, ale na vánoční stůl mi taková svatokrádež nesmí.Tečka.

                  0 0
              • Smazaný účet  

                To nebylo o pokažení ;-) Tisíc lidí, tisíc chutí, každej ať si dá co jeho jest :-)

                0 0
                • Nutribird  

                  Pánové hádat se tady. Jediná dobrá ryba je chycená žijící volně. Pstruh a i jiné ryby jsou super, mají perfektní maso, ale nesrovnávejte je s rybami chovanými a krmenými v zajetí. Kapr má v tomto navrch, pokud se to nepřežene s příkrmem. Maso má solidní pořád. Vyzdvihovat tady chuť ryb kupovaných v marketu, fakt nemyslíte vážně. Vůbec nevíš jak má ta ryba chutnat.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Já jsem vyzdvihoval rybu z marketu? :-O

                    0 0
                    • Nutribird  

                      Ne ty ne, ono se to řádí na houby tady. Ty jsi zrovna myslím upozorňoval na to samé. Sám si několikrát ročně koupím (chytnu) pstruha u nás na Baště, ale je to humus oproti řece a rybě chycené tam. Bohužel, ryb málo, moc času, moc peněz.

                      0 0
          • makimaki  

            Jako když se krmí slepice ve velkochovech, obdobný to je s lososem na sádkách – masové granule nebo pelety. Naproti tomu kapr v rybníku se krmí převážně pšenicí, ječmenem, kukuřicí – přírodní strava. Tak si o sádkách nedělej iluze. Ty bahňáku jeden :-)

            0 0
    • kotew CZE JIHLAVA  

      Zkus něco netradičního, bez kostí a vydrží :-D

      0 0
    • Smazaný účet  

      Jedna podpora pro kapra :-D

      0 0
      • Mig_all  

        Tzn. kapr pro pražskou high society… Kdejaký jouda dneska ví, jak vyprodukovat kvalitní potravinu, to není vůbec žádná věda, viz tento sedlák nebo ostatní hosté toho podcastu. Problémem je to, že na takovou produkci musí mít spotřebitel opravdu řádné love, a bylo to tak vždycky i za té bájné blahobytné doby našich babiček. A mimochodem v utopickém světě kdy je každý producent i spotřebitel osvícený a zodpovedný k sobě k ostantím i k přírodě a disponuje neomezenými zdroji by takto nastíněná produkce vůbec fungovat nemohla, neb bychom všichni zdechli hladem, je nás moc…

        0 0
        • Smazaný účet  

          Nastíněná produkce určitě nemá záměr uživit svět ;-)

          0 0
          • Mig_all  

            Ten podcast se tak ale tváří, oslovuje širokou českou veřejnost s cílem ji změnit. Pokud tomu tak není, autorka by to měla dát od začátku jasně najevo, že jde jen o trendy pindy pro úzkou skupinu pražských zazobanců.

            0 0
            • jIrI___  

              +1

              0 0
            • Smazaný účet  

              „Oslovuje širokou českou věřejnost“ ty woe to není Lidl, kolik to asi tak poslouchá lidí?! :-D

              Jinak trendy jsou vždycky pro zazobance :-D

              0 0
              • mastihuba  

                Tedkom ses odkopal :) poslouchas buržoazní rádio.

                popravdě znám rozdíl mezi domácí produkci a obchodem. Pro většinu lidi z města bude domácí prase nepozivatelny, protože to nase babičky nezarizly ve 120kg jak se to dnes děla, ale ve 280. Brojlera ne v 1kg ale ve 3kg. U všeho je hrubší a tucnejsi maso, který dnes nikdo nechce… tenhle trend zjevně nastupuje i u kaprů a je potřeba to náležitě prodat.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Bez buržoazního rádia to nejde :-D

