Valašská Bystřice - kudy kam v okolí?

3 nepřečtené
  • Patys89

    Ahoj,

    s kamarádem a budoucími drahými polovičkami se chystáme na kola a výchozí bod bude Valašská Bystřice.

    Budeme tam mít na ježdění asi 3–4 dny.

    Poradíte někdo něco, co stojí za to si projet na HTečku? Možná spíš než co projet, tak kam vyjet, kam se podívat? A klidně i nějaká restaurační zařízení, kde bude dobrý pivo i něco k snědku?

    Nic náročnýho, jde spíš o cykloturistiku a aby z toho něco měly i ženský. Nájezd tak okolo 80 km denně a i to je už asi na netrénovaný holky hodně.

    Díky za každý případný tip.

    0 0
    • Tecka  

      Ahoj.

      jen takové kolečko pro bike: http://mapy.cz/s/iHZD (Ušetřit nohy lze o víkendu cyklobusem z Rožnova na pustevny nebo až na Bumbálku http://www.valasskycyklobus.cz/roznov.php). Ale to je spíše o jízdě v přírodě než o kultuře.

      Pokud by to mělo být více asfaltově a cykloturisticky tak zase přes kopec do Rožnova, přes Hážovice a Vigantice do Hutiska, odtud na Čarták na oběd (jediný velký kopec na cestě), sjet dole na druhou stranu do Velkých Karlovic a cyklostezkou Bečva přes Vsetín a v Bystřičce odbočit směr Bystřička přehrada a kolem přehrady až do Valašská Bystřice. Nebo neodbočovat na Bystřičce a dojed kolem Bečvy až do ValMezu a tam to vzít druhou větví cyklostezky Bečva zase do Rožnova a přes kopec zpátky do Val Bystřice.

      Kultura samozřejmě v Rožnově muzeum (dřevěné městečko, mlýnská dolina) Pustevny, Radegast+Radhošť, V Rožnově jídlo: Krčma Na Předměstí. Potom je hezky na Čartáku (Soláň) popř v Karlovicích

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.