                  Jestli jsem to dobře pochopil, tak tohle vlákno je ve svý podstatě o tom co komu chutná a né o tom jak uživit svět ;-) To byl důvod proč jsem ten odkaz sem dal, že i kapr může být jiný. Řekl bych, ale že u těhle alternativ je to jinak než píšeš. Když srovnáš maso z jeho kapra a z normálního kapra, tak už na pohmat poznáš zásadní rozdíl v pevnosti svaloviny. Stejnej rozdíl najdeš mezi lososem z umělýho chovu (co si dává Jirl k vánoční večeři) a lososem z Yukonu. U nás sedlák chová prase stejně volně jako krávy. To znamená, že to prase celej život běhá po lese a ta svalovina je taky jiná, ikdyž se zabíjí něco málo přes metrák (nejde o váhu, ale o to, že končí letní sezona). To, že tyhle věci ve svým výsledku stojí jinak než je běžný a že nemají za cíl vyřešit uživení světa je logický. Podstatný je, že má člověk možnost volby. Né každej chce dát tolik peněz za rybu a na druhou stranu, ne každej chce rybu z velkochovu ;-) Ale třeba jsem jen pražskej zazobanec, kterej to vidí jinak :-D

                  Když už reaguju na tebe ;-) Podívej se na Wachau, měli včera akci , jen nevím jak dlouho :-D

                  0 0
                  • mastihuba  

                    Po včerejšku mě žádný akce nezajímají :) apropo rozumím, par lidi okolo chová mangalice a když se k tomu člověk nachomitne, tak je to oproti normálnímu praseti svátek.

                    0 0
                  • Mig_all  

                    A proč stále mluvíš o celé planetě, zůstaňme hezky pěkně v českém rybníčku. I Kdyby chtěla toho „free range“ kapra jen Praha (nebo Brno, to je fuk, abych stále nešil do pražáků) a jak tady napsal krabica jednou za rok pustila neomezeně chlup, tak si může leda tak ******. Na takovou produkci jistojistě nejsou a nikdy nebudou kapacity. Nehledě na to, že autorka i ten sedlák se snažili svým posluchačům sdělit, že kapr by neměl být jen záležitost jednoho dne v roce. Smiř se stím, že ne každý člověk bude odvařený z podcastu který se snaží prodat něčí bussiness a kryje to šlechetnou myšlenkou, aby lidé nejedli a nežili blbě. Aby měli pražští zazobanci „možnost volby“ konkrétně mě opravdu netrápí, sorry jako…

                    0 0
        • krabica  

          Děláš, jak kdyby byl kapr potravina na každý den, přitom většina ho má 1× do roka a to by neměl být problém pustit chlup. Za mně radši pořádné žrádlo, než kupy dárků… :-)

          0 0
    • oskar69  

      kapra nemám rád, ale na výlovu z grilu si ho dám, domů radši candáta nebo lína – lín je vážně super :D. nicměně letos mám pytel Hejků, tak je obalím jen v mouce s paprikou a kmínem a upeču.

      0 0
    • Pavel  

      Tož díky všem za skvělé rady, postřehy a náměty, nakonec to dopadlo kompromisem, byl amur a candát. :)

      Amur smažený (alá kapr) a candát na másle.

      Candát byl skvělý.

      0 0
      • krabica  

        Jako vždy jsem se ujistil, že 2kg kapr je jasná volba, větší už je noc moc…

        0 0
        • krabica  

          Po roce jsou zas 3 kusy 2kg kapříků pěkně doma, to bude lahoda… :-)

          0 0
      • Smazaný účet  

        Taky jsme meli candata a taky dobry…jeste jsem dneska tlacil druhe kolo. Nemam teda zdroje, takze jsem nakoupil v makru…

        0 0
        • Pavel  

          My, no, my :-), ho koupila živého, na místě jí :-P i vykuchali..

          Dnes jsem dojížděl amura, candát padl včera celý ..

          0 0
    • kali222  

      3:)

      0 0
    • TK75  

      Hekynen: tyhle vánoce jsem konečně prosadil (po letech) klobásy a jedině klobásy.

      Konec pomalého přežvykování a vyndavání kostí z každého sousta, sbohem kapr :-)

      Hezké Vánoce

      0 0
      • jIrI___  

        Přesně, rychle to do sebe naházet a fofrem na švih, není čas na zdržování se doma :D

        0 0
        • Jáchym 1  

          Štědrovečerní snídaně,nebo jdeš po večeři místo dárků švih :)

          0 0
      • Janes  

        To já už se na kapříka moc těším, problém mám spíš s brsalátem. Vždycky se jím tak přezeru, že mi je pak těžko. Nemáte někdo nápad na nějakou light variantu?

        0 0
        • TK75  

          No v brsalátu hlavně nesnáším když se tam cpe ještě gothaj nebo co

          0 0
          • Janes  

            Už dlouho dáváme šunku, nebo kvalitní šunkový salát.

            0 0
        • adam1  

          Posledně jsem zkoušel ubrat brambor (minimum)a přidal jsem červenou řepu tu předvařenou/va­kuovanou ,surovou cuketu ,kousek jabka ,jinak mrkev,celer ,okurek a cibuli doporučuji spařit a ubral jsem tatarky/majonéza a dal jogurt (lehce)- dobré to bylo :)

          0 0
        • Jezevec70  

          Zkus salát na rakouský způsob. Říkáme tomu kyselé brambory. :-) Jen brambory, zelenína a koření, bez majonezy nebo jogurtu.

          0 0
          • Janes  

            Dík, ale nechci nahradit tu chuť, kterou mám rád, jenom odlehčit.

            0 0
          • Soreno  

            +1,ten delame jiz nekolik let, jen misto vody davam vyvar.

            0 0
        • oddie  

          Naštěstí nemám :D

          0 0
        • Smazaný účet  

          Tady máš lehkej Südtirol :-)

          0 0
          • Janes  

            Díky, tohle znám, ale nejedl jsem, takže zkusím manželku ukecat na nějaký seznamovací pokus, ale ne o Štědrý večer :-).

            Šlo mi spíš o to jak dokázat, aby ta klasická chuť zůstala, ale nějak se ošidila ta hutnost a nestravitelnost.

            0 0
          • Jáchym 1  

            Und,muskatnuss!!!

            Jawohl herr Müler!

            0 0
        • Jáchym 1  

          viz.Adam 1

          Místo majonézy jogurt.

          0 0
          • Tencovozikmin  

            Taky se tam te majonezy nemusi davat moc,mame radi klasiku a do salatu davame hodne sterilovane zeleniny plus syrovou cervenou cibulu nalozenou v octe.Taky hodne zalezi na bramborach

            0 0
    • Markony  

      Kapr super udělat kapří hranolky a tam je kostí minimum . DO br salt žádný gothaj nepatří dle mého je to prasečina .

      0 0
    • Oťas74  

      100 lidí-100 chutí. Do salátu gothaj dávám, ale zase jsem odboural klasickou rybu, dávám si filé z al tresky. V den udělání salátu beru vzorek s kusem sekaný a narvu se jak pytel. Tím pro mě začínají svátky ne Vánoční ale obžerství.

      0 0
    • jihacv  

      My kupujeme ve Zverimexu nebo v akvaristice kilo těch červenejch,…

      0 0
    • maajkee  

      Už zase tohle nesmyslný vlákno.

      Prostě kapr a hotovo a neserte boha! :)

      0 0
      • Jáchym 1  

        Jasan,KAPR.Žena sice pro našeho,,synáč­ka"smahne kuř.řízek,ale určitě i on do kapra časem dozraje.

        0 0
        • Smazaný účet  

          kuřízek s brsalátem je fajn, ale na Vánoce musí bejt ryba…

          0 0
        • maajkee  

          Naše holky obě od narození na vánoce kapra :)

          0 0
          • Smazaný účet  

            no, taky už jsme měli pstruha, štiku a okouna (ta svině malá kostnatá ale už na stůl nesmí, i když maso je výborný)

            0 0
            • TommyP3  

              Okoun je nejvíc, dá se koupit nilsky, je vetsi a taky dost dobrý.

              0 0
            • Jakobo  

              Asi 10 okounu jsme nachytali letos v lete do site. Docela velici, ale i tak, tech kosti, to fakt nebylo k zradlu. Zkousel jsem vyndat pater s kostma pri filetovani jako u jinych ryb, zkousel jsem i vyndat po vyuzeni, ale nic. Kazdy maly kousek nejmin 3 kosti. Rozkousat treba jako u kapra se take nedaly.

              0 0
              • Mig_all  

                a dá se smažit normalne ve strouhance jako kapr?

                0 0
                • Jakobo  

                  No tak asi by to slo, rizky budou male (cela polovina). My jsme je v lete udili v takovem brutvanu, kam se na spodni rost nasypou bukove piliny, pod nimi se zapali lih a po 15 minutach je ryba pripravena. Takto jsem pripravoval rybu poprve. Je to jine nez treba uzeny losos, ten kour u takto pripravenych ryb je dost vyrazny, ale chutnalo mi to. Jen ty kosti!!!

                  0 0
                • Mig_all  

                  Tak teda na doporuce jsem toho okouna nilského zakoupil a castecne porusim tradici s kaprem coz delam hooodne vyjimecne. Okouna jsem nikdy nejedl tak vyzkousim. Kosti mi nevadi, tak nejak s tim pocitam a na veceri mam cas a s tou porcí si na talíři pohraju ale chtěl bych ho normalne smažit v obalu jako kapra, i když asi možná častečně pokazím to maso? Bude to poživatelné, nebo to bude sragora?

                  0 0
                  • Pennywise  

                    Maso nepokazíš. Kousky nebo filety, osol, pokapej citrónem a pomaž nasekanou zelenou petrželkou. Nech to cca půl hoďky odpočinout. Obaluj normálně v trojobalu a do strouhanky můžeš přidat trošku červené papriky.

                    0 0
          • Jezevec70  

            Bude letos kapr Andrej? viz. Vtipy. :-)

            0 0
    • Smazaný účet  

      Sardinky na chleba …

      0 0
    • Smazaný účet  

      Tak já zítra zapečenou tresku s brokolici a brambory :-D

      0 0
      • Jakobo  

        Take mam nachystanou tresku, upecu/podusim v brutvanu na mrkvi. Ale bude k tomu salat. To mi pripomnelo, ze je cas uvarit brambory.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Hm, to nezní moc lákavě.

          0 0
          • Esi  

            Hmm u nás teda dieta :-), losos, kapr, telecí a kuřecí řízek, salát, bramborovo-batátové pyré.

            0 0
            • Jakobo  

              Jojo, experimentovat v kuchyni je dulezite. Ja jsem zvedav, s jakou novinkou na taliri prijdou letos v Cine, po tech pozitivnich zkusenostech z lonskych vanoc by zase mohli zkusit neco noveho, prece jen pokrok je pokrok.

              0 0
              • Esi  

                Jo a mladej k obědu pečeného mořského vlka na másle, to on miluje

                0 0
              • Smazaný účet  

                Udělal jsem si filety z kapra. Ale ještě nemám namyšlené jak je připravit. Musím projet internet jako každý rok a něčím se inspirovat.

                0 0
                • Esi  

                  Já kapra moc nemusím, ze sladkovodních ryb mám rád štiku

                  0 0
                  • Janes  

                    Takovej candátek…mlask. :-)

                    0 0
                    • Esi  

                      Jojo. Nebo úhoř na másle, ten se snad nedá koupit :-(

                      0 0
                      • Janes  

                        To jsem asi nikdy nejedl.

                        0 0
                        • Esi  

                          To je opravdu z toho co se dá u nás chytit asi to nej, nemá to kosti jen pateř, hrozně jemné maso. Jen jsem nenašel nikde že by to prodávali, tak že jedině od rybáře a třeba strejda hodně rybaří a neslyšel jsem tak 15 let že by chytil úhoře. Pamatuju jako kluk s dědou na Slapech tak jich bylo měli jsme je k obědu skoro každý den. Úhoř když ho chytíš na prut tak ho musíš vzít i kdyby byl malinkej, návnadu hltá a háček má až v žaludku, tak že když ho pustiš tak stejně chcípne. Ten se vlastně háček vyndavá až při kuchání, u vody jen ustřihneš imitaci a dáš nový…

                          0 0
                          • Esi  

                            Tak jsem si z těch šťastnějších co ochutnali. Teď jsem koukal do různých rybářství a u úhoře mají ceny od 790kč za kg živé váhy s tím že aktuálně nedostupný…

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Nooo to je celkem dost. Zase ta výtěžnost je tam asi slušná, ne jak u klasické ryby

                              0 0
                              • Esi  

                                Nevím jestli si to pamatuju dobře, ale úhoř se rozmnožuje jen v moři a potom se vrací k nám do sladkých vod, tak že ono jich asi opravdu moc není, ale což si pamatuju tak ty špalíčky bílého masa na másle to byla dokonalost.

                                0 0
                      • Na-kochacku  

                        A co teprv vyuzenej. To je lahudka.

                        0 0
                        • Esi  

                          Jojo a i uzenej amur nebo tolstolobik, i když ten už je hodně tučný. Že všech ryb u nás je rozhodně nejhorší kapr a pokud můžu tak se mu vyhnu :-)

                          0 0
                          • Na-kochacku  

                            A zkousel si tatarak z kapra? Pochoutka

                            0 0
                            • Mig_all  

                              tak ten smrad syrového kapra nepřebije ani česnek ne?

                              0 0
                              • Jáchym 1  

                                Naporcovaný kapr se dá naložit do mléka,které stáhne nechtěné pachy.

                                Několik let kupujeme kapříky v rybárně za St.Lískovcem.Pán tam má velký nádrže,valí tam hadicí hafo vody.Kapřící jsou,,čisťouncí"Žád­ní bahňáci.

                                0 0
                  • HonzaSup  

                    Doma taky kapry nemusíme a ještě že mám tchána rybáře dnešní úlovek.

                    0 0
                    • Esi  

                      Tak to závidím, to je ideální ryba k dnešní večeři

                      0 0
                    • oddie  

                      Taky jsem zvědavej, co tchán přinese, od rána sedí na Lipně…

                      0 0
                    • Jakobo  

                      Neni to nahodou ten sukromy rybnik, kde jsou chovane premiove ryby, ktere si muze svatecni rybar po zaplaceni tucne odmeny chytit a vetsinou se pousti zpet? Tu rybu pak vytahne kazdy tyden nekdo. Maji tam i 30 kg kapry apod. Ty ryby jsou uz tak zblble. Nerikam, ze to tak je, ale takova mira neni uplne bezna a navic to okoli v zadu mne neco pripomina, myslim, ze jsem jej uz nekde videl. Pokud to tak je tak tohle neni rybareni. Ale snad se mylim.

                      0 0
    • Jakobo  

      Jinak v Norsku jsem kdysi zkusil rakfisk, ale je to spis predkrm. Hlavni vanocni jidlo jsou pak nejcasteji pecene zebra. Takze nejlepsi ryba je veprove :-)

      No a ten rakfisk je losos zakopany par mesicu v zemi, kde to nejak zfermentuje. Smrdi to nepredstavitelne. Asi jako hodne ulezeny syr, ale 100× vic. Cuchnout si k tomu znamena hodit savlu, to da malokdo. Zabalene v bramborove placce s cibuli, cervenou repou, horcici a smetanou je to kupodivu dobre, clovek se ale musi soustredit spis na chut, ne na smrad.

      Da se to koupit v obchode, tam by mela byt jistota, ze se clovek neotravi (klidne smrtelne). V minulosti se udajne takto doma pripravena vyzkousela na kocce, kdyz byla do rana ziva tak v cajku.

      0 0
      • Jakobo  

        Jo a druhe tradicni jidlo krom tech veprovych zeber tam maji lutefisk. Susena treska louhovana v hydroxidu. Ma to zelatinovou konzistenci, je prusvitna, bez chuti a bez zapachu. Chut tomu vicemene da skvarena slanina, kterou se ryba hojne poleje. S brambory, ty tam jako priloha ji ke vsemu. K tomu Aquavit, jejich chlast, neco jak u nas slivovice (ne chutove ani technlogii pripravy, ale spolecensky). Pokud byste nekdy meli moznost zkusit jedno nebo druhe tak doporucuju, zvlast ten rakfisk. To je opravdu dobre, jen zacpat nos.

        0 0
      • Espen  

        V tom případě jsem Nor :-D. Taky si dám večer vepřový žebra :-).

        0 0
    • mikš  

      manželka říkala že má ráda tulení,tak jsem ho koupil, osmažím v trojobalu a klasika se salátem.

      0 0
      • DaSnail  

        Dobré. :-)

        Ja šalát südtirol bez suppenwürfelu, petržlenu a pažítky. Ryba po pokusoch s amurom, tolstolobikom, šťukou, zubáčom…zase a už asi nafurt kapor.

        0 0
    • Stingray  

      Tak dneska to klepalo slušně, dva jsme zasakovali a ostatní šli zpět.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